[Επίσημο] OnePlus One

Κάτσε να το ξαναγράψω γιατί δεν το διάβασες πιο πάνω.

Το LG G3 κοστίζει 420 τα 16GB στο skroutz και 480 περίπου τα 32GB στο amazon.de
Οπότε καμία σχέση με τα διπλά που γράφεις.

Στην μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με κινεζιά και στην άλλη περίπτωση με επόμυμο προιόν με υποστήριξη στην Ελλάδα.
Το Oneplus αν σου χαλάσει (φτου φτου) πρέπει να το στείλεις στο εξωτερικό με δικά σου έξοδα και ευθύνη.
Όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στην τιμή.

Μπορεί το oneplus να είναι καλύτερο σε specs αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει σε όλους κι ότι τα specs αυτά κάνουν την διαφορά από τα άλλα τηλέφωνα.

Τέλος το μέγεθος μπορεί να είναι όπως το λες στα χαρτιά αλλά σε αυτές τις διαστάσεις τα χιλιοστά παίζουν σημαντικό ρόλο.

19202

19201

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α και ξέχασα να επισημάνω το γεγονός ότι το ένα κινητό το αγοράζεις όποτε θες εσύ και το άλλο όποτε θέλουν αυτοί (και αν...) :smash:

Κάθομαι και τα ξαναδιαβαζω αυτά που ξαναγραφεις.
Βασικά γούστο και καπέλο του καθενός να προτιμά ό,τι θέλει, να πληρώνει όσο αντέχει κλπ.
Αλλά τα γεγονότα παραμένουν τέτοια, εμείς τα παραθέτουμε για όσους ψάχνουν πληροφορίες.
Το άσπρο 16GB OPO κοστίζει 270 κι έχει 3GB RAM.
Τα χιλιοστά παραμένουν χιλιοστά, όπως κι αν δείχνουν στις φωτό.
Τα βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι κι αποφασίζουν.
Η υποστήριξη, σε ποσό χρόνο παρέχεται και πως και ποσό κοστίζει στην Ελλάδα, το ξέρουμε όλοι εδώ και χρόνια, έχουμε μέτρο σύγκρισης. Κλπ...

Μια χαρά τηλέφωνα είναι και τα δύο , απλά το 1+1 είναι ειδική αγορά όπως όλα τα κινητά από την Κίνα που δεν αντιπροσωπεύονται επίσημα στην Ευρώπη. Κάποιος μπορεί να προτιμήσει να δώσει άλλα 120 ευρώ και να έχει το κεφάλι του (πιο) ήσυχο.

Υπάρχει βέβαια και το θέμα μεταπώλησης , εκεί το LG κερδίζει σίγουρα.

Μια χαρά τηλέφωνα είναι και τα δύο , απλά το 1+1 είναι ειδική αγορά όπως όλα τα κινητά από την Κίνα που δεν αντιπροσωπεύονται επίσημα στην Ευρώπη. Κάποιος μπορεί να προτιμήσει να δώσει άλλα 120 ευρώ και να έχει το κεφάλι του (πιο) ήσυχο.

Υπάρχει βέβαια και το θέμα μεταπώλησης , εκεί το LG κερδίζει σίγουρα.
Αν δεν κάνω λάθος η one + έχει παράρτημα στο Ηνωμένο βασίλειο μέσο του οποίου εξυπηρετείται η Ευρώπη .
Φυσικά αυτο αφορά μόνο τις παραγγελίες απο την εταιρία και οχι απο μεταπωλητές .

Κάποια στιγμή σύντομα το ΟΡΟ ή κάποια σαν αυτό θα κυκλοφορούν ευρέως, πιθανόν τότε να πέσει κι άλλο η τιμή τους και θα βρείτε κάποιο να πιάσετε στα χέρια σας.
Θα δείτε τις ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμα φθηνό κινεζικό (με πολλά από τα οποία έχω έρθει σε επαφή) αλλά ένα premium προϊόν στη χαμηλότερη δυνατόν τιμή (και με τελωνεία και ΦΠΑ πληρωμένα, όχι σαν αυτά που αγοράζουμε από κινεζομαγαζα).
Το κινητό δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα διαφημιζομενα, αντίθετα πολλά από αυτά έχουν. Και τέλος πάντων, η μερίδα αγοραστών που βγάζουν το κόστος από την εξίσωση πάντα θα προτιμά το ακριβότερο, πιο επώνυμο και πιο προβεβλημένο που θα μπορούν να βρουν.
Η γραμμή flagship killer της OPO δεν απευθύνεται σε αυτούς, αλλά σε όσους ψάχνουν το απόλυτο vfm.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] OnePlus One

Είναι σίγουρο ότι το 1+1 δεν έχει καμία σχέση με φτηνά Κινέζικα τύπου Dogee , THL , Zopo , Phicomm, iNew κτλ. Μιλάμε ουσιαστικά για Oppo που είναι από τις κορυφαίες εταιρείες της Κίνας. Απλά στην Ελλάδα είναι άγνωστο όνομα για τον μέσο καταναλωτή προς το παρόν άρα θα υστερεί σε ενδεχόμενη μεταπώληση (απευθύνεται σε "ψαγμένους").

Δηλαδή αν το βάλλω αγγελία για 300 τον άλλο μήνα δε θα το δώσω; :-)

Last edited:
Πάντως το τηλέφωνο που έχω εγώ (όχι OnePlusOne), το πήρα κατά λάθος. Το βρήκα σε σκρουζομάγαζο σε πολύ καλή τιμή, και πήρα τηλέφωνο μόνο για πληροφορίες. Όταν έλυσα τις απορίες μου, ρώτησα πως μπορώ να το πάρω. Μου είπαν είναι ετοιμοπαράδοτο και να περάσω να το παραλάβω.
Για να πάρω όμως το τηλέφωνο έπρεπε πρώτα να πουλήσω το παλιό μου γιατί δεν μου περίσσευαν τα λεφτά. Factory reset για να σβηστούν τα δικά μου ίχνη, το κουτί του, και πάω Πανεπιστημίου που είναι μαζεμένα πολλά μαγαζιά ανταλλαγών. Διάλεξα αυτό με την καλύτερη τιμή αφού ρώτησα σε μερικά, το δίνω επιτόπου, πάω στο σκρουτζομάγαζο και παραλαμβάνω το καινούριο. Όλα έγιναν μέσα σε 2 ώρες από το αρχικό τηλέφωνο που έκανα στο σκρουτζομάγαζο. Και στην αρχή δεν πήρα καν για να το αγοράσω.
Αν το παλιό δεν ήταν επώνυμο δεν θα το έπαιρνε κανείς εκεί, γιατί δεν θα μπορούσε μετά να το πουλήσει. Όσο και αν γίνεται μεγάλη κουβέντα εδώ μέσα, η διείσδυση των καθαρά κινέζικων ονομάτων είναι πολύ μικρή ακόμα στον πολύ κόσμο. Φυσικά όταν μιλάμε για το OnePlusOne μάλλον δεν θα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Όπως λέει ο φίλος, αν βάλει αγγελία θα φύγει αμέσως. Ίσως να μην το ξέρουν καν στην Πανεπιστημίου, αλλά και αυτό θα φύγει αμέσως. Αλλά τώρα μιλάω γενικά.
Η κουβέντα έχει γίνει πολλές φορές εδώ μέσα. Είναι οι δύο κυρίαρχες τάσεις αγοράς κινητών, και έχουν και οι δύο τάσεις τους δικούς τους οπαδούς. Όλες οι τάσεις χωράνε και δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να πειστούν για την μία ή την άλλη άποψη. Και οι δύο απόψεις χωράνε.

Πάντως επειδή συγκρίνουμε τα lg με το OPO εδώ και μερικές σελίδες, έχω ξεχάσει να αναφέρω το γνωστό πλέον πρόβλημα της 'ναυαρχίδας' LG G3 το οποίο κλείνει στα καλά καθούμενα και ακόμα δεν έχει διορθωθεί ενώ η LG Hellas σύμφωνα με χρήστες στο myphone, ακόμα δεν παραδέχεται κανένα τέτοιο πρόβλημα.
Με λίγα λόγια και οι βλάβες αλλά και το support εντός εγγύησης είναι κάτι το σχετικό.

Από ότι διάβασα μετά το τελευταίο update και αντί να κλείνει κάνει restart. Και το G2 πάντως είχε κάποια προβλήματα με το GPS αλλά μετά τους 2-3 μήνες τα διόρθωσε η LG.

Γράφουν καλά λόγια για το κατάστημα, δεν έχω αγοράσει ποτέ από αυτούς.
Καλή τιμή, πουλάνε όσο σχεδόν πωλείται και με πρόσκληση.
Φλασαρισμενο ήδη, αλλά ακολουθώντας κάποιον οδηγό
http://www.gizchina.com/2014/07/01/how-to-insall-cm11s-on-oneplus-one/
Μπορεί κάποιος να το κάνει πανομοιότυπο με το ευρωπαϊκό.

από την ώρα που γίνεται η παραγγελία, πόσες μέρες περίπου κάνει να φτάσει το κινητό στον αυθεντικό προορισμό? μιλάω για τον επίσημο τρόπο (invite, για Γερμανία αν έχει σημασία η χώρα, και express από ότι είδα η αποστολή)

Νομίζω πως το δικό μου έκανε 2 εργάσιμες να παραδοθεί Γερμανία, και άλλες 4 εργάσιμες να παραδοθεί στην πόλη μου εκτός Αθηνών, σχεδόν 10 μέρες σύνολο.

θενκς, γιατί 2 εργάσιμες μετά δεν έχει έρθει καν tracking number...

...κι ακόμα σε status "Processing" είναι... τι σκ@τ@... :smash:

Κάτσε να το ξαναγράψω γιατί δεν το διάβασες πιο πάνω.

Το LG G3 κοστίζει 420 τα 16GB στο skroutz και 480 περίπου τα 32GB στο amazon.de
Οπότε καμία σχέση με τα διπλά που γράφεις.

Στην μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με κινεζιά και στην άλλη περίπτωση με επόμυμο προιόν με υποστήριξη στην Ελλάδα.
Το Oneplus αν σου χαλάσει (φτου φτου) πρέπει να το στείλεις στο εξωτερικό με δικά σου έξοδα και ευθύνη.
Όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στην τιμή.

Μπορεί το oneplus να είναι καλύτερο σε specs αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει σε όλους κι ότι τα specs αυτά κάνουν την διαφορά από τα άλλα τηλέφωνα.

Τέλος το μέγεθος μπορεί να είναι όπως το λες στα χαρτιά αλλά σε αυτές τις διαστάσεις τα χιλιοστά παίζουν σημαντικό ρόλο.

19202

19201

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α και ξέχασα να επισημάνω το γεγονός ότι το ένα κινητό το αγοράζεις όποτε θες εσύ και το άλλο όποτε θέλουν αυτοί (και αν...) :smash:

Είδα το G3 τις προάλλες στο Πλαίσιο. Αμέσως παρατήρησα ένα μειονέκτημα (για μένα) : εχει αναγκαστικά software buttons Που τα σιχαίνομαι λόγω ότι σου κλέβουν οθόνη. Πρέπει ν' αρχίσεις τα κολπάκια με προγραμματάκια όπως το fullscreen Που έχω βάλει στο nexus 10.
Στο 1+ έχει και capacitive buttons στο κάτω μέρος και διαλέγεις. Εξ ου και το μεγαλύτερο κάτω bezzel.

Πως το είχε γράψει ο Τάσος νομίζω... Έχω να βγάλω το λάπτοπ από τη τσάντα από τις 23 Αυγούστου, τη μέρα που έβαλα μπρος το oneplus...

Χαίρομαι που συμφωνείς.

Ποτε δεν είχα πάρει μεμβράνη για κινητό κι ας τα είχα χρυσοπληρώσει iphone/samsung. Διότι ποτέ δεν μου άρεσε το αισθητικό αποτέλεσμα: άλλες είχαν αλλοιώσεις στα χρώματα, αλλες αφηναν φουσκάλες, άλλες ήταν ξεκολλημένες οι άκρες, άλλες είχαν επιφάνεια σαγρέ σαν φλοιό πορτοκαλιού (zagg) , άλλες άφηναν πολύ λαδίλα, γενικώς ποτέ δεν μου έκαναν κλικ και έτσι το ρίσκαρα να έχω την οθόνη σκετη προσέχοντας να ειναι σε άλλη τσέπη χωρίς κλειδιά/κέρματα.

Επειδή όμως λόγω μεγέθους που είναι εύκολο να γίνουν γρατζουνιές (πιστεύω ότι ΟΛΑ γρατζουνιούνται κι ας έχουν όχι gorilla αλλά και godzilla glass) και λόγω απουσίας local support στο συγκεκριμένο τηλέφωνο (δεν πας σε μισή ώρα στο service και λες αλλάξτε μου την οθόνη) , είπα να τολμήσω να αγοράσω μία μεμβράνη. Μετά από διάβασμα είδα ότι κυκλοφορούν νέας γενιάς glass μεμβράνες μεγάλης αντοχής και αγόρασα μία με κριτήριο να μην αφήνει λαδίλα.

Πολλοί χρήστες στό φόρουμ του 1+ έγραφαν καλά λόγια γι αυτή και έτσι την πήρα:
http://www.amazon.co.uk/Casebase-Pr...09645360&sr=8-1&keywords=casebase+oneplus+one

Λοιπόν, όχι μόνο εφαρμόζει τέλεια χωρίς προσπάθεια ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ φουσκάλα διότι δεν είναι ζελατίνα αλλά σκληρό υλικό (είπαμε είναι γυαλί) και κάθεται με την μία, αλλά :
-το δάχτυλο γλυστράει πιό εύκολα απ' ότι στην οθόνη
-εμφανώς μειωμένη λαδίλα σε σχέση με την οθόνη
-καμιά απολύτως αλλοίωση σε χρώματα
-καμιά αλλοίωση στο touch
-αισθητικά άψογο αποτέλεσμα λόγω στρογγυλωμένων τελειωμάτων και λόγω ότι κάθεται ακριβώς μέσα στην πατούρα που έχει περιμετρικά η οθόνη. Λες κι έχουν φτιάξει την πατούρα επίτηδες για να μπει μεμβράνη.

Υπάρχουν κι άλλες μάρκες βέβαια αλλά προτίμησα αυτή επειδή τονίζει το oleophobic coating που όντως ισχύει.

Μπορεί να σας φαίνεται ακριβή αλλά είναι δύο τεμάχια.

Last edited:
Απάντηση: Re: [Επίσημο] OnePlus One

Από τα πιο αξιόπιστα καταστήματα για αγορές από Κίνα. Όπως και το http://www.to2c.com/
Διάλεξε και κάνε την αγορά σου.

Υπάρχει τρόπος αγοράς με invite (αν λάβετε) μέσα από την επίσημη σελίδα της OPO να αποσταλεί Γερμανία στο mailboxde.com και από εκεί με μια μικρή επιβάρυνση να σας έρθει με UPS ή DHL Ελλάδα στο σπίτι σας. Αν θέλετε κι άλλες πληροφορίες γενικά με Κινέζικα κινητά, αγορές και online καταστήματα ρωτήστε με.

Last edited: