Επειδη αναφέρθηκα , ας πω δυο πραγματάκια.
Για λόγους που σαφέστατα εχουν να κανουν μονο με χαβαλέ και gadget ασχολίες , απο τα χερια μου εχουν περάσει ενα σκασμό συσκευες.
Οι καλύτερες απο αυτές ηταν το Note 3 , το Nexus 5 και το LG G3,το κάθε ενα για τους δικούς του λόγους.
Ειπα να δοκιμάσω και το oneplus one σαν ενδιαμεσο μεχρι να πάρω το nexus 6 το 2015 (ηθελα μια συσκευη 5.5" που να παιρνει ευκολα root με γρηγορο android L update).
Λογικά θα μου κοστίσει κάπου στα 335-340 μέχρι να το πάρω στα χέρια μου στο τέλος του μήνα.Το oneplus ομως κρύβει και αλλα πραγματακια, οχι απαράιτητα ευχάριστα ,οπως τα παρακάτω :
*Πανακριβα και δυσεύρετα αξεσουάρ.Απο amazon.co.uk παράγγειλα 2 καλες tpu θήκες και ενα tempered και μου βγηκε 50 .Στην Ελλάδα με αυτό το ποσό θα εβρισκα σαφώς καλύτερες επιλογες για ενα πχ G3/Note 3/Nexus 5.Αρα κατα κάποιο τρόπο η τιμή του δεν ειναι το ίδιο ανταγωνιστική αν ξεπεράσουμε για λίγο μονο το ποσό της συσκευής.
*Εγγυηση απο που?Πάλι καλά που ειναι αναγνωρισμένη 2ετής για ολα τα ευρωπαικα opo.Λογικά σε περίπτωση βλάβης φευγουν εξω για Αγγλια (νομίζω).
*Καποιες παρτίδες είχαν θεματάκια στην αρχή με κιτρινιλες χαμηλα στην οθονη απο την κόλλα (!).Ευτυχώς πλεόν αυτα δεν υπάρχουν.
*Απολύτως κανένα status οταν το ακομπησεις στο τραπέζι της καφετέριας
Βεβαια υπάρχουν και τα θετικά στοιχεία :
*Εξαιρετική αυτονομία
*3gb ram δεν θα βρει καποιος σε αυτο το ποσο σε καμμια αλλη συσκευή
*Απολυτη έκδοση Cyanogen rom.Ουσιαστικά δεν χρειάζεται να κανεις root.Σου δινει ΑΠΕΙΡΕΣ επιλογές με το καλημέρα.
*Γρήγορες αναβαθμίσεις (μερικές επειδη υπάρχουν και μικροθεματάκια).Android L λογικά μεσα στον Δεκεμβρη το αργότερο.
*Lag free
*64gb ram
*Εξαιρετικο design και κατασκευή
Εκτος αυτών ομως υπάρχει και το ρεζουμέ
Το opo θα μου κοστίσει χοντρικά 380-390 , ποσό με το οποιό καποιος μπορεί να αποκτήσει ολοκαινουργιο με καλύτερες θηκες το LG G3 ή ολοκαινουργιο το Note 3.
Το πρώτο (G3) τικάρει όλα μα όλα τα συγχρονα κουτάκια (fm radio,removable battery,minimum bezels,2k screen,3000mah battery,2gb ram,snap 801) και το δέυτερο (Note 3) κουβαλάει εκπληκτική οθονη amoled , 3gb ram , τεράστια μπαταρία και εκπληκτικές επισης επιδόσεις.
Και ολα αυτα εχοντας το κεφάλι σου ήσυχο σε περιπτωση στραβής.
Με την παραπάνω λογική ,χωρις να εχω το opo στα χέρια μου, ψιλομετανιώνω (βασικά δεν με νοιαζει και πολυ

) που δεν κράτησα ενα εκ των g3,note 3,nexus 5.Ειμαι σίγουρος ομως οτι το opo ειναι εκπληκτική συσκευή με οποιοδήποτε κριτήριο.
Ομως πλέον με τις τιμές των αλλων ναυαρχιδων να εχουν πέσει , η τιμή του δεν ειναι δα και τόσο χαμηλή (20-30 διαφορά με το G3 ειναι κλαιν μαιν)
Ειναι ομως το μονο "hi end" κινητό που θα σου επιτρέψει να εχεις εμπειρια nexus σε τετοια specs και οθόνη , και αυτό δεν αλλάζει.Κάτι σαν Nexus 6 των φτωχών
Τέλος , σε οτι εχει να κανει με την παραγγελία του , ειναι ελεεινά εύκολο.Απλα φτιάχνεις εναν λογαριασμο mailboxde και τελειώνεις με ενα paypal.
Οκ δεν ειναι για τους πολλούς , αλλα ετσι και αλλιώς οι πολλοί δεν το ξέρουν το opo και δεν θα το αγόραζαν.
Αντε να έρθει στο τέλος του μηνα να το χαρώ γιατι το περιμένω πως και πως.Εννοείται οτι οποιο invitation πάρω θα το διαθέσω στο φορουμ μας και θα βοηθησω με οδηγιες οποιονδήποτε ενδιαφερομενο (καποια στιγμή θα φτιάξω εναν οδηγο )
ΥΓ. Μεχρι τα 190 πάει κάποιος καρφί στο Moto G 2nd gen, στα 250 η καλύτερη αγορά ειναι μτχ Nexus 5 ή καινούργιο Note 3 neo, μεχρι τα 330-350 Οneplus/G3 και στα 400 Νote 3/S5.
Δεν αναφέρω τα iphone οχι προφανώς γιατι δεν είναι κορυφαίες συσκευές , απλα επειδη κοστίζουν τα 2-3πλασια και το itunes εχει περιορισμούς που δεν εξυπηρετούν τις χομπιστικές ανάγκες μου.