[Επίσημο] OnePlus One

Η αγορά του συγκεκριμένου τηλεφώνου είναι αρκετά δύσκολη Τάσο , θέλεις πρόσληση , θέλεις mailbox , το προπληρώνεις και όποτε έρθει....κτλ.

Εδώ βλέπω πολύ έμπειρους στα κινητά όπως ο Vader και κάνουν προσπάθεια.

Θα προτιμούσα να δώσω 360 ευρώ για το LG G3 και να μην μπλέξω με ιστορίες για αγρίους. Πιστευω ότι οι περισσότεροι έτσι θα σκεφτούν ακόμη και αν δεχτούμε ότι το 1+1 είναι ανώτερο σαν τηλέφωνο.

Μην ξεχνάμε ότι το OPO είναι διαθέσιμο για άμεση αγορά σε κινέζικα e-shops εξ αρχής. Όλος ο πανικός γίνεται για όσους (συμπεριλαμβανομένου εμού) θέλουμε να το αγοράσουμε απευθείας από την Οneplus.

Θεωρώ ότι όλο αυτό που γίνεται δεν είναι παρά ένα πολύ κουραστικό πλέον marketing. Η πράξη όμως έχει αποδείξει ότι είναι και επιτυχημένο, οπότε θα δούμε κι άλλα απ' αυτούς στο άμεσο μέλλον.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] OnePlus One

Η αγορά του συγκεκριμένου τηλεφώνου είναι αρκετά δύσκολη Τάσο , θέλεις πρόσληση , θέλεις mailbox , το προπληρώνεις και όποτε έρθει....κτλ.

Θα προτιμούσα να δώσω 360 ευρώ για το LG G3 και να μην μπλέξω με ιστορίες για αγρίους. Πιστευω ότι οι περισσότεροι έτσι θα σκεφτούν ακόμη και αν δεχτούμε ότι το 1+1 είναι ανώτερο σαν τηλέφωνο.

Εγώ πάλι θεωρώ ότι πνίγονται σε μια κουταλιά νερό.....στην κυριολεξία. Σιγά μην πρέπει να είσαι και πυρηνικός φυσικός για να το παραγγείλεις. Αρκετές σελίδες πίσω, από τον Ιούλιο ακόμα, έχω δώσει πληροφορίες για mailboxde κλπ κάνοντας μάλιστα το "πειραματόζωο".
Από την στιγμή που τα κάνεις ΟΛΑ από την καρέκλα σου και σου έρχονται στην πόρτα σου χωρίς να κουνηθείς, για μένα είναι ΜΕΓΑΛΟ συν. Μπορείς να "ξετρυπώσεις" τα πιό xtreme πράγματα που μπορείς να φανταστείς που σε μαγαζιά και σε ελλάδα μάλιστα είναι ανέκδοτο.....
ΜΟΝΟ ένα μειονέκτημα υπάρχει: ότι περιμένεις.

Βλέπω κάποιους στα φόρουμ που θέλουν να το πα´ρουν και δεν ξέρουν τι είναι paypal....ε συγνώμη τώρα αλλά δεν μπορείς να μπεις σε πίστα αγώνων χωρίς να ξέρεις να οδηγάς.....

Εγώ τα σέβομαι αυτά που λες (δεν είναι και σπουδαίο να έχεις μια prepaid ή ενα paypal και mailbox) αλλά παρόλα αυτά θεωρώ ότι η όλη διαδικασία παραμένει υπόθεση για λίγους.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] OnePlus One

προσκλήσεις πάντως υπάρχουν ακόμα και στο ebay με ~5 ... έτσι το πήρε φίλος.

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] OnePlus One

προσκλήσεις πάντως υπάρχουν ακόμα και στο ebay με ~5 ... έτσι το πήρε φίλος.

Το άκρον άωτον της ξεφτίλας. Να πληρώνεις για το δικαίωμα να αγοράσεις ένα κινητό! Συγγνώμη, αλλά να πεις στο φίλο σου να πάει να τον δει γιατρός.:smash:

Επειδη αναφέρθηκα , ας πω δυο πραγματάκια.

Για λόγους που σαφέστατα εχουν να κανουν μονο με χαβαλέ και gadget ασχολίες , απο τα χερια μου εχουν περάσει ενα σκασμό συσκευες.
Οι καλύτερες απο αυτές ηταν το Note 3 , το Nexus 5 και το LG G3,το κάθε ενα για τους δικούς του λόγους.

Ειπα να δοκιμάσω και το oneplus one σαν ενδιαμεσο μεχρι να πάρω το nexus 6 το 2015 (ηθελα μια συσκευη 5.5" που να παιρνει ευκολα root με γρηγορο android L update).
Λογικά θα μου κοστίσει κάπου στα 335-340 μέχρι να το πάρω στα χέρια μου στο τέλος του μήνα.Το oneplus ομως κρύβει και αλλα πραγματακια, οχι απαράιτητα ευχάριστα ,οπως τα παρακάτω :

*Πανακριβα και δυσεύρετα αξεσουάρ.Απο amazon.co.uk παράγγειλα 2 καλες tpu θήκες και ενα tempered και μου βγηκε 50 .Στην Ελλάδα με αυτό το ποσό θα εβρισκα σαφώς καλύτερες επιλογες για ενα πχ G3/Note 3/Nexus 5.Αρα κατα κάποιο τρόπο η τιμή του δεν ειναι το ίδιο ανταγωνιστική αν ξεπεράσουμε για λίγο μονο το ποσό της συσκευής.
*Εγγυηση απο που?Πάλι καλά που ειναι αναγνωρισμένη 2ετής για ολα τα ευρωπαικα opo.Λογικά σε περίπτωση βλάβης φευγουν εξω για Αγγλια (νομίζω).
*Καποιες παρτίδες είχαν θεματάκια στην αρχή με κιτρινιλες χαμηλα στην οθονη απο την κόλλα (!).Ευτυχώς πλεόν αυτα δεν υπάρχουν.
*Απολύτως κανένα status οταν το ακομπησεις στο τραπέζι της καφετέριας :p

Βεβαια υπάρχουν και τα θετικά στοιχεία :

*Εξαιρετική αυτονομία
*3gb ram δεν θα βρει καποιος σε αυτο το ποσο σε καμμια αλλη συσκευή
*Απολυτη έκδοση Cyanogen rom.Ουσιαστικά δεν χρειάζεται να κανεις root.Σου δινει ΑΠΕΙΡΕΣ επιλογές με το καλημέρα.
*Γρήγορες αναβαθμίσεις (μερικές επειδη υπάρχουν και μικροθεματάκια).Android L λογικά μεσα στον Δεκεμβρη το αργότερο.
*Lag free
*64gb ram
*Εξαιρετικο design και κατασκευή

Εκτος αυτών ομως υπάρχει και το ρεζουμέ :p

Το opo θα μου κοστίσει χοντρικά 380-390 , ποσό με το οποιό καποιος μπορεί να αποκτήσει ολοκαινουργιο με καλύτερες θηκες το LG G3 ή ολοκαινουργιο το Note 3.
Το πρώτο (G3) τικάρει όλα μα όλα τα συγχρονα κουτάκια (fm radio,removable battery,minimum bezels,2k screen,3000mah battery,2gb ram,snap 801) και το δέυτερο (Note 3) κουβαλάει εκπληκτική οθονη amoled , 3gb ram , τεράστια μπαταρία και εκπληκτικές επισης επιδόσεις.
Και ολα αυτα εχοντας το κεφάλι σου ήσυχο σε περιπτωση στραβής.

Με την παραπάνω λογική ,χωρις να εχω το opo στα χέρια μου, ψιλομετανιώνω (βασικά δεν με νοιαζει και πολυ :p ) που δεν κράτησα ενα εκ των g3,note 3,nexus 5.Ειμαι σίγουρος ομως οτι το opo ειναι εκπληκτική συσκευή με οποιοδήποτε κριτήριο.
Ομως πλέον με τις τιμές των αλλων ναυαρχιδων να εχουν πέσει , η τιμή του δεν ειναι δα και τόσο χαμηλή (20-30 διαφορά με το G3 ειναι κλαιν μαιν)
Ειναι ομως το μονο "hi end" κινητό που θα σου επιτρέψει να εχεις εμπειρια nexus σε τετοια specs και οθόνη , και αυτό δεν αλλάζει.Κάτι σαν Nexus 6 των φτωχών :p

Τέλος , σε οτι εχει να κανει με την παραγγελία του , ειναι ελεεινά εύκολο.Απλα φτιάχνεις εναν λογαριασμο mailboxde και τελειώνεις με ενα paypal.
Οκ δεν ειναι για τους πολλούς , αλλα ετσι και αλλιώς οι πολλοί δεν το ξέρουν το opo και δεν θα το αγόραζαν.

Αντε να έρθει στο τέλος του μηνα να το χαρώ γιατι το περιμένω πως και πως.Εννοείται οτι οποιο invitation πάρω θα το διαθέσω στο φορουμ μας και θα βοηθησω με οδηγιες οποιονδήποτε ενδιαφερομενο (καποια στιγμή θα φτιάξω εναν οδηγο )

ΥΓ. Μεχρι τα 190 πάει κάποιος καρφί στο Moto G 2nd gen, στα 250 η καλύτερη αγορά ειναι μτχ Nexus 5 ή καινούργιο Note 3 neo, μεχρι τα 330-350 Οneplus/G3 και στα 400 Νote 3/S5.
Δεν αναφέρω τα iphone οχι προφανώς γιατι δεν είναι κορυφαίες συσκευές , απλα επειδη κοστίζουν τα 2-3πλασια και το itunes εχει περιορισμούς που δεν εξυπηρετούν τις χομπιστικές ανάγκες μου.

Εγώ όσο περνάει ο καιρός το χαίρομαι όλο και περισσότερο. Αυτό δε συνέβη εξ' αρχής. Ένας λόγος ήταν ότι πραγματικά γούσταρα το note II μου και άλλος ένας ήταν ότι έψαχνα ψεγάδια στο OPO λόγω όλων αυτών που διάβαζα :D

Αναφέρθηκα σε παλαιότερο ποστ σε διάφορα προβληματα. Ας τα επανεξετάσω:

- Κιτρινίλα στην οθόνη --> ποτέ δεν ήταν εντονη σε εμένα και πλέον ή έχει ατονίσει πλήρως ή εγώ την έχω συνηθίσει και δεν τη βλέπω
- Προβλήματα με το touch --> με τα τελευταία updates έχει στρώσει, κάτι που δείχνει ότι είναι software related
- Φωτισμός των hardware buttons --> συνεχίζω να πιστεύω ότι έιναι απαράδεκτα χαμηλός, αν και ο ιδιοκτήτης το συνηθίζει αμέσως και δε χρειάζεται να βλέπει που πατά

Από κει και πέρα, όντας κλασικός nexus user (με εξαίρεση το note 2), το οποίο συνήθως σημαίνει και δοκιμές πολλών roms, είναι από τις φορές που έχω μείνει στη μαμά. Έχω βάλει custom recovery για να παίρνω backups κλπ και έχω περάσει την τελευταία stock rooted. Μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω μονο μια ROM, την Vanir, η οποία είναι εξαιρετική, αλλά δεν βρήκα κάτι το τρομερό να με κρατήσει μακριά από τη μαμά.

Όσον αφορά στους kernels, μετά από πολλούς πειραματισμούς, έχω καταλήξει ότι συνήθως ο stock είναι και ο καλύτερος. Έπαιξα λίγο με τον franco, αλλά επέστρεψα γρήγορα στον stock. Διάφοροι χρησιμοποιούν και τον AK, αλλά έχει τόση πολλή παραμετροποίση που με πιάνει χασμουρητό μόνο στη σκέψη :P Με τη χρήση που κάνω εγώ, με τον στοκ έχω περίπου 7 ώρες οθόνη με μια φόρτιση. Δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω.

Αναφορικά με αξεσουάρ, είμαι από αυτούς που αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω χωρίς θήκες κλπ. Έχει τόσο ωραίο form factor που λυπάμαι να το βάλω σε θήκη.

Το συνολικό κόστος (κάτω από 330 ευρώ στην περίπτωσή μου) είναι πάρα πολύ χαμηλό γι' αυτό που απολαμβάνω.

ας τριτώσει το "κακό": προερχόμενος και εγώ από SG Nexus, μου ήταν αδιανόητο να πάω σε συσκευή με bloatware, καθώς επίσης έχω πει και απο παλιά, ότι δεν έχω ούτε χρόνο ούτε όρεξη να κάθομαι εγώ να "καθαρίζω" και να δοκιμάζω roms, kernels, κλπ. Θέλω ότι πάρω, χωρίς να δώσω περιουσία άνω των 300 (εκεί για εμένα είναι το όριο για κινητά, είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα), να δουλεύει, έτσι απλά. Χωρίς lags, χωρίς χαζομάρες του κατασκευαστή, με άμεσες αναβαθμίσεις, συν φυσικά ικανότατο hardware. Στο OPO, τα βρήκα αυτά και με το παραπάνω...!!! τελικό κόστος για μένα (χοντρικά τα υπόλοιπα έξοδα γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς), 304 + 9 + 9 η clear case (vadergr είναι ΠΟΛΥ καλή, το ξαναλέω). Είμαι σούπερ ευχαριστημένος!!!

@ ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ
ο ίδιος ο φίλος που πλήρωσε το "τραγικό" ποσό των έξτρα 5 για την πρόσκληση, πήρε για συγγενή και ένα LG G pad 8.3 tab, το τι κραξιμο έριξε για το lag που είχε και για την σαβούρα που ήταν φορτωμένο... δεν περιγράφετε. Θές να πάρεις εσύ συσκευή των 300-400-500 με top specs και να lagάρει? δικαίωμα σου... Εμείς βρήκαμε ήδη το γιατρικό... :a0210:

Re: Απάντηση: [Επίσημο] OnePlus One

α

@ ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ
ο ίδιος ο φίλος που πλήρωσε το "τραγικό" ποσό των έξτρα 5 για την πρόσκληση, πήρε για συγγενή και ένα LG G pad 8.3 tab, το τι κραξιμο έριξε για το lag που είχε και για την σαβούρα που ήταν φορτωμένο... δεν περιγράφετε. Θές να πάρεις εσύ συσκευή των 300-400-500 με top specs και να lagάρει? δικαίωμα σου... Εμείς βρήκαμε ήδη το γιατρικό... :a0210:

Δεν αναφέρομαι καθόλου στα specs του κινητού. Δεν αμφιβάλλω ότι είναι πολύ καλό, διαφωνώ κάθετα με τον τρόπου που προωθείται και μου είναι αδιανόητο να ψάχνω τρόπο για να αγοράσω ένα καταναλωτικό αγαθό, ότι κι αν είναι αυτό, πόσο μάλλον να πληρώσω για το δικαίωμα να το αγοράσω. Είναι θέμα αρχής, πως να το κάνουμε.

ΥΓ. Μεχρι τα 190 πάει κάποιος καρφί στο Moto G 2nd gen, στα 250 η καλύτερη αγορά ειναι μτχ Nexus 5 ή καινούργιο Note 3 neo, μεχρι τα 330-350 Οneplus/G3 και στα 400 Νote 3/S5.
Δεν αναφέρω τα iphone οχι προφανώς γιατι δεν είναι κορυφαίες συσκευές , απλα επειδη κοστίζουν τα 2-3πλασια και το itunes εχει περιορισμούς που δεν εξυπηρετούν τις χομπιστικές ανάγκες μου.

Συμφωνώ απόλυτα με τις επιλογές που μας έγραψες (πλην iphone...:p).

Βασικά αφού τα έχεις δοκιμάσει όλα έπρεπε να το αγοράσεις και αυτό.:ernaehrung004:

Δεν εννοουσα τα iphone αν αυτό καταλαβες.
Απλα το android μου ταιριάζει πιο καλά.
Και αν είχα οικονομικο θέμα,θα προτιμούσα περσινη ναυαρχίδα παρα καινούργιο midrange.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] OnePlus One

Δεν αναφέρομαι καθόλου στα specs του κινητού. Δεν αμφιβάλλω ότι είναι πολύ καλό, διαφωνώ κάθετα με τον τρόπου που προωθείται και μου είναι αδιανόητο να ψάχνω τρόπο για να αγοράσω ένα καταναλωτικό αγαθό, ότι κι αν είναι αυτό, πόσο μάλλον να πληρώσω για το δικαίωμα να το αγοράσω. Είναι θέμα αρχής, πως να το κάνουμε.

1. μπορείς απλά να το προσπεράσεις, συσκευές υπάρχουν να φάνε και οι κότες
2. θα μπορούσες να το αγοράσεις από μέλους εδώ του φόρουμ, μόνο 370 , σε αγγελία που είχε βάλει...
3. δήλωσε ενδιαφέρον, και όλο και κάποιος εδώ μέσα θα σου δώσει πρόσκληση

τώρα θέμα αρχής για 5 , για αγορά κινητού, και μάλιστα για ένα μοντέλο που δεν έχει κανονική διαθεσιμότητα και αν το θες πραγματικά θα πρέπει να αποδεχτείς το παιχνίδι που γίνεται γύρω του.. Σιγά την ευαισθησία...

H αλήθεια ειναι Λυκούργε , οτι αν μελος απο το φορουμ μας, που υπερευχαριστώ, δεν μου εδινε προσκληση , ουτε και εγω θα πλήρωνα το 5ευρω για να το πάρω.Πάλι σαν θεμα αρχής.
Ημουν επισης ετοιμος να το πάρω σφραγισμενο στα 370 (οχι απο εδω) αλλα αλλαξα γνώμη οταν ειδα και τα κοστη των αξεσουαρ που επρεπε να παρω απο εξω.
Μονο value for money δεν θα ηταν τοτε , θα ξεπερνουσε σχεδον την αξια ενος καινουργιου Note 3 , και κατα πολυ την αξία ενος G3 .
Στα 335 που θα μου κοστίσει περιπου, το θεωρω μια χαρά (+50 φυσικά οι 2 θηκες και το tempered αλλα δεν θελω να το σκέφτομαι γιατι αρπάζω :p )

δλδ αποδέχεσαι να σε εκμεταλλευτεί ο άλλος ζητώντας σου 370 για συσκευή αξίας 299 , απλά επειδή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, παρά να δώσεις 5 ? Εδώ άλλοι δίνουν αυτά (και περισσότερα) για να αγοράσουν πρόσκληση για private trackers για παράνομο υλικό, κάτι που είναι και νόμιμο σας πείραξε?...