[Επίσημο] OnePlus One

Αγόρασε ο γκαντέμης o οχτρός (Γιάννης :p ) το Oneplus One και απο εκει που δεν είχαμε κανα χοντρό θέμα , τώρα εμφανίστηκε battery drain απο τα google services :p
Oχι τιποτα αλλο , αλλα του δίνουμε βήμα για να ξαναγυρίσει στο ακατανόμαστο και να μας βγάζει και σκάρτες τις συσκευές :p
Aντε σε λίγες ημέρες θα πάρουμε lollipop και λογικά θα είμαστε οκ (στο nexus 5 που έχω με στοκ 5.0.1 δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα)

ΥΓ.Αφου ο Γιάννης δεν εχει κράξει δημοσίως το Oneplus One , σημαίνει σίγουρα οτι είναι καλή συσκευή :)

Αυτός φταίει που προσπαθεί να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας και καλής θέλησης ! :flipout:

Πάντως δεν ξέρω αν φταίει η μαμίσια ζελατίνα antifingerprint, αλλά ενώ γενικά η αίσθηση από πλευράς λειτουργικού είναι ο ορισμός του smoothness, από πλευράς ακρίβειας χειρισμών οθόνης μου φαίνεται ότι υστερεί σε σχέση με αυτό που περίμενα. Η φωτεινότητα σε ηλιόλουστη μέρα επίσης με ψιλοπροβλημάτισε. Βέβαια αναφέρομαι στο Σάββατο που πέρασε που στην Αριδαία ήταν υπέρ του δεόντος ηλιόλουστο, αλλά για να δούμε το καλοκαίρι... Επίσης με τα hard buttons το χειρίζεστε ή έχετε αφήσει τα κουμπιά να καταλαμβάνουν μέρος της οθόνης?

Απάντηση: Re: [Επίσημο] OnePlus One

To μεταφέρω απο αλλού

settings>privacy>privacy guard, επιλέγεις advanced από το μενού, βρίσκεις το Google play services και κάνει deny τα location, wake up και keep awake.

Εκλεισα μόνο τα δύο (wake up, keep awake) και ΝΑΙ υπάρχει τεράστια διαφορά ! Επιτέλους ηρέμησε η μπαταρία. Τα google services κατέβηκαν στο 2% από κει που ήταν 50%
Θέλω να βεβαιωθώ για τυχόν παρενέργειες γιατί με το που έπιασα το κινητό στο σπίτι αντί να συνδεθεί στο wifi αμέσως , παρέμεινε στο 3G. Αναγκάστηκα να κλείσω και να ανοίξω το wifi για να συνδεθεί. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή φταίει το "πείραγμα".

ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΝΤΡΑΔΑ της google. Καλά στα άλλα τηλέφωνα δεν έχουν πρόβλημα; αφού το google services είναι παντού.

Επειδη ανεφερες αλλα τηλεφωνα, στο galaxy s4 δεν υπαρχει αυτη η επιλογη ή δεν μπορω να την βρω.
Παντως δεν μου εχει ανεβει ποτε πανω απο 12%

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] OnePlus One

Εκλεισα μόνο τα δύο (wake up, keep awake) και ΝΑΙ υπάρχει τεράστια διαφορά ! Επιτέλους ηρέμησε η μπαταρία. Τα google services κατέβηκαν στο 2% από κει που ήταν 50%
Θέλω να βεβαιωθώ για τυχόν παρενέργειες γιατί με το που έπιασα το κινητό στο σπίτι αντί να συνδεθεί στο wifi αμέσως , παρέμεινε στο 3G. Αναγκάστηκα να κλείσω και να ανοίξω το wifi για να συνδεθεί. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή φταίει το "πείραγμα".

ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΝΤΡΑΔΑ της google. Καλά στα άλλα τηλέφωνα δεν έχουν πρόβλημα; αφού το google services είναι παντού.

Στο nexus 5 lollipop 5.0.1 δεν υπάρχει πρόβλημα.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] OnePlus One

Επειδη ανεφερες αλλα τηλεφωνα, στο galaxy s4 δεν υπαρχει αυτη η επιλογη ή δεν μπορω να την βρω.
Παντως δεν μου εχει ανεβει ποτε πανω απο 12%

Δοκίμασε από το μενού "επιλογές για προγραμματιστή" στη καρτέλα "περισσότερα" (ενεργοποιούμε αυτό το μενού όταν πατάμε πολλές φορές συνεχόμενα, στο μενού "πληροφορίες συσκευής", επάνω στον "αριθμός κατασκευής").

Βρες και τις επιλογές αυτές...

2013-10-06+14.59.43.png

Και απενεργοποίησε τις για να αυξηθεί η ταχύτητα των μενού...

2013-10-06+14.59.00.png

Τελικά όλο το βράδυ (8ωρο) έπεσε 3% η μπαταρία με ανοικτά Wifi/3G . Not bad.

Υ.Γ. Με το που το έπιασα το πρωί μπήκε αμέσως στο wifi. Αρα μάλλον τυχαίο ήταν πριν.

Α ναι. Κάτσε όμως, για να κόβεται η σύνδεση αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται τα services αυτά συνέχεια. Λογικό δεν είναι να πέφτει η μπαταρία αφού τα χρησιμοποιεί;

Εμείς διαμαρτυρόμαστε γιατί τα services αυτά ήταν συνέχεια ανοικτά ακόμα και όταν το κινητό "κοιμόταν" χωρίς ΚΑΜΙΑ χρήση.

Εσένα όμως λόγω του moto360 το κινητό δεν "κοιμάται" ποτέ.

Πάντως είμαι 5 ώρες εκτός wifi, με
- mobile data ανοικτά
- BT σύνδεση στο αμάξι μια ώρα,

και έχει πέσει 2% η μπαταρία που πριν θα είχε πέσει μια 10άρα στο νερό.

τέτοιο ποσοστό είναι αδικαιολόγητο.... ακόμα και με διαρκή σύνδεση, υποτίθεται γι αυτο βγήκε το BT 4 low energy, για να μην έχεις μεγάλη κατανάλωση.

To μεταφέρω απο αλλού

settings>privacy>privacy guard, επιλέγεις advanced από το μενού, βρίσκεις το Google play services και κάνει deny τα location, wake up και keep awake.
Sorry για το off topic παιδιά.. Στο Ν5 που υπάρχει αυτή η ρύθμιση;
Ευχαριστώ!!!

Δεν υπάρχει.
Είναι σε ρυθμίσεις της cyanogen.
Επειδή έχω και το nexus 5,σε πληροφορω οτι δεν έχει θέμα με battery drain παρόμοιο του oneplus.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρήκα λύση για το Nexus 5 αν εχεις παρόμοιο πρόβλημα

http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/general/script-google-play-services-battery-t3059585
Ευχαριστώ!!! Δεν έχω.. Απλά ήθελα να δω αν έχει βελτίωση. Με την χρήση που κάνω μου βγάζει άνετα όλη τη μέρα. Με 3g/Wi-Fi ανοιχτά συνεχώς