[Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

Δεν ηταν παράλογη η πρόταση του Note 3.
Σαν εμπειρία χρήσης ειναι ταυτόσημη.
Αν το root-αρεις , θα εισαι πιο γρήγορος και lag free απο το Note 4 βγαζοντας ολη τη σαβούρα της Samsung.

Στο θέμα της θήκης, ποτε δεν θα αφηνα ενα Note χωρίς θήκη flip case υψηλής ποιότητας.
Δες για κάποια Zenus δερμάτινη ή την επισημη sview.

http://www.zenuscase.net/smart-phones/galaxy-note-4/zenus-minimal-diary-for-galaxy-note-4html

Σκέφτομαι από LG G3 να πάω σε Note 4, έτσι για αλλαγή.
Έχεις κανείς αντίρρηση? Με προβληματίζουν τα παρακάτω.
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

1. Το μέγεθος. Εντάξει δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από το LG και το έχω πιάσει στα χέρια μου. Νομίζω θα το συνηθίσω.
2. Τα χρώματα της οθόνης. Στο LG φαίνονται πιο ρεαλιστικά (χωρίς να ξέρω αν είναι). Στο Note πιο "ψεύτικα" αλλά είναι πολύ πιο φωτεινό το τηλέφωνο. Θα τα συνηθίσω λέτε?
3. Έλλειψη root (λόγο ακύρωσης εγγύησης - όχι ότι δεν γίνεται...). Έχω συνηθίσει με greenify, titanium backup κλπ. Αν μου πείτε ότι δεν τα χρειάζομαι στο Note τότε κανένα πρόβλημα.
4. Το IR δουλεύει σωστά? Έχω συνηθίσει με το LG να ελέγχω όλες τις συσκευές στο σαλόνι
5. Θα χρειαστώ κάποιο back cover? Μου αρέσει η αίσθηση του δέρματος που έχει πίσω. Ένας από τους λόγους που θέλω να το πάρω. Θα έχω σημαντικές φθορές με το πέρασμα του χρόνου και με κριτήριο πάντα ότι κάποια στιγμή θα το πουλήσω? Από αυτό θα εξαρτηθεί αν θα πάρω το άσπρο που νομίζω είναι πιο όμορφο.

Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη -bye-

Γούστα ειναι αυτά,αλλά καμία σχέση η οθόνη του Note 3 ή 4,ακόμα και του S5,με αυτή του G3.Στα δικά μου μάτια η οθόνη του G3 είναι σα να έχει μπροστά ένα λευκό διάφανο πέπλο με ξεπλυμένα χρώματα.
Από την άλλη το G3 είναι πανέμορφο και κυρίως χωρίς KNOX αλλά και τις ένα κάρο @@@ εφαρμογές τις Samsung.
To IR δουλεύει μια χαρά.
Back cover έχω αγοράσει στο Note 3,αλλά το έχω στο συρτάρι τόσο γιατί έκανε το τηλέφωνο πιο άσχημο,κυρίως όμως γιατί σκέφθηκα ότι οταν θα το πουλήσω,αν έχει φθορές,αγοράζω μία καινούρια "πλάτη" με 10-15 ευρώ και το κάνει καινούριο.
Τέλος,διάβασα σε επόμενα μηνύματά σου ότι θες την αλλαγή γιατί βαρέθηκες το G3,οπότε.........καλορίζικο το Note 4.:flipout:

Το G3 αν εξαιρέσουμε την αυξημένη ανάλυση της οθόνης είναι στο επίπεδο του Note 3 (μιλάω για benchmark , κάμερα , διάρκεια μπαταρίας κτλ). Το Note 4 είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω σε όλα.

Ακόμη και το bloatware της LG το βρίσκω πιο εκνευριστικό από τo Touchwiz (είχα το LG L7II παλιότερα και το είχα δουλέψει).

Το μόνο θετικό για την LG στην σύγκριση είναι ο σχεδιασμός του G3 που ξεχωρίζει γιατί δεν "κυκλοφορεί" τόσο πολύ ενώ Note (και γενικά Samsung) έχει η μισή Ελλάδα.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

Σκέφτομαι από LG G3 να πάω σε Note 4, έτσι για αλλαγή.
Έχεις κανείς αντίρρηση? Με προβληματίζουν τα παρακάτω.
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

1. Το μέγεθος. Εντάξει δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από το LG και το έχω πιάσει στα χέρια μου. Νομίζω θα το συνηθίσω.
2. Τα χρώματα της οθόνης. Στο LG φαίνονται πιο ρεαλιστικά (χωρίς να ξέρω αν είναι). Στο Note πιο "ψεύτικα" αλλά είναι πολύ πιο φωτεινό το τηλέφωνο. Θα τα συνηθίσω λέτε?
3. Έλλειψη root (λόγο ακύρωσης εγγύησης - όχι ότι δεν γίνεται...). Έχω συνηθίσει με greenify, titanium backup κλπ. Αν μου πείτε ότι δεν τα χρειάζομαι στο Note τότε κανένα πρόβλημα.
4. Το IR δουλεύει σωστά? Έχω συνηθίσει με το LG να ελέγχω όλες τις συσκευές στο σαλόνι
5. Θα χρειαστώ κάποιο back cover? Μου αρέσει η αίσθηση του δέρματος που έχει πίσω. Ένας από τους λόγους που θέλω να το πάρω. Θα έχω σημαντικές φθορές με το πέρασμα του χρόνου και με κριτήριο πάντα ότι κάποια στιγμή θα το πουλήσω? Από αυτό θα εξαρτηθεί αν θα πάρω το άσπρο που νομίζω είναι πιο όμορφο.

Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη -bye-

Εαν εισαι σιγουρος οτι το βαρεθηκες, και οχι οτι δεν την "βρισκεις" με τα android να το παρεις το note.

Αν ομως καπου σε χαλασε το android, μηπως να επιστρεψεις στο iOS.

Με τα χρηματα του note παιρνεις αξιολογο ποδηλατο, και παρατας οτι εχει σχεση με ηλεκτρονικα...:antlers:

Τελικά το τσίμπησα. :p

Πολύ νωρίς για συμπεράσματα αλλά η πρώτη εντύπωση εξαιρετική. Η συσκευή έχει premium αίσθηση.
Φοράει ακόμη Kitkat (είχα συνηθίσει να είμαι με Lollipop) αλλά πηγαίνει μια χαρά. Δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα.
Έχω βάλει Nova βέβαια γιατί βαριόμουν να ξαναστίσω τις οθόνες.
Ένα κουφό πρόβλημα, αν και δεν με ενδιαφέρει γιατί έχω βάλει άλλο keyboard, είναι ότι με το μαμά keyboard στα Ελληνικά μπορείς να γράψεις μόνο κεφαλαία. Φαντάζομαι κάποια ρύθμιση θα είναι. Αν την ξέρει κάποιος ας την γράψει έτσι για την ιστορία.

Περισσότερα όταν το λιώσω. -bye-

Υ.Γ. Αλέξη μην ντρέπεσαι ρε. Δεν θα το πω πουθενά. Θα πω ότι σε "αναγκάσανε" :aetsch:

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

Καλορίζικο , εξαιρετική επιλογή.
Το octa πήρες η το snapdragon ?

snapdragon. Πιο πολύ λόγο xda support (αν βρεθεί τρόπος να μην γράφει το knox) και για το 4g+ (ψυχολογικό)

Έχει καταφέρει κανείς να δουλέψει Nova με το smart remote control της samsung?
Βάζω PACE σαν μάρκα αλλά τίποτα.
Υπάρχει κάποιο άλλο control που να δουλεύει με τη Nova? (που σαι ρε LG που δούλευες αέρα? :p)

Ύστερα από 2-3 μέρες συμβίωσης με το θηριάκι ας γράψω δύο πράγματα παραπάνω μήπως βοηθήσω υποψήφιους αγοραστές.

Καταρχήν το τηλέφωνο είναι το καλύτερο τηλέφωνο που είχα ποτέ μου. Κι αυτό το λέω γιατί δεν έφυγα από περσινό και ξεπερασμένο μοντέλο για να πάω στο Note. Το LG G3 είχα πριν. Ούτε κι εγώ περίμενα ότι θα νιώσω ότι έκανα αναβάθμιση για να πω την αλήθεια. Ευχάριστη έκπληξη.
Η αίσθηση του premium είναι κάτι που μου είχε λείψει από τα iphones. Τώρα την ξαναβρήκα.

Στα Θετικά

1. Χορταστική οθόνη. 0,2 ίντσες παραπάνω από το LG αλλά και πάλι υπάρχει διαφορά. Ίσως λόγο φωτεινότητας να μου δίνει αυτή την αίσθηση.
Στην αρχή μου κακοφάνηκαν τα έντονα χρώματα παρόλο που το έχω βάλει στο photo mode. Ύστερα διάβασα για το Basic mode που είναι και το πιο σωστό χρωματικά. Το δοκίμασα αλλά ξαναγύρισα αμέσως στο photo mode. Δεν το περίμενα να προτιμήσω τα υπερκορεσμένα χρώματα. Αυτό το τηλέφωνο θα ανατρέψει ότι πίστευα πριν.

2. Μπαταριάρα. Χτύπησα 6 ώρες οθόνη μέσα σε 14 ώρες λειτουργίας με φουλ χρήση και είχα ακόμα 20%. Πρωτόγνωρα πράγματα για μένα. Με το LG είχα δει μέχρι 3,5 ώρες οθόνη με ρουταρισμένη συσκευή, με greenify, titanium και λοιπά ματζούνια. Εδώ δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα.
Αυτή την στιγμή που μιλάμε είμαι στις 30 ώρες μπαταρία, με 2 ώρες οθόνη, ανοιχτά τα πάντα όλα, μιλάω και σερφάρω και είμαι στο 44% :worshippy:

3. Δεν είναι σόμπα. Το LG λίγο να έπαιζες μαζί του σου πρόσφερε ζεστασιά :p. Αυτό τίποτα. Παγάκι. Ότι πρέπει για το καλοκαιράκι που έρχεται. Το χειμώνα ίσως ξαναπάρω LG :p

4. Φωτογραφία, Βίντεο. Δεν χρειάζεται να γράψω εδώ τίποτα. Υπάρχουν άπειρα reviews. Βίντεο 4k, 1080 στα 60 κλπ κλπ.

5. Πενάκι S-Pen. Δεν το περίμενα. Έλεγα ένα άχρηστο πράμα είναι. Κι όμως είναι φοβερό. Δείτε βιντεάκια στο youtube και θα καταλάβετε.

6. Δαχτυλικό αποτύπωμα. Πολύ χρήσιμο και δουλεύει μια χαρά. Κανένα πρόβλημα.

7. Θήκη S-View. Αντίστοιχη του quick circle της LG. Με λιγότερα ίσως καλούδια αλλά εξίσου χρηστική.

8. Κλείσεις χωρίς παράσιτα και πεντακάθαρος ήχος.

9. Sd κάρτα. Έχω βάλει μέσα 64GB (30ευρώ) + 32GB εσωτερική = 96GB. Τζάμπαμαν.

10. Super τιμή. 540 σε σκρουτζομάγαζο την στιγμή που είναι θεωρητικά ισάξιο με το iphone 6 plus των 850 ευρώ.

Στα αρνητικά

1. Android 4.4. Εντάξει είναι προσωρινό αλλά έχοντας δουλέψει με Lollipop μου φάνηκε πισωγύρισμα. Περιμένω το Update για να δω το κινητό να πετάει. Τώρα έχει τα ψιλολαγκάκια του. Δεν είναι τόσο smooth όσο θα έπρεπε να είναι, σε στιγμές που το LG να μου φαίνεται πιο smooth (με lollipop όμως). Μπορεί βέβαια να είναι και η ιδέα μου γιατί δεν τα έχω δίπλα δίπλα.

2. Εφαρμογή για τηλεχειριστήριο.
Η native εφαρμογή δεν έβρισκε τον δέκτη της Nova. Παιδεύτηκα μέχρι να βρω πρόγραμμα που να με βολέψει και να λειτουργούν όλες οι συσκευές μου. Κι αυτό επί πληρωμή (κάτι λιγότερο από 3 ευρώ). Το remote της LG ήταν ανώτερο σαν native εφαρμογή. Αλλά εφόσον βρήκα εφαρμογή που μου κάνει (και είναι και καλύτερη από του LG) τότε είμαι μια χαρά. Ενδεικτικά αναφέρω ότι υποστηρίζει macros και custom χειριστήρια (π.χ. φτιάχνω macrο να ανοίγουν 3 συσκευές ταυτόχρονα, και τηλεχειριστήριο που αλλάζει κανάλια στη Nova και ήχο στον ενισχυτή). Σαν να έχω Logitech harmony :). Υπάρχει και ένα άλλο πρόγραμμα που υποστηρίζει φωνητικές εντολές μέσω google now αλλά δεν δουλεύει η Nova πάλι.

3. Μέγεθος+Βάρος. Είναι πιο μεγάλο από το LG και πιο βαρύ. Λογικό αφού είναι μεγαλύτερο κινητό. Δεν είναι για όλους αυτός ο συνδυασμός. Πριν το αγοράσετε προσπαθείστε να βρείτε κάποιον που το έχει να το δείτε λίγη ώρα. Να το βάλετε στην τσέπη σας κλπ.

4. Samsung TW. Για να πω την αλήθεια δεν τον δούλεψα πολύ γιατί έχω Nova και από το backup που είχα μου έφερε όλα τα εικονίδια και τις ρυθμίσεις και τον προτίμησα. Λίγο που τον δούλεψα δεν ήταν άσχημος. Λίγο πιο αργός μου φάνηκε. Δεν βρίσκω λόγο να τον χρησιμοποιήσω εκτός αν χάνω κάτι και δεν το ξέρω.

Σαν γενικό σχόλιο να γράψω ότι καταλαβαίνω αυτούς που έλεγαν ότι αν πάρεις μια φορά Note πάλι Note θα πάρεις όταν το βαρεθείς :)
Εϊναι μια κατηγορία μόνο του και μόνο αν θες να αλλάξεις κατηγορία αλλάζεις το Note.

-bye-

στην αρχικη οθονη, αν τη τραβηξεις αριστερα εμφανιζεται το SAMSUNG MAGAZINE ή οπως αλλιως ονομαζεται (κατι σαν το flipboard)... ειναι ρυθμιζομενο ?
Μπορεις να βαλεις πχ το προσωπικο facebook-tweeter κλπ ?

Η αναβαθμιση σε lolipop θα ερθει απο "αερα" ή πρεπει να τη κατεβασεις σε υπολογιστη πρωτα ?

στην αρχικη οθονη, αν τη τραβηξεις αριστερα εμφανιζεται το SAMSUNG MAGAZINE ή οπως αλλιως ονομαζεται (κατι σαν το flipboard)... ειναι ρυθμιζομενο ?
Μπορεις να βαλεις πχ το προσωπικο facebook-tweeter κλπ ?

Εϊναι το flipboard αριστερά (ρυθμίζεται στο τι να δείχνει). Από όσο γνωρίζω μόνο να το βγάλεις μπορείς. Με Nova που έχω δεν το εμφανίζει καθόλου.

ΟΤΑ νομίζω θα έρθει η Lollipop (έτσι διαβάζω)

Δεν νομίζω να γίνεται χωρίς root. Ούτε που το είχα προσέξει. Άλλωστε στα settings δεν μπαίνω για να κάτσω. Ούτε μπαίνω κάθε μέρα.

μπορεις να το ανοιγοκλεινεις με double tap στην οθονη ?
Εχει καποια gestures επισης οταν ειναι κλειστη η οθονη (πχ ν ανοιγεις τη καμερα αμμεσα) ?

μπορεις να το ανοιγοκλεινεις με double tap στην οθονη ?
Εχει καποια gestures επισης οταν ειναι κλειστη η οθονη (πχ ν ανοιγεις τη καμερα αμμεσα) ?

Δεν ξέρω τι γίνεται με τον default launcher αλλά με nova μπορείς να κάνεις πολλά.
Το double tap είναι κάτι που μου λείπει από το LG αλλά υπάρχει workaround με nova.

Με κλειστή οθόνη υπάρχει η κάμερα. Μπορείς να την κάνεις launch.
Επίσης μπορείς να γράψεις και note χωρίς να ξεκλειδώσεις.
Δεν γνωρίζω πολλά για τα notes. Απορώ που ρωτάς εμένα :p

στο νημα ρωταω, απλα εσυ εισαι ευκαιρος τωρα! :p
Υπαρχει περιπτωση να το ανταλλαξω σημερα μ εναν συναδελφο που θελει να δοκιμασει το oneplus one...