[Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

στο νημα ρωταω, απλα εσυ εισαι ευκαιρος τωρα! :p
Υπαρχει περιπτωση να το ανταλλαξω σημερα μ εναν συναδελφο που θελει να δοκιμασει το oneplus one...

Αν ειναι να πάρεις το Note 4 , το κανεις με κλειστά ματια.
Δεν ειναι τυπου nexus , αλλα ειναι η καλυτερη android συσκευή.
Mε root , χανεις εγγύηση.

μόλις το πηρα στα χερια μου!
Φορτίζει και τα λεμε....κατεβαζει κι αναβαθμίσεις.

Εντάξει, με τρολάρεις λέμε. Τώρα εγώ πρέπει να το δώσω. Δεν γίνεται να έχω ίδιο κινητό με το appleboy!!!!

Επιτέλους, πήρες σωστό κινητό. Απλά δεν καταλαβαίνω πως το έκανες, όταν δεν σε βόλεψε το 6 plus.

oi πρώτες εντυπώσεις...

Τα θετικά :
Τρομερή οθόνη, η amoled είναι απόλαυση, αλλα μονο σε εσωτερικό χώρο. Το μαυρο της αβυσαλεο και επιτελους καλα χρώματα σε Samy!
Η QHD ανάλυση δεν μπορώ να πω ότι έκανε μεγάλη διαφορα, αλλα εφόσον δεν επηρεάζει πολύ τη μπαταρια, είναι καλοδεχούμενη.
Η θερμοκρασία λευκου είναι πολύ σωστη , το ίδιο και το grey scale. Έντονα χρώματα , χωρίς να είναι "ψεύτικα" .

Πολύ καλη κατασκευή, στιβαρό, αλλα με χάλασε λίγο το πίσω μερος που είναι fake leather. Θα το προτιμούσα με ένα απλό texture και όχι "απομίμηση" ... δε τη χρειάζεται.

Το hardware φαίνεται πολύ δυνατό, δε κλλαει πουθενά και με Lollipop που έχει τώρα (5.0.1) είναι πολύ ομαλο.

Το softwrae φυσικά είναι (πάλι) το αδύνατο σημείο και μερικές φορές φαίνεται να "διστάζει" και να ψιλό λαγκαρει.
Ξέρω ότι διορθώνεται με άλλο launcher αλλα χάνεις αλλα καλούδια έτσι.

Στα αρνητικά τώρα...

Η κάμερα δε με ενθουσίασε και τόσο. Έχει καλύτερα χρώματα από όλες σχεδόν τις android συσκευές που είχα, αλλα υπολείπεται σε χρωματική ακρίβεια από τα iphone 6.
Είναι πολύ γρηγορη, αλλα όχι τόσο όσο διαπίστωσα στα νέα Samy S6. Η σταθεροποίηση επίσης δεν είναι καλη , δημιουργεί κάποια artifacts και γενικά δε βλέπω πολύ καλη υλοποίηση.
Δε θα σε απογοητέψει φυσικά (κάτι που το έκανε αυτή του oneplus) , αλλα δε θα σε ενθουσιάσει.
Δεν έχει επίσης εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες για manual ρυθμίσεις που του δίνει το lollipop (manual WB, εστίαση, ταχύτητα κλείστρου κλπ) , ίσως σε μια επομενη αναβάθμιση.

Η οθόνη , αν και είναι καταπληκτική σε μέτριο και χαμηλο φωτσμο, είναι "ασθενική" σε φως ημέρας... σήμερα στο αυτοκίνητο , με αρκετό ηλιο , δυσκολεύτηκα να το χειριστώ , ακόμα και στο max φωτεινότητας. Έχει τη μιση από το νέο S6 και το iphone 6 kai φαίνεται.

Αυτό όμως που με απογητευσε αρκετά είναι το TW της Samy....το περίμενα πολύ πιο πλήρες και λειτουργικό.

Έχει πολλές μικρές ατέλειες και αδυναμίες.

Πχ... στα favorites contacts δε μπορεις να κανεις αναδιάταξη (rearrange) όπως θέλεις ! Τις βάζει αλφαβητικά νομίζω ... είναι το μονο κινητό που ξέρω να το κάνει αυτό.

Στο phone app επίσης δεν μπορείς ν αλλάξεις tabs (recent, favs, contacts κλπ) με swipe left-right γοα ευκολότερη χρήση με ένα χέρι!

Δεν έχει profiles (όπως είχε το oneplus) για μπορεί να τα εναλλασει , ανάλογα με το location - wifi - κλπ .
Αυτό μου είχε λύσει τα χερια στο oneplus , οπου μπορούσε ν αλλάζει profiles ανάλογα τη τοποθεσία ή το ενεργό wifi δίκτυο.

Δεν έχει notifications budjes σε πολλές εφαρμογές , πχ gmail , για να ξέρεις ποσα αδιάβαστα mail έχεις ... το ίδιο και με μερικές άλλες εφαρμογές.

Δεν έχει double tap για ανοιγοκλείσιμο συσκευής και gestures controls όταν είναι σε sleep η συσκευή.

Θετικό είναι ότι το bloatware έχει μειωθεί αρκετά .
Πιστεύω ότι αυτή η συσκευή (hardware) είχε το software της Cyanogen θα ήταν ηκαλυτερη επιλογή σε android με διαφορα.

Gia μπαταρια φυσικά είναι νωρίς να πω.

Η εξερεύνηση συνεχίζεται ....

Last edited:
Για την μπαταρία λογικά δεν θα εχεις το παραμικρο προβλημα.Εχει την καλύτερη αυτονομία out there μαζι με Z3 , Oneplus.
Σε οτι εχει να κανει με τις manual ρυθμισεις , ψαξε μηπως βρεις και εγκαταστησεις την εφαρμογή της στοκ καμερας της lollipop.Λογικά θα υπάρχει.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

Γιάννη για δες μερικές παρατηρήσεις/ερωτήσεις.

oi πρώτες εντυπώσεις...

Τα θετικά :
Τρομερή οθόνη, η amoled είναι απόλαυση, αλλα μονο σε εσωτερικό χώρο. Το μαυρο της αβυσαλεο και επιτελους καλα χρώματα σε Samy!
Η QHD ανάλυση δεν μπορώ να πω ότι έκανε μεγάλη διαφορα, αλλα εφόσον δεν επηρεάζει πολύ τη μπαταρια, είναι καλοδεχούμενη.
Η θερμοκρασία λευκου είναι πολύ σωστη , το ίδιο και το grey scale. Έντονα χρώματα , χωρίς να είναι "ψεύτικα" .

Ποιο προφίλ χρησιμοποιείς?

Το softwrae φυσικά είναι (πάλι) το αδύνατο σημείο και μερικές φορές φαίνεται να "διστάζει" και να ψιλό λαγκαρει.
Ξέρω ότι διορθώνεται με άλλο launcher αλλα χάνεις αλλα καλούδια έτσι.

Τι ακριβώς χάνεις γιατί ακόμη δεν έχω ανακαλύψει κάτι που χάνω.

Αυτό όμως που με απογητευσε αρκετά είναι το TW της Samy....το περίμενα πολύ πιο πλήρες και λειτουργικό.

Έχει πολλές μικρές ατέλειες και αδυναμίες.

Πχ... στα favorites contacts δε μπορεις να κανεις αναδιάταξη (rearrange) όπως θέλεις ! Τις βάζει αλφαβητικά νομίζω ... είναι το μονο κινητό που ξέρω να το κάνει αυτό.

Αυτό δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα της samsung γιατί και στο LG G3 το ίδιο ήταν.

Στο phone app επίσης δεν μπορείς ν αλλάξεις tabs (recent, favs, contacts κλπ) με swipe left-right γοα ευκολότερη χρήση με ένα χέρι!

Κι αυτό νομίζω έτσι ήταν στο LG

Δεν έχει profiles (όπως είχε το oneplus) για μπορεί να τα εναλλασει , ανάλογα με το location - wifi - κλπ .
Αυτό μου είχε λύσει τα χερια στο oneplus , οπου μπορούσε ν αλλάζει profiles ανάλογα τη τοποθεσία ή το ενεργό wifi δίκτυο.

Ούτε το LG είχε. Μήπως δεν είναι θέμα samsung αλλά λειτουργικού?

Δεν έχει notifications budjes σε πολλές εφαρμογές , πχ gmail , για να ξέρεις ποσα αδιάβαστα mail έχεις ... το ίδιο και με μερικές άλλες εφαρμογές.

Nova launcher + Tesla plugin = 3

Δεν έχει double tap για ανοιγοκλείσιμο συσκευής και gestures controls όταν είναι σε sleep η συσκευή.

Με Nova launcher το double tap γίνεται. Όταν είναι σε sleep όμως δεν νομίζω

Θετικό είναι ότι το bloatware έχει μειωθεί αρκετά .
Πιστεύω ότι αυτή η συσκευή (hardware) είχε το software της Cyanogen θα ήταν ηκαλυτερη επιλογή σε android με διαφορα.

Μου αρέσει που αναφέρεις ότι θα ήταν η καλύτερη android συσκευή. Τα iphone είναι εκτός συναγωνισμού φαντάζομαι :p

Gia μπαταρια φυσικά είναι νωρίς να πω.

Η εξερεύνηση συνεχίζεται ....

χρωματικο προφιλ το amoled cinema (εχω Αγγλικα menu) , ειναι το πιο σωστο.

Οταν πατας to κεντρικο κουμπι ή το αριστερο soft touch πληκτρο, θελει περιπου 1/2 δευτερο για ν ανταποκριθει.

Αν και ειχα το LG G3 δε το θυμαμαι αν ηταν ετσι με τα favs contacts... δοκιμασες να πατησεις σε καποιο πολυ ωρα και να δεις μετα αν μπορεις να τα μετακινησεις (στο oneplus μπορεις σιγουρα).

Profil ειχε σιγουρα το oneplus ... δε θυμαμαι το sony z3 που ειχα επισης . Einai apisteyta βολικο.

Nova launcher το εχω αγορασει (οπως και πολλα αλλα) , απλα δε θελω να χασω μερικα features του TW , οπως το flipboard side screen.
Θα το δοκιμασω βεβαια καποια στιγμη ...

Προφανως android συσκευη... το iphone εχει αλλη φιλοσοφια και software, δε συγκρινονται. Το καθενα εχει τα δυνατα του (και αδυνατα) σημεια.
Πχ σε multimedia εφαρμογες το android ειναι ακομα πισω (αρκετα), οπως και σε διασυνδεση με car stereo κλπ

Απορώ τι car stereo είναι αυτό που συνέχεια έχεις προβλήματα με την σύνδεση.

Εδώ ακόμα και με εργοστασιακό bluetooth σε lancia delta επταετίας (που συνήθως είναι περίεργα τα εργοστασιακά) ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ούτε σε samsung S3 ούτε σε 1+. Δεν παίζει βέβαια το A2DP ούτε οι ελληνικοί χαρακτήρες στον τηλεφωνικό κατάλογο. Αλλά δεν φταίνε τα τηλέφωνα σ' αυτό. Τα εργοστασιακά (και δη τα παλιά) bluetooth συνήθως είναι λειψά.

Καλά σε κινέζικο multimedia (οθόνη) δεν το συζητώ. Αέρα πατέρα. και A2DP και χειρισμός από το τιμόνι, και τηλεφωνικοί κατάλογοι στα ελληνικά και όλα. Ούτε μια αποσύνδεση.

Ε το flipboard δεν είναι feature τώρα. Μην τρελαθούμε :p

Εγώ πάντως βρίσκω πιο σωστό το amoled photo. Πως το μέτρησες? Εγώ από όσο έχω διαβάσει έχει τα λιγότερο υπερκορεσμένα χρώματα μετά το basic που είναι το πιο σωστό από όλα αλλά το πιο βαρετό.

δε το μετρησα... απο την (οποια) εμπειρια μου το καταλαβα.
Αυτο βεβαια εχει μικρη σημασια.

Τασο, δεν εχει το android τροπο να το συνδεσεις ψηφιακα σε car stereo, δε λεω για BT.
Και για χειρισμο απο το τιμονι κλπ, μονο ψηφιακη συνδεση θελω.

Το Flipboard δεν ειανι βεβαια feature , απλα μ αρεσει ο τρπος που το εμφανιζει.

ΥΓ... θα μπορουσα να πω κι αυτο " Αν το oneplus one ειχε την οθονη και τη καμερα του Note4 , ισως και το πενακι για καποιες δουλειες , θα ηταν το καλυτερο Android !" :p

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy Note 4

ΥΓ... θα μπορουσα να πω κι αυτο " Αν το oneplus one ειχε την οθονη και τη καμερα του Note4 , ισως και το πενακι για καποιες δουλειες , θα ηταν το καλυτερο Android !" :p

προσθέτω στην παραπάνω πρόταση:

" και να συνέχιζε να είχε 300 ευρώ " .

Οπως έχω γράψει και στο θέμα του 1+ μόνο την οθόνη θα ήθελα καλύτερη, όχι σε ανάλυση αλλά στο μαύρο.
Αλλά ρε παιδιά, ειλικρινά από τότε που πήρα tablet μιλάμε σπάνια θα παίξω στο internet με το τηλέφωνο . Οσο για παιχνίδια θα σας πω το εξής: δεν έχω ούτε ένα παιχνίδι στο 1+ !!

Θέλω να πω μήπως γινόμαστε λίγο υπεροβολικοί έως γραφικοί με τις οθόνες για 5 και 5.5 ΙΝΤΣΟΥΛΕΣ ;;;;

Και μην μου πει κανένας για κάμερες και φωτογραφίες. Αν θέλω φωτογραφία θα πάρω την dSLR. αν θέλω video θα πάρω την TM900. ΠΟΤΕ δεν έχω βγάλει σοβαρό υλικό που θέλω να κρατήσω π.χ. σχολικές παραστάσεις κλπ με κινητό. Βλέπω τους άλλους γονείς που τραβάνε με τα κινητά και στο όρθιο κιόλας και ξεκαρδίζομαι..... :flipout::flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Taso, ξερεις τη τρελλα μου με τις μηχανες και τη φωτογραφια.
Προφανως και δε θα παρω ποτε σε εκδηλωση μονο το κινητο.
Απλα, θελω οταν το εχω μαζι μου πχ στις διακοπες , στο δρομο, κλπ να μπορω να βασιστω σ αυτη. Με το oneplus δε μπορεις , θελει πολλη δουλεια, καποιες αλλες εφαρμογες με manual ρυθμισεις, αλλα σε αυτες τις συνθηκες δε προλαβαινεις . Θελεις κατι απλο και αξιοπιστο.
Το iphone εδω ειναι σιγουρος νικητης, το samy πλησιαζει αρκετα.

Η οθονη , οπως ειπα αλλωστε, δε θα με πειραζε να ειναι και 1080, αλλα το μαυρο το θελεις. Το Oneplus δε εχει τοσο καλο μαυρο-κοντραστ, το iphone εχει τη δευτερη καλυτερη οθονη συνολικα (κερδιζει ανετα σε φωτεινοτητα).

ΥΓ... κι ενα ευτραπελο που συνεβη σημερα με το Note 4, στο αμαξι , στο δρομο για τη δουλεια, ειχε αρκετο ηλιο και κατα λαθος φευγοντας απο το σπιτι (που ειχα τη φωτεινοτητα στο Min), δε μπορουσα να δω τιποτα!
Προσπαθουσα πολυ ωρα να βρω λιγο σκια, για να μπορεσω να δω την οθονη του νοτε 4, και να βαλω τη φωτεινοτητα στο max! Εχει τρομερα μικρη φωτεινοτητα στο Min και αν τη πατησεις και το εχεις εκει σε ηλιο, αστα... :p

Last edited:
Παιδιά στα 540 με αυτές τις δυνατότητες και την ποιότητα της Samsung, το note δεν έχει αντίπαλο.
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα :p
Για τους άλλους υπάρχει το ισάξιο ή υποδεέστερο iphone plus 6 στα 850 μόνο :p
Μιλάμε για επώνυμα, μαγαζάτα κινητά.