[Επίσημο] Samsung Galaxy S22 Series

ξερει κανεις αν υπαρχει θηκη μαγνητικη και καταλληλη για ασυρματη φορτιση ?
Ειχα συνηθισει να εχω το Iphone σε αντιστοιχη μαγνητικη θηκη και να φορτιζει ασυρματα στη βαση φορτισης στο αμαξι.

Σημάδια αισιοδοξίας από τη μπαταρία: μετά από σχεδον 12 ώρες από την πλήρη φόρτιση έχει 60% υπόλοιπο. Σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις 2 πρώτες μέρες κι ακόμα "μαθαίνει" το τηλέφωνο, άρα μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω.

Screenshot_20220223-213643_Device care.jpg

Last edited by a moderator:
αναμενεται συντομα μεγαλη αναβαθμιση, για να λυσει τα πρωτα θεματα η samsung....

Οποιος ενδιαφερεται να παρει το κινητο και να το κρατησει για πολυ, ΠΡΕΠΕΙ να παει στο μεγαλο μοντελο με τα 12 GB.
απαραδεκτο που σε κινητο 1200 ευρω και βαλε η Samsung εβαλε λιγoτερη RAM απο το προηγουμενο μοντελο.

Με αρκετες εφαρμογες ανοιχτες (δεν κλεινω συνηθως τις εφαρμογες) , το κινητο λαγκαρει αρκετα και ξαναφορτωνει διαρκως τις εφαρμογες απο την αρχη.
Γυρισαμε χρονια πισω ... οποτε αν καποιος θελει σοβαρα να παει σε samsung, μονο μοντελο με 12 gb .

Η διαχειριση στο android /samsung παραμενει προβληματικη

YG... χρησιμοποιω δυσκολες και βαριες εφαρμογες , αντιστοιχες με iphone, οχι απλη χρηση.
Αλλωστε εκει φαινεται η διαφορα.

ΥΓ... η μπαταρια ακομα "στρωνει".... ελπιζω!
Δεν μου βγαζει την ημερα, με ολα ανοιχτα και φωτεινοτητα στο 50% περιπου,Full αναλυση kai AOD ανοιχτη.

Aν χαμηλωσω αναλυση και φωτεινοτητα και βγαλω AOD , βελτιωνεται η κατασταση, αλλα φυσικα δεν δινεις παλι τοσα χρηματα για να το εχεις κουτσουρεμενο.

Ας ελπισουμε να διορθωθει καπως με τα πρωτα updates.

Ευπρόσδεκτη η παραπάνω ram αλλά δεν έχω δει πρόβλημα με τα 8 σε note . Τα ultra είναι η εξαίρεση με τα 12 . Όλα τα samsung 8 έχουν κατά κανόνα και πότε δεν γέμισε. Ούτε σε παιχνίδια ούτε πουθενά. Εχω δει την καλυτερη διαχείριση απο οποιαδήποτε άλλη συσκευη android. Ειδικά αυτό που περιγράφεις με το lag εχω να το δω χρόνια. Το αν δεν τρέχουν σωστά οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς εγω ρίχνω το φταίξιμο σε αυτές γιατί ίσως να μην έχουν κάνει σωστή μετάβαση σε android 12 .

το s21 ultra που ειχα , base model, ειχε 12...κατι ξερανε.

Στοκ εφαρμογες ειναι οι περισσοτερες και καποιες βασικες μεταξυ αλλων.

ΥΓ... γι αυτο αλλωστε ειπα οτι θα περιμενω τις αναβαθμισεις λειτουργικου και εφαρμογων.
αλλα η καλη μερα απο το πρωι φαινεται.
Αλλωστε ειναι θεμα και πως το χρησιμοποιει κανεις το κινητο .

αν τρεχεις μονο απλες καθημερινες εφαρμογες δεν θα δεις προβλημα πιθανον.
Εγω χρησιμοποιω εφαρμογες που αφορουν multimeda (φωτογραφια, επεξεργασια ηχου και βιντεο , σχεδιαστικα κλπ)
εκει φαινονται τα θεματα (και στα παιχνιδια, αλλα δεν παιζω πολυ στο κινητο).

κι εδω δεν μιλαμε για note ... για το s22 ultra λεω.

δεν ειναι χαζοι στην google που στο pixel pro 6 εβαλαν 12 gb ram... καθολου τυχαιο.
Και μιλαμε ισως για το απολυτο android κινητο με στοκ android και αψογη διαχειριση μνημης.
Εγω μολις ανοιγω αρκετες εφαρμογες (και οχι τις πολυ βαριες) μετα απο λιγο φευγει η μνημη νερακι και ξαναφορτωνει απο την αρχη.

Δεν ειναι επισης τυχαιο που προσθεσαν ενα χαρκτηριστικο στο 22 ultra (και σε κανενα αλλο) για RAM PLUS , μια παραμετρο που σου επιτρεπει να εχεις swap memory .... αυτο και μονο δειχνει πολλα.
Θα το βαλω στο μεγιστο να δω αν βελτιωθει η κατασταση!

Screenshot_20220225-103924_Device care.jpg

ολες τι βασικες... απο τις εγγενης του κινητου , μεχρι τα γνωστα spotify, facebook/messenger , instagram, tapatalk pro, youtube, maps, twitter κλπ.
Επισης τις βασικες για επεξεργασια φωτο και βιντεο... lightroom , photoshop express, filmic pro, painter, sketchbook , power director κλπ)

Για τα φωτογραφικα , αρχισα να γραφω εδω...

ΥΓ... αυτα εχουν αναφερθει και σε πολλα review και σε forum , δεν ειναι δικες μου παρατηρησεις μονο.
Δεν μιλαω βεβαια για τους γνωστους youtubers, αυτοι κανουν απλη παρουσιαση μονο.

μολις εβλεπα καποια τεστ του νεου Oppo Find X5 Pro, κυριως λογω φωτογραφιας...κι αυτο επισης με 12 GB RAM ερχεται!

Εχω την εντυπωση οτι στο samsung τη ζημια τη κανει και το νεο AI που χρειαζεται αρκετη για να δουλεψει σωστα.
Ελπιζω να γινει optimisation συντομα...

Όπως είπα και πριν . Όλα τα ultra είχαν 12 gb είτε S είτε Note . Όλες οι άλλες εκδόσεις έχουν 8 είτε S είτε Note και είναι η μονη διαφορά στο hardware αφου ο επεξεργαστής είναι ίδιος. . Εδω βεβαια εκανε μια αλλαγη στο 128 που το εβγαλε με 8. Αλλα δεν ξέρω αν ειναι ίδια τα 8 που φορούσε το s21 σε ταχύτητα . Το swap memory θα το έχουν όλα τα samsung ακόμη και της σειράς Α που έχουν 3 και 4 GB. Ram . Δεν είναι premium χαρακτηριστικό ναυαρχίδας.

δεν με νοιαζει τι ειναι ..αλλα τι βλεπω.

μολις ηρθε και ο Τακης και το διαπιστωσε μονος του.
Συνεχης επαναφορτωση εφαρμογων (οχι απλα σελιδων σε browser) και αρκετα lag ακομα και στα βασικα animation.
Κι εχω το κινητο σε power mode, οχι balanced.

Φαινεται οτι θελει πολυ δουλεια, που ελπιζω να τη κανει συντομα η Samsung.

δεν με νοιαζει τι ειναι ..αλλα τι βλεπω.

μολις ηρθε και ο Τακης και το διαπιστωσε μονος του.
Συνεχης επαναφορτωση εφαρμογων (οχι απλα σελιδων σε browser) και αρκετα lag ακομα και στα βασικα animation.
Κι εχω το κινητο σε power mode, οχι balanced.

Φαινεται οτι θελει πολυ δουλεια, που ελπιζω να τη κανει συντομα η Samsung.
Και εγώ σου λέω τι βλέπω. Σε πιο "αδυναμη" συσκευή της samsung δεν ισχύουν αυτά που παρατηρείς. Η μονη ουσιαστικη διαφορά που έχουν οι δύο συσκευές είναι η έκδοση UI . 4.1 λογικά φοράει η δική σου . Οποτε εκεί ειναι το προβλημα και όχι τα 8gb ram... Κάποιες εφαρμογές ακομη δεν είναι optimized ή ακόμη και το ίδιο το UI. Εκτός αν έπεσες σε λεμόνι...

Δεν έχω πέσει σε λεμόνι ποτε...μύθος.

Είπα ότι περιμένω το system update και θα δούμε.

Δεν έχει σημασία τι βλέπεις εσύ σε παλιότερη συσκευή...εδώ έχουμε νέα συσκευή, άλλος επεξεργαστή, αλλη gpu, αλλη οθόνη, λιγότερη μνήμη κλπ

Εδώ είμαστε και θα δούμε...ελπίζω και πιστεύω ότι θα λυθούν .

Μην είσαι απόλυτος, ούτε εγώ δεν είναι έτσι με το iPhone!
Έχουμε αλώστε αλλά στάνταρτ...και κάτι που εσένα μπορεί να σου φαίνεται smooth εγώ να το βλέπω αλλιώς.
Αλλά όπως είπα το διαπίστωσε και ο Τάκης, και ήταν εμφανές.
Και το έχουν διαπιστώσει και άλλοι.

Έχω δοκιμάσει πολλά, σχεδόν όλες τις ναυαρχίδες και πχ σαν την ομαλότητα ενός one plus τα samsung δεν την έχουν
Δεν ειναι θέμα μόνο ταχύτητας.. κυρίως σωστό optimisation θέλει κι εκεί η samsu g υστερεί.

Smooth ξε smooth κρέμασμα εφαρμογών και refresh δεν το κάνει το note 20 με τα 8gb ram και τον προηγούμενο exynos . Οποτε είναι καθαρά software το θέμα και οχι hardware (8gb ram ) και η παραπληροφοριση ότι επειδή έχει πρόβλημα του έβγαλε "αποκλειστικό" feature για virtual ram... Δεν κλείνω ποτέ εφαρμογές και δεν έχω ποτέ πρόβλημα. Και είναι από τις λίγες συσκευές που ο chrome δεν έχει προβλήματα και δεν δείχνει βαρύς με 20+ καρτέλες ανοικτές μόνιμα.

εγω λεω τι βλεπω... εσυ εχεις αλλο τηλεφωνο.

Δεν εχουμε το ιδιο κινητο, οποτε οποιαδηποτε αντιπαραθεση δεν εχει νοημα.
Και οπως ειπα , λες να ειναι χαζοι εκει στη google και αλλοι κατασκευαστες που σε πολυ φτηνοτερα κινητα εχουν βαλει 12 GB ?

Ή μηπως εγινε η sasmsung βασιλιας του optimisation... ?

YG... προφανως και ειναι θεμα software, αυτο ακριβως λεω... ελλειπες optimisation.
Αυτο ελλειπε ενας τοσο γρηγορος επεξεργαστης να μην εχει smooth animations.

το θεμα ομως με την επαναφορτωση και κακη διαχειριση εφαρμογων ειναι πιο συνθετο και φυσικα κι αυτο ειναι κυριως sofware αλλα και μνημης.

Last edited: