[Επίσημο] Samsung Galaxy S22 Series

Έχει μικρή βελτίωση…περίμενα περισσότερα το βράδυ όμως.
Με τη default εφαρμογή δεν είναι τόσο καλο όσο περίμενα το βράδυνο βίντεο, αλλά είναι ακόμα νωρίς, θα έρθουν αναβαθμίσεις όπως περσυ

Μπορείς τώρα να τραβήξεις 4κ 60p με όλες τις κάμερες, αλλά δε μπορείς ακόμα ν αλλάζεις κάμερες κατά τη διάρκεια λήψης σε 4κ 60.

Εκει που δίνει ρέστα, είναι το raw video, με έξτρα εφαρμογή που πραγματικά είναι το κάτι άλλο!

Πχ δες εδώ ένα μικρό τεστ, ετοιμάζω κάποια στιγμή αναλυτικό άρθρο γι αυτό.

ΥΓ… η εφαρμογή είναι beta ακόμη γι αυτο έχει κάποια τεχνικά θέματα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: speedman_27
τα wobbling ειναι της εφαρμογής ή του κινητού το ibis?
βλέπεις το raw αρχείο παίρνει αξιόλογη επεξεργασία;

Δεν δουλεύει καλά η σταθεροποίηση σ αυτή την εφαρμογή …. Θέλει gimbal.

Το raw είναι cinema dng με wb, sharpness, gain κλπ όλα ανοιχτά στο Davinci.

Φυσικά τα GΒ φεύγουν νεράκι….το 128αρι αρκούν για κάνα 20λεπτο!

ΥΓ…η εφαρμογή για raw video δεν είναι της Samsung όπως είναι αυτή για τη φωτό. Γι αυτό δεν υποστηρίζονται πολλά features σωστά ακόμα.

Το θέμα με το GOS πήρε τεράστιες διαστάσεις, σχεδόν κόστισε την αποπομπή του CEO της SAMSUNG, την απόρριψη της από γνωστά benchmarks test, και την αναγκάζει τώρα να ζητάει συγνώμη και να βγάζει εσπευσμένα update που υποτίθεται οτι θα διορθωνει το πρόβλημα

Αμ δε.... μάλλον χειρότερα θα τα κάνει.
Κι αυτό γιατί αφήνοντας τον επεξεργαστή να δουλεύει στο full θα προκαλέσει περισσότερο battery drain, από την ήδη μέτρια αυτονομία και θα φέρει περισσότερη υπερθερμανη και throotling.

Η λύση είναι φυσικά, και το ξερει, να βγάλει σύντομα εντελώς δικούς της επεξεργαστές, όπως έκανε η apple και να μην εξαρτάται πια από άλλους κατασκευαστές.

Αν αποβάλει επίσης και το κόμπλεξ της απέναντι στη apple , θα καταφέρει πολλά γιατί έχει τη δυνατότητα.

Μόνο καλό θα της κάνει, και σε μας φυσικά τους καταναλωτές.

ΥΓ...η μπαταρία παραμένει μέτρια στο καλύτερη με 5 έως 5:30 ώρες sot.
Τα lag/stutter το ίδιο ενοχλητικά.

Περιμένω τα update να δω πως θα πάει.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Εγώ πάντως συνεχίζω να έχω την απορία: αυτά δεν τα βλέπει κανένας ΠΡΙΝ βγει το προϊόν στην κυκλοφορία;

ή έχουν την εντύπωση ότι θα περάσει απαρατήρητο;

Απορώ ακόμα πως έχουν φτιάξει τέτοιο όνομα αυτές οι εταιρείες. Θα μου πείτε είναι γνωστό, στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Εγώ πάντως συνεχίζω να έχω την απορία: αυτά δεν τα βλέπει κανένας ΠΡΙΝ βγει το προϊόν στην κυκλοφορία;

Απορώ ακόμα πως έχουν φτιάξει τέτοιο όνομα αυτές οι εταιρείες. Θα μου πείτε είναι γνωστό, στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.
Δε τους νοιάζει καθαρά το κέρδος κοιτάνε και ξέρουν ότι τα πρόβατα θα πάνε να το αγοράσουν κι ας έχουν δώσει τόσα λεφτά για να έχουν κινητό με τέτοια χάλια μπαταρία.

Απλά δεν τους νοιάζει Τάσο.

Βγάζουν (όχι μόνο η Samsung) ανέτοιμα προϊόντα γιατί απλά το σύστημα αποδίδει καλύτερα έτσι (κέρδη).

Τα ίδια κάνουν και άλλους τομείς, πχ οθόνες (εκεί μαλιστα ειναι και νο 1).

Απλά λένε «θα βγάλουμε το ταδε προϊόν με τα Χ, Ψ ultra specs που θα είναι μαματα (και θα πουλήσουν μόνα τους)«.

Το αν θα δουλεύει σωστά το προϊόν, έρχεται σε 2η μοίρα.

Σου λέει, «θα τρέξουν όλοι να το αγορασουν και σιγά πόσοι θα παρουν χαμπάρι τα προβλήματα και από αυτούς πόσοι θα ασχοληθούν και στην τελική τι εναλλακτικές έχουν;».

Μετα κουτσοδιορθωνουν ότι μπορουν και μετά από λίγο βγάζουν το νέο μοντέλο (και πάμε πάλι από την αρχή).

Αυτο το σύστημα μεσοπροσθεσμα αποδίδει μεγαλυτερα κέρδη σε σχέση με το να καθυστερουσαν το launch με περισσότερο RD και καλυτερο QC.

Το οτι μακροπρόθεσμα κάνει μάλλον κακό στο brand δεν ξέρω αν και ποσο το υπολογίζουν (ειδικά τέτοιες εταιρίες κολοσσοί που νοιωθουν και «ατρωτες» στον ανταγωνισμό).

Σε αυτά η Apple τουλάχιστον είναι πολύ πιο σοβαρή.

Γιατί apple δεν υποβάθμιζε κρυφά τις συσκευές της όταν έπεφτε η απόδοση της μπαταρίας; δεν έβγαλε στην αγορά κακές igzo οθόνες και τα μισά ipad είχαν αλλού τύπου οθόνη μετά από άλλον προμηθευτή; Δεν έβγαλε κινητό με λάθος κατασκευή στην κεραία και το δοιρθωσε με rubber bands;... Όλες το κάνουν . Είσαι αθώος μέχρι να σε πιάσουν...

• Like
Reactions: Lobo10
Γιατί apple δεν υποβάθμιζε κρυφά τις συσκευές της όταν έπεφτε η απόδοση της μπαταρίας; δεν έβγαλε στην αγορά κακές igzo οθόνες και τα μισά ipad είχαν αλλού τύπου οθόνη μετά από άλλον προμηθευτή; Δεν έβγαλε κινητό με λάθος κατασκευή στην κεραία και το δοιρθωσε με rubber bands;... Όλες το κάνουν . Είσαι αθώος μέχρι να σε πιάσουν...
Antenna gate!

Τι μου θύμισες

Γιατί apple δεν υποβάθμιζε κρυφά τις συσκευές της όταν έπεφτε η απόδοση της μπαταρίας;
Δεν ήταν ακριβώς ίδια περίπτωση. Την Apple την κατηγορούσαν ότι κάνει planned obsolescence των παλιών συσκευών της, όταν στην πραγματικότητα είχε ενεργοποιήσει αυτόματο throttling όταν η μπαταρία είχε πέσει τόσο που κινδύνευε ο χρήστης με ξαφνικά shut downs. Το λαθος της ήταν ότι δεν είχε ενημερώσει για αυτή τη λειτουργία τους χρήστες. Στην πορεία έβαλε και ένα option που απενεργοποίουσε το throttling. Από την άλλη η Samsung από ότι διάβασα έκανε deliberate throttling σε 10.000 apps, σε ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ συσκευες χωρις θέμα μπαταριας, εξαίροντας πονηρά τις εφαρμογές που κάνουν benchmarking.

Last edited:
εδω μιλαμε για καινουργια συσκευη, οχι για συσκευες παλιες με μπαταριες πεσμενες παιδια... εντελως αλλο πραγμα.

και παρολο που εβαλα το update που υποτιθεται διορθωνει καποια πραγματα, τα lag/stutters παραμενουν.

Το ιδιο και τα υπολοιπα θεματα...οχι τοσο σοβαρα μεν, ενοχλητικα δε.
Η μπαταρια ειναι το σοβαροτερο, δεν βγαζει μια μερα με σκληρη χρηση ουτε κατα διανοια.

Έβαλα χθες το τελευταίο update, αυτό που απενεργοποιεί το GOS , και έσκισε (περαιτέρω) την αυτονομία. Απο 25 ώρες τώρα η πλήρης φόρτιση αναμένεται να διαρκεί 18 (screenshot)! Αναμενόμενο αλλά περίμενα ότι θα δίνει επιλογή οποίος θέλει καλύτερη μπαταρία να έχει το optimization ON αλλά από το λίγο που έψαξα τις ρυθμίσεις δεν βρήκα τέτοια δυνατότητα.
Σε επιδόσεις δεν έχω δει καμία διαφορά γιατί έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιώ ελαφριές εφαρμογές που χρειάζονται κλάσμα της δύναμης του επεξεργαστή. Μια χαρά ήταν και πριν μια χαρά και τώρα οι επιδόσεις.
Η μειωμένη αυτονομία όμως είναι θέμα για μένα. Να ξαναγυρίσω στο προηγούμενο firmware με Odin?
Α ρε Samsung πιάσαμε πάλι τις αηδιες λες και είμαστε στο 2010.

Attachments

• Screenshot_20220314-210234_Device care.jpg
    Screenshot_20220314-210234_Device care.jpg
    184.7 KB · Views: 26
Πηγαινε στο game launcher, game boost options, labs.... και απενεργοποιησε το.

View attachment 194911
Thank you. Εχω πάντα το game launcher απενεργοποιημένο γιατί δεν έχω παιχνίδια στο κινητό και δεν μου έβγαινε αυτή η επιλογή. Για να δούμε τώρα...

κατι που παρατηρησα με την αναβαθμιση ειναι η διορθωση χρωματων σε vivid mode... ειναι πιο φυσιολογικα απο πριν με καλυτερο κορεσμο και ισσοροπια.

Απο μπαταρια ειμαι τα ιδια περιπου.