[Επίσημο] Samsung Galaxy S7 Series

Εαν δουλευει πριν το πουλησεις εγκαθιστας το stock kernel και stock firmware (ειναι επισημα διαθεσιμα-unbranded) και ειναι σαν να μη συνεβει ποτε τιποτα. Σε περιπτωσεις (όχι παντα) ισως να απαιτειται ξεκλειδωμα του bootloader, αλλα και αυτό επανερχεται (δεν υπαρχει λόγος να ξανακλειδωσει και δεν επιρρεαζει τον επομενο χρηστη ακομη και αν εκεινη/εκεινος θελησει να επεμβει εκ νεου στο λειτουργικό). Τεσπα, αυτο που ηθελα να πω ειναι πως η samsung αδικει τις συσκευες τις με το λειτουργικο της.

ακόμη και να βάλεις ξανά στοκ ρομ εγγύηση έχεις χάσει γιατί θα έχει γράψει ο Knox,και στο δικό σου s5 έχει χαθεί ακόμη και να βάλεις ξανά firmware της Samsung

ακόμη και να βάλεις ξανά στοκ ρομ εγγύηση έχεις χάσει γιατί θα έχει γράψει ο Knox,και στο δικό σου s5 έχει χαθεί ακόμη και να βάλεις ξανά firmware της Samsung

Σωστό, η εγγυηση (οπως εχει δειξει η πραξη) δε χανεται. Εχει τυχει και στο S5 (εξαρχης δε δουλευε ποτε σωστά το fingerprint scanner) και το gps σε ενα Asus Transformer prime. Ειχαν και τα δυο περασμενου εκ νεου επισημο λογισμικό. Δε πρεπει να το λαβει κανεις ως κανόνα, αλλα η εμπειρια ειναι ενδεικτική για το ποσο επιρρεαζεται η εγγυηση.

Σωστό, η εγγυηση (οπως εχει δειξει η πραξη) δε χανεται. Εχει τυχει και στο S5 (εξαρχης δε δουλευε ποτε σωστά το fingerprint scanner) και το gps σε ενα Asus Transformer prime. Ειχαν και τα δυο περασμενου εκ νεου επισημο λογισμικό. Δε πρεπει να το λαβει κανεις ως κανόνα, αλλα η εμπειρια ειναι ενδεικτική για το ποσο επιρρεαζεται η εγγυηση.

δεν ξέρω τι πολιτική έχει στην Σουηδία η Samsung αλλά εδώ αν γράψει ο Knox εγγύηση δεν έχεις

To Cyanogen δεν είναι καθόλου official, αλλά στο #283 δεν μιλάμε για απλά πέρασμα "από πάνω" του official λογισμικού;

Εννοείται ότι αν πας από original σε cyanogen και μετά πίσω σε original θα έχει "γράψει" το Knox και η Samsung θα έχει δικαιολογία για να μη σε καλύψει.

To knox ειναι ουσιαστικά electronic fuse.Αν γράψει , δεν ξεγράφει ακομα και αν το γυρίσεις σε εργοστασιακή μορφή.
Υπάρχουν πάντως αναφορές , οπου σε ελληνικά service centers πέρασε η εγγυηση σε συσκευές με γραμμένο knox.
Αυτό βεβαια δεν σημαίνει τίποτα...

Ακριβως. Το τί συνεβη σε εμενα ειναι απολυτως τυχαιο. Οπως και ειμαι 99.9% σιγουρος πως οι οροι χρησης ειναι ιδιοι σε ολες τις χωρες. Βεβαια υπαρχουν και αλλες αναφορες για sony και lg (απο συγγενεις και συναδελφους) στις οποιες το σερβις δεν παραπονεθηκε. Ειμαι σχεδον σιγουρος ομως πως παιζει ρολο και το τι κανει το σερβις. Πχ αν αλλαξει μια καμμενη οθονη, οπως του παιδιου παραπάνω, ή ενα αισθητηρα, δε νομιζω να εξεταστει λεπτομερως η ιστορια του κινητου.

Ακριβως. Το τί συνεβη σε εμενα ειναι απολυτως τυχαιο. Οπως και ειμαι 99.9% σιγουρος πως οι οροι χρησης ειναι ιδιοι σε ολες τις χωρες. Βεβαια υπαρχουν και αλλες αναφορες για sony και lg (απο συγγενεις και συναδελφους) στις οποιες το σερβις δεν παραπονεθηκε. Ειμαι σχεδον σιγουρος ομως πως παιζει ρολο και το τι κανει το σερβις. Πχ αν αλλαξει μια καμμενη οθονη, οπως του παιδιου παραπάνω, ή ενα αισθητηρα, δε νομιζω να εξεταστει λεπτομερως η ιστορια του κινητου.

Sony και lg δεν έχουν knox

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To Cyanogen δεν είναι καθόλου official, αλλά στο #283 δεν μιλάμε για απλά πέρασμα "από πάνω" του official λογισμικού;

Εννοείται ότι αν πας από original σε cyanogen και μετά πίσω σε original θα έχει "γράψει" το Knox και η Samsung θα έχει δικαιολογία για να μη σε καλύψει.
αφού πρώτα έχουμε περάσει cm

Βγηκε custom recovery για τις Exynos εκδοσεις. Η υποστηριξη ομως ισως να ειναι ελλειπης. Διαβαζω πως η snapdragon εκδοση εχει εναν καλά κλειδωμένο bootloader. Ως εκ τουτου, φαινεται πως θα καθυστερησει μια εκδοση CM ή aosp για αυτες τις συσκευες. Οι exynos εκδοσεις μαλλον ειναι σε καλυτερη μοιρα προς το παρόν. Προσοχή λοιπον αν καποιος θελησει να αγοράσει συσκευη απο αμερική, ebay, κτλ (και προφανως της/του αρεσει να χρησιμοποιει ανεπισημα λογισμικά).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

να γραψι τις τελικες εντυπωσεις μου , κιας και το κινητο μολις εφυγε απο τα χερια μου!!! -bye-

Πολυ εντυπωσιακη εμφανιση, 5.5" στο μεγεθος 5αριου, πολυ καλη οθονη , σχεδον αριστη (εχει καποιο θεμα με τις γωνιες θεασης που "πρασινιζουν" ή "ροζιζουν" ελαφρως, αλλα οχι κατι ενοχλητικο.
Πολυ καλη φωτογραφικη, αλλα τη χαλαει το software οπως ειπα.
Εχει και καποιο θεμα με το slow motion , οπου παρατηρησα μερικα dropped frames ακι μια δυσκολια εστιασης σε 1080/60p.

Πολυ ωραια η δυνατοτητα γι ασυρματη φορτιση (θα μου λειψει) το ιδιο και η αδιαβροχοποιηση.

Δυστυχως για τις δικες μου αναγκες , εχει καιποια θεματα κι ελλειψεις.

Πρωτον, δεν εχει software αναλογο του hardware, δεν μπορεις να δεις και να επεξεργαστεις τα raw που τραβας , και κυριως τα 4κ video .
Το slow motion οπως προειπα επισης εχει καποια θεματα και το ιδιο η εστιαση στο mode αυτο (εχουν αναφερθει σε ολα τα τεστ αυτες οι "λεπτομερειες".

Δευτερον, η μπαταρια , αν και ειναι καλη δεν ειναι αυτη που περιμενα.
Μια δυο φορες με αφησε στα κρυα τα λουτρου... δεν το περιμενα.
Με το 6s plus δεν ειχα μεινει ποτε στη διαρκεια της ημερας.

Τροποι αντιμετωπισης υπαρχουν , αλλα δεν ειμαι διατεθιμενος να το "κουτσουρεψω" για να βγαζω ανετα την ημερα.
Θελω το always on ανοιχτο, οπως και ολες τις υπηρεσιες (BT, wifi, 4g sync, κλπ)
Θελω επισης την οθονη τουλαχιστον στο 50% και οχι στο auto.

Επισης, παρατηρησα καποιες "ασταθειες" στο κινητο, 2-3 φορες εκανε reboot απο μονο του , ανοιγοντας καποια εφαρμογη και μια φορα εκλεισε επισης απο μονο του , χωρις προφανη λογο.

Τελος, να πω οτι η κυρτη οθονη ειναι πολυ ομορφη να τη κοιτας και να το κρατας το κινητο, αλλα εντελως αντιεργονομικη για μενα.
Δεν μπορεσα να βρω ενα πληκτρολογιο που να με βολευει δεν μπορουσα με τιποτα να παρησω τα ακριανα γραμματα με το ενα χερι.
Επισης, πολλες φορες πατουσα καποια σημεια στις ακρες που ανοιγοκλειναν εφαρμογες και features.

Τελος, η οθονη φαινεται να ειναι υπερ-ευασιθητη στο πατημα (εχει αναφερθει επισης) και κανει register ενω δεν ασκεις καθολου δυναμη (hover over screen).

Να πω οτι αυτα δεν ειναι ικαναν να "αμαυρωσουν" την εντυπωση που εχω για το s7 edge , που ειναι σαφως το καλυτερο και ομορφοτερο Android κινητο που ειχα και με διαφορα.

Last edited:
να γραψι τις τελικες εντυπωσεις μου , κιας και το κινητο μολις εφυγε απο τα χερια μου!!! -bye-

Πολυ εντυπωσιακη εμφανιση, 5.5" στο μεγεθος 5αριου, πολυ καλη οθονη , σχεδον αριστη (εχει καποιο θεμα με τις γωνιες θεασης που "πρασινιζουν" ή "ροζιζουν" ελαφρως, αλλα οχι κατι ενοχλητικο.
Πολυ καλη φωτογραφικη, αλλα τη χαλαει το software οπως ειπα.
Εχει και καποιο θεμα με το slow motion , οπου παρατηρησα μερικα dropped frames ακι μια δυσκολια εστιασης σε 1080/60p.

Πολυ ωραια η δυνατοτητα γι ασυρματη φορτιση (θα μου λειψει) το ιδιο και η αδιαβροχοποιηση.

Δυστυχως για τις δικες μου αναγκες , εχει καιποια θεματα κι ελλειψεις.

Πρωτον, δεν εχει software αναλογο του hardware, δεν μπορεις να δεις και να επεξεργαστεις τα raw που τραβας , και κυριως τα 4κ video .
Το slow motion οπως προειπα επισης εχει καποια θεματα και το ιδιο η εστιαση στο mode αυτο (εχουν αναφερθει σε ολα τα τεστ αυτες οι "λεπτομερειες".

Δευτερον, η μπαταρια , αν και ειναι καλη δεν ειναι αυτη που περιμενα.
Μια δυο φορες με αφησε στα κρυα τα λουτρου... δεν το περιμενα.
Με το 6s plus δεν ειχα μεινει ποτε στη διαρκεια της ημερας.

Τροποι αντιμετωπισης υπαρχουν , αλλα δεν ειμαι διατεθιμενος να το "κουτσουρεψω" για να βγαζω ανετα την ημερα.
Θελω το always on ανοιχτο, οπως και ολες τις υπηρεσιες (BT, wifi, 4g sync, κλπ)
Θελω επισης την οθονη τουλαχιστον στο 50% και οχι στο auto.

Επισης, παρατηρησα καποιες "ασταθειες" στο κινητο, 2-3 φορες εκανε reboot απο μονο του , ανοιγοντας καποια εφαρμογη και μια φορα εκλεισε επισης απο μονο του , χωρις προφανη λογο.

Τελος, να πω οτι η κυρτη οθονη ειναι πολυ ομορφη να τη κοιτας και να το κρατας το κινητο, αλλα εντελως αντιεργονομικη για μενα.
Δεν μπορεσα να βρω ενα πληκτρολογιο που να με βολευει δεν μπορουσα με τιποτα να παρησω τα ακριανα γραμματα με το ενα χερι.
Επισης, πολλες φορες πατουσα καποια σημεια στις ακρες που ανοιγοκλειναν εφαρμογες και features.

Τελος, η οθονη φαινεται να ειναι υπερ-ευασιθητη στο πατημα (εχει αναφερθει επισης) και κανει register ενω δεν ασκεις καθολου δυναμη (hover over screen).

Να πω οτι αυτα δεν ειναι ικαναν να "αμαυρωσουν" την εντυπωση που εχω για το s7 edge , που ειναι σαφως το καλυτερο και ομορφοτερο Android κινητο που ειχα και με διαφορα.
Επόμενος σταθμός;

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S7 και S7 Edge

....Τελος, να πω οτι η κυρτη οθονη ειναι πολυ ομορφη να τη κοιτας και να το κρατας το κινητο, αλλα εντελως αντιεργονομικη για μενα.

Με βλέπω να πάω στο απλό S7!!! :grandpa:

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S7 και S7 Edge

Με βλέπω να πάω στο απλό S7!!! :grandpa:

το ελεγα πριν λιγο καιρο και στον Γιαννη.
εκτος του οτι ηθελα κατι πιο βολικο απο το Note 4 που ειχα,και ενω εχω δει προηγουμενως εκτενως το s6 edge,ψιλιαστηκα οτι στις 5,5 ιντσες θα ειναι σιγουρα αβολο.
γι`αυτο και πηγα αβλεπη στο απλο s7.ειναι πολλες οι ιντσες για edge.πολυ ομορφο αλλα ουσιαστικα αβολο.

επανερχομαι για το δικο μου s7.... τελικα σημερα εγινε αντικατασταση συσκευης (αφου πρωτα με περασαν απο 40 κυματα) και αφου μου ζητησαν και συγνωμη για την ολη κατασταση και την συμπεριφορα μου εκαναν δωρο και μια θηκη crystal clear της σαμσουνγκ.....ολα καλα.