[Επίσημο] Samsung Galaxy S9 Series

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S9 / S9 plus

Γελώ. Ακόμα και 10Χ να φτάσει, δεν έχει καμιά σχέση η ευκολία/πρακτικότητα του ζουμ της κάμερας από κινητο.

Τάσο η περίπτωση είναι ακριβώς ίδια με τις σακούλες στο σούπερ μάρκετ.
Έχω αγοράσει 3 χάρτινες reusable και τις έχω χρησιμοποιήσει 1 φορά γιατί στο τέλος κάθε φορά που αποφασίζω να πάω σούπερ μάρκετ, επειδή είμαι έξω κάθε φορά αγοράζω σακούλες πλαστικές :p
Εκτός από προγραμματισμένες εκδηλώσεις όλες οι άλλες περιπτώσεις καλύπτονται από το κινητό από το 99.9% του πληθυσμού.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy S9 / S9 plus

Εγώ εξακολουθώ να απορώ : Γράφει κανένας βίντεο με το κινητό με σκοπό να το κρατήσει σαν αρχείο;
(ότι υπάρχει κόσμος υπάρχει. Τους βλέπω στις παραστάσεις στο σχολείο που κρατάνε το κινητό όρθιο κιόλας....χαχαχχα )

Αλλά δεν μιλάω για τους άσχετους.
Θα γίνεται χαμός από κούνημα. Εκτός αν κάνει τόσο θαύματα το OIS και δεν το ξέρω.

Κοίτα, εξαρτάται τί συγκρίνεις με τί...

Ας πούμε, σε σχέση με αυτή, ακόμα και το S5 Neo τραβάει καλύτερης ποιότητας video, με υψηλότερο dynamic range (λείπει όμως το οπτικό ζουμ και η σταθεροποίηση εικόνας).

Το δε S8 πέρα από το ακόμα καλύτερης ποιότητας video, έχει και καλύτερο OIS από τη συγκεκριμένη...

Γελώ. Ακόμα και 10Χ να φτάσει, δεν έχει καμιά σχέση η ευκολία/πρακτικότητα του ζουμ της κάμερας από κινητο.

Ρε Τασουλη, δεν παίρνεις προφανώς το smartphone αν θες βίντεο με μεγάλο zoom. Αλλά από την άλλη τι σχέση έχει η πρακτικότητα ενός smartphone με τη μπακατέλα τη βιντεοκαμέρα, όταν μάλιστα overall θα τραβάει και καλύτερο video;

Παιδιά δεν λέω ότι δεν τραβάνε καλή ποιότητα τα κορυφαία κινητά.

Λέω ότι δεν είναι πρακτικός ο τρόπος λήψης βιντεο με κινητό. Πρώτον και κυριότερο απουσία ζουμ και δεύτερον τα βραδυνά. Γιάννη την ΤΜ-900 έχω.

Ρε Τασουλη, δεν παίρνεις προφανώς το smartphone αν θες βίντεο με μεγάλο zoom. Αλλά από την άλλη τι σχέση έχει η πρακτικότητα ενός smartphone με τη μπακατέλα τη βιντεοκαμέρα, όταν μάλιστα overall θα τραβάει και καλύτερο video;

Προφανώς έχουμε άλλα κριτήρια για το τι σημαίνει καλύτερο video.

Προφανώς έχουμε άλλα κριτήρια για το τι σημαίνει καλύτερο video.

Ίσως να έχω υψηλότερα standards γιατί δεν θα διανοούμουν την σήμερον ημερα να τραβήξω με βιντεοκαμέρα. Αν θέλω ποιότητα, τραβάω 4Κ με την Sony 6300 με primes (Zeiss 24 f 1.8) η zoom (18-105 f4) φακούς.
To iphone πάντως τραβάει προφανώς καλύτερα σε φωτεινά πλάνα από τις κλασικές βιντεοκαμέρες στις οποίες μάλλον αναφέρεσαι. Το ίδιο ισχύει και τα Galaxy καθώς και αλλα top-end κινητά.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ωραία, το μόνο θέμα είναι πως δεν έχει τη παραμικρή διαφορά σε επιδόσεις με το S8. Στο S7-S8, υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις, κυρίως όμως στη κατανάλωση μπαταρίας λόγω 10nm, μεταξύ S8-S9 αντιθέτως, ελάχιστα πράγματα, κατ εμέ δεν αξίζει η αλλαγή, θα πάω στο 10 του χρόνου που θα έχει και 5G modem. Στις real life εφαρμογές -εκτός του Γιάννη που κάνει 4K rendering όλη μέρα- είναι στα ίδια επίπεδα.

Το προσεξατε οτι μερικα παιχνιδια στο iphone X ανοιγουν σε ολη την οθονη ενω στο samsung εχει μπαρες αριστερα-δεξια;
Υπαρχει ρυθμιση γι αυτο ; Αν ναι δεν θα τα δεχνει ξεχειλωμενα (πλατιά) ;

Settings -> Display -> Full screen apps και από εκεί επιλέγεις τι θέλεις. Υπάρχουν εφαρμογές που υποστηρίζουν εγγενώς τα διαφορετικά φορμά, εάν δεν τα υποστηρίζει και βγαίνει με μπάρες και το κάνεις force κάνει ενός είδους zoom ώστε να μην παραμορφώσει.

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να κάνουμε σεφτέ με ναυαρχίδα του 2018 και ειδικότερα το s9 plus.:p

Από εχθές κάτοχος του όπου παρέλαβα από UPS :up:
Σε blue color αυτή τη φορά μιας και είχα το χρυσό σε S7 edge και μωβ το s8 plus

Τα μαύρα δεν τα πάω άλλωστε

Με 70% μπαταρία μου ήρθε και όλα φαίνεται άψογα πχ λευκό παντού ομοιόμορφο και εξαιρετικό με κρύο τόνο που μου αρέσει.

Έχω ήδη απενεργοποιήσει μπόλικο πράγμα out of the box και έπονται περαιτέρω ξήλωμα και ξεχαρβάλωμα Sammy bloatware

Κάνοντας μιας συνολική σούμα για την συσκευή θα πω ότι ότι όπως έπρεπε να έτσι το s8 plus με 1 χρόνο καθυστέρηση.

Δηλαδή τα + 2gb Ram,τα εξαιρετικά ποιοτικά stereo ηχεία και η πρέπουσα σημασία στο τομέα του ήχου και φυσικά η πιο νορμαλ θέση του αναγνώστη αποτυπωμάτων που όμως υπολείπεται από την πιο ιδανική τοποθετηση όπως σε Mate 10 Pro και OnePlus 5T και θεωρώ εξίσου ότι πιο οβάλ σχήμα θα έπρεπε να είναι όπως στον ανταγωνισμό.

Αυτά σε γενικές γραμμές και το μόνο να προσθέσω στο θέμα software τις πινελιές που έχει εμπλουτίσει σε AOD και edge screen/edge lighting δίνοντας περισσότερες επιλογές σε customization σε σχέση με όπως άφησα με Nougat και s8 plus.

Δυστυχώς θα ήθελα παραπάνω customization πχ να προσθέσει gesture navigation και παραπάνω customization σε navigation bar.

Ερωτηματικό παραμένει αν θα μπορέσω μέσω substratum theme να κάνω οτιδηποτε εύκολα και απλά όπως με OnePlus 5T μιας και διαφορετικά λειτουργεί το πράγμα σε root συσκευή και διαφορετικά σε μη root.

Αυτά.

75e57290aa2b99312c5c5c28d94c1df8.jpg

889f8b939be7262e14982c2146d4ac71.jpg

df58f4225c88613ccac2ebbe5eb51094.jpg

da248ab310187fac661677cf7c596b43.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Έχω κι εγώ λίγες μέρες το απλό S9... πολύ καλο και κομψό.
Αλλά πάλι κάτι με χαλάει. Δεν είναι τόσο γρήγορο όσο θα ήθελα, που και που λαγκαρει, ειδικά σε εφαρμογές της google. Ειδικά το maps, ώρες ώρες κολλάει τρελά...μ έχει πουλήσει 2 φορές που το χρειάστηκα επειγόντως για νοσοκομείο και έκανα τη δουλειά μου με το iPhone 5s της γυναίκας μου.

Η οθόνη καταπληκτική, και τα νέα gestures αρκετά βολικά, τόσο που δεν έβαλα Nova launcher.

Η φωτογραφική τώρα , πολύ καλή στα σκοτεινά , αλλά τρώει πολύ λεπτομέρεια και μ αναγκάζει να τραβώ raw. Αυτό δεν μου αρέσει ....
Η μπαταρία μέτρια, περίπου 4 ώρες SOT με μέτρια χρήση βγάζω την ημέρα.

Περιμένουμε και τις δικές σου εντυπώσεις.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Ίδια ακριβώς είναι... Απλά το plus έχει δεύτερο φακό για ζοομ και πορτραίτο

Ο αισθητήρας του είναι πολύ καλος και ο φακός το ίδιο.... Το software έχει θέμα.

Εκτος από πολύ αποθορυβοποιηση, έχει έντονο sharpness, και καίει τα λευκά εύκολα, σε σχέση πχ με huawei mate 10 pro kai pixel 2 XL.

Όταν βγει η Gcam σίγουρα θα δείξει τα δόντια του.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Last edited: