[Επίσημο] Samsung Galaxy S9 Series

Ειναι η εφαρμογή για φωτογραφία του google pixel.
Έχει μεταφερθεί , σχεδόν αυτούσια, σε πολλά κινητά....και δίνει έξτρα δυνατότητες.
Έχει γενικά καλύτερη εικόνα, πολύ καλύτερο hdr, ρυθμίσεις για ποιότητα και συμπίεση , και κάνει τις φωτό λιγότερο παστέλ και επεξεργασμένες.

Τώρα δεν έχω πια το s9 , έχω το Xiaomi mi a1, που μ αυτή την εφαρμογή, αποκτάει πολύ καλύτερη κάμερα.
Υπάρχουν πολλές εκδόσεις , ανάλογα τα μοντέλα, τους επεξεργαστές που φοράνε, την έκδοση λειτουργικού κλπ.
Θέλει λίγο πειραματισμό μέχρι να βρεις τις καλύτερες ρυθμίσεις, αλλά αξίζει το κόπο...συνήθως!

ΥΓ... δίνει ακόμα τη δυνατότητα σε μηχανές με ένα φακό, να έχουν portrait mode, όπως και το pixel. Το ίδιο ισχύει και για τις selfie, που δίνει δυνατότητα για portrait selfie, με αρκετά καλά αποτελέσματα.

ΥΓ2... είναι γενικά αποδεκτό, ότι το pixel έχει από τις καλύτερες κάμερες, κυρίως λόγω του software. Βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε iphone και Samsung, κι έχει πάρει τα καλύτερα από τις δυο εταιρείες.Δεν τα καταφέρνει πάντα το ίδιο καλά, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη χρήση διπλής κάμερας για portrait mode, αλλά είναι σαφώς ότι καλύτερο σε κινητά με μονή κάμερα...

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Last edited:
Παίδες θα δίνατε 400€ + ενός έτους S7 32GB σε πρόγραμμα ανταλλαγής για το S9;

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy S9 / S9 plus

Παίδες θα δίνατε 400 + ενός έτους S7 32GB σε πρόγραμμα ανταλλαγής για το S9;

Σαν τιμη και εμπορικη αξια μαλλον "αξιζει" .
Προφανως η διαφορα σε συνολικες επιδοσεις δεν θα ανταποκρίνεται στο 400αρι που θα δωσεις αλλα φανταζομαι οτι το γνωρίζεις αυτο.
Κοινώς, αν εισαι γκατζετάκιας και σου περισσεύουν, προχώρα. Αν θα "ματώσεις", μεινε εκει που είσαι.

Μόνο εάν θέλεις το καινούριο design. Διαφορετικά το S7 ακόμα στέκεται αξιοπρεπέστατα, μην φανταστείς τις τρομερές διαφορές ούτε στη κάμερα ούτε σε επιδόσεις, η GPU είναι λίγο καλύτερη αν σε ενδιαφέρει, αλλά μέχρι εκεί.

Το βλέπω κι εγώ, μικροδιαφορές στα σημεία, υπάρχουν και αρνητικά, όπως ό αισθητήρας δακτύλου πίσω και η απώλεια micro-usb (υπάρχουν χιλιάδες καλώδια/φορτιστές παντού) ενώ και η μακρόστενη οθόνη δεν ξέρω αν θα βολέψει...
Κι ενώ από το S7 έχω 0 παράπονα. Μάλλον δεν θα τα δώσω τα χρήματα. Ελπίζω ή να σταματήσει η Samsung τα απανωτά μοντέλα, ή να αρχίσει να προσφέρει κάτι ουσίας.

Το usb type c είναι από τις καλύτερες αλλαγές, από τα πράγματα που έγιναν σωστά στο s8. Το 18/9 δεν είναι πρόβλημα, ίσα ίσα. O αισθητήρας δακτυλικών, πάλι δεν δημιουργεί πρόβλημα, είναι θέμα ημερών να το συνηθίσει κανείς. Συγκεκριμένα, προσωπικά πιστεύω βολεύει περισσότερο η θέση που είναι στο s8, δίπλα από τη κάμερα παρά κάτω ακριβώς όπως στο s9.

Προσωπικά, το επόμενο κινητό μου, θέλω οπωσδήποτε να έχει 5G modem. Από το 19 θα ξεκινήσουν τα νέα δίκτυα, είναι κρίμα να πάρει κανείς συσκευή που δεν θα μπορεί να επωφεληθεί από αυτά.

Συγνώμη το 5G τι θα το κάνετε; Θα κατεβαζετε GB με το κινητό και θέλετε τόση ταχύτητα;

Οντως, εμενα ακομα και τωρα το H+ μου κανει σε ολες μου τις χρησεις.
Ισως το 5G δωσει καλύτερη ποιοτητα στην συνομιλια. Να μην ειναι μονο θεμα ταχυτητας.

Συγνώμη το 5G τι θα το κάνετε; Θα κατεβαζετε GB με το κινητό και θέλετε τόση ταχύτητα;

Το 4G είναι εξαιρετικό, ωστόσο, εάν δεν το υλοποιήσεις σωστά τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Υπάρχουν τεχνικές και λειτουργίες που αν χρησιμοποιηθούν, δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα, ωστόσο, ούτε όλες οι συσκευές υποστηρίζουν τις επιπλέον αυτές λειτουργίες όπως CA, 4x4 MIMO κλπ ούτε όλοι οι πάροχοι είναι διατεθημένοι να πληρώσουν ώστε να τις αποκτήσουν. Αυτά τα προβλήματα θα τα λύσει το 5G από τα αρχικά του releases.

Συγκεκριμένα -αν και λίγο offtopic- στο 3G έχεις το πρόβλημα του cell breathing, δηλαδή εάν είσαι σε περιοχή με οριακό σήμα και έχει μεγάλο φόρτο, θα ρίξει την ισχύ και θα μείνεις τελείως ξεκρέμαστος, στο 4G, lean carrier ώστε σε χαμηλές στάθμες να έχεις αξιόπιστη υπηρεσία έχει μόνο η C-OTE μιας και Vodafone&Wind χρησιμοποιούν Huawei εξοπλισμό που δεν διαθέτει κάτι αντίστοιχο, φωνή πάνω από το 4G δεν περνάει, εκτός και εάν έχεις πολύ συγκεκριμένα μοντέλα που υποστηρίζουν VoLTE -S7,S8,S9,Note8, Iphone 7,8 κλπ, εάν είσαι σε περιοχή με μεγάλο φόρτο και δεν υπάρχει υλοποίηση CA, μπορεί οι ταχύτητες να πέσουν στα τάρταρα, κάτω των 5Mbit και πολλά άλλα.

Όλα τα παραπάνω που λύνονται με ένα εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο δίκτυο 4G, έρχεται να τα λύσει το 5G, εξ αρχής. To πιο βασικό του στοιχείο είναι η καλύτερη διαμόρφωση του φάσματος, έτσι ώστε με λίγα Mhz bandwidth να μπορείς να έχεις αξιοπρεπή υπηρεσία σε περιορισμένο φάσμα όπως αυτό του 2ο ψηφιακού μερίσματος.

Edit, Χρήστο, ποιότητα στη συνομιλία δίνουν τα διαφορετικά codecs aka HD Voice. Το πρόβλημα είναι πως οι πάροχοι μεταξύ τους δεν συνεργάζονται, συνεπώς εάν μιλάμε μεταξύ Vf&COTE ενώ και οι 2 υποστηρίζουν τα καλύτερα codecs, αυτά χρησιμοποιούνται μόνο στις κλήσεις εντός του εκάστοτε δικτύου.

Ωραια όλα αυτά, αλλά πολύ μακρινά για Ελλάδα.
Εως τότε θα έχουμε αλλάξει 3 τηλέφωνα.
Εγώ ακόμα στο Γαλάτσι παίζω με Edge, οπότε ένα τηλέφωνο με 5g δεν είναι καν στις επιλογές μου

Ένα πράγμα στο οποίο είμαστε καλοί και άνω του Μ.Ο της Ευρώπης είναι τα δίκτυα κινητής. Στο 5G που θα ξεκινήσει από το 19 και πάλι θα είμαστε από τους πρώτους. Τώρα, επειδή και εγώ στο Γαλάτσι μένω και έχει 4G+ κανονικά σχεδόν παντού. Υποθέτοντας μόνο, μήπως έχεις Wind; Μήπως η συσκευή σου δεν έχει B20;

Πολλά μπορεί να συμβαίνουν.

Cosmote έχω με το samsung note 4
Ακτημόνων που μένω εχει Edge.
Επίσης στην τραλλέων στο κτιριο ΟΤΕ πάλι Edge.
Δρυαδων κοντα στην Αγια Ειρηνη παλι τα ιδια.
To πασχα στην λαμια που πηγα, παλι Ε στο σπιτι.
Τελος παντων είμαστε εκτος θεματος.

Μόνο εάν θέλεις το καινούριο design. Διαφορετικά το S7 ακόμα στέκεται αξιοπρεπέστατα, μην φανταστείς τις τρομερές διαφορές ούτε στη κάμερα ούτε σε επιδόσεις, η GPU είναι λίγο καλύτερη αν σε ενδιαφέρει, αλλά μέχρι εκεί.

Στέκεται σαν δυνατότητες ναι συμφωνώ , σαν σχεδιασμός όμως δείχνει έντονα την ηλικία του (σαν προηγούμενης γενιάς υλοποίηση σε σχέση με τα S8/S9 εννοώ).

Με τα καινουργια κινητα της Huawei mate 10 pro και p20 pro, ισως θα ηταν η 1η φορά που θα "απατούσα" την Samsung.

Παίδες θα δίνατε 400 + ενός έτους S7 32GB σε πρόγραμμα ανταλλαγής για το S9;
Η αλλαγή σαφώς και αξίζει. Έχω περάσει από το s7 edge σε s8+ και τώρα σε s9+.
Κάθε αλλαγή ήταν εμφανής. Απλά θα σου έλεγα να δεις το plus. Τα σκέτα δεν μου άρεσαν λόγω αναλογίας οθόνης. Τα plus είναι πιο φαρδιά.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η αλλαγή σαφώς και αξίζει. Έχω περάσει από το s7 edge σε s8+ και τώρα σε s9+.
Κάθε αλλαγή ήταν εμφανής. Απλά θα σου έλεγα να δεις το plus. Τα σκέτα δεν μου άρεσαν λόγω αναλογίας οθόνης. Τα plus είναι πιο φαρδιά.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δηλαδή κάθε χρόνο σκας ποσά; 700αρια; Και ποιες είναι οι εμφανείς αλλαγές στη πράξη; Πάντα το είχα απορία.