[Επίσημο] Samsung Galaxy SIII

Ανάλογα κυρίως πόσο συχνά τραβάς βίντεο. Αναλογίσου ότι 5 λεπτά βίντεο από την κάμερα του κινητού είναι χοντρικά 1GB. Οπότε για μία ώρα θες 10 γίγα πάνω κάτω. Είχα την ίδια σκέψη και τελικά κατέληξα σε 32. Οι 64 παραμένουν νομίζω ακόμη αρκετά ακριβές. Συν του ότι αν χτυπήσει έχεις και την πιθανότητα να χάσεις περισσότερα δεδομένα. Οπότε καλύτερα για μένα μια 32αρα και απλά κάθε 10-20 μέρες σώσεις στο πισι ότι θέλεις και αδειάζεις χώρο. Εγώ στην 32αρα έχω βάλει περίπου 1 γίγα βιβλία, 10 γίγα ταινίες/μουσική κλπ, 5 γίγα διάφορα άλλα και έχω γύρω στα 15γίγα ελέυθερα για φωτό και βίντεο από την κάμερα. Τα έχω περάσει μεν και στο πισι αλλά τα έχω αφήσει και μέσα στο κινητό για να τα έχω πρόχειρα.

Υπάρχει και ένα ωραίο πρόγραμμα που συγχρονίζει φακέλους με το πισι μέσω ασύρματου: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bv.wifisync. Οπότε τα έχεις εύκολα και στο πισι και αν μία στις χίλιες χρειαστείς χώρο και είσα εκτός απλά σβήνεις κάποιο μεγάλο βίντεο.

Αν βέβαια έχεις την άνεση παίρνεις 64άρα και ξενοιάζεις από άποψη χώρου.

ελα ρε συ...!!τοσο πολυ χωρο?
ποσο πιο καλο ειναι το βιντεο του s3 απο του s2?

μολις τωρα τραβηξα ενα fullhd ενος λεπτου και βγηκε 110mb.
σιγουρα βγαινει τοσο μεγαλο?

Δεν τραβαω βίντεο (αλλά δεν ξέρω αν θα χρειαστεί).
φλακ θα έχω.
Φορτώνω πχ για ένα διάστημα μέχρι να τα βαρεθώ, κανένα ταξίδι κλπ.
Το τηλέφωνο 16άρι είναι αλλά τώρα είμαι ηδη στα 12 με κάποια φλακ.
Σίγουρα η 32άρα φαίνεται πιό λογική....

Να ρωτήσω: υπάρχει διαφορά σχετικά με το ποιές εφαρμογές μπορούν να είναι στην βασική μνήμη και ποιές στην sd?

Να ρωτήσω: υπάρχει διαφορά σχετικά με το ποιές εφαρμογές μπορούν να είναι στην βασική μνήμη και ποιές στην sd?

ειναι καποιες εφαρμογες(συνηθως οι εργοστασιακες)που τρεχουν μονο μεσω της μνημης του τηλεφωνου,
αλλα ειναι πολυ λιγες και μικρες σε μεγεθος.
οτι περνας εσυ,δηλωνεις που θα εγκατασταθει,ή το μεταφερεις αφου το εχεις κανει εγκατασταση,
μεσα απο την διαχειριση εφαρμογων.

ελα ρε συ...!!τοσο πολυ χωρο?
ποσο πιο καλο ειναι το βιντεο του s3 απο του s2?

μολις τωρα τραβηξα ενα fullhd ενος λεπτου και βγηκε 110mb.
σιγουρα βγαινει τοσο μεγαλο?
Έχω βίντεο ενός λεπτού και είναι περίπου 160 ΜΒ. Προφανώς παίζει ρόλο ο φωτισμός, η κίνηση και η συμπίεση που κάνει και έτσι μπορεί να βγει από 100μβ/το λεπτό αλλά και αρκετά παραπάνω. Το S2 που είχα είχε εξαιρετική κάμερα. Το S3 (εγώ έχω νοτε2 αλλά στην ουσία είναι ίδια κάμερα με το S3) θα έλεγα ότι είναι ελαφρώς καλύτερο από το S2. Με ποιο πολλές ρυθμίσεις αλλά και συνολικότερη καλύτερη ποιότητα.
Δεν τραβαω βίντεο (αλλά δεν ξέρω αν θα χρειαστεί).
φλακ θα έχω.
Φορτώνω πχ για ένα διάστημα μέχρι να τα βαρεθώ, κανένα ταξίδι κλπ.
Το τηλέφωνο 16άρι είναι αλλά τώρα είμαι ηδη στα 12 με κάποια φλακ.
Σίγουρα η 32άρα φαίνεται πιό λογική....

Πλέον στην εξωτερική κάρτα μνήμης δεν μπαίνουν εφαρμογές όπως παλαιότερα. Μόνο στην κάρτα μνήμης του τηλεφώνου. Για αυτό και υπάρχει αρκετή γκρίνια για το S4 αφού από τα δηλωθέντα 16GB διαθέσιμα στον χρήστη είναι περίπου 9.5 γίγα. Προσωπικά έχω χρησιμοποιησεί περίπου 5.5 γίγα από την εσωτερική μνήμη μόνο για εφαρμογές. Οπότε θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου.

Έχω βίντεο ενός λεπτού και είναι περίπου 160 ΜΒ. Προφανώς παίζει ρόλο ο φωτισμός, η κίνηση και η συμπίεση που κάνει και έτσι μπορεί να βγει από 100μβ/το λεπτό αλλά και αρκετά παραπάνω. Το S2 που είχα είχε εξαιρετική κάμερα. Το S3 (εγώ έχω νοτε2 αλλά στην ουσία είναι ίδια κάμερα με το S3) θα έλεγα ότι είναι ελαφρώς καλύτερο από το S2. Με ποιο πολλές ρυθμίσεις αλλά και συνολικότερη καλύτερη ποιότητα.

οτι εχει καλυτερη καμερα το ξερω,αλλα δεν περιμενα τοσο μεγαλη διαφορα στο μεγεθος.σιγουρα παντως παιζουν ρολο και οι συνθηκες ληψης.

Πλέον στην εξωτερική κάρτα μνήμης δεν μπαίνουν εφαρμογές όπως παλαιότερα. Μόνο στην κάρτα μνήμης του τηλεφώνου. Για αυτό και υπάρχει αρκετή γκρίνια για το S4 αφού από τα δηλωθέντα 16GB διαθέσιμα στον χρήστη είναι περίπου 9.5 γίγα. Προσωπικά έχω χρησιμοποιησεί περίπου 5.5 γίγα από την εσωτερική μνήμη μόνο για εφαρμογές. Οπότε θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου.

στο s2 δεν συμβαινει αυτο.καποιες εργοστασιακες ειναι περασμενες και απο κει και περα,
εχω δηλωσει του playstore να μπαινουν στην sd και καποιες που μπορει να πανε στην εσωτερικη,τις μεταφερω μετα παλι στην sd.
κακο αυτο παντως..

Από το S3 και μετά κάνανε κάποιες αλλαγές στο θέμα αυτό. Για παράδειγμα στο s2 η εσωτερική είναι μοιρασμένη στα δύο. Και δούλευε και το app2sd το οποίο πλέον δεν χρησιμεύει κάπου. Στο s3 πλέον ενοποιήθηκε ο χώρος αλλά και δεν μπορείς να τις πας στην εξωτερική.

Από το S3 και μετά κάνανε κάποιες αλλαγές στο θέμα αυτό. Για παράδειγμα στο s2 η εσωτερική είναι μοιρασμένη στα δύο. Και δούλευε και το app2sd το οποίο πλέον δεν χρησιμεύει κάπου. Στο s3 πλέον ενοποιήθηκε ο χώρος αλλά και δεν μπορείς να τις πας στην εξωτερική.

χμμμ...δεν τις ηξερα αυτες τις αλλαγες.πιθανον ο λογος,ειναι για καλυτερη αποκριση των εφαρμογων,αφου θα τρεχουν κατευθειαν απο τον εσωτερικο σκληρο,
που ειναι-λογικα-και πιο γρηγορος απο οποιαδηποτε sd.

Συγγνώμη αλλά αυτό με τις εφαρμογές ότι δεν αποθηκεύονται στην εξωτερική sd,μάλλον δεν ισχύει αφού χθες έβγαλα την κάρτα μνήμης από το S3 και την έβαλα στο Note 2 και εμφανίσθηκαν εφαρμογες και εκεί.Πιο συγκεριμένα,στο παιχνίδι Hill Climb Racing,όχι μόνο εμφανίσθηκε η εφαρμογή,αλλά έτρεξε με την πρόοδο που είχα κάνει παίζοντας στο S3.

Συγγνώμη αλλά αυτό με τις εφαρμογές ότι δεν αποθηκεύονται στην εξωτερική sd,μάλλον δεν ισχύει αφού χθες έβγαλα την κάρτα μνήμης από το S3 και την έβαλα στο Note 2 και εμφανίσθηκαν εφαρμογες και εκεί.Πιο συγκεριμένα,στο παιχνίδι Hill Climb Racing,όχι μόνο εμφανίσθηκε η εφαρμογή,αλλά έτρεξε με την πρόοδο που είχα κάνει παίζοντας στο S3.

Μήπως είχες συνδέσει το νοτε2 με το λογαριασμό σου στο play? Γιατί σε αυτή την περιπτωση σου συγχρονισε οτι εφαρμογές είχες κατεβάσει. Για την πρόοδο που είχες δεν ξέρω πως εγινε.

Πλέον τρέχω 4.2.2 μέσω cyanogenmod 10.1.2 :)

Η μετάβαση πανεύκολη αν καταλάβεις μερικά βασικά πράγματα που δυστυχώς τα μαθαίνεις με το δύσκολο τρόπο γιατί κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να κάνει ένα σωστό tutorial... τουλάχιστον όχι ένα που βρίσκεις εύκολα και μη θαμμένο σε forum threads. Αλλά αν υπάρχει εμπειρία με χρήση bootloaders όλα είναι γελοία.

Δεν είναι άσχημο...
Λείπουν πολλά αισθητικά καλούδια απ το touchwiz η αλήθεια είναι, αλλά έχει πολλά άλλα που έρχονται με το 4.2.2 πχ ωραίο interface στη φωτογραφική, πιο πολλές επιλογές στη lock screen κλπ κλπ.

Από ταχύτητα τσουλάει πολύ ωραία και μέχρι στιγμής δεν έχω δεί καθόλου lag, ακόμα και με διαφορετικά transition animations στις σελίδες, αλλά και το μαμά μια χαρά τα πήγαινε όσο ήταν φρέσκο. Θα επανέλθω σ αυτό...

Από εφαρμογές δεν έχω βρεί ακόμη κάτι που να μη δουλεύει. Το μόνο που δεν παίζει απ αυτά που χρησιμοποιούσα είναι το sync των επαφών με το faceboοk, πχ φωτογραφίες και τέτοια, που είναι φυσικά καθαρά εικαστικό, αλλά με το ubersync πλέον έχω ακόμη καλύτερο integration με μεγάλες φωτός, status updates και ένα κάρο άλλα πράματα.

Το migration έγινε πανεύκολα μέσω του gmail συγχρονισμού, και τα δεδομένα των εφαρμογών επανήλθαν πανεύκολα μεσω του titanium.

Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Και κάτι σημαντικότατο για μένα, επιτέλους η αναφορά παράδοσης των SMS εμφανίζεται δίπλα στο μήνυμα σαν τικ :)

Και κάτι σημαντικότατο για μένα, επιτέλους η αναφορά παράδοσης των SMS εμφανίζεται δίπλα στο μήνυμα σαν τικ :)

Το μόνο αρνητικό στην 4.2.2 που έχω βρει είναι η κατανάλωση μπαταρίας. Με την 4.1.1 και μόνιμα ανοιχτό το WiFi το κινητό κράταγε 2 1/2 μέρες. Με 4.2.2 το κινητό κρατάει 1 1/2, δηλαδή 1 μέρα μείωση. Με ανοιχτό το WiFi μόνο όταν είναι ενεργό το κινητό, η μπαταρία φτάνει τις 2 μέρες.

Σκέφτομαι σοβαρά να γυρίσω σε 4.1 :banghead:

Συμφωνώ. Και γώ τώρα τό νιωσα στο πετσί μου... έπαιξα αρκετά σήμερα βέβαια και πολύ συγχρονισμό, αλλά ούτε μια μέρα δε μού βγαλε...
Όχι ότι με χαλάει μιας και το φορτίζω κάθε βράδυ, αλλά μια φορά θα χρειαστεί και ....

Μήπως είχες συνδέσει το νοτε2 με το λογαριασμό σου στο play? Γιατί σε αυτή την περιπτωση σου συγχρονισε οτι εφαρμογές είχες κατεβάσει. Για την πρόοδο που είχες δεν ξέρω πως εγινε.
Εννοείται βρε συ ότι το σύνδεσα με το play αλλά και πάλι μου έκανε εντύπωση που μεταφέρθηκε το παιχνίδι και μαζί με αυτό,η πρόοδος που είχα παίζοντας το.
Με κούφανε επίσης το ότι συνδέθηκα άμεσα με το wifi του σπιτιού μου χωρίς να μου ζητηθεί το password.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy SIII

Εννοείται βρε συ ότι το σύνδεσα με το play αλλά και πάλι μου έκανε εντύπωση που μεταφέρθηκε το παιχνίδι και μαζί με αυτό,η πρόοδος που είχα παίζοντας το.
Με κούφανε επίσης το ότι συνδέθηκα άμεσα με το wifi του σπιτιού μου χωρίς να μου ζητηθεί το password.

Αυτό με το ασύρματο δεν το έχω ξαναδεί να γίνεται.

Δηλαδή δεν ξανασυνδέθηκε το note στο μόντεμ του σπιτιού σου και με το που έβαλες την κάρτα από το siii το έκανε χωρίς να ζητήσει passwort ?

Δηλαδή δεν ξανασυνδέθηκε το note στο μόντεμ του σπιτιού σου και με το που έβαλες την κάρτα από το siii το έκανε χωρίς να ζητήσει passwort ?
Ναι!!!
Συγκεκριμενα,ειχα ανοιξει το note στη δουλεια και ειχα μεταφερει την καρτα μνημης και την sim απο το s3.Μολις πηγα σπιτι βλεπω να μου βγαζει ενα παραθυρο που εγραφε οτι συνδεθηκε με το ασυρματο δικτυο.

Η δεν συνδέθηκε στο wifi του σπιτιού σου αλλά σε κάποιο ελεύθερο , η δεν έχει κλείδωμα το ρούτερ σου . Από όσο ξέρω οι αποθηκευμένοι κωδικοί του wifi και του bluetooth μένουν στην μνήμη του λειτουργικού .