Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Status
Not open for further replies.
Σακη,προσεξα και σε αλλες φωτογραφιες σου τους πρασινους ηλεκτρολυτικους.Αυτοι ειναι XICON η μοιαζουν;Αν ναι πως τους βρισκεις γενικα;Αν οχι,ποιοι ειναι,και παλι πως τους βρισκεις;Εννοω σε θεμα ποιοτητας,ιδιαιτερα σε audio signal paths.

σε audio signal paths απο ολους οσους εχω τεσταρει απο προιοντα γηινα και οχι εξωτικα και με ενα κοστος λογικο ωστε να προσφερουν καποια ποιοτητα χωρις αστρονομικο κοστος χρησιμοποιω παντα NIPPON της σειρας LXY και συνηθως στους 105 βαθμους .

οι πρασινοι ειναι απλοι ηλεκτρολυτικοι ομως ειναι φυσικα στους 105 μεγαλυτερης τασης και χωρητικοτητας απο αυτους που ειχε το εργοστασιο

Επισης αυτοι που ειναι οι μαγικοι ειναι THOMSON CSF styroflex που βρισκονται πισω απο το ολοκληρωμενο... για εισοδο ειναι πραγματικα μοναδικοι και δεν ξερω και εγω ποσες κλασεις ανωτεροι απο εναν απλο ηλεκτρολυτικο που ειχε εκει ο κατασκευαστης .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

σε audio signal paths απο ολους οσους εχω τεσταρει απο προιοντα γηινα και οχι εξωτικα και με ενα κοστος λογικο ωστε να προσφερουν καποια ποιοτητα χωρις αστρονομικο κοστος χρησιμοποιω παντα NIPPON της σειρας LXY και συνηθως στους 105 βαθμους .

οι πρασινοι ειναι απλοι ηλεκτρολυτικοι ομως ειναι φυσικα στους 105 μεγαλυτερης τασης και χωρητικοτητας απο αυτους που ειχε το εργοστασιο

Επισης αυτοι που ειναι οι μαγικοι ειναι THOMSON CSF styroflex που βρισκονται πισω απο το ολοκληρωμενο... για εισοδο ειναι πραγματικα μοναδικοι και δεν ξερω και εγω ποσες κλασεις ανωτεροι απο εναν απλο ηλεκτρολυτικο που ειχε εκει ο κατασκευαστης .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Ευχαριστω :a0210:

Σάκη, θα ήθελα μια γνώμη όποτε έχεις λίγο χρόνο να διαθέσεις.
Έχω έναν Adcom GFA-5500 αναβαθμισμένο από την Musical Concepts (ΗΠΑ) και, παρόλο που έχω ακούσει τις διαφορές, θα με ενδιέφεραν τα σχόλιά σου όσον αφορά τις παρακάτω βελτιώσεις που έγιναν :

-changes in feedback circuitry (Silmic II)
-The bias circuit uses a new and better capacitor with an added high quality bypass capacitor.
-Input and output filters are improved with far better parts. Each small-value (picofarad) high frequency stabilizing capacitor is optimized for audio quality. Each power supply capacitor has an added bypass capacitor with double bypassing.
-superb power rectifiers in the main power supply. We have found the finest soft-recovery diodes superior in naturalness and dynamics.
-A mix of Platinum grade and highest quality Dale resistors, in strategic locations.
-Some added "double bypass" caps are used in critical locations.
http://www.musicaldesign.com/MC_AdcomAmp_mods.html

Αν άνοιξες το link θα είδες ότι τα παραπάνω περιλαμβάνονται αθροιστικά στην ανώτερη βαθμίδα (την LX-Mini Platinum mod), η οποία υλοποιήθηκε με Black Gate caps, λίγο πριν σταματήσει η παραγωγή τους.
Ευχαριστώ.

ΥΓ: Φαντάζομαι θα θεωρείς την τιμή "δάγκωμα", αλλά το αποφάσισα αφού το μηχάνημα θα ταξίδευε ως... χειραποσκευή!!!

ΥΓ2: Το τιουνεράκι (NAD) που μου "σκάλισες" γύρω στο Πάσχα, σκίζει! :a0210:

δεν ειμαι εναντια στη χρηση εξωτικων εξαρτηματων ....στο καταστημα μου περνανε 200-300 διαφορα μηχανηματα το χρονο ...αν χρεωνα τετοιες τιμες τους πελατες μου θα ειχα γινει βαθυπλουτος εδω και παρα πολλα χρονια.

Το σετ μετατροπης οπως το περιγραφει ειναι κατι το οποιο θα εκανα και εγω σε καποιο μηχανημα ισως οχι σε τετοια εκταση και ισως οχι με τετοια εξαρτημτα .

Ο λογος ειναι οτι δεν πιστευω οτι τετοιου ειδους βελτιωσεις αντικατοπτριζουν το κοστος που πληρωνεις σε ποιοτητα ηχου . Δεν θα ειχα ποτε κανεναν ενδοιασμο να χρεωσω εναν πελατη 500 η και 1000 ευρω αρκει πρωτα εγω να πιστευω οτι τα λεφτα που δινει πιανουν τοπο .

Τελος το θεμα των βελτιωσεων ειναι παρα πολυ μακρυ για να συζητηθει σε ενα ποστ .Φυσικα οπως καθε θεμα και αυτο εχει πολλες σκοπιες να το δεις απο, και φυσικα αλλες τοσες γνωμες και αποψεις .

Στη δουλεια μου οταν ερχεται η ωρα ( και ειδικα αυτες τις δυσκολες εποχες ) για αποψεις γνωμες και σκοπιες για αλλαγες και βελτιωσεις θελω παντα οι δικες μου να ειναι κατω απο τον παρονομαστη :cost effective

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

SANSUI SVX 1000

Οπως ειπα και πιο πανω ,δεν θα ειχα καμμια αναστολη να χρεωσω εναν πελατη για μια δουλεια και 500 και 1000 ευρω αρκει να πιστευω οτι τα χρηματα που θα δωσει θα πιασουν τοπο.

Ο λογος γινεται για ενα μηχανημα που δεν μπορω να επισκευασω ...ενα μηστυριθο κατασκευασμα της SANSUI το οποιο επιχειρει να ειναι ενας πρωιμος ραδιο ενισχυτης ΑV .

Δυστυχως η διαβρωση που υπηρχε μεσα λογω μαλλον καποιας πλημυρας που ειχε γινει σε καποιο υπογειο αλλα και 5-6 προσπαθειες για επισκευη απο καποιον που μαλλον δεν ειχε και παρα πολυ γνωση του τι εκανε ( για να μην γινομαι κακος με συναδελφους εξηγω οτι τα μηχανηματα αυτα εχουν περιεργες ισσοροπιες και αρκετα δυσκολη προσεγγιση αν και το αρχικο σχηματικο δειχνει εξαιρετικα απλο )

μερικες φωτο της καταστροφης ... ενω μιλαμε εχει ηδη φυγει για την ανακυκλωση ...

φιλικα

Σακης Πετροπουλος

100_1771.jpg

100_1772.jpg

100_1773.jpg

100_1774.jpg

Το ότι από κάποιο σημείο κι έπειτα η όποια βελτίωση κοστίζει δυσανάλογα ακριβότερα, αυτό είναι γνωστό και ισχύει παντού. Γι' αυτό άλλωστε η ίδια η εταιρία προσφέρει τρία στάδια αναβάθμισης που, λογικά, από το πρώτο κιόλας θα έπαιρνα το 80% του αποτελέσματος. Αλλά αφού το μηχάνημα πέρασε που πέρασε το μεγάλο ποτάμι...
Αυτό πράγματι έγινε σε άλλες πιο "χαλαρές" οικονομικά εποχές που δεν είχα και ιδιαίτερη επαφή με την audio κοινότητα.
Πάντως, χώρια από το κόστος, άξιζε... (αυτό δα έλειπε θα μου πεις!)
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Last edited:
zooooper dooooper yammi yammi ...!!!!

ΗΡΘΕ ΓΙΑ SERVICE !!! Ας ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ BOB CARVER !!!!

κατα την αποψη μου ο πιο εφευρετικος και ο μεγαλυτερος δασκαλος στην ιστορια του audio .... πρωτοπορος της ταξης D και γενικα ενα μοναδικο μυαλο .

Περα απο την επισκευη και την αναβαθμιση εχω την εντυπωση οτι ο πελατης θα ενδιαφερθει να τον δωσει ...οποτε οσοι πιστοι προσελθετε !!!!

Attachments

• phase_linear_400_series_two.jpg
    phase_linear_400_series_two.jpg
    5.7 KB · Views: 392
LUXMAN L-113A

Πολλες φορες τα μηχανακια που ερχονται για service δεν ειναι high end και μαλλον δεν αξιζουν και ιδιαιτερη σημασια ...

Κι ομως τελικα κατιο μηχανηματα σαν αυτο απλα ομορφα και ωραια μαζι με ενα ζευγαρακι γλυκα ηχεια δινουν περισσοτερη χαρα ακομα και καμμια φορα απο πολυ ακριβα και "ιδιοτροπα" συστηματα ...

μερικοι πυκνωτες ...ενα καλο καθαρισμα ...ενα λαμπακι και φυγαμε ...

enjoy ...made in japan στα καλυτερα τους

Attachments

• 100_1779.jpg
    100_1779.jpg
    106.9 KB · Views: 364
  • 100_1780.jpg
    100_1780.jpg
    71.2 KB · Views: 385
Φίλε Σάκη,

διαβάζοντας το νήμα μου ήρθε στο μυαλό ότι έχω στην αποθήκη και μέσα στην σκόνη τους παλαιούς ενισχυτές του πατέρα μου...

Είναι Marubeni Benytone X-Calibre MA-4000 Power & MC-4000 pre...

Uploaded with ImageShack.us

Απ ότι θυμάμαι είναι κλώνοι ή αυτούσιες σχεδιάσεις Carver ο τελικός μάλιστα μοιάζει φτυστός με τον Carver M500t...

Νομίζω ότι αξίζουν με το παραπάνω ένα σέρβις...στείλε μου πμ με πληροφορίες κόστος κλπ... Ευχαριστώ

Χρήστος

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση,

ναι κάποια στιγμή το φθινόπωρο θα σου τους φέρω για αλλαγή πυκνωτών και ότι άλλο εσύ θεωρείς καλύτερο...

Τώρα στην ερώτηση σου τι θα τους κάνω... μάλλον θα τους στήσω για τον πατέρα μου πάλι... νομίζω ότι θα του δώσει χαρά, άσε που στο εξοχικό (μόνιμη κατοικία γονέων τώρα πια) δεν έχουμε σοβαρό ήχο...

Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει τα μηχανήματα να μας πει εντυπώσεις,... εγώ δεν θυμάμαι καλά πως παίζανε... μόνο ότι παίζανε πολύ δυνατά χωρίς παραμορφώσεις...εκείνη την εποχή 82-83 είχα διαβάσματα, το 84 έφυγα έξω, και έκτοτε δεν τα έχω ακούσει ξανά...

Γενικα εκεινη την εποχη εφιαχναν σοβαροτερα μηχανηματα .... σημερα με λιγη προσοχη πανω τους μπορουν να γινουν ακομα καλυτερα και διαχρονικα .

SANSUI A-M70

Στο ιδιο κλιμα ο Α-Μ70 ειναι μαλλον ενα κακο μηχανημα παραγωγης ...πολυ κομπακτ λιγη ισχυς και φυσικα ολοκληρωμενο stk 4141 στην εξοδο ...

Και αυτο ειναι αγορσμενο ομως απο τον "πατερα " μας με αρκετα για την εποχη λεφτουδακια και του αξιζει να δουλευει σε μια γωνια σαν ενα δευτερευων συστημα .

Αλλαχτηκαν μια χουφτα ηλεκτρολυτικοι ...ξανακολληθηκε σχεδον το μισο μηχανημα ενα καθαρισμα ( ρυθμισμα δεν εχει .... ) βελτιωθηκαν λιγακι οι τονοι ... τοποθετηθηκε DNC και ετοιμο παιξει .

fotos ....

100_1781.jpg

100_1783.jpg

Απάντηση: Re: Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση,

ναι κάποια στιγμή το φθινόπωρο θα σου τους φέρω για αλλαγή πυκνωτών και ότι άλλο εσύ θεωρείς καλύτερο...

Τώρα στην ερώτηση σου τι θα τους κάνω... μάλλον θα τους στήσω για τον πατέρα μου πάλι... νομίζω ότι θα του δώσει χαρά, άσε που στο εξοχικό (μόνιμη κατοικία γονέων τώρα πια) δεν έχουμε σοβαρό ήχο...

Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει τα μηχανήματα να μας πει εντυπώσεις,... εγώ δεν θυμάμαι καλά πως παίζανε... μόνο ότι παίζανε πολύ δυνατά χωρίς παραμορφώσεις...εκείνη την εποχή 82-83 είχα διαβάσματα, το 84 έφυγα έξω, και έκτοτε δεν τα έχω ακούσει ξανά...

Τον προ τον είχα.
Τον έκανα πλήρες restore με πολύ καλά υλικά.
Καλούστικος και γλυκός αλλά έπασχε λίγο από θόρυβο (χις).
Καλό phono.

CREEK EVOLUTION

Ενα μηχανημα που μαλλον αξιζει να σπαταλησουμε λιγακι χρονο παραπανω

στα συν ...

---Θεωρω οτι για μηχανημα παραγωγης ειναι πολυ εξυπνα και σωστα δομημενο
--- Για εγγλεζικης φιλοσοφιας μηχανημα ειναι πολυ ζεστο στον ηχο του και απαλαγμενο απο τον φτωχο στενο εγγλεζικο ηχο .
--- η ποιοτητα κατασκευης και των υλικων ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσε να εχει στο αναμενομενο κοστος .
---- Θετικο η επλογη εισοδων με ρελαι takamisawa το οποιο λειτουργει τελεια ακομα και με παραπανω απο μια ενεργη πηγη στην εισοδο του .
--- ενω η πλακετα ειναι σχεδιασμενη για παραγωγη απο ρομποτ σε ενα μεγαλο ποσοστο στη σχεδιαση της εχουν τηρηθει οι περισσοτεροι κανονες που διεπουν τα audia .
---- αν και λιγο το μπασσο του ειναι εξαιρετικα πληροφοριακο και στακαρισμενο τα δε πριμα του ειναι σχετικα καθαρα αλλα λιγο φυλαγμενα .

στα μειον

--- το μηχανημα ειναι καλα "φυλαγμενο " και προς τα κατω και προς τα πανω με αποτελεσμα τα χαμηλα να μην κατεβαινουν στο επακρο ( λογικο διοτι και το σταδιο τροφοδοσιας του ενισχυτη θα επρεπε να ειναι μεγαλυτερο και η ψυξη θα επερεπε να ειναι αποδοτικοτερη ) αλλα και τα υψηλα στερουνται της απολυτης καθαροτητας και το κρυσταλισμα που θα ειχε ενα μαλλον μεγαλυτερο μηχανημα

--- η πολωση ειναι σχετικα χαμηλη με αποτελεσμα σε πολυ χαμηλη ισχυ το μηχανημα να ειναι εξαιρετικα γλυκο αλλα απο καποιο σημειο και μετα να βρωμιζει αλλα οχι σε βαθμο που το κανει κακο ..

σαν ρεζουμε ....

θα ελεγα οτι ειναι απο τα μηχανηματα που μου αρεσαν παρα πολυ κυριως για τον τροπο που ειναι δομημενο αν και απλο αξιζει να λεγεται ενα μικρο μηχανημα high end και πιστευω οτι ο κατασκευαστης σωστα και πολυ σοφα εχει κανει το συμβιβασμο του μεταξυ του κοστους του μηχανηματος και των επιδοσεων που προσφερει .

μερικες φωτο απο τα ενδοτερα και παραμενω στη διαθεση σας σε οποια αλλη πληροφορια χρειαστει

PS
( ακομα δεν εχει βρεθει να πεσει στα χερια μου ενας ολοκληρωμενος ο οποιος μπορει να "πατησει" το σετ προενισχυτη τελικου που εχω .Δεν θα μπορουσα να υποβαλλω εναν ολοκληρωμενο στο "αδικο "συγκριτικο μεταξυ προενισχυτη και τελικου αλλα σιγουρα θα χαιρομουν πολυ να επεφτε στα χερια μου καποιος ο οποιος τουλαχιστον μπορει να πλησιασει )

100_1784.jpg

100_1785.jpg

100_1786.jpg

100_1787.jpg

Re: CREEK EVOLUTION

PS
( ακομα δεν εχει βρεθει να πεσει στα χερια μου ενας ολοκληρωμενος ο οποιος μπορει να "πατησει" το σετ προενισχυτη τελικου που εχω .Δεν θα μπορουσα να υποβαλλω εναν ολοκληρωμενο στο "αδικο "συγκριτικο μεταξυ προενισχυτη και τελικου αλλα σιγουρα θα χαιρομουν πολυ να επεφτε στα χερια μου καποιος ο οποιος τουλαχιστον μπορει να πλησιασει )]

Δικης σου κατασκευης ειναι? αν ναι κανε μια παρουσίαση

Σακη καλημερα. θα ηθελα να ρωτησω κατι,να πω φυσικα πτι δεν ειμαι τεχνικος αλλα κανω μια ανακατασκευη σε ενα sansui d7 του πατερα μου, εχω κατεβασει το service manual και το σχηματικο και απο κι και βαση αυτου προχωραω. στο s.m. μου λεει οτι το ρευμα ηρεμ. πρεπει να ρυθμιστει στα 15mv ενω στο σχηματικο λεει στα 33mv μηπως εχει περασει απο τα χερια σου κανα τετοιο και ξερεισ ποιο ειναι το σωστο? ευχαριστω εκ των προτερων.

καποιο λαθακι εχεις κανει ...αρχικα ο ενισχυτης ειναι ο AU-D 7 και η πολωση ειναι 15 mv την οποια μετραμε στα σημεια 94-96 ( δλδ στους εκπομπους των τρανσιστορ εξοδου )

0,33 ειναι η τιμη της καθε αντιστασης που βρισκετε στους εκπομπους οποτε κατι εχεις κανει λαθος εκει .

Το μηχανακι που εχεις στα χερια σου ειναι αξιοπρεπεστατο και καλο θα ηταν να εισαι προσεκτικος μαζι του ...δεδομενο πρεπει να θεωρεις οτι καθε ενας ηλεκτρολυτικος που βρισκεται μεσα σε αυτο το μηχανημα θελει πεταμα.

δεδομενο ειναι οτι τα τριμμερακια ρευματος ηρεμιας θελουν αλλαγμα ( οξειδονωνται πολυ ασχημα στην μεσαια επαφη και δεν το βλεπεις αν δεν τα σηκωσεις )

Στη διαθεση σου αν χρειαστεις αλλου βοηθεια η αν σε ενδιαφερει να κανεις καποιες βελτιωσεις ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Status
Not open for further replies.