Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Status
Not open for further replies.
καποιο λαθακι εχεις κανει ...αρχικα ο ενισχυτης ειναι ο AU-D 7 και η πολωση ειναι 15 mv την οποια μετραμε στα σημεια 94-96 ( δλδ στους εκπομπους των τρανσιστορ εξοδου )

0,33 ειναι η τιμη της καθε αντιστασης που βρισκετε στους εκπομπους οποτε κατι εχεις κανει λαθος εκει .

Το μηχανακι που εχεις στα χερια σου ειναι αξιοπρεπεστατο και καλο θα ηταν να εισαι προσεκτικος μαζι του ...δεδομενο πρεπει να θεωρεις οτι καθε ενας ηλεκτρολυτικος που βρισκεται μεσα σε αυτο το μηχανημα θελει πεταμα.

δεδομενο ειναι οτι τα τριμμερακια ρευματος ηρεμιας θελουν αλλαγμα ( οξειδονωνται πολυ ασχημα στην μεσαια επαφη και δεν το βλεπεις αν δεν τα σηκωσεις )

Στη διαθεση σου αν χρειαστεις αλλου βοηθεια η αν σε ενδιαφερει να κανεις καποιες βελτιωσεις ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
ευχαριστω σακη αν και δε καταλαβα (δεν ειμαι τεχνικος) την επεξυγηση για το 15mv καταλαβα ομως οτι πρεπει να το ρυθμησω στα 15. ναι εχω αλλαξει ολους τουσ ηλεκτρολ. συμ/νων των μεγαλων απλα δε βρηκα 12000μf και εβαλα 15000 της φιλιπς bc components ψαχνω δε τους πολυεστερικους κ πολυεστερινης που δυσκολευομαι να βρω , ναι αλλαξα και τα τριμερακια. ενα αλλο προβλημα ειναι η ρυθμηση του display που χρειαζεται γεννητρηια ακουστικων (απο οτι καταλαβα) η οποια δε υπαρχει οπως καταλαβενεις. υπαρχει καποιως αλλως τροπος για να ρυθμησω , εστω και οχι τοσο ενδεδειγμενος?

οι πολυστερικοι που υπαρχουν μεσα δεν χρειαζονται καμμια αλλαγη ...οι πυκνωτες αυτοι ειναι σταθερης καταστασης και εκτος βλαβης δεν χρειαζονται καμμια αλλαγη .

προσοχη αλλαγη θα χρειαστει κατι απο αυτους αν θελεις στην θεση του να βαλεις κατι καλυτερο η επιλογη ομως ειναι κατι το οποιο θελει επιβεβαιωση με οργανα η περισσοτερες γνωσεις .

Νοημα εχει να βρεις καπου κεραμικους να τους αλλαξεις με κατι καλυτερο αλλα και εκει δεν ειναι ευκολο να κανεις αλλγες χωρις επιβεβαιωση απο οργανα η την σιγουρια της εμπειριας .

τελος η ρυθμιση του οργανου ειναι ευκολη και μπορει να γινει και χωρις γεννητρια ( για μα τετοια ρυθμιση θα μπορουσε απλα ο υπολογιστης σου να κανει πολυ ευκολα αυτη την δουλεια η ακομα και ενα cd γραμμενο με ενα σημα 1000 κυκλους μεσα του ) Σιγουρα για την μια η την αλλη ιδεα θα βρες δεκαδες λυσεις στο διαδικτυο .

Αν χρειαστεις αλλη βοηθεια γραψε εδω ...η δουλεια που εχεις αναλαβει να κανεις απιτει προσοχη , λεπτομερεια και αν μη τι αλλο γνωσεις . Θα ηταν κριμα να ξεκινησεις το μηχανημα και να κανεις καποια ζημια απο ενα μικρο λαθακι .

Οταν τελειωσεις γραψε εδω να δωσω οδηγιες ασφαλους εκιννησης

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

οι πολυστερικοι που υπαρχουν μεσα δεν χρειαζονται καμμια αλλαγη ...οι πυκνωτες αυτοι ειναι σταθερης καταστασης και εκτος βλαβης δεν χρειαζονται καμμια αλλαγη .

προσοχη αλλαγη θα χρειαστει κατι απο αυτους αν θελεις στην θεση του να βαλεις κατι καλυτερο η επιλογη ομως ειναι κατι το οποιο θελει επιβεβαιωση με οργανα η περισσοτερες γνωσεις .

Νοημα εχει να βρεις καπου κεραμικους να τους αλλαξεις με κατι καλυτερο αλλα και εκει δεν ειναι ευκολο να κανεις αλλγες χωρις επιβεβαιωση απο οργανα η την σιγουρια της εμπειριας .

τελος η ρυθμιση του οργανου ειναι ευκολη και μπορει να γινει και χωρις γεννητρια ( για μα τετοια ρυθμιση θα μπορουσε απλα ο υπολογιστης σου να κανει πολυ ευκολα αυτη την δουλεια η ακομα και ενα cd γραμμενο με ενα σημα 1000 κυκλους μεσα του ) Σιγουρα για την μια η την αλλη ιδεα θα βρες δεκαδες λυσεις στο διαδικτυο .

Αν χρειαστεις αλλη βοηθεια γραψε εδω ...η δουλεια που εχεις αναλαβει να κανεις απιτει προσοχη , λεπτομερεια και αν μη τι αλλο γνωσεις . Θα ηταν κριμα να ξεκινησεις το μηχανημα και να κανεις καποια ζημια απο ενα μικρο λαθακι .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
αν βρω στην ιδια τιμη που θα ειναι μκτ οχι? γιατι το εχω ηδη κανει

δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα ...κανε μια λιστα με τις αλλαγες που εχεις κανει ... ΟΙ ΜΚΤ δεν ειναι παντα η καλυτερη λυση ..

δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα ...κανε μια λιστα με τις αλλαγες που εχεις κανει ... ΟΙ ΜΚΤ δεν ειναι παντα η καλυτερη λυση ..
οκ ευχαριστω για ολα.

καποιο λαθακι εχεις κανει ...αρχικα ο ενισχυτης ειναι ο AU-D 7 και η πολωση ειναι 15 mv την οποια μετραμε στα σημεια 94-96 ( δλδ στους εκπομπους των τρανσιστορ εξοδου )

0,33 ειναι η τιμη της καθε αντιστασης που βρισκετε στους εκπομπους οποτε κατι εχεις κανει λαθος εκει .

Το μηχανακι που εχεις στα χερια σου ειναι αξιοπρεπεστατο και καλο θα ηταν να εισαι προσεκτικος μαζι του ...δεδομενο πρεπει να θεωρεις οτι καθε ενας ηλεκτρολυτικος που βρισκεται μεσα σε αυτο το μηχανημα θελει πεταμα.

δεδομενο ειναι οτι τα τριμμερακια ρευματος ηρεμιας θελουν αλλαγμα ( οξειδονωνται πολυ ασχημα στην μεσαια επαφη και δεν το βλεπεις αν δεν τα σηκωσεις )

Στη διαθεση σου αν χρειαστεις αλλου βοηθεια η αν σε ενδιαφερει να κανεις καποιες βελτιωσεις ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
33mv οχι 0.33Ω (R37) στα pin 98 101 του right channel

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
χωρισ δυνατοτητα να ρυθμισεισ το σημα εισοδου ως προς τη ταση ενοειται με 1KHZ δεν γινεται. γινεται αλμπανικα

στo πρωτο θεμα η απαντηση ειναι οτι στην φωτο του σχηματικου βλεπεις την πολωση του AU -D5 (33 mv ) ενω του AU_D7 ειναι 15 mv ..

στο δευτερο θεμα εχεις επισης δικιο αλλα εφοσον δεν εχεις παλμογραφο ...δεν θα μπορουσε να γινει αλλιως ,

Φυσικα οπως σου εξηγησα μπορεις να κατεβασεις ενα παλμογραφο που δουλευει μεσω της καρτας ηχου σου ...δεν παρεχει καμμια τρελλη ακριβεια αλλα την δουλεια σου θα την κανεις μια χαρα

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Αγαπητε σακη πολυ ενδιαφεροντα ολα οσα ποσταρεις και μπραβο.Χαιρομαι να βλεπω καποιον που αγαπα πολυ αυτο που κανει.Τυγχανει να εχω ενα προ τον αδελφο του phase linear τελικου που ειδα σε μηνυμα σου πριν.Ειναι ο model 3000 series two.Τον ειχα παρει μεταχειρισμενο πιρ παρα απο καποιον το 1995 και με συνεδεψε ηχητικα μεχρι το 2002 οπου πηρα ενα yamaha dsp-a5.Διαθετει ρελε με μπουτον μπροστα και τσιπακια logic καποια απο τα οποια αλλαξα(ειμαι ηλεκτρονικος). Ομως τωρα τελευταια οταν οπλισει κατα το on το ρελε εξοδου ποτε ακουγεται το ενα καναλι ποτε και τα δυο.Επισης εχει 2 tape loops με ρελε παντα τα οποια καταργησα διοτι ενα απο τα 2(μαλλον το logic τσιπακι που το οδηγει)κολλουσε στο on.Γενικα ειναι πολυ καλοφτιαγμενο μηχανημα με alps μαυρα ποτς και mm/mc εισοδους.Επισης υπαρχει καποιο φυσημα(hissss)εν λειτουργια πραγμα που εκανε απ την αρχη που τον πηρα.Η θα τον μαζεψω λοιπον η θα τον πουλησω η......τι λες?

Σάκη τα φώτα σου!
Μπορεί αυτό:
http://www.monolithicsound.com/HC1b.html
να τροφοδοτήσει αυτό:
http://box-designs.com/main.php?tech=headbox&cat=headphones&lang=en
????

Το πρώτο έχει δύο εξόδους των [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]16V @ 1.5A έκαστη, εκ των οποίων τη μία την έχω ελέυθερη - διαθέσιμη.
Το δεύτερο (ενισχ. ακουστικών) συνοδεύεται από
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]τροφοδοτικό [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]16V @ 0.5A.
Το 1.5Α αντί για 0.5A υπάρχει περίπτωση να βλάψει ή θα ωφελήσει επιπλέον;
Ευχαριστώ...
[/FONT]

Last edited:
λεει ο λαος καλλιο να περρισεψει παρα να μη φτασει.η συσκευη σου θα τραβηξει οσο ρευμα θελει. η παραπανισια ΤΑΣΗ βλαπτει......trust me.

λεει ο λαος καλλιο να περρισεψει παρα να μη φτασει.η συσκευη σου θα τραβηξει οσο ρευμα θελει. η παραπανισια ΤΑΣΗ βλαπτει......trust me.
Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι, ότι δηλαδή τα παραπάνω αμπέρ (για βολτ ούτε συζήτηση) είναι κάτι σαν "δυναμικότης εν αδρανεία". Άποψη που ενισχύεται από το ότι η project δίνει για το μεγαλύτερο μηχανάκι της (έξοδος για 2 ακουστικά => μεγαλύτερη ανάγκη ρεύμα) τροφοδοτικό 1Α.
Απλά, ως μη ηλεκτρονικός, πάντα έχω μια φοβία με τα ΤΣΑΦ!!! -bye-

Last edited:
Κανενα προβλημα με τα περισσοτερα αμπερ.Καλυτερα και πιο ανετα θα δουλευει το τροφοδοτικο παρα αν ηταν μικροτερο.

Αγαπητε σακη πολυ ενδιαφεροντα ολα οσα ποσταρεις και μπραβο.Χαιρομαι να βλεπω καποιον που αγαπα πολυ αυτο που κανει.Τυγχανει να εχω ενα προ τον αδελφο του phase linear τελικου που ειδα σε μηνυμα σου πριν.Ειναι ο model 3000 series two.Τον ειχα παρει μεταχειρισμενο πιρ παρα απο καποιον το 1995 και με συνεδεψε ηχητικα μεχρι το 2002 οπου πηρα ενα yamaha dsp-a5.Διαθετει ρελε με μπουτον μπροστα και τσιπακια logic καποια απο τα οποια αλλαξα(ειμαι ηλεκτρονικος). Ομως τωρα τελευταια οταν οπλισει κατα το on το ρελε εξοδου ποτε ακουγεται το ενα καναλι ποτε και τα δυο.Επισης εχει 2 tape loops με ρελε παντα τα οποια καταργησα διοτι ενα απο τα 2(μαλλον το logic τσιπακι που το οδηγει)κολλουσε στο on.Γενικα ειναι πολυ καλοφτιαγμενο μηχανημα με alps μαυρα ποτς και mm/mc εισοδους.Επισης υπαρχει καποιο φυσημα(hissss)εν λειτουργια πραγμα που εκανε απ την αρχη που τον πηρα.Η θα τον μαζεψω λοιπον η θα τον πουλησω η......τι λες?

Σαν ακροατης μου αρεσουν τα μηχανηματα τα οποια ειναι μινιμαλ σε κατασκευη .... πιστευω οτι τα πολλα "τσουμπλεκια" που ελεγε και η μανουλα μου μαλλον εισαγουν θορυβους στο συστημα και αφαιρουν απο τηνα αρχικα πολυ καλη ποιοτητα του μηχανηματος . Εταιριες οπως η phase linear καταφεραν να κατασκευασουν μηχανηματα τα οποια παρολο οτι ηταν "φορτωμενα " με διαφορα διατηρουσαν την καλη ποιοτητα ηχου .

Τελος οπως ειπα τα πολυπλοκα εμενα δεν μου αρεσουν κατ τα αλλα ομως οι επιλογες ειναι μαλλον δικες σου ειδικοτερα οταν ξερεις το μηχανημα μεσα εξω οπως ειπες μια και εισαι συναδελφος .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Σάκη τα φώτα σου!
Μπορεί αυτό:
http://www.monolithicsound.com/HC1b.html
να τροφοδοτήσει αυτό:
http://box-designs.com/main.php?tech=headbox&cat=headphones&lang=en
????

Το πρώτο έχει δύο εξόδους των [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]16V @ 1.5A έκαστη, εκ των οποίων τη μία την έχω ελέυθερη - διαθέσιμη.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Το δεύτερο (ενισχ. ακουστικών) συνοδεύεται από [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]τροφοδοτικό [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]16V @ 0.5A.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Το 1.5Α αντί για 0.5A υπάρχει περίπτωση να βλάψει ή θα ωφελήσει επιπλέον;[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ευχαριστώ...[/FONT]

...... παιδια αυτο το "κουτακι " εχει μεσα δυο μετασχηματιστες 16 βολτ AC στο 1,5 αμπερ ..... δεν ειναι τροφοδοτικο συνεχους

279 δολλαρια για δυο μετασχηματιστες και ενα κουτιο ειναι απατη και κλοπη

το κουτακι δεν κανει παραπανω απο 10-20 ευρω και ο καθε μετασχηματιστης επισης δεν κανει παραπανω απο 10 ευρω ....

μακρυα ...ο τυπος ψαχνει για κοροιδα

αυτα

Nakamichi CR2E

---πολλες φορες εχω συμβουλεψει φιλους και συμφορουμιτες να μην αγοραζουν μηχανηματα vintage με κριτηριο την εξωτερικη εμφανιση μονο .

--- Δυστυχως τα περισσοτερα απο αυτα τα μηχανηματα πρεπει τουλαχιστον να τους ριξεις μια ματια ...Το ευτυχως ειναι οτι συνηθως αυτα τα πραγματα μαζευονται ..

---Ειδικοτερα για τον φιλο Στελιο απο την Σαλαμινα τα εχω πει χιλιες φορες αλλα δεν βλεπω φως ...

----τσπ για "τιμωρια" φιλε Στελιο κοιταξα και σου ελυσα το προβλημα της κεφαλης που δεν ανεβοκατεβαινει αλλα κατα τα αλλα δεν κοιταξα τιποτα αλλο στο μηχανημα να μην σου πω οτιουτε καν το ακουσα .

----Ειδα οτι στο μηχανημα εχει γινει service () δλδ καποιος στο παρελθον εχει αλλαξει 4 ηλεκτρολυτικους .... αυτα

το CR2 e ειναι απο τα κορυφαια μηχανηματα σε αυτη την κατηγορια και αξιζει καθε προσπαθεια να το κρατησεις εν ζωη και λειτουργια ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Καλημερα θα ηθελα να μαθω αν ειναι σωστο να απομαγνητιζουμε τις κεφαλες των κασετοφωνων και των μπομπινοφωνων και αν ναι ποσο συχνα.Ευχαριστω.

ο μαγνητισμος στις κεφαλες εχει να κανει με τις τριβες και τον στατικο ηλεκτρισμο που θα σημιουργηθει απο την χρηση αλλα και τον μαγνητισμο που "κουβαλαει" η ιδια η ταινια ...

Μια κεφαλη που εχει δεχθει μια ισχυρη μαγνητικη φορτιση απο οποιαδηποτε πηγη χανει την ικανοτητα να διαβαζει σωστα και αλλαζει και τις αναγκες τις σε πολωση

Μετα απο οποιδηποτε κοινη χρηση θα επρεπε να γινεται απομαγνητισμος και οσες φορες και να το κανεις δεν φθειρεις η καταστρεφεις την κεφαλη σου .

Ο απομαγνητισμος ειναι απλα ενα εναλλασσομενο ρευμα το οποιο στην ουσια "τιναζει'' το μαγνητισμο απο την κεφαλη σου .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
www.eastelectronics.gr

Status
Not open for further replies.