Επισκευές Εργαλείων

το εργαλειο φοραει ταιπ μακιτα, και αν εχω καταλαβει καλα, ο μιχαλης εφτιαξε εναν ομορφο φρανκενσταιν!
πηρε το σωμα της παρκσαιντ με τις μπαταριες της και εβαλε το καπακι απο την μαιμουδομακιτα με το bms της
ενωσε τους ακροδεκτες του πακετου των μπαταριων παρκσαιντ με τις υποδοχες του bms της μακιτα για να εχει τις υποδοχες λειτουργικες και βουαλα!

εκτος και αν κρατησε το bms της παρκσαιντ και κολλησε τις υποδοχες μονο, αλλά αυτο θα ηταν μεγαλη βαβουρα

μπααα κατι χειροτερο εκανα, αυτο που βλεπετε είναι 2x 88f !!! ναι: 'δύο' τεμαχια.
Μονο το μεγαλο καπακι (κουτι) πηρα απο την parkside.
σκεφτηκα: ετσι και αλλιως σαπιες ειναι, βαλτες παραλληλα και όσο κρατησουν. οταν θα χαλασουν, θα θαλω τα στοιχεία της ξεκοιλιασμενης (καινουργιας σχεδον) parky!!

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θανάση.... ταϊπ Μακίτα είναι λέει ο Νικόλας ....σκέφτεσαι τίποτα ??
Είναι σίγουρο παιδιά ότι είναι τέτοια ή θα κάνουμε τσάμπα αντάπτορα.

Ωραία !!!
Τώρα λοιπόν πρέπει να ξεκινήσουν όλοι οι 3D διάστατοι εδώ μέσα να τυπώσουν αντάπτορες για μπαταρίες Parkside σε Μακίτα και να βολέψουν όλα τα καλά παιδιά που έχουν κινέζικες μαϊμούδες.
Μπαταρίες Parkside βρίσκεις εύκολα φρέσκιες και φτηνές και είναι πάντα χρήσιμες γιατί μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τα περίφημα εργαλεία Parkside μπαταρίας σε κάθε εργαστήριο. :cool: ;)

Αυτός ο τύπος συμφωνεί με το σκεπτικό μου και το πήγε πάρα πέρα ....σε κομπλέ αντάπτορα για makita...
https://www.thingiverse.com/thing:3110392
Λέει και κάποια ωραία στο κείμενο για τις X20V Parkside...

"" Η μπαταρία είναι πολύ καλή κατασκευή, έχει τις τυπικές κυψέλες 5s 18650 που γράφουν "Parkside", αλλά είναι κελιά Samsung τυλιγμένες με ετικέτα parkside.

Επίσης με εξέπληξε η πλακέτα εξισορρόπησης με προστασία ρεύματος και θερμοκρασίας. "" :cool:

• Like
Reactions: nickolas
Ωραία !!!
Τώρα λοιπόν πρέπει να ξεκινήσουν όλοι οι 3D διάστατοι εδώ μέσα να τυπώσουν αντάπτορες για μπαταρίες Parkside σε Μακίτα και να βολέψουν όλα τα καλά παιδιά που έχουν κινέζικες μαϊμούδες.
Ποσα δινεις ? :ROFLMAO: το εχασες το δρομολογιο ... αυριο παει χωριο ο αλλος
Σιγουρεψου οτι ειναι type Makita, γιατι εχω την εντυπωση οτι υπαρχουν και 88vf με αλλη διαταξη

μπααα κατι χειροτερο εκανα, αυτο που βλεπετε είναι 2x 88f !!! ναι: 'δύο' τεμαχια.
Μονο το μεγαλο καπακι (κουτι) πηρα απο την parkside.
σκεφτηκα: ετσι και αλλιως σαπιες ειναι, βαλτες παραλληλα και όσο κρατησουν. οταν θα χαλασουν, θα θαλω τα στοιχεία της ξεκοιλιασμενης (καινουργιας σχεδον) parky!!

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Παρε τηλεφωνο :cool:

Επίσης με εξέπληξε η πλακέτα εξισορρόπησης με προστασία ρεύματος και θερμοκρασίας. "" :cool:
Σιγα ρε ... τσουτσουριασα :ROFLMAO: Νικο, σχεδον ολα τα BMS εχουν αυτα τα χαρακτηριστικα.

• Haha
Reactions: vespas
Τον Στρατηγό τον κόβω να ανεβοκατεβαίνει συχνά τώρα.....
Πρώτα να βρούμε τι αντάπτορες υπάρχουν και μετά προχωράμε...να δω και πως είναι και η υποδοχή στο πριονάκι και οι επαφές στις 88vf.
Να έλθει και ο Νικόλας να μας πει τι γίνεται που έχει κάνει διατριβή στις μαϊμούδες 🤣 🤣

• Like
Reactions: nickolas
Οι μπαταρίες που είχαν έλθει μαζί με το αλυσοπριονάκι είναι αυτές:

IMG_4536.JPG

Οι επαφές στο κάτω μέρος του εργαλείου είναι έτσι:

IMG_4531.JPG

Και οι επαφές της μπαταρίας είναι έτσι:

IMG_4533.JPG

Οι κατέχοντες εργαλεία Makita ας μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες. για την οπτική συμβατότητα.

χάχα, έχεις δίκιο. Και εγώ, μέχρι να βγάλει το "πόρισμα" ο φορτιστής και να μετρήσει την αληθινή χωρητικότητα ήμουν σχεδόν σίγουρος πως είχα πάρει μαϊμούδες.
Λένε διάφορα στα σχόλια του Skroutz που δεν ισχύουν τελικά.

Δηλαδή λένε πως αν οι μπαταρίες έρθουν σε κουτάκι και με αυτοκόλλητο πάνω τους αντί για τυπωμένα γράμματα, τότε είναι μαϊμούδες
Δηλαδή έτσι:

View attachment 202635

Βέβαια, αν ξεκολλήσεις το αυτοκόλλητο (που είναι removable), υπάρχουν κανονικά τυπωμένα κανονικά τα γράμματα που λένε

View attachment 202634

Τι να πω; Μάλλον, αυτές είναι όχι "bulk" συσκευασίες, αλλά μεμονωμένες σε κουτάκια. Κανονικές, όχι μαϊμού.
Θα υπάρχουν - φυσικά και μαϊμού, αλλά αυτές ήταν ΟΚ

Τις πήρα μέσω του Skroutz από το Atmon

Να κάνω ένα update σε αυτό το μήνυμα για να μην παρασύρω κανέναν σε λάθος αγορά 18650
Είχα αγοράσει τον Σεπτέμβριο τις Samsung 18650 25R από το atmon.gr, τις είχα μετρήσει και είχαν βγει άριστες.

Είπα να αγοράσω λίγες ακόμα από το ίδιο κατάστημα και δυστυχώς, αυτές που ήρθαν αυτή τη φορά δεν έπιαναν ούτε τα 2000 mah. (n)
Δεξιά είναι αυτές που είχα πάρει παλιότερα και αριστερά αυτές που πήρα τώρα :-/

Image3250558283763343116.jpg

Δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη αστάθεια σε αυτήν την αγορά μπαταριών. Πιο πολλές είναι οι μαϊμούδες, παρά οι αυθεντικές.

Εχθές παρέλαβα και άλλες τέτοιες Samsung τις οποίες αγόρασα από e-damianakis
και ευτυχώς αυτές μετράνε όπως πρέπει. :) (y)

Image3964669798582981044.jpg

Είναι ιδανικές για αντικατάσταση των στοιχείων που έχουν οι μπαταρίες των εργαλείων μας καθώς συνδυάζουν χαμηλή τιμή, μεγάλη χωρητικότητα και αντοχή σε πολλά αμπέρ.

Πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις σου φίλε nikfor.
Άσχετο, ο φορτιστής που φαίνεται στις φωτό είναι αντίγραφο του αντίστοιχου Opus Bt C 3100;
Είσαι ευχαριστημένος από τη χρήση του;
Από που τον αγόρασες αν επιτρέπεται;

Πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις σου φίλε nikfor.
Άσχετο, ο φορτιστής που φαίνεται στις φωτό είναι αντίγραφο του αντίστοιχου Opus Bt C 3100;
Είσαι ευχαριστημένος από τη χρήση του;
Από που τον αγόρασες αν επιτρέπεται;

Είναι όντως αντίγραφο (τέλειο) του OPUS

Έψαξα στα mail μου να βρω πότε τον είχα αγοράσει και το βρήκα
Τον αγόρασα το 2014! Από τότε, δουλεύει σχεδόν κάθε μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα (y)

33 ευρώ από Banggood
(το ανεμιστηράκι κάνει πολύ θόρυβο να ξέρεις)

• Like
Reactions: lazarefa
για το ανεμιστηρακι, υπαρχει πατεντα αλλαγης......ή λιπανση (εγω εβαλα σιλικονουχο γρασο εκτυπωτων και ηρεμησε)

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor
Πριν από πολλά χρόνια είχα αγοράσει από το LIDL τον περτσιναδόρο της φωτογραφίας.
Έχω προσπαθήσει να τον χρησιμοποιήσω πολύ λίγες φορές γιατί από την αρχή δεν λειτουργούσε σωστά.
Δεν μπορούσες να "τραβήξεις" το περτσίνι σιγά- σιγά. Έφτανε στο τέρμα αμέσως.
Το άνοιξα για να δω μήπως είχε κάτι μέσα και το μπλόκαρε.
Το περιεχόμενο φαίνεται στην 2η φωτογραφία με τη σειρά που ήταν μέσα.
Δεν ξέρω αν λείπει κάτι.
Έχετε κάποια ιδέα γιατί δεν λειτουργεί και αν διορθώνεται;
Ευχαριστώ

per1.jpg per2.jpg

Last edited:
Αν και δεν πολυ καταλαβαίνω τι εννοείς ακριβώς, δοκίμασες κάποια άλλη απ’τις μύτες που διαθέτει;

Αποστόλη τα πριτσίνια είναι ίδια με αυτά που φαίνονται στην φωτογραφία στο κουτί; Αν ναι μάλλον λειτουργεί σωστά γιατί έχουν μικρό κεφάλι και με την μια θα τερματίσει.
Αν είχαν μεγαλύτερο μπορεί να χρειαζόταν 2-3 φορές για να τερματίσει.