Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εννοείται οτι δεν είναι σημερινό μαστόρεμα.Το έφτιαξα πριν κανένα τρίμηνο.Τραπεζάκι για το καθιστικό του σπιτιού μου.Λίγο ψηλότερο από τα συνηθισμένα,για να μπορούμε να πιούμε και καμιά ρακί εκεί τον χειμώνα.Είναι 150*75*52 ύψος και ήταν επιλογή μου να φαίνεται παλιό το ξύλο.Δεν έχει ούτε μια βίδα η όλη κατασκευή.Τα πόδια έχουν ενωθεί με ......(δεν ξέρω και πως λέγεται στη γλώσσα των μαραγκών) μόρσους αν δεν κάνω λάθος,και οι καβίλιες είναι απλά για έξτρα σταθερότητα στα πόδια,μιας και η όλη κατασκευή χωρίς το τζάμι πρέπει να έχει βάρος περίπου 35-40 κιλά.Ελπίζω να σας αρέσει.Δυστυχώς τότε δεν ήξερα για το φόρουμ και δεν έχω φωτογραφίες κατά την διάρκει της κατασκευής.Την επόμενη φορά.

Πολύ ωραίο. Τι ξύλα έβαλες και λες 40 κιλά χωρίς το τζαμι ;

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σε συνέχεια των τραπεζακίων που έφτιαξα για ένα φίλο, και 2 καναπεδάκια από παλέτες τις οποίες έκοψα με μια σπαθοσέγα της Pakside, που δεν πρόκειται να την αγγίξω ξανά. Κάθε 3 κοψίματα έπρεπε να περιμένω κάνα 20 λεπτο να κρυώσει.

Εδώ κόβω τα φάλτσα για το στήριγμα της πλάτης

Εδώ μια κοντινή για το πως έκανα την στήριξη, τις μεταλλικές γωνίες δεν τις χρησιμοποίησα τελικά

Εδώ τα τραπεζάκια πάλι

Και εδώ ολοκληρωμένα στο καφενείο. Το μόνο που θέλει είναι μαξιλάρια πλέον

Ωραίος Δημήτρη.

Τα τραπεζάκια είναι σταθερά πάνω στα λαστιχένια παπουτσάκια τους? ή όταν ακουμπάς με το βάρος σου πάνω έχουν κάποια κίνηση?

όσο για την σπαθοσέγα του lidl, τι να πω, της έχω πιεί το αίμα χωρίς πρόβλημα και με την εργοστασιακή λάμα ακόμη (αγόρασα άλλες λάμες τώρα της bosch), και σε συνδυασμό με τις 3 μπαταρίες, έχω κατεβάσει πουρνάρι 30 ετών, και με 2 γύρα στις μπαταρίες το έκοψα κιόλας. Σε άλλη φάση κλάδεψα και έκοψα τα κλαδιά από 4 ελιές. Και τέλος έχω τεμαχίσει 5-6 ευρωπαλέτες και έχω τεμαχίσει μασίφ πεύκο 12χ12χ250 κολόνα σε κομμάτια των 50 πόντων (εδώ πραγματικά κουράστηκε το εργαλείο). Το εργαλείο το σταματάω μόλις μείνω από μπαταρίες, τώρα με τις νέες λάμες νομίζω ότι θα κόβει και καλύτερα, έχω βάλει στο μάτι κάτι παρατημένες αμυγδαλιές 30+ ετών, ο ιδιοκτήτης πέθανε πριν 10 χρόνια, και μόλις γίνουν τα αμύγδαλα που είναι γεμάτες θα κατεβάσω ολόκληρα κλαδιά.

Ευχαριστώ παίδες.
Τα ποδαράκια είναι ρυθμιζόμενα, με ούπατ. Η σπαθοσέγα ήταν ρεύματος btw.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σε συνέχεια των τραπεζακίων που έφτιαξα για ένα φίλο, και 2 καναπεδάκια από παλέτες τις οποίες έκοψα με μια σπαθοσέγα της Pakside, που δεν πρόκειται να την αγγίξω ξανά. Κάθε 3 κοψίματα έπρεπε να περιμένω κάνα 20 λεπτο να κρυώσει.

Εδώ κόβω τα φάλτσα για το στήριγμα της πλάτης

Εδώ μια κοντινή για το πως έκανα την στήριξη, τις μεταλλικές γωνίες δεν τις χρησιμοποίησα τελικά

Εδώ τα τραπεζάκια πάλι

Και εδώ ολοκληρωμένα στο καφενείο. Το μόνο που θέλει είναι μαξιλάρια πλέον

Πολύ ωραίες κατασκευές. Μπραβο.

Μπράβο ρε Μήτσο μάστορα !!!
Ωραίες κατασκευές, το τιμάς το Metabo. :ernaehrung004:

Εγώ μόλις τελείωσα απλ τι πρωί και το μόνο που ψάχνω είναι ένα κρεβάτι να ψοφήσω...
Ξεκίνησα το στήσιμο γύρω στις 8.30 και κόνεψε να με πάρει η νύχτα. Μου έφυγε ο τάκος.
Λεπτομέρειες και ρετουσαρίσματα αύριο, δεν άντεχα σήμερα... Γέρος άνθρωπος λέμε... :p

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    195.6 KB · Views: 185
  • image.jpg
    image.jpg
    205.3 KB · Views: 183
  • image.jpg
    image.jpg
    201.2 KB · Views: 182
  • image.jpg
    image.jpg
    158.4 KB · Views: 183

Ένα retouche του μπαούλου (blanket chest) που είχα φτιάξει πιο παλιά...
IMG_20160422_183208cr.jpg
IMG_20160422_183150cr.jpg
IMG_20160422_183220cr.jpg

Μπαμπη η περγολα ανακατασκευη? τα
Στα καδρονια βλεπω τις μισοχαρακτες που ειχα φτιαξει και γω. Τα καφασωτα δεν θελουν συντηρηση λογω εκθεσης ? γιατι απο πανω δεν θελω να φανταστω πως θα γινει με το καιρο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παναγιωτη το μπαουλο ειναιναυτο που φυλας τις λιρες?
:flipout:

Μπαμπη η περγολα ανακατασκευη? τα
Στα καδρονια βλεπω τις μισοχαρακτες που ειχα φτιαξει και γω. Τα καφασωτα δεν θελουν συντηρηση λογω εκθεσης ? γιατι απο πανω δεν θελω να φανταστω πως θα γινει με το καιρο.

Ξυλώθηκε η παλιά Νέκ κι έγινε απ´ την αρχή. Μόνο οι μεταλικές βάσεις έμειναν γιατί ήταν πακτωμένες μέσα στη μόνωση και δεν τις ξήλωνα με την καμία. Με παίδεψε λίγο βέβαια γιατι πήρα λίγο πιο χοντρά ξύλα και επρεπε να τα προσαρμώσω.
Τα καφασωτά είναι εμποτισμένα αλλά κανονικά έπρεπε να τα περάσω και βερνίκι. Αυτό όμως γίνεται με πιστόλι, και πιστόλι στην Αθήνα χλωμό... Θα γέμιζα τον τόπο. Με πινέλο και χέρι βέβαια δεν το συζητάω, ούτε φυλακισμένος δεν την έκανα αυτή τη δουλειά.
Ελπίζω να αντέξουν πάνω απο μια πενταετία... Μετά βλέπουμε.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    219.6 KB · Views: 153
  • image.jpg
    image.jpg
    164.7 KB · Views: 151

Oh mashala! Μα εντελως απο την αρχη! Μανικι η δουλεια.

Oh mashala! Μα εντελως απο την αρχη! Μανικι η δουλεια.

Άσε, δεν σου λέω τίποτε...
Κι εντελώς μόνος... Ούτε μια βοήθεια στα κρατήματα δεν είχα, τάπαιξα λέμε... Πονάει όλο το κορμί μου.

Ωραία δουλεία Μπάμπη.:SFGSFGSF:
Αύριο είναι του Λαζάρου να αναστηθήτε παρέα...

Νεκτάριε το μπαούλο καρφώνει, τις λίρες αλλού...lol

Πετάει η ομάδα από ότι βλέπω,μπράβο Δημήτρη - Παναγιώτη - Μπάμπη

Θηρίο ο Μπάμπης σέ μιά μέρα τα κατάφερες καί τό τέλειωσες,σέ νοιώθω από κούραση μιάς πού εγώ είμαι μιά από τά ίδια,καλή ξεκούραση καί αύριο μήν νομίζεις ότι τό ρετούς θά τό κάνεις σέ μιά ώρα,οι λεπτομέρειες τρώνε καί αυτές τόν χρόνο τους :ernaehrung004:

Μπαμπινο σε κατααβαινω απολυτα!
Προσφατα ξεστησα, συντηρησα και ξαναεστησα μια περγολα 17*5 μετρα!!!
Το ΜΑΝΙΚΙ ΛΕΜΕ
Επρεπε φιλε να τα περναγες τα καφασωτα ενα καλο βερνικη με προστασια UV κιολας.
Κριμα ειναι.