Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πάσχα στο Μούρτο Νικόλα, έ; Ωραίος ! :ernaehrung004:
Εγώ από μεγάλη Πέμπτη απόγευμα και μετά θα είμαι στο χωριό. Αν πας από Πρέβεζα είμαι πάνω στο δρόμο σου.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Θα φώναζα για βοήθεια αλλά φοβήθηκα μήπως μου έρθουν η Αγάπη κι ο Κυριάκος με τίποτε Dewalt και μου μείνει η δουλειά στη μέση. :flipout:

Θα την εσωνες τη παρτιδα με τα makita και τα metabo μπαμπη..:fahne90:

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

uploadfromtaptalk1461446907564.jpguploadfromtaptalk1461446919253.jpg
Έχει πολύ δουλειά ακόμα βέβαια!

Σήμερα έβγαλε το λεφτά του το wolfcraft κρυφές σύνδεσης. Γενικά το χρησιμοποιώ αλλά χωρίς αυτό σήμερα δεν θα τελειωνα ποτέ.

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

View attachment 126975View attachment 126976
Έχει πολύ δουλειά ακόμα βέβαια!

Σήμερα έβγαλε το λεφτά του το wolfcraft κρυφές σύνδεσης. Γενικά το χρησιμοποιώ αλλά χωρίς αυτό σήμερα δεν θα τελειωνα ποτέ.

Ωραίο παιδικό σπιτάκι ?

Ευχαριστώ! Ναι σπιτάκι είναι. Περιττό να πω πως οι μικρές έχουν πάθει σοκ από την χαρά τους και ας μην έχει τελειώσει ακόμα.

Όπως τα λες enduras έχει να πέσει πάρα πολύ τριψιμο για τις σκληθρες. Μακάρι να έβγαιναν τα λεφτά για κόντρα πλακέ, αλλά δυστυχώς με τπτ. Έχω ξανατριψει πολύ μικρές κατασκευές από osb και τα σοκορα βγήκαν απροσδόκητα καλά τώρα σε αυτό θα δείξει.

Εντομεταξει ψάχνω για βάψιμο osb και δεν βρίσκω τπτ, μπορώ να το βάλω απευθείας με οικολογικό χρώμα νερού για ξύλο όπως βαφουμε τα ξύλα κόντρα πλακέ κτλ. Δεν με νοιάζει να γίνει η τέλεια δουλειά απλά να γίνει........... Ροζ! (και εντάξει να μην κάνει μια εβδομάδα να ξεβρωμισει)

Όπως τα λες enduras έχει να πέσει πάρα πολύ τριψιμο για τις σκληθρες. Μακάρι να έβγαιναν τα λεφτά για κόντρα πλακέ, αλλά δυστυχώς με τπτ. Έχω ξανατριψει πολύ μικρές κατασκευές από osb και τα σοκορα βγήκαν απροσδόκητα καλά τώρα σε αυτό θα δείξει.

Εντομεταξει ψάχνω για βάψιμο osb και δεν βρίσκω τπτ, μπορώ να το βάλω απευθείας με οικολογικό χρώμα νερού για ξύλο όπως βαφουμε τα ξύλα κόντρα πλακέ κτλ. Δεν με νοιάζει να γίνει η τέλεια δουλειά απλά να γίνει........... Ροζ! (και εντάξει να μην κάνει μια εβδομάδα να ξεβρωμισει)

Αν θες να βάψεις με βερνίκι νερού τότε μπορείς απευθείας, αν πάλι θες με λαδομπογιά νερού, τότε θα χρειαστεί ένα χέρι βελατούρα πρώτα.
Εγώ χρησιμοποίησα απευθείας λαδομπογιά 2 σε 1 (με αστάρι) και έκατσε μια χαρά.

Τις τελευταίες παιδικές κατασκευές (αλλά από ξύλο όχι osb) τις βάφω απευθείας με αυτό χωρίς άσταρι χωρίς τπτ, στο osb θα πιάσει; (παλιά έβαζα βελατουρα και μετά ντουκοχρωμα (απλά όχι οικολογικά) και έκαναν σχεδόν ένα μήνα να ξεμυρισουν))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.vivechrom.gr/products/aquachrom-eco

Αν δεις έχει και βελατούρα νερού οπότε δεν θα έχεις θέμα.
Δεν το συζητώ ότι χρειάζεται οικολογικό χρώμα καθώς η κατασκευή προορίζεται και για μικρά παιδιά.

δές τα χρώματα της caparol που έχουν πολλές φορές κάτω VOC απο τα Ελληνικά
ή κάτι Αμερικάνικα πολύ γνωστά (κάπως benjamin moore) αλλά δεν εισήγαγαν όταν είχα ρωτήσει τα πολύ οικολογικά

Κυριολεκτικά με τα χρώματα της caparol βάφεις και κοιμάσαι το ίδιο βράδυ (με ανοιχτά παράθυρα).
Σκέψου σπίτι μου, ακόμα βρωμάνε οι ντουλάπες ενώ τους τοίχους δε τους μύρισα ποτέ μου.

Νομίζω έχουν και πιστοποίηση για παιδικά παιχνίδια.

Για να μην σου πάει ο κούκος αηδόνι σε χρώματα,προτείνω να χρωματίσεις με ένα πολύυυυυυυυ αρύ πλαστικό (λίγο κόκκινο σε αρκετό νερό θα σου δώσει μια ροζ απόχρωση,το έχω δοκιμάσει αυτό σε πεύκο),κι από πάνω βερνίκι νερού εμποτισμού.Εννοείται ότι κάνεις δοκιμή σ`ένα ρετάλι πρώτα.Αλλά μιλάμε για πραγματικά αραιό το πλαστικό σχεδόν νερό,ώστε να μην σου κάνει φίλμ,αλλά να λειτουργήσει "σαν εμποτισμού".
Δεύτερη ιδέα που δεν την έχω εφαρμόσει,αλλά θα το δοκιμάσω σίγουρα,να χρωματίσεις το ίδιο το βερνίκι.Επαναλαμβάνω ότι δεν το έχω δοκιμάσει,αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν στάξεις λίγες σταγόνες πλαστικό μέσα στο βερνίκι εμποτισμού θα έχεις αποτέλεσμα.Απλά "κόψε" λίγο βερνίκι (υδατοδιαλυτό εννοείται) σε ένα κυπελάκι, βάλε δυο σταγόνες κόκκινο και ανάδευσε καλά.Δοκιμή σε ρετάλι και βλέπεις.....

Τα VOC είναι καρκινογόνα και ο FDA προτείνει έγκυες και παιδιά να μήν τα εισπνέουν.

Τώρα και τα ξύλα δε ξέρω με τί είναι ποτισμένα....
Αν είναι θέμα οικονομίας το μάπα χρώμα, μπορεί να το βάψει φέτος και να το δώσει στα παιδιά του χρόνου!

Εγώ επειδή έκανα μια μικροκατασκευή το προηγούμενο Σ/Κ, το πέρασα πρώτα με εμποτισμού, το ετριψα ελαφριά και μετά το πέρασα με πλαστικό (το πέρασα αρκετα χέρια γιατί το ήθελα "βαρύ" μαύρο) και μετά με βερνίκι. Το OSB όπως και το νοβοπάν έχουν την ιδιότητα να ρουφούν το χρώμα, οπότε αν το περάσεις πρώτα με πλαστικό (ανάλογα με την αραίωση με νερό και ανάλογα με τα πόσα χέρια θα χρειαστεί να τα περάσεις) υπάρχει πιθανότητα αργότερα να σου "φουσκώσει" το ξύλο. Οπότε πέρνα το με ένα βερνίκι πρώτα (να κλείσει τους πολλούς πόρους) και μετά με πλαστικό.

Αυτό που αναφέρει ο amsen είχα διαβάσει κάπου (νομίζω σε ξενη ιστοσελίδα) και δεν ήξερα κατά πόσο είναι αλήθεια ή υπερβολή (το ότι μπορεί να φουσκωσει). Και βασικά μου κάνει εντύπωση διότι το osb 3 υποτίθεται πως αντέχει σε εξωτερικές συνθήκες..... Και φουσκωνει από την υγρασία του χρώματος κάτι δεν μου κολλάει...

Όταν λέτε πλαστική εννοείται τα πλαστικά που βαφουμαι τους τοίχους;

Amsen όταν λες ελαφρύ τριψιμο; πως τριβεις ομοιομορφα μια τόσο ανωμαλη επιφάνεια όπως το osb.

Βασικά δεν είναι μαστορεμα όσο τιπ.
Απεχθανομαι το βάψιμο και ιδιαίτερα το καθάρισμα. Σκέφτηκα να περάσω ένα χέρι με κόλλα φωτογραφιών σε σπρέι το σκαφακι και να του βάλω μια στρώση με μεμβράνη.
Αντίο καθάρισμα!
aab12a14586c387adbc96c051de347f5.jpg

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Εγώ το κάνω με αλουμινόχαρτο. Κρατά πολύ καλά περιμετρικά στο σκαφάκι και παίρνει ακριβώς την μορφή του πάτου.

Εγώ το κάνω με αλουμινόχαρτο. Κρατά πολύ καλά περιμετρικά στο σκαφάκι και παίρνει ακριβώς την μορφή του πάτου.
Ακόμα καλύτερα!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk