Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αν και βρίσκομαι εν μέσω ενός μεγάλου project που θα σας παρουσιάσω μάλλον στα μέσα Ιουλίου, δεν μπορούσα να μην ανταποκριθώ στην κλήση του κουμπάρου για την επισκευή αυτού του πτυσσόμενου τραπεζιού
01.jpg

του οποίου η πάνω τραβέρσα που θηλυκώνει στους γάντζους σύνδεσης που θα δείτε στο τέλος διαλύθηκε σε 3 κομμάτια όταν έβαλαν πάνω στο κακόμοιρο τραπέζι βρεγμένα χαλιά
02.jpg

επιλέχθηκε το επισκευαστικό υλικό... ένα σκουπόξυλο!
03.jpg

κόπηκε σε ελαφρώς μεγαλύτερο μήκος από το απαιτούμενο με το πολυεργαλείο Parkside
04.jpg

Τρυπήθηκε διαμπερώς η μία άκρη με ένα τρυπάνι forstner 20mm από Lidl
05.jpg

και μάλιστα ήμουν απρόσεκτος και δεν το γύρισα και από την έξω πλευρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το πόδι κατά την έξοδο του forstner06.jpg

Επειδή το σκουπόξυλο ήταν κατά 2mm παχύτερο από την τραβέρσα, χρησιμοποίησα μια ράσπα από αυτό το σετάκι της Wolfcraft για να φαρδύνω λιγάκι την τρύπα
07.jpg

και αφού κολλήθηκε στην μία πλευρά (όχι αυτή που τρύπησα) και μπήκε και από μια βίδα για επιπλέον σταθεροποίηση... voila!
08.jpg

Λεπτομέρεια από το κάτω μέρος:
09.jpg

μία ακόμη με την διαμπερή τρύπα, όπου φαίνεται και η βίδα κάθετα στην τραβέρσα,
10.jpg

ενώ στην άλλη πλευρά όπου μπήκε κόλλα (αφού φαγώθηκαν και 2mm από το σκουπόξυλο με το πολυεργαλείο για να χωρέσει στην τρύπα), η βίδα μπήκε κατά μήκος του σκουπόξυλου
11.jpg

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια χαρα θα ειναι Χρηστο μετα το τριψιμο και το βαψιματακι.
Θα εχει καποιο ζορι? θα μπαινουν πραγματα απο πανω του? η θα καλυπτει απλα το πλυντηριο? Που θα μπει ακριβως?

Ζόρι δεν θα εχει Μιχάλη. Θα μπει σαν κουτί γύρω απο το πλυντήριο που τώρα ειναι free standing και θα το καλύπτει κατα κάποιο τροπο.
Θα ακουμπάμε πανω του το καλάθι με τα ρούχα, κανα απορρυπαντικό, τα κλασικά.

Sent from my iPad using Tapatalk

Μου αρέσουν τέτοιου είδους επισκευές!

Βγάζει forstner bits η Lidl? Πώς και μας έχει ξεφύγει?

Μπήκε και το καδρονακι όπως συμβουλεψε σωστά ο Δημήτρης
f07e322e2ae3e628557e8675c31b2d96.jpg

Είναι σαφής η βελτίωση
Ευχαριστώ Δημήτρη

Sent from my C6833 using Tapatalk

Είπα να φτιάξω κι εγώ μια βάση για ρεσω
Έχω αρκετούς "δίσκους" πευκου κι έτσι ξεκίνησα.
39909207c44584b016b97ab9a1809f96.jpg

Προσπάθησα να βρω το κέντρο για να φτιάξω περιμετρικά 5 υποδοχές ρεσω.
e6b2c04dcdd7103fa5349055994c5f90.jpg

Τελικά το forstner του Lidl που έχω και προσπάθησα με αυτό να κάνω τις τρύπες, είναι επιεικώς σκουπίδι.
3cac4cac5f742ff65eb8d9d59a396b4c.jpg

Κι έτσι έμεινε η δουλειά στη μέση.
8936636e051d3cff0252cfb76ad6a7d0.jpg

Πάω για παραγγελία από bangood Αγγλίας

Sent from my C6833 using Tapatalk

Καταρχην τι τρυπανι ειναι αυτο?
Του lidl νομιζω η συλλογη δεν εχει διασταση τρυπανιου καταλληλη για ρεσο. Δηλαδη το μεγαλυτερο ειναι Φ35. Το ρεσο θελει φ40.

Κατα τα αλλα ωραια ιδεα και μακαρι να ειχα και γω ενα τετοιο δισκο.

Φτιαχνω και γω ενα νεο ρεσοκουτσουρο αλλα ειχα ενα παραστρατημα και θα τροποποιησω το σχεδιο. Οποτε φωτογραφια δεν εχει.

Σαν να μου φαινεται οτι ειχες το δραπανο να γυρναει αριστεροστροφα και οχι δεξιοστροφα, για τσεκαρε το.

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σαν να μου φαινεται οτι ειχες το δραπανο να γυρναει αριστεροστροφα και οχι δεξιοστροφα, για τσεκαρε το.
Μιχάλη σωστα γυρναγε, απλα το τρυπανι ειναι ΓΤΠ
Αμα δεις απο κοντα πως ειναι τροχισμενο θα καταλαβεις.
Και ναι ειναι 35 mm Φ
1b6efe55f630a3a05a10633ab3f54340.jpg

Στάλθηκε από το 7DTB41 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited:

Λοιπόν Χρήστο, σήμερα έφτιαξα ένα ρεσώ, πιο πολύ για να δοκιμάσω το νέο τρυπάνι Φ40 της wolfcraft που είχα αγοράσει τις προάλλες...έκοψα ένα κομμάτι από το μασίφ πεύκο δοκάρι 30 ετών 14χ14 που είχες δει...το καθάρισα όσο μπορούσα από τα σάπια και...τέλος πάντων έμεινε ένα επαρκές κομμάτι για δουλειά...(μακάρι να είχα και εγώ τέτοιο φιλέτο ξύλο)....

έχω και τα forstner του Lidl, και ένα bosch selfcut (αυτά με την μακριά ακίδα) οπότε μπορώ να συγκρίνω...

του lidl είναι, όπως έχουμε αναφέρει ξανά ΓΤΠΚ...σαφώς καλύτερο είναι το bosch (αλλά με την μακρυά ακίδα δεν βοηθάει)...έμεινα έκπληκτος από το wolfcraft, ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια ταχύτητα και ταυτόχρονα πεντακάθαρη κοπή, το τρύπημα έγινε με το κολονάτο του λιντλ.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Λοιπόν Χρήστο, σήμερα έφτιαξα ένα ρεσώ, πιο πολύ για να δοκιμάσω το νέο τρυπάνι Φ40 της wolfcraft που είχα αγοράσει τις προάλλες...έκοψα ένα κομμάτι από το μασίφ πεύκο δοκάρι 30 ετών 14χ14 που είχες δει...το καθάρισα όσο μπορούσα από τα σάπια και...τέλος πάντων έμεινε ένα επαρκές κομμάτι για δουλειά...(μακάρι να είχα και εγώ τέτοιο φιλέτο ξύλο)....

έχω και τα forstner του Lidl, και ένα bosch selfcut (αυτά με την μακριά ακίδα) οπότε μπορώ να συγκρίνω...

του lidl είναι, όπως έχουμε αναφέρει ξανά ΓΤΠΚ...σαφώς καλύτερο είναι το bosch (αλλά με την μακρυά ακίδα δεν βοηθάει)...έμεινα έκπληκτος από το wolfcraft, ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια ταχύτητα και ταυτόχρονα πεντακάθαρη κοπή, το τρύπημα έγινε με το κολονάτο του λιντλ.

Τα ρεσώ για να βγουν σωστά θέλουν όπως και δήποτε 38άρι - 40άρι τρυπάνι forstner και κολωνάτο ή δράπανο σε βάση. Επίσης υπολογίζουμε το ύψος του κεριού (παίζουν λίγο καμιά φορά) και υπολογίζουμε 1 εκατοστό παραπάνω αν θέλουμε πατούρα.
Καλό είναι να υπάρχει η δεύτερη καθώς σε περίπτωση αέρα θα αρπάξει σίγουρα το ξύλο.

Καλημερα κι ευχαριστω για τα σχόλια. Για καλή μου τύχη ο banggood Αγγλίας δεν εχει ετοιμοπαράδοτα τρυπάνια, οποτε αναζητώ τοπική λύση. Η Wolfcraft ειναι νομίζω εταιρεία εμπιστοσύνης Σωτήρη κι έτσι θα δω μήπως και πάρω απο κει.

Καλό μεσημέρι.Τώρα θέλει τρίψιμο, πατούρα, τζαμάκι, βάψιμο.

Ωραίος.
Κάνει θαύματα ο συγκεκριμένος σφιγκτήρας. Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος!

Μετά από καιρό μουργέλας και βαρεμάρας, ξανάπιασα εργαλεία στο χέρια μου.
Χρησιμοποιήθηκε ανακυκλωμένη ξυλεία, από παλέτες και ότι άλλο υπήρχε, την οποία την είχα για 2 χρόνια στο κήπο τοποθετημένη σε ένα παρτέρι 10μ μήκος ως χαμηλό φράχτη...τα ξύλα ήταν αρκετά ταλαιπωρημένα, κάποια είχαν σαπίσει και αρκετά στραβά...οι τάβλες δηλαδή δεν εφάπτονταν με καμία δύναμη....

αρχικά κόπηκαν τα χαλασμένα κομμάτια και με την πλάνη του λιντλ καθαρίστηκαν και κατά το δυνατόν ευθυγραμμίστηκαν, μετά με το τανκ του λιντλ έφαγα κατά το δυνατόν τις διαφορές στο ύψος ανάμεσα στις τάβλες, επίσης έφτιαξα και τις καμπύλες στο σόκορο, τέλος ξύστηκαν με το έκκεντρο τριβείο skill με 60 και 120 κόκκο.

με τις πιο ίσιες τάβλες από όλες έφτιαξα αυτό

κάποιες τάβλες όχι πολύ ίσιες τις έκοψα με το παγκοπρίονο της bosch σε πηχάκια τα οποία κόλλησα σε κάθε ράφι μπρος και πίσω. Οι ενώσεις των ραφιών έγιναν με το pocket hole της wolfcraft, ήθελα να το δοκιμάσω κιόλας, και ξυλόκολλα.
Στα ακριανά ξύλα η πάνω καμπύλη κόπηκε με την σέγα μπαταρίας του λιντλ με λάμα bosch για καθαρότερη κοπή.
Μόλις στήθηκε τρίφτηκε ξανά όλο με το πολυεργαλείο του λιντλ με το τριγωνικό εξάρτημα και κόκκο 120-240 και τέλος τα πλαινά ξύλα περάστηκαν με το τριβείο με κάτι τρίχινα πράγματα από το λιντλ σε κόκκο 240, έλεγε ότι τονίζονται τα νερά...τάχα μου....βασικά ήθελα να δοκιμάσω και να επιμείνω στην απολύτως βαρετή διαδικασία του τριψίματος, που πάντα προσπαθώ να αποφύγω, αλλά σαν αυτοτιμωρία το έκανα αυτή την φορά.
μετά από όλα αυτά περάστηκε 2 χέρια από το τζελ του λιντλ σε απόχρωση (μάλλον) δρυς, και ταίριαζε το χρώμα μια χαρά με το ραμποτέ στους τοίχους.

με τα υπόλοιπα σανίδια, τα στραβά, αφού κόπηκαν στο παγκοπρίονο σε πηχάκια κολλήθηκαν ανά 4 (τόσο είναι το μέγιστο ύψος κοπής του παγκοπρίονου) μεταξύ τους με κόλλα και οι τετράδες ενώθηκαν μεταξύ τους με καβίλιες και κόλλα (ήθελα να δοκιμάσω και το εργαλείο για καβίλιες της wolfcraft). Η εργασία αυτή προχωρούσε αργά και βασανιστικά λόγω έλλειψης ικανού αριθμού σφιγκτήρων....
Πριν γίνει αυτό και επειδή τα ξύλα έχαναν από ευθυγράμμιση τα ίσιωσα με το παγκοπρίονο κόβοντας φιλετάκια 1-2 χιλιοστά από αυτά , για να μπορέσω να τα εφαρμόσω μεταξύ τους.
μετά τρίφτηκαν όπως και η βάση των μπαχαρικών παραπάνω και περάστηκαν 2 χέρια ωμό λινέλαιο και το αποτέλεσμα φαίνεται εδώ

Στην συνέχεια από μία πολύ παλιά μασίφ κολόνα από πεύκο, 14χ14, έκοψα ένα κομμάτι με το πριόνι του λιντλ...το πριόνι είναι ΓΤΠΚ...και αφού έχασα κανά κιλό από ιδρώτα, πήρα τα σκαρπέλα του λιντλ...αυτά είναι καλά... και το έσκισα στο χαλασμένο κομμάτι ώστε να προκύψει κατά το δυνατόν ένα ομοιογενές κομμάτι ξύλου χωρίς σκασίματα και ρωγμές.
μετά με την πλάνη του λιντλ ( οποία έκπληξη...χε χε ) ίσιωσε και καθαρίστηκε από βερνίκια, στόκους και λοιπά ματζούνια 20 ετών, στη συνέχεια το ξύλο τρίφτηκε όπως και η βάση των μπαχαρικών...είπαμε αυτοτιμωρία μέχρι να μου αρέσει το τρίψιμο....δοκίμασα να κάνω καμπύλη τις γωνίες με το ρούτερ του λιντλ (δεν το έχω με αυτό το μηχάνημα) δεν μου άρεσε όπως βγήκε και το πήρα με το τανκ ανάποδα να το καμπυλώσω.
τέλος ανοίχτηκαν με το τρυπάνι μεντεσέ της wolfcraft φ40...συστήνεται ανεπιφύλαχτα, κάνει μακράν τις καθαρότερες κοπές... περασμένο στο κολονάτο του λιντλ, 5 τρύπες για ρεσώ, και όλο περάστηκε 2 χέρια λινέλαιο, διότι έδινε σε δοκιμές που έκανα το καλύτερο εμφανισιακά αποτέλεσμα, και στο τέλος περάστηκε ένα λεπτό στρώμα από το διάφανο βερνίκι ξύλου του λιντλ σε σπρέι για γυαλάδα.
το αποτέλεσμα φαίνεται παρακάτω

και επειδή η αυτοτιμωρία ποτέ δεν είναι αρκετή...έτριψα τα περσινά, τασάκι και ρεσώ από ελιά, που μετά από ένα χειμώνα έξω παρουσίασαν φθορές, τα πέρασα 2 χέρια λινέλαιο και μετά τα ψέκασα με διάφανο βερνίκι...ούτως ώστε να με συντροφέψουν και φέτος.

οι τρύπες στο στρογγυλό ρεσώ είναι με το selfcut της bosch και δεν είναι τόσο καθαρές όσο με της wolfcraft.

στο πρόγραμμα είναι ένας πάγκος εργασίας 2000χ60χ75, μία βάση για το παγκοπρίονο όσο προκύψει για να εφάπτεται με τον πάγκο στο τελικό ύψος, ένα τραπεζάκι εξωτερικού χώρου 1200χ60χ75 και ένα σπιτάκι σκύλου 1200χ60χ60 2 δωματίων.

Eντυπωσιακα αποτελεσματα απο παλετοξυλα και πολυ ωραιο φινιρισμα σε ολα!!!

Το ραφακι με τα μπαχαρικα εγινε καταπληκτικο.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μετά από καιρό μουργέλας και βαρεμάρας, ξανάπιασα εργαλεία στο χέρια μου.
Χρησιμοποιήθηκε ανακυκλωμένη ξυλεία, από παλέτες και ότι άλλο υπήρχε, την οποία την είχα για 2 χρόνια στο κήπο τοποθετημένη σε ένα παρτέρι 10μ μήκος ως χαμηλό φράχτη...τα ξύλα ήταν αρκετά ταλαιπωρημένα, κάποια είχαν σαπίσει και αρκετά στραβά...οι τάβλες δηλαδή δεν εφάπτονταν με καμία δύναμη....

αρχικά κόπηκαν τα χαλασμένα κομμάτια και με την πλάνη του λιντλ καθαρίστηκαν και κατά το δυνατόν ευθυγραμμίστηκαν, μετά με το τανκ του λιντλ έφαγα κατά το δυνατόν τις διαφορές στο ύψος ανάμεσα στις τάβλες, επίσης έφτιαξα και τις καμπύλες στο σόκορο, τέλος ξύστηκαν με το έκκεντρο τριβείο skill με 60 και 120 κόκκο.

με τις πιο ίσιες τάβλες από όλες έφτιαξα αυτό

κάποιες τάβλες όχι πολύ ίσιες τις έκοψα με το παγκοπρίονο της bosch σε πηχάκια τα οποία κόλλησα σε κάθε ράφι μπρος και πίσω. Οι ενώσεις των ραφιών έγιναν με το pocket hole της wolfcraft, ήθελα να το δοκιμάσω κιόλας, και ξυλόκολλα.
Στα ακριανά ξύλα η πάνω καμπύλη κόπηκε με την σέγα μπαταρίας του λιντλ με λάμα bosch για καθαρότερη κοπή.
Μόλις στήθηκε τρίφτηκε ξανά όλο με το πολυεργαλείο του λιντλ με το τριγωνικό εξάρτημα και κόκκο 120-240 και τέλος τα πλαινά ξύλα περάστηκαν με το τριβείο με κάτι τρίχινα πράγματα από το λιντλ σε κόκκο 240, έλεγε ότι τονίζονται τα νερά...τάχα μου....βασικά ήθελα να δοκιμάσω και να επιμείνω στην απολύτως βαρετή διαδικασία του τριψίματος, που πάντα προσπαθώ να αποφύγω, αλλά σαν αυτοτιμωρία το έκανα αυτή την φορά.
μετά από όλα αυτά περάστηκε 2 χέρια από το τζελ του λιντλ σε απόχρωση (μάλλον) δρυς, και ταίριαζε το χρώμα μια χαρά με το ραμποτέ στους τοίχους.

με τα υπόλοιπα σανίδια, τα στραβά, αφού κόπηκαν στο παγκοπρίονο σε πηχάκια κολλήθηκαν ανά 4 (τόσο είναι το μέγιστο ύψος κοπής του παγκοπρίονου) μεταξύ τους με κόλλα και οι τετράδες ενώθηκαν μεταξύ τους με καβίλιες και κόλλα (ήθελα να δοκιμάσω και το εργαλείο για καβίλιες της wolfcraft). Η εργασία αυτή προχωρούσε αργά και βασανιστικά λόγω έλλειψης ικανού αριθμού σφιγκτήρων....
Πριν γίνει αυτό και επειδή τα ξύλα έχαναν από ευθυγράμμιση τα ίσιωσα με το παγκοπρίονο κόβοντας φιλετάκια 1-2 χιλιοστά από αυτά , για να μπορέσω να τα εφαρμόσω μεταξύ τους.
μετά τρίφτηκαν όπως και η βάση των μπαχαρικών παραπάνω και περάστηκαν 2 χέρια ωμό λινέλαιο και το αποτέλεσμα φαίνεται εδώ

Στην συνέχεια από μία πολύ παλιά μασίφ κολόνα από πεύκο, 14χ14, έκοψα ένα κομμάτι με το πριόνι του λιντλ...το πριόνι είναι ΓΤΠΚ...και αφού έχασα κανά κιλό από ιδρώτα, πήρα τα σκαρπέλα του λιντλ...αυτά είναι καλά... και το έσκισα στο χαλασμένο κομμάτι ώστε να προκύψει κατά το δυνατόν ένα ομοιογενές κομμάτι ξύλου χωρίς σκασίματα και ρωγμές.
μετά με την πλάνη του λιντλ ( οποία έκπληξη...χε χε ) ίσιωσε και καθαρίστηκε από βερνίκια, στόκους και λοιπά ματζούνια 20 ετών, στη συνέχεια το ξύλο τρίφτηκε όπως και η βάση των μπαχαρικών...είπαμε αυτοτιμωρία μέχρι να μου αρέσει το τρίψιμο....δοκίμασα να κάνω καμπύλη τις γωνίες με το ρούτερ του λιντλ (δεν το έχω με αυτό το μηχάνημα) δεν μου άρεσε όπως βγήκε και το πήρα με το τανκ ανάποδα να το καμπυλώσω.
τέλος ανοίχτηκαν με το τρυπάνι μεντεσέ της wolfcraft φ40...συστήνεται ανεπιφύλαχτα, κάνει μακράν τις καθαρότερες κοπές... περασμένο στο κολονάτο του λιντλ, 5 τρύπες για ρεσώ, και όλο περάστηκε 2 χέρια λινέλαιο, διότι έδινε σε δοκιμές που έκανα το καλύτερο εμφανισιακά αποτέλεσμα, και στο τέλος περάστηκε ένα λεπτό στρώμα από το διάφανο βερνίκι ξύλου του λιντλ σε σπρέι για γυαλάδα.
το αποτέλεσμα φαίνεται παρακάτω

και επειδή η αυτοτιμωρία ποτέ δεν είναι αρκετή...έτριψα τα περσινά, τασάκι και ρεσώ από ελιά, που μετά από ένα χειμώνα έξω παρουσίασαν φθορές, τα πέρασα 2 χέρια λινέλαιο και μετά τα ψέκασα με διάφανο βερνίκι...ούτως ώστε να με συντροφέψουν και φέτος.

οι τρύπες στο στρογγυλό ρεσώ είναι με το selfcut της bosch και δεν είναι τόσο καθαρές όσο με της wolfcraft.

στο πρόγραμμα είναι ένας πάγκος εργασίας 2000χ60χ75, μία βάση για το παγκοπρίονο όσο προκύψει για να εφάπτεται με τον πάγκο στο τελικό ύψος, ένα τραπεζάκι εξωτερικού χώρου 1200χ60χ75 και ένα σπιτάκι σκύλου 1200χ60χ60 2 δωματίων.

Μπράβο ρε Σωτήρη. Το κατέχεις το άθλημα !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χρήστο αν πάρεις θέλω κι εγώ (ζηλιάρης)!

Εσυ ζηλιάρη ο,τι και να πάρω είσαι μεσα ;
Maximum Wolfcraft εννοώ.