Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Και τι ταινιολειαντηρας ηταν αυτος που ειχε θεμα με τις ροδελες δεν καταλαβα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

που να δοκίμαζες και τρύπημα με 10αρι τρυπάνι! σε 3-4 δευτερόλεπτα θα την είχε φαρδύνει:)

:a0210::fahne90:

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Και τι ταινιολειαντηρας ηταν αυτος που ειχε θεμα με τις ροδελες δεν καταλαβα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

:a0210::fahne90:
παγκου λογικά! 2" x 72"?

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ειναι ενας oscillating spidle sander. Παιρνει 6-7 τυμπανα με διαφορετικα μεγεθη γυαλοχαρτου.
Η ροδελα ειναι για μπαινει πανω απο το τυμπανο και σφιγγεται απο το παξιμαδι για να πιεζει τα τυμπανα και να τεζαρει το γυαλοχαρτο.

Η ροδελα που ειναι στη φωτο κατω απο το παξιμαδι ειναι αυτη που εφτιαξα. Αυριο θα μεγαλωσω τις τρυπες και στις υπολοιπες ροδελες.

27542172193_6b13e955ce_b.jpg

Δεκαρι τρυπανι εδω που ειμαι δεν εχω καθως δεν μπορουσα να φανταστω οτι θα το χρειαζομουν. Ειχα ομως εναλλακτικη :))

Ψιλοφάουλ τής εταιρίας αυτό νά τό στέλνει μέ 8 mm οπής ροδέλα σέ 10 mm ντίζα,νά τούς τό επισημάνεις Μιχάλη τό λάθος.
Τώρα έτυχε στό δικό σου απο αφηρημάδα υπαλλήλου,η σέ όλα δέν τό ξέρουμε.

Oι ροδελες και το κλειδακι που φαινεται στο βαθος ειναι ολα τους 8μμ -και ηταν σε ξεχωριστη συσκευασια.
Προφανως εγινε λαθος στην δικη μου συσκευασια. Στις κριτικες του αμαζον δεν ειδα πουθενα τετοια περιπτωση.

Ουτως η αλλως θα γραψω ενα review στο αμαζον οταν το δοκιμασω. Εκει θα επισημανω και το λαθος.

Πολύ ωραίο Χρήστο

μία ερώτηση, την φέτα του κορμού πως την έκοψες?

και μερικές παρατηρήσεις εάν επιτρέπεται,
την φλούδα, κατά την γνώμη μου, έπρεπε να την βγάλεις διότι έτσι και αλλιώς θα ξεκολλήσει μόνη της μετά από λίγο καιρό, ειδικά εάν είναι σε εξωτερικό χώρο.
δεν ξέρω εάν ήταν ο στόχος να έχει άγρια ομορφιά αλλά το φινίρισμα με 60αρη κόκκο δεν αρκεί...όπως δεν αρκεί και το ένα χέρι βερνίκι και λάδι...

Με αλυσοπρίονο ειναι κομμένη Σωτήρη, οπως σωστά προέβλεψε ο Δημήτρης. Θα περαστεί φυσικά και 2ο ισως και 3ο χέρι βερνίκι, αλλα η σκέψη ειναι να φαίνεται λίγο άγριο. Τη φλούδα προσπάθησα να την ξήλωσω με το συρματοβουρτσακι στο δράπανο, αλλα δεν έβγαινε. Ισως πρέπει να ξεραθεί κι άλλο ο κορμός.
Με το 60αρι εγινε για να λειάνω τις άγριες ουλές απο το αλυσοπρίονο και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερα.
Και δεν χρησιμοποίησα σταθερή βαση στο δράπανο. Με το χέρι και στο περίπου η καθετοτητα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Με αλυσοπρίονο ειναι κομμένη Σωτήρη, οπως σωστά προέβλεψε ο Δημήτρης. Θα περαστεί φυσικά και 2ο ισως και 3ο χέρι βερνίκι, αλλα η σκέψη ειναι να φαίνεται λίγο άγριο. Τη φλούδα προσπάθησα να την ξήλωσω με το συρματοβουρτσακι στο δράπανο, αλλα δεν έβγαινε. Ισως πρέπει να ξεραθεί κι άλλο ο κορμός.
Με το 60αρι εγινε για να λειάνω τις άγριες ουλές απο το αλυσοπρίονο και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερα.
Και δεν χρησιμοποίησα σταθερή βαση στο δράπανο. Με το χέρι και στο περίπου η καθετοτητα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Δοκίμασε να βγάλεις τον φλοιό με ένα τσεκουράκι ή με σκαρπέλο.

εδω και μερικες μερες δουλευω αυτο
αλλα ψαχνω να βρω αν θα το βαλω ποδια η θα το βιδωσω στον τοιχο ...η σκεψη ηταν με δυο ποδια μονο μπροστα και στον τοιχο αλλα δεν μπορω να βρω ποδια που να ειναι ιδανικα για αυτο ακουω τιχον προτασεις

IMG_20160708_184639.jpg
[/url][/IMG]

ετοιμο!!

Ti ομορφο που εγινε!!!
Πες καμμια λεπτομερεια κατασκευης και φινιρισματος, δειχνει πραγματικα πανεμορφο!

Mε γωνιες απο κατω μπορεις να το βαλεις στον τοιχο, χαμηλα θα μπει ουτως η αλλως. Νομιζω οτι με δυο ποδαρακια θα χασει και ισως περιορισει τον χωρο απο κατω που πιθανον να χρειαστει.

Ti ομορφο που εγινε!!!
Πες καμμια λεπτομερεια κατασκευης και φινιρισματος, δειχνει πραγματικα πανεμορφο!

Mε γωνιες απο κατω μπορεις να το βαλεις στον τοιχο, χαμηλα θα μπει ουτως η αλλως. Νομιζω οτι με δυο ποδαρακια θα χασει και ισως περιορισει τον χωρο απο κατω που πιθανον να χρειαστει.

κατω στο εργαστιρι ειχα μερικα ξυλα περισευμα και θελοντας να μαθω να δουλευω το λαμελο εκανα αυτο το μπαουλακι γλυκαινοντας το γυρω του με το ρουτερ
δηλ πανω στην εκπαιδευση που εκανα βγηκε κατι για μενα τον μαθητευομενο αρκετα ωραιο ελπιζω το επομενω να γινει πιο μαστορικο...παντως σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια

Μπράβο ρε παιδιά για τις κατασκευές σας!
Εγώ έκανα μια τρύπα φ130 σε διπλοτουβλο τοίχο για έξοδο αποροφητηρα.
Κοπή τα πλακάκια με το Dewalt πολύεργαλειο και έπειτα ανέλαβε το καναρινί Πνευματικό το ξετρυπημα και το καλεμισμα.

Επίσης έφτιαξα ένα βαζακι καπαρη Ρεθυμνιωτικη!!!

Χεχεχε

Last edited:

εεεε.... οι φωτο που ειναι πατριωτακι??

Και γω ανοιξα στον κηπο μου πηγαδι -με γεωτρυπανο μπαταριας ryobi- να ποτιζω τα πουλια. :cool:

Εδώ και οι φώτο πατριωτακι!!!

DSC_3005.jpg

Και με την καμιναδα κομπλέ.
DSC_3007.jpg

Επίσης σήμερα μπήκε και το επιπλακι του μπάνιου στην θέση του.
Συναρμολογηθηκε στερεωθηκε και μπήκαν οι απαραίτητες κολλες και στεγανωτικα.
Αύριο θέλω να αγοράσω μια μπαταρία και ένα φωτιστικό για αυτό.
14681450248131778009810.jpg

Aρχοντας, γεια στα χερια σου!!
Την τρυπα του εξαεριστηρα πως την εκανες? Σε ενα γκαρσονιερακι που εχω την ειχα κανει με τρυπανια και καλεμια...

Ποιο σπιτι ειναι αυτο Κυριακο? Στην Κρητη?

Κυριάκο χρειάζεσαι ευθυγράμμιση, οι φωτό έχουν όλες πάρει λίγο αριστερά. :flipout:

Πολύ ωραία πράγματα, μπράβο σε όλους! :)

Ευχαριστώ! Το νέο σπίτι στην Χαραυγη είναι Μιχάλη.
Το πολύεργαλειο έκοψε τον κύκλο στο πλακάκι και έπειτα το Πνευματικό ξετρυπησε περιμετρικά της καμία δεκαριά φορές και έπειτα καλεμισμα και έτοιμη.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπραβο Κυριακο! Ο απορροφητηρ 90αρης? ριζοσπαστικη η τοποθετηση του θα ελεγα με το καπακι απο πανω.