Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ναι Νεκταριε, 90 αρης για να καλύπτει τις 75 αρες εστίες και 900 κυβικά απόδοση επειδή ο χώρος είναι ενιαίος.

Όμορφος δεν είναι με το καπάκι? Ιδέα του μεταλλικα που μας άρεσε και εμάς!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλορίζικα Κυριάκο.
Εμένα μου αρέσουν πολύ και οι εστίες του γκαζιού. Όλοι λένε ότι εκεί μαγειρεύεις πιο υγιεινά κ πιο νόστιμα.

Εδώ και οι φώτο πατριωτακι!!!

DSC_3005.jpg

Και με την καμιναδα κομπλέ.
DSC_3007.jpg

Επίσης σήμερα μπήκε και το επιπλακι του μπάνιου στην θέση του.
Συναρμολογηθηκε στερεωθηκε και μπήκαν οι απαραίτητες κολλες και στεγανωτικα.
Αύριο θέλω να αγοράσω μια μπαταρία και ένα φωτιστικό για αυτό.
14681450248131778009810.jpg

Μεγειες και καλορίζικο το νέο σας σπίτι.

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Και κατι αλλο που παρατηρησα.
Ο φουρνος ειναι ποιο χαμηλα για να εχει κενο μεταξυ των εστιων αεριου?

Θέλει χώρο Νεκταριε για να συνδεθεί το γκάζι στις εστίες έχει μπεκ από κατω

Κύριοι επιβεβαιωνω πως το μαγείρεμα με φυσικό αέριο είναι το κάτι άλλο και γιαυτό βάλαμε και εδώ εστίες.
Μέχρι να συνδεθεί όμως πήρα το GoGas της Shell!
Παιδιά είναι απόλυτα χρηστικό φορητό και εξυπηρετικο!!!!

DSC_3003.jpg

Θα το ευχαριστηθεις το γκαζι στο μαγειρεμα. Ειχα βαλει μια "κομπο" εστια της Neff το 2005 νομιζω (2 γκαζι - 2 ρευμα) και αυτο γιατι με ειχαν παρει στο λαιμο τους αλλοι. Το ρευμα σπανια το χρησιμοποιω, και με 30 γιουρια (μπουκαλα μεγαλη) βγαζω 6 μηνες και. Βεβαια δεν ειμαι ευχαριστημενος απο τη συγκεκριμενη εστια υγραεριου γιατι σε 2 χρονια χαλασε ο σπινθιριστης, κοπηκαν οι φλατζες που στεγανοποιει το "ματι" στο κεραμικο, και το σερβις της Neff ειναι (ηταν) φαρμακι. Πλεον χρησιμοποιω αναπτηρα και στις 2 εστιες.
Ενα αλλο προβλημα που αντιμετωπισα ειναι οτι τοτε μου ειχαν πει οτι ο αποροφητηρας πρεπει να παει πιο ψηλα λογω γκαζιου, με αποτελεσμα να μην εχω καλη αναροφηση στις χαμηλες σκαλες, και το χειμωνα να ιδρωνει το πλακακι τρελα.
Οι δικες σου τι μαρκα - μοντελο ειναι;

μιλώντας για απορροφητήρες, ο δικός μου αν και υποτίθεται αθόρυβο μοντέλο, κάνει ηχείο μέσα στο ξύλινο πλαίσιό του (φούσκα) και μπουμπουνίζει. τί μπορεί να κάνει κανείς; το ξύλο δεν τρέμει αισθητά, φαίνεται πως ενισχύει το θόρυβο το σχήμα του πλαισίου. έχει νόημα να μπει κάποιο ηχοαπορροφητικό υλικό μέσα;

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κύριοι επιβεβαιωνω πως το μαγείρεμα με φυσικό αέριο είναι το κάτι άλλο και γιαυτό βάλαμε και εδώ εστίες.

Τα μαγειρικά σκεύη ζεσταίνονται από τις εστίες.

Εάν η εστία είναι με φυσικό αέριο ή ηλεκτρική πως επηρεάζει το μαγείρεμα ?

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Με συγχωρείς αλλα μάλλον δεν έχεις φαει πχ τηγανιτη πατάτα σε παλιο μαντεμένιο τηγάνι , τηγανισμένο στη φωτια, η δεν έχεις ψήσει σε φουρνο με φωτια αντι για ηλεκτρικο για να δεις την διαφορα :)

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ το είχα πάντα απορία. Με το φούρνο το καταλαβαίνω γιατί η θερμότητα προέρχεται (σχεδόν) εξίσου από όλες τις πλευρές, άντε και με το μαντεμένιο τηγάνι που λες να έχει διαφορά σε σχέση με κάποιο άλλο. Στην περίπτωση όμως που δεν αλλάζει κάτι από αυτά γιατί το γκάζι να φτιάχνει πιο νόστιμο φαγητό?

Με συγχωρείς αλλα μάλλον δεν έχεις φαει πχ τηγανιτη πατάτα σε παλιο μαντεμένιο τηγάνι , τηγανισμένο στη φωτια, η δεν έχεις ψήσει σε φουρνο με φωτια αντι για ηλεκτρικο για να δεις την διαφορα :)

Aν εβαζες το μαντεμενιο παλιο τηγανι πανω σε ηλεκτρικο ματι, δεν θα εβλεπες διαφορα -εκτος απο την ταχυτητα :))
Επειδη χρησιμοποιω γκαζι τα τελευταια 15 χρονια εδω που ειμαι, διαφορα στη γευση δεν εχω δει. Στην ταχυτητα προετοιμασιας, ναι.

Μονο το barbeque στη σχαρα εχει διαφορα λογω του καπνου που αλλαζει την γευση. Και ο κλειστος παραδοσιακος φουρνος με ξυλα, για παρομοιο λογο.
Προσωπικη ειναι η γνωμη παντα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το σκεύος επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα γιατί π.χ. έρχεται σε "άμεση" επαφή με τις πατάτες.
Και ο χρόνος μαγειρέματος επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.

Το φυσικό αέριο/φωτιά πως επηρεάζει αφού δεν έρχεται σε άμεση επαφή ?

ΠΟΛΥ....Καποια φαγητα θελουν εντονη φωτια (καλαμαρακια, μανιταρια σωτε κτλ)
Και οι πατατες θελουν ενα αρχικο σοκ για να πιασουν γρηγορα"πετσα" απ εξω για να γινουν τραγανες.
Με οικιακη ηλεκτρικη κουζινα αυτες τις θερμιδες/θερμοκρασιες δεν τις φτανεις.

επισης υπαρχει και κατι αλλο. πολλα φαγητα μολις πεσουν στο σκευος τραβουν μεγαλη ποσοστητα θερμιδων. Αν δεν μπορει η εστια να τις δωσει αμεσα η διαδικασια κανει κοιλια (για αυτο και το μαντεμενιο σκευος που αναφερθηκε νωριτερα. Λειτουργει σαν αποθηκη θερμοτητας). με το γκαζι εχεις γρηγοροτερη ανταποκριση

+100 kospap.
Εκεί το αποδίδει και εγώ. Άμεση και αδιακοπη παροχή θερμότητας!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι εστίες είναι της Whirlpool Δημήτρη.

Η εμπειρία μου λέει ότι η μόνη διαφορά είναι στον χρόνο μαγειρέματος λόγω της αδράνειας.

Με ηλεκτρική αντίσταση γίνεται αργά ο βρασμός, αφού ταυτόχρονα ζεσταίνεται και το μάτι. Επιπλέον πρέπει να υπολογιστεί και στο κλείσιμο ή θερμοκρασία αυτού.
Με το αέριο δεν υπάρχει αδράνεια. Το ίδιο και στις επαγωγικές εστίες, μόνο που σ' αυτές χρειαζόμαστε συγκεκριμένο συμβατά σκεύη.

Το παράδειγμα π.χ. της τηγανιτής πατάτας είναι άκυρο, καθώς το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα έχουμε και με το ηλεκτρικό μάτι, αρκεί να περιμένεις παραπάνω μέχρι να φθάσει το λάδι στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Το υλικό των σκευών παίζει ρόλο στην ποιότητα του φαγητού, αλλά όχι το είδος της εστίας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

ΠΟΛΥ....Καποια φαγητα θελουν εντονη φωτια (καλαμαρακια, μανιταρια σωτε κτλ)
Και οι πατατες θελουν ενα αρχικο σοκ για να πιασουν γρηγορα"πετσα" απ εξω για να γινουν τραγανες.
Με οικιακη ηλεκτρικη κουζινα αυτες τις θερμιδες/θερμοκρασιες δεν τις φτανεις.

επισης υπαρχει και κατι αλλο. πολλα φαγητα μολις πεσουν στο σκευος τραβουν μεγαλη ποσοστητα θερμιδων. Αν δεν μπορει η εστια να τις δωσει αμεσα η διαδικασια κανει κοιλια (για αυτο και το μαντεμενιο σκευος που αναφερθηκε νωριτερα. Λειτουργει σαν αποθηκη θερμοτητας). με το γκαζι εχεις γρηγοροτερη ανταποκριση

Άρα ρόλο παίζει ο ρυθμός παραγωγής και μεταφοράς θερμότητας από την εστία στο σκεύος και όχι πως παράγεται αυτή η θερμότητα.