Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δεν ξέρω αν εχει κανεις το συγκεκριμένο τεύχος να μας πει λεπτομέρειες η αν μπορεί να ανεβάσει τις οδηγίες με φωτογραφία

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δεν ξέρω αν εχει κανεις το συγκεκριμένο τεύχος να μας πει λεπτομέρειες η αν μπορεί να ανεβάσει τις οδηγίες με φωτογραφία

Παιδια μεγαλη προσοχη καθως η αναδημοσιευση χωρις αδεια απο τον νομιμο κατοχο μπορει να οδηγησει σε περιπετειες.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

το τραπεζακι αυτο...ειναι αριστη λυση και για παγκοκατασταση περιορισμενου χωρου...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αλλαγή με νέας τεχνολογίας σώματα που είναι και πιο αποδοτικά και πιο καλαισθητα ?????

σαν να έχεις λίγο δίκιο, αλλά αυτά τα σώματα τα έχω 25 χρόνια και όταν ζεσταθούν κρατάνε για ώρα.

Νομιζω με τις ικανοτητες σου μπορεις να φτιαξει κατι παρομοιο με αυτο που εχεις στο στυλ των ραφιων απο πανω και να κανεις με ρουτερ και μερικες "γριλιες" για να φευγει ο ζεστος αερας. Ταυτοχρονα μπορεις να βαλεις και αυτο το αυτοκολλητο το αλουμινιο που βγαινει ειδικα για τα καλοριφερ και μπαινει πισω του πανω στον τοιχο. Θεωρητικα (λεω γιατι δεν εχω πρακτικη αποψη) ακτινοβολει την θερμοτητα προς το δωματιο αντι να ζεσταινει τον τοιχο.

αυτό με το αυτοκόλητο μου το είπε κι άλλος αλλά δεν έδωσα σημασία. το είχε φέρει μάλιστα και λιντλ. για τους εξωτερικούς τοίχους θα κάνει δουλειά, με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω μια δοκιμή.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλησπερα Γιώργο.
Το εχω, αλλά...

Sent from my iPad using Tapatalk

Πολυ ωραια η εκτελεση για την ανυψωση του παγκου Σαραντη. Το ειχα δει σε καποιο diy video στο youtube, αλλα σε πιο μεγαλη κατασκευη για παγκο εργασιας, οπου το πραμα μου φανηκε αρκετα πολυπλοκο.
Αν σου ειναι ευκολο καποια στιγμη κανε μια περιγραφη της σχεδιασης και κατασκευης στο θεμα με τα diy, πιστευω θα ενδιαφερονται και αλλοι με αυτοσχεδιους παγκους για δισκοπριονα, ρουτερ και κορδελες. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λοιπόν Κωνσταντινε.
Σου εχω ιδέα !
0b8c75c1251bb4769397463b194ff638.png

Sent from my iPad using Tapatalk

Πολυ ομορφο, το ειχα δει κι εγω πριν καιρο στο pinterest οταν σκεφτομουν τροπους τοποθετησης. Κατεληξα στα επιτοιχια που εφτιαξα, αφ'ενος επειδη μου αρεσει η πιο μινιμαλ εμφανιση, αφ'ετερου επειδη ολα τα ποδηλατα θα καταλαμβαναν πολυ χωρο στο διαμερισμα. Τωρα εχω βολεψει 3, χωρις να μου πιανουν καθολου χωρο ενω ταυτοχρονα διακοσμουν. ;-)

IMG_20161116_002704.jpg

IMG_20161116_002613.jpg

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

αυτό με το αυτοκόλητο μου το είπε κι άλλος αλλά δεν έδωσα σημασία. το είχε φέρει μάλιστα και λιντλ. για τους εξωτερικούς τοίχους θα κάνει δουλειά, με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω μια δοκιμή.

δουλευει αλλα λιγο.....σε καλοριφερ που δεν φαινεται και βρισκεται σε εξωτερικο τοιχο, εχω βαλει χαρτονι με αλουμινιο...επεσε η καταναλωση απο τις 7 στις 6-6,5 μοναδες (εχουμε μετρητη σε καθε σωμα).
νομιζω οτι δεν ειναι μονο τομερος του τοιχου που βρισκεται το σωμα, αλλα και το απο πανω που και αυτο κρυωνει απο εξω και σιγουρα κλεβει θερμοτητα καθως αυτη ανεβαινει

Παιδια δειτε την υλοποιηση της Delonghi στα σωματα καλοριφερ οπου το νερο του καλοριφερ οδηγειται πρωτα στην εμπρος επιφανεια του πανελ και επειτα στην πισω.
Radel-PHD.jpg

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Παιδια δειτε την υλοποιηση της Delonghi στα σωματα καλοριφερ οπου το νερο του καλοριφερ οδηγειται πρωτα στην εμπρος επιφανεια του πανελ και επειτα στην πισω.
Radel-PHD.jpg

δηλ. η πίσω πλευρά δεν ζεσταίνεται;

Radel-PHD.jpg

Κάποιο site για αυτά Κυριάκο;

Κυριάκο,Μήπως είναι καλύτερα το καυτό νερό να πηγαίνει άμεσα σε όλο το σωμα και να αποδίδεται η θερμότητα στο χώρο γρηγορότερα,παρά μόνο μπροστά και ότι μείνει Πίσω?
Με τη λογική ότι το ζεστό πάει Πάνω.

Παναγιωτη μπροστα θελεις να ζεσταινει το σωμα για να πηγαινει η ζεστη στον χωρο και οχι πισω που παει στον τοιχο.
Γιαυτο και τα φυλλα αλουμινιου που συζηταγαμε πριν μπαινουν στον τοιχο να αντανακλουν την θερμοτητα αυτη που στην ουσια πηγαινει χαμενη.

Βασικά πρέπει και ο τοίχος να είναι ζεστός, ώστε να εκμεταλλευόμαστε την θερμοχωρητικότητά του. Αυτό βέβαια δεν είναι πανάκεια.
Τι θέλω να πω:
Έχω μια super μόνωση 10εκ. στο σπίτι, κουφώματα με τριπλά ενεργειακά τζάμια κλπ. Θέλω λοιπόν περισσότερο να διατηρήσω ζεστούς τους τοίχους (αφού δεν θα διαφεύγει μεγάλο ποσοστό της θέρμανσης προς τα έξω, λόγω μόνωσης), ώστε να αποδίδεται η θερμότητα αυτή στο σπίτι όταν τα σώματα δεν είναι ζεστά. Ίσως μια τέτοια λύση δεν θα έχει και μεγάλη διαφορά.
Δεν έχω μόνωση και το σπίτι μπάζει από παντού. Θέλω όλη η θερμότητα που βγάζει το σώμα να αποδίδεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο χώρο. Τότε η λύση αυτή θα έχει αισθητή διαφορά. Φυσικά όταν το καλοριφέρ σβήνει, θα έχω και πιο γρήγορο κρύωμα του χώρου.

Πιστευω αν προσπαθησεις να ζεστανεις τους τοιχους θελεις καυστηρα εργοστασιου.

Μα και με σουπερ μονωση παλι το χωρο θα θελεις να ζεστανεις.
Δεν εχω εντρυφησει πολυ στον χωρο αυτο. Τωρα που θελω να το υλοποιησω διαβαζω για να μαθω.

Μάρκετινγκ, είναι δυνατόν να προλαβαίνει το νερό να κρυώσει μέχρις μέχρι να πάει από μπροστά πίσω! Μιλάμε για ελάχιστη απόσταση ρε παιδιά. Έστω και εάν το περνάει από κάτω προς τα πάνω πάλι λίγο είναι. Και να θυμόμαστε ότι τα καλοριφέρ τουλάχιστον τα σύγχρονα αποδίδουν περισσότερο με την φυσική μεταφορά κρύου αέρα κάτω και μέσα από το σώμα και απαγωγή του ζεστού από πάνω. Με την ακτινοβολία θερμότητας που έχει μπροστά παίρνεις το ελάχιστο.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πήγα για καφέ στον Osatosa & τον έπιασα εν ώρα εργασίας, σε μετατροπές του super πάγκου του, λόγω αγοράς νέου δισκοπρίονου.

Επίσης τέτοιο στήριγμα ομπρέλας δεν έχω ξανά μάτα δει !!!