Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα είχα επισκευή τής δεύτερης οικιακής σκάλας πού τήν έχω γιά βαψίματα και αγγαρείες.
Είχε ξεκολήσει μια αντιρίδα αλουμινίου καί έγινε πατέντα μέ ντίζα 10mm εσωτερικά τής καί διπλά παξιμάδια στά άκρα,άλλη αντιρίδα πιό χαμηλά είχε χαθεί,μπήκε καί εκεί ντίζα 10 mm μέ διπλά παξιμάδια,είχε σχίσιμο τό αλουμίνιο τού πλατύσκαλου καί τό έδεσα από κάτω μέ ότι μέταλλο βρήκα εύκαιρο (σωλήνα-inox από σωλήνα ντουλάπας),καθώς άλλαξα καί τα σχισμένα πλαστικά "τακουνάκια" κάτω στήν βάση,αλλά όσο καί άν έψαξα δέν βρήκα νά κάθονται καλά στά πόδια τής σκάλας,καί εκεί έκανα πατέντα στερεώνοντας τα μέ 4 λαμαρινόβιδες-ροδέλες σέ έκαστο πόδι,καί έγιναν βράχος.
Μεγάλη ευκολία ο μικρός τροχός 10,8 volt τής Bosch,τήν έκοψε τήν ντίζα 10 mm πανεύκολα,όσο γιά τόν σωλήνα ντουλάπας inox σάν τσιγαρόχαρτο.

skala110.jpg

skala210.jpg

skala310.jpg

skala410.jpg

skala510.jpg

skala610.jpg

skala710.jpg

skala810.jpg

skala910.jpg

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εμένα μου αρέσει κ η πατέντα με τις βίδες στα κόκκινα πλαστικά στα ποδαρικά της σκάλας για να φεύγουν κ χάνονται.

Ευχαριστώ συνάδελφοι

Μητσρααααααααα!!!
Να σου δωσω 2 παξιμαδια ασφαλειας!

:flipout: αυτά πού είχα έβαλα Κυριάκο :grinning-smiley-043

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Mπραβο Δημητρη, επισκευη σουπερ, i like τα μαλα these kind of mastoremata!!

Και το τροχακι, δυναμη!!

Ευχαριστώ Μιχάλη όντως τό τροχάκι δύναμη,δέν τό περίμενα τόσο δυνατό 10 mm ντίζα σέ 10-12 second τήν έκοψε.

Έτσι να βγάζουν και τα εργαλεία τα λεφτά τους

Τό σημαντικότερο φίλε Αχχιλέα είναι αυτό :a0210:

Μα γιαυτο λεω ελα να σου δωσω 2 !!!

Ευχαριστώ,θά τά περιμένω στήν νέα συνάντηση :grinning-smiley-043

Κωστα βλεπω τα μελη της νοτιας ελλαδος ολο μαστοροκαφεδες ειναι !!!μπραβο αυτο ειναι ενα απ τα ωραια του φορουμ οι καλες σχεσεις με τους συμφορουμιτες!!!

έχω και εγώ μία τέτοια σκάλα 25+ ετών (μου έχει ξεμείνει από την εποχή της οικοδομής) και έχω το ίδιο πρόβλημα στο πλατύσκαλο και στα πλαστικά παπουτσάκια, το πλατύσκαλο το είχα φτιάξει, τα παπουτσάκια αγόρασα κάτι αλλά φυσικά δεν ταιριάζουν σαν τα αυθεντικά, τα πρώτα ήταν ελάχιστα μικρότερα και έσπασαν από το βάρος και τα δεύτερα ελάχιστα μεγαλύτερα και τα έχασα.....δεν είχα σκεφτεί να τα βιδώσω....ευχαριστώ για την λύση.

Ευχαριστώ Σωτήρη

Κυριάκο άν η σκάλα μπαίνει στό βρεμένο χώμα γιά να κλαδέψουμε κανα δέντρο καί βουλιάζει μέσα στό χώμα,στό βγάλε καί κόλλα 10 συστατικών νά βάλουμε αργά η γρήγορα θά ξαναξεκολλήσουν με τίς υγρασίες καί τό χώμα πού θά υπάρχει μέσα,γιαυτό προτίμησα τήν σίγουρη λύση τού βιδώματος,άσε πού άν είναι τά παπουτσάκια-τακουνάκια πιό φαρδιά από τό αλουμίνιο δέν θά πιάσει σωστά η κόλλα.

Με τις βίδες (ή με πριτσίνια) είναι πιο οικονομική η επισκευή κ αν φαγωθούν τα πέλματα αλλάζουν πιο εύκολα.
Με την κόλλα θα βασανιστείς για να τα αλλάξεις.

Κωστα βλεπω τα μελη της νοτιας ελλαδος ολο μαστοροκαφεδες ειναι !!!μπραβο αυτο ειναι ενα απ τα ωραια του φορουμ οι καλες σχεσεις με τους συμφορουμιτες!!!

Βασίλη δεν είμαστε κ πολλοί εδώ στην επαρχία, όποτε μπορούμε τα λέμε από κοντά.

Ο Νικ. Osatosa k o Νικ. Toasted είναι δύο υπέροχοι τύποι που όταν βρισκόμαστε περνάμε τέλεια.

Last edited by a moderator:

Ευχαριστώ συνάδελφοι

:flipout: αυτά πού είχα έβαλα Κυριάκο :grinning-smiley-043

Ευχαριστώ Μιχάλη όντως τό τροχάκι δύναμη,δέν τό περίμενα τόσο δυνατό 10 mm ντίζα σέ 10-12 second τήν έκοψε.

Μπράβο Δημήτρη. Ωραία πατέντα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Παναγιωτη μπροστα θελεις να ζεσταινει το σωμα για να πηγαινει η ζεστη στον χωρο και οχι πισω που παει στον τοιχο.
Γιαυτο και τα φυλλα αλουμινιου που συζηταγαμε πριν μπαινουν στον τοιχο να αντανακλουν την θερμοτητα αυτη που στην ουσια πηγαινει χαμενη.
Αντιληπτο Κυριακο!

Το στηνεις απ την αρχη το καλοριφέρ ή μονο τα σώματα?

Δημητρη,ωραια η σκαλα!
Βαλε και κανα ξυλο πανω στο πλατυσκαλο...βιδωσε και κανα γυριστο γατζο στο πλαι,να κρεμας τσαντα με εργαλεία.