Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια που λέτε για ρούτερ με αντιγραφικό,πως γίνεται αυτό ρε παιδιά;Ιδέα δεν έχω.Ακούω για δακτυλίους αντιγραφής και έχω τόση σχέση όση και με τα δαχτυλίδια του Κρόνου!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αν εχεις ρουτερ με αντιγραφικο, κοβεις απο κοντρα πλακε 6mm το σχημα που θελεις στη σεγα και με ενα γυαλοχαρτο το κανεις μπιμπελο. Μετα κοβεις πιο εξω την οξια και κολλας με διπλη ταινια το 6mm και ρουταρεις και βγαινει τελειο.

Δεν είναι κακή ιδέα. Thank's.

Μια που λέτε για ρούτερ με αντιγραφικό,πως γίνεται αυτό ρε παιδιά;Ιδέα δεν έχω.Ακούω για δακτυλίους αντιγραφής και έχω τόση σχέση όση και με τα δαχτυλίδια του Κρόνου!
Το δαχτυλιδι αντιγραφης ειναι ενα μεταλλικο εξαρτημα που μπαινει κατω απο την βαση του ρουτερ .
98-thickbox_default.jpg

Υπαρχουν δαχτυλιδια διαφορετικης διαμετρου. Δημιουργει ενα offset ομως. Αναλογα με την διαμετρο του Bit και την διαμετρο του δακτυλιδιου. Χρησιμευει πολυ στα dado. Να κανεις αυλακια δηλαδη. Το δαχτυλιδι "βρισκει" στο jig/οδηγο και ετσι το bit ακολουθει το jig.
Πχ. Εχει δαχτυλιδι αντιγραφης με διαμετρο 20mm και χρησιμοποιεις 12mm διαμετρο bit. Εχεις offset 4mm. Αν θες να ανοιξεις ενα αυλακι. Βαζεις δυο ξυλα παραλληλα με αποσταση 20mm οσο δηλαδη να χωραει το δαχτυλιδι και θα σου ανοιξξει ακριβως στη μεση αυλακι 12mm. Με αλλο Bit και ιδιο δαχτυλιδι ανοιγεις μεγαλυτερα ή μικροτερα αυλακια. Επισης γνωριζοντας το offset με το ιδιο σετ ( 20mm, 12mm ) μπορεις να ανοιξεις μεγαλυτερα αυλακια. Πχ Αν θες 16mm πλατος αυλακι, βαζεις τα ξυλα οδηγους σε αποσταση 24mm. Οποτε κουνώντας το ρουτερ "τρωει" τοσο υλο οσο του επιτρεπει η διαμετρος του δαχτυλιδιου μεχρι να βρει στους οδηγους.
Ελπιζω να βοηθησα... Τα καλα ρουτερ πχ Bosch δεχονται διαφορετικα δαχτυλιδια. Του Lidl ειχε ενα βιδωτο της πλακας που δεν ειναι καθετο στις πλευρες του, αλλα κωνικό.

Παντα θα υπαρχει offset με δαχτυλιδι αντιγραφης. Αυτο θα πρεπει να το υπολογιζεις αν θες να αντιγραψεις ενα κομματι απο ενα πατρον. Θα πρεπει το patron να ειναι μικροτερο απο το κομματι που θα επεξεργαστεις. Αν θες ακριβως ιδιο αποτελεσμα τοτε πας σε trim bit με ρουλεμαν που αντιγραφει ακριβως.

Last edited:

Βοήθησες πολύ και σε ευχαριστώ για τον κόπο σου να με διαφωτίσεις!Κατάλαβα,το ρουτεράκι μου θα μπεί μόνιμα κάτω απο το τραπεζάκι,και κάποια στιγμή θα πάω για δεύτερο..Ξέρετε αν το μεγάλο B&D σαν του Παναγιώτη δέχεται δαχτυλίδια;Παναγιώτηηηηη!!

Εχει σιγουρα ενα μεσα στη συσκευασια. Τωρα αν δεχεται aftermarket αλλα δεν το γνωριζω. Εχει να κανει με τον τροπο που μπαινει. Βιδωτο, με κλιπ, με βιδες. Ισως να ταιριαζουν καποια που κανουν στα DeWalt... Ισως.

edit Σε ενα βιντεο βλεπω οτι παιρνει με δυο βιδες οπως του lidl. Δεν γνωριζω aftermarket ετσι...

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αυτά είναι τα δαχτυλίδια αντιγραφής που, ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις και τι κοπτικό χρησιμοποιείς, διαλέγεις το κατάλληλο.

20120831_183631_2371.jpg

Πάρε μια αντιγραφούλα με ρουλεμάν.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Για μικρα κομματια και αποστασεις κοπης ειναι καλυτερα τα αντιγραφικα κοπτικα. Τα δαχτυλιδια ειναι για πιο μεγαλα κομματια που η αποκλιση που θα εχεις στην αντιγραφη δεν παιζει ρολο (αφου στο οφσετ που χρειαζεται ολο και καποιο λαθακι θα γινει). Με το δαχτυλιδι δεν μπορεις να αντιγραψεις καμπυλες με κατω απο r10 ακτινα, αλλα κανεις φτηνοτερες κοπες αγου το κοπτικο ειναι κοινο και φτηνοτερο.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έτσι για να ζεσταθώ λίγο συνεχίστηκε η προπόνηση.

Με την οξυά χαίρεσαι να δουλεύεις τι να λέμε τώρα.

Ετσι ακριβως Κωστα! Κουκλα η οξια!
Εγω την εχω βαρεθει ομως γιατι δεν εχω κατι αλλο σε ξυλο (εκτος απο πευκο).

ΥΣ εχεις το πατρον for free αυτης της κατασκευης? γιατι περναει απο το μυαλο μου να το φτιαξω αν και δεν εχει προοπτικη χρησης.

Ετσι ακριβως Κωστα! Κουκλα η οξια!
Εγω την εχω βαρεθει ομως γιατι δεν εχω κατι αλλο σε ξυλο (εκτος απο πευκο).

ΥΣ εχεις το πατρον for free αυτης της κατασκευης? γιατι περναει απο το μυαλο μου να το φτιαξω αν και δεν εχει προοπτικη χρησης.

Το μετέτρεψα σε pdf k θα στο στείλω τώρα με PM. Πες μου όταν σου έρθει αν είσαι ok ή θέλεις κάτι άλλο.

Απίθανο Κώστα... :music-smiley-005:
Το έλαβα κι εγώ το ραβασάκι αλλά θα ψάξωνα βρώ σωστό ξύλο.
Την οξιά όντως χαίρεσαι να τη δουλεύεις. Ξεκινάς το ρουλτερ και ξέρεις οτι θα βγεί τζιτζί, δεν θα σου σπάει από δω κι απο κεί... Οξυά στην Αθήνα ποιός ξέρει που θα βρούμε;

Οποίος άλλος θέλει το ....ραβασάκι να του το ρίξω κάτω από το τραπεζάκι (PM).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδή κρύωνα να βγω έξω το ρουτάρισα με το Dremel, στο τραπέζι - προσάρτημα του. Μια χαρά τα πήγε.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Απίθανο Κώστα... :music-smiley-005:
Το έλαβα κι εγώ το ραβασάκι αλλά θα ψάξωνα βρώ σωστό ξύλο.
Την οξιά όντως χαίρεσαι να τη δουλεύεις. Ξεκινάς το ρουλτερ και ξέρεις οτι θα βγεί τζιτζί, δεν θα σου σπάει από δω κι απο κεί... Οξυά στην Αθήνα ποιός ξέρει που θα βρούμε;
Μπάμπη εγώ πήρα από ζαφειριαδη στη ραφηνα με 1054 το κυβικο, έχει και ο δανουρδης στα σπατα με περίπου την ίδια τιμή και ο Κουνουβελης δίπλα στον Ντετσικα

Οποίος άλλος θέλει το ....ραβασάκι να του το ρίξω κάτω από το τραπεζάκι (PM).

Επειδή κρύωνα να βγω έξω το ρουτάρισα με το Dremel, στο τραπέζι - προσάρτημα του. Μια χαρά τα πήγε.
Τι ξύλο έβαλες ανάμεσα στην οξια;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπάμπη εγώ πήρα από ζαφειριαδη στη ραφηνα με 1054 το κυβικο, έχει και ο δανουρδης στα σπατα με περίπου την ίδια τιμή και ο Κουνουβελης δίπλα στον Ντετσικα.

Αντώνη σ´ ευχαριστώ πολύ.
Όταν περάσω από Ντέτσικα θα περάσω κι απο Κουνουβέλη να δω τι παίζει.

Παιδια ευχαριστω για τα καλα σας λογια!

Ντεκουπάζ λεγεται και φτιαχνεται με χαρτοπετσετα που την κολλας με ατλακολ και στο τελος ένα απλο βερνικι από πανω.

Ευκολο είναι,υπομονη θελει...εκει είναι το δυσκολο...:smash:

Μπραβο ρε Κωστα!

Αξιος!