Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραιο νικο κατι τετοιο σκεφτομαι να κανω για την σκαλα αλουμινιου.εχει κανει ενα ωραιο κολπο η τριτονιτσα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://youtu.be/bLa8ZrifxSs
Το βρηκα!

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το είχα πολλά χρόνια το ποδήλατο έξω και βολόδερνε στις καιρικές συνθήκες ...φέτος το συμάζεψα λίγο και το έβαλα μέσα στο εργαστήριο ... αλλά όλο μέσα στα πόδια μου ήταν.
Αγανάκτησα και βρήκε την θέση του ψηλά :flipout::flipout:
Ροδέλα τεράστια για βάση και κόλλημα σωλήνα για βίδωμα στο ταβάνι... μούφες - μαστοί - γωνίες ...και έτοιμο.

4XuAB83.jpg

yXPmwYv.jpg

60qLyI0.jpg

5OrpnJL.jpg

Θα του ανεβεί το αίμα στο κεφάλι..χαχαχα...

Έτσι νοικοκυρευμενα..!

(Εχει πολλούς ποδηλάτες το φόρουμ τελικα ! )

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίο Νικόλα. Πόσο χαμηλά είναι, δεν τρακέρνεις πάνω του;

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το είχα πολλά χρόνια το ποδήλατο έξω και βολόδερνε στις καιρικές συνθήκες ...φέτος το συμάζεψα λίγο και το έβαλα μέσα στο εργαστήριο ... αλλά όλο μέσα στα πόδια μου ήταν.
Αγανάκτησα και βρήκε την θέση του ψηλά :flipout::flipout:
Ροδέλα τεράστια για βάση και κόλλημα σωλήνα για βίδωμα στο ταβάνι... μούφες - μαστοί - γωνίες ...και έτοιμο.

4XuAB83.jpg

yXPmwYv.jpg

60qLyI0.jpg

5OrpnJL.jpg

Τι πατεντοανεμιστηρακι ειναι αυτο?
Εγω εχω ενα σετ με σκοινι απο το lidl αλλα ακομη δεν το κρεμασα...

Τι πατεντοανεμιστηρακι ειναι αυτο?

Για ηχείο το κόβω.

Ηχειο πρεπει να ειναι εκεινο μεσα στο "φιλτρο αερος λεωφορειου", το αλλα πρεπει να ειναι ανεμιστηρακι τυπου φαν-κοϊλ.
Νικο βαλε κανα κομματι λαστιχο στη σωληνα, μη γδαρεις την ζαντα.

Για ηχείο το κόβω.

Ανεμιστηρ απο φουρνο ειναι. Μαλλον για αερισμο το καλοκαιρι το εβαλε, ή να διωχνει τις μυγες, πατρινες...πατεντες :flipout:

Δεν παρατηρησα την σωληνα απο πισω, αλλα νομιζω οτι ειναι μεσα σε αρμαφλεξ οποτε δεν θα εχει ζεστη απο εκει. Εκτος αν απο την καλωδιωση διακρινεις αντισταση οποτε "πασο".

Ο Νικος με τοσο κρυο που θα κανει εκει, το μεσημερι θα βγει απο το κρεβατι (και εγω το ιδιο θα εκανα) να μας λυσει τις αποριες.
Αλλα ειμαστε και εμεις ρε παιδι μου...........μη δει τιποτα το ματι μας ................στην αναλυση κατευθειαν.

Τρία έχω πάρει...
Τα δύο τα χρησιμοποιώ για μια σκάλα κι ένα ποδήλατο, το τρίτο είναι στο κουτί μέχρι κάπου να χρειαστεί.

Έτσι όπως είναι τραβηγμένη η φωτογραφία φαίνεται οτι κλείνει την είσοδα αλλά δεν θα είναι έτσι φαντάζομαι Νικόλα, έ;
Εκτός αν είναι παγίδα για τους κλέφτες. :flipout:

Καλημέρα
Η πόρτα είναι συρόμενη μεγάλη την είχα για να μπαίνει το αυτοκίνητο αλλά έγινε εργαστήριο !!!!
Μπαίνω δίπλα από το ποδήλατο και κάτω από αυτό είναι το κομπρεσέρ αέρος οπότε δεν τρακάρω.
Η ζάντα δεν έχει ανάγκη έχει φάει τόση κακοκαιρία που έχει σκληραγωγηθεί. Το ποδήλατο έχει έλθει από USA μαζί με την οικοσκευή του αδελφού μου πριν πολλά χρόνια και είναι πολύ γερό.
Το σύστημα κλιματισμού τώρα:
Είναι δύο ανεμιστηράκια που προέρχονται από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μηχανές του καφέ φίλτρου της Dowe Egberts και ήταν για να ψύχουν την ψύκτρα του peltier στο ψυγείο τους.
Εκεί που τα έχω παίρνουν τον αέρα από την κάτω μεριά και τον σπρώχνουν παράλληλα με το ταβάνι. Είναι σχεδόν αθόρυβα και η δουλειά τους είναι να δημιουργούν ένα ευχάριστο ρεύμα αέρος το καλοκαίρι ...αλλά και να σπρώχνουν τον καπνό της πίπας έξω :flipout::flipout: Μύγες δεν μπαίνουν γιατί υπάρχει μεγάλη συρόμενη σήτα απ´έξω στην οποία κάνουν εκπαιδευτική αναρρίχηση οι γάτες μου !!!
Πρέπει να βγάλω μία γενικού πλάνου για να με εννοήσετε. Όταν θα γίνει μια γενική παρουσίαση του χώρου.

Ευτυχώς το ποδήλατο είναι συμβατικό χωρίς υδραυλικά φρένα και αναρτήσεις γιατί θα είχες πρόβλημα.
Εξαιρετική η ανάρτηση με τροχαλιες του λιντλ την έχω και εγώ και ανεβάζω το ποδήλατο πάνω από το κρεβάτι στο δωμάτιο στο πατρικό μου.

Θα του ανεβεί το αίμα στο κεφάλι..χαχαχα...

Έτσι νοικοκυρευμενα..!

(Εχει πολλούς ποδηλάτες το φόρουμ τελικα ! )

το ηχειο πανω στο ραφι ποιο ειναι;

Καλημέρα
Η πόρτα είναι συρόμενη μεγάλη την είχα για να μπαίνει το αυτοκίνητο αλλά έγινε εργαστήριο !!!!
Μπαίνω δίπλα από το ποδήλατο και κάτω από αυτό είναι το κομπρεσέρ αέρος οπότε δεν τρακάρω.
Η ζάντα δεν έχει ανάγκη έχει φάει τόση κακοκαιρία που έχει σκληραγωγηθεί. Το ποδήλατο έχει έλθει από USA μαζί με την οικοσκευή του αδελφού μου πριν πολλά χρόνια και είναι πολύ γερό.
Το σύστημα κλιματισμού τώρα:
Είναι δύο ανεμιστηράκια που προέρχονται από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μηχανές του καφέ φίλτρου της Dowe Egberts και ήταν για να ψύχουν την ψύκτρα του peltier στο ψυγείο τους.
Εκεί που τα έχω παίρνουν τον αέρα από την κάτω μεριά και τον σπρώχνουν παράλληλα με το ταβάνι. Είναι σχεδόν αθόρυβα και η δουλειά τους είναι να δημιουργούν ένα ευχάριστο ρεύμα αέρος το καλοκαίρι ...αλλά και να σπρώχνουν τον καπνό της πίπας έξω :flipout::flipout: Μύγες δεν μπαίνουν γιατί υπάρχει μεγάλη συρόμενη σήτα απ´έξω στην οποία κάνουν εκπαιδευτική αναρρίχηση οι γάτες μου !!!
Πρέπει να βγάλω μία γενικού πλάνου για να με εννοήσετε. Όταν θα γίνει μια γενική παρουσίαση του χώρου.

Ωραία πατέντα Νικόλα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλησπέρα,

Ασχολήθηκα και εγώ με τον κρασοποτηροκρατητη.
Χρησιμοποίησα pitch pine και φιλετακι οξια, όλα κομμένα στο pts 10.

Πρώτα κόπηκαν τα κομμάτια στο pts και μετά κολληθηκαν με ξυλοκολλα.
499e95ff0a2bba94ec3e58621ef56882.jpg

Το pitch pine έχει καταπληκτικά νερά.
Μετά κόπηκαν στην καταπληκτική σεγα budget, αγορασμένη από praktiker, όταν είμουν νέος και με το ταπεινό κατσαβιδακι 10.8v του lidl, έγιναν οι τρύπες.
8a7161b77dfdd08960cec4befbe0d631.jpg

Μετά από αυτές τις τρύπες η μπαταρία του τα κλασε και πήγε για φόρτιση. Χρησιμοποιήθηκαν τα fortner του lidl.
91c30dac0a86c30e044619995d0e9c6f.jpg

Με τον ανταπτορα του lidl για κυκλικά γυαλοχαρτα, τρίφτικαν οι ακμές
30d4fc1870d6d27358c34ab6fd2acf53.jpg

Πλανιστικαν με την stanley no4
f58501dab15ea2e8fde5340b89d5218b.jpg

Και ρουταρίστικαν με το πορτοκαλί Makita περιθώριο
301277b93668407b4d4c4b8a7a18e965.jpg

Το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω με ένα χέρι superior danish oil
84eafed2838eca09951daec917379667.jpg

Μια χαρα βγηκε!
Το pts10 το βολεψες σε καποια βαση τελικα;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ ωραίο έγινε Αντώνη. Νομίζω όμως ότι θέλει ένα πιο σκούρο χέρι λάδι, για να αναδείξει την αντίθεση στα δυο ξύλα. Ίσως το αδικεί και η φωτό.

Sent from my iPhone using Tapatalk