Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπραβο ρε συ! Και ηθελα να ρωτησω οταν εφτιαχνα το δικο μου, αν το ρουτερ χειρος ειναι το εργαλειο που χρειαζεται αλλα σκιχτηκα. Τωρα βλεπω πως ειναι μανουλα για τετοια πραγματακια!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπράβο Αντώνη!

Εμείς κρυωνουμε να πάμε στο εργαστήριο....

Ετσι, η θερμοκρασια ειναι 2-3 βαθμους ανω του μηδενος

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια χαρα βγηκε!
Το pts10 το βολεψες σε καποια βαση τελικα;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όχι είναι ακόμα πάνω στον πάγκο και η αλήθεια είναι ότι έχω προβληματιστει με το που θα το βαλω

Πολυ ωραίο έγινε Αντώνη. Νομίζω όμως ότι θέλει ένα πιο σκούρο χέρι λάδι, για να αναδείξει την αντίθεση στα δυο ξύλα. Ίσως το αδικεί και η φωτό.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Δυστυχώς έχεις δίκιο. Η οξια δεν φαίνεται

Μπράβο Αντώνη!

Εμείς κρυωνουμε να πάμε στο εργαστήριο....
Είχε 12 βαθμούς αλλά άναψα 2 αεροθερμα ντύθηκα σαν εσκιμωος και πήγα. Χεχε

Μπραβο ρε συ! Και ηθελα να ρωτησω οταν εφτιαχνα το δικο μου, αν το ρουτερ χειρος ειναι το εργαλειο που χρειαζεται αλλα σκιχτηκα. Τωρα βλεπω πως ειναι μανουλα για τετοια πραγματακια!

Ετσι, η θερμοκρασια ειναι 2-3 βαθμους ανω του μηδενος
Μια χαρά είναι, έριξα και ταινία διπλής από κάτω για να μην κουνιέται και βουαλα

Ποια ταινια χρησιμοποιησες για να το κολλησεις για το ρουταρισμα; Δεν αφηνει υπολειμματα στο ξυλο;

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραία η κατασκευή σου Αντώνη.
Προσωπικά νομίζω πως ήθελε άλλον συνδυασμό ξύλων, τα πολλά και ποικιλόχρωμα νερά του pitch pine σβήνουν την αντίθεση με τη οξιά.
Κάτι με πιο άτονα σε αντίθεση νερά.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ποια ταινια χρησιμοποιησες για να το κολλησεις για το ρουταρισμα; Δεν αφηνει υπολειμματα στο ξυλο;

Με τις TESA για χαλιά που είναι.
Υποθέτω αν το άφηνα αρκετή ώρα επάνω, ίσως άφηνε, αλλά ούτως η αλλιώς του πέρασα ένα τρίψιμο μετά με 150αρι.

Ωραία η κατασκευή σου Αντώνη.
Προσωπικά νομίζω πως ήθελε άλλον συνδυασμό ξύλων, τα πολλά και ποικιλόχρωμα νερά του pitch pine σβήνουν την αντίθεση με τη οξιά.
Κάτι με πιο άτονα σε αντίθεση νερά.

Πόσο δίκιο έχεις... Θεώρησα πώς η οξιά θα μαύριζε περισσότερο..
Το επόμενο θα γίνει με άλλον συνδιασμό ξύλου στα σίγουρα..

Αν είναι να δίνεις τόσα λεφτά σε μηχανήματα Κωστάκη για να φτιάχνεις ρεσώ ....την κάτσαμε την βάρκα !!!!

Αγαπητέ Νίκο.
Είμαστε ερασιτέχνες που ασχολούμαστε με τα πάντα.
Ένα ταπεινό ρεσουδάκι στην καλύτερη έχει ένα 10άρικο.
Εγώ από τότε που τα ξεκίνησα έχω χαρίσει πάνω από 20 και έχω βγάλει ένα σκασμό υποχρεώσεις.
Μόνο από αυτό έκανα απόσβεση σχεδόν το μισό φαλτσοπρίονο (για να μην πω για το τραπέζι μπαλκονιού και τα φωτιστικά).

Τέλος θίγω γενικά τον κόσμο των λίγο πιο μικρών κατασκευών. Για εμάς που θέλουμε λίγο απ όλα δεν είναι ανάγκη να παίρνουμε τα πιο μεγάλα μηχανήματα γιατί πέραν του κόστους και δεν ενδείκνυνται γι αυτό που κάνουμε αλλά είναι και εν δυνάμει πολύ πιο επικίνδυνα.

Ας δείξω κι εγώ μια τροποποίηση που έκανα χθες (πιάνοντας ουσιαστικά εργαλεία στα χέρια μου μετά από πολύ καιρό)... Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά είχα την ευχέρεια να πάρω κάποιες (στραβές/θολές) φωτογραφίες! :flipout:

Είχα πάρει για τη δουλειά ένα καρτ κουζίνας από το IKEA, το οποίο έχει ξύλινες ρόδες μόνο στη μία πλευρά, και επειδή το μετακινούμε συνεχώς, αναγκαστικά έπρεπε να το σηκώνουμε από τη μεριά με τις βάσεις για να μη χτυπάει στο (ξύλινο) πάτωμα του καταστήματος. Η λύση? Ροδάκια caster από το Lidl. :a0210:

2017-01-11 15.22.55.jpg

2017-01-11 15.20.46.jpg

Η πρώτη κίνηση ήταν να μετρήσω το συνολικό ύψος της ρόδας και να σημαδέψω πού πρέπει να κοπούν τα πόδια. Σε αυτό προστέθηκε η απόσταση από την άκρη της βάσης μέχρι και το δίσκο στο GKS190 μου, και εκεί έσφιξα τον οδηγό κοπής του Lidl, προσέχοντας την καθετότητα (τόσο στον οδηγό όσο βέβαια και στο σκελετό του καρτ, που δεν ήταν και τόσο ίσιος χαχαχα). Το σημαντικό ήταν αφενός τα δύο πόδια να κοπούν ακριβώς στο ίδιο ύψος αλλά και το δισκοπρίονο να πατήσει σωστά ώστε η κοπή να γίνει εντελώς κάθετα.

2017-01-11 15.21.43.jpg

2017-01-11 15.35.06.jpg

2017-01-11 15.39.28.jpg

2017-01-11 15.39.53.jpg

Πέρασα με γυαλόχαρτο όλες τις ακμές και γωνίες για να μην ανοίξει το ξύλο, αν και το προστατεύει η βάση από το ροδάκι. Δυστυχώς είχα μαζί μου μόνο ένα μαλακό hand grip με κολλημένο γυαλόχαρτο επάνω του, γι'αυτό μου βγήκε λίγο κουρμπαριστό (ευτυχώς η φωτό είναι θολή και δε φαίνεται χοχο).

2017-01-11 15.44.39.jpg

Το εμβαδό του ποδιού στη βάση του είναι μικρότερο από τις βάσεις για τα ροδάκια (διαφορά γύρω στα 3χιλ ανά πλευρά), με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες τρύπες να πέφτουν πολύ κοντά στην άκρη του ξύλου με κίνδυνο αυτό να ανοίξει. Οπότε έκανα νέες τρύπες (3 αντί για 4) στις βάσεις, μετέφερα τα σημάδια στο ξύλο και άνοιξα με τρυπάνι μικρές τρύπες για να μην ανοίξει το ξύλο όταν μπουν οι βίδες, και... έτοιμο!

2017-01-11 15.19.53.jpg

2017-01-11 15.47.15.jpg

2017-01-11 15.52.36.jpg

Χρησιμοποιήθηκαν τα εργαλεία (κατά σειρά εμφάνισης):
- Δράπανο Bosch GSR 10,8-2-Li με εξάρτημα ανοίγματος τρύπας σε μέταλλο (Powerfix)
- Παχύμετρο Powerfix
- Μαρκαδοράκι Stanley
- Οδηγός κοπής Powerfix
- Σφικτήρας Powerfix
- Δισκοπρίονο Bosch GKS190

Είχα μόλις ένα τέταρτο της ώρας στη διάθεσή μου για να κάνω όλη τη διαδικασία, γι'αυτό και η ποιότητα των φωτό είναι άστα να πάνε... Να με συμπαθάτε!

Mπραβο Νικολα, πολυ καλη δουλεια και σε χρονο ρεκορ!!
Το φωτορεπορταζ αψογο, το χαρηκα ιδιαιτερα!!

Ωραιος! Μου αρεσει και το περιβαλων εργασιων. Μου αρεσει να δουλευω σε χωρο φαγητου...:drool1:

Για δουλειά ενός τετάρτου ....... ΑΨΟΓΟΣ !!!!!! :firstprize:

Ευχαριστώ παιδιά!

Νεκτάριε 20+ χρόνια σε τέτοιους χώρους δουλεύω. Έχουν τα καλά και τα κακά τους, όπως παντού άλλωστε.

ΥΓ: να συμπληρώσω πως με αυτή την κίνηση εξοικονόμησα γύρω στα 100 , ήτοι τη διαφορά με το άλλο καρότσι που ήθελαν να πάρουμε και είχε ροδάκια παντού... Ήταν και πιο φαρδύ άρα πιο άβολο για τη χρήση που το θέλαμε. Αυτό ταίριαξε ταμάμ!

Πολύ ωραίο.

Η απόλυτη εφαρμογή του, μάθε τέχνη (χόμπυ) κι άστηνε κι οταν χρειαστεί εξάσκησε την !

Ωραία γρήγορη δουλεία Νίκο και η εξοικονόμηση ακόμα καλύτερη.

Μπράβο ρε Νικόλα... :SFGSFGSF: Πολύ ωραία δουλειά.

Η (πολύ ωραία) παρουσίαση όμως μου μοιάζει σαν clopy πάστε απο κάποιον άλλον εδώ μέσα.
Θυμήθηκα την ταινία "Χορεύοντας με τους... Νίκους" :flipout:

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραιος ο Νικολαος!!!
Τωρα με τα χρηματα που εξοικονομησες οταν ερθουμε θα κερασεις κοκακολες!!!!!!!!!!!!

Αν είναι για κοκα κόλες δεν πάω. Πες στον Μπάμπη...

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστώ τα μάλα! Κοκακόλες μόνο για το Μπάμπη που είναι εγκρατής, οι υπόλοιποι μπυρίτσα/κρασάκι/limoncello/μαστίχα/τεντούρα (Παππού στείλε καμία καλή από κάτω να κάνω συγκριτική δοκιμή)!

Η (πολύ ωραία) παρουσίαση όμως μου μοιάζει σαν clopy πάστε απο κάποιον άλλον εδώ μέσα.
Θυμήθηκα την ταινία "Χορεύοντας με τους... Νίκους" :flipout:

Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι καθαρά συμπτωματική! ;)

Για ποιον λες?