Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

ωραίος και γρήγορος όπως πάντα ο Παναγιώτης. αυτά τα Ταφ μπροστά είναι από σωλήνες νερού; βιδώνουν στην φ20 ντίζα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

ωραίος και γρήγορος όπως πάντα ο Παναγιώτης. αυτά τα Ταφ μπροστά είναι από σωλήνες νερού; βιδώνουν στην φ20 ντίζα;

Ευχαριστώ Παύλο, δεν έχουν το ίδιο σπείρωμα αλλά πιάνουν και καργάρουν κανονικά.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Γιάννη αυτός ο άξονας όμως που εξέχει τόσο πολύ δεν είναι πιθανόν να χτυπήσει κανένα όργανο επάνω ?? Να ξηλώσει κανένα παντελόνι κ.λ.π

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

μπορείτε να πάρετε απο τουσ ατέρμονες για τις σούβλες.. που με ένα μοτερ δίνει κίνηση σε δυο άξονες...
5360109_orig.jpg

κάτι σαν αυτό δηλαδή ?
http://www.viodiak.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=320&category_id=32&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=el

Γιάννη αυτός ο άξονας όμως που εξέχει τόσο πολύ δεν είναι πιθανόν να χτυπήσει κανένα όργανο επάνω ?? Να ξηλώσει κανένα παντελόνι κ.λ.π

Ναι ειναι αληθεια αυτο που λές, το εχω παθει καμποσες φορες (οχι σε "οργανο", αλλα στη μεση στο πλαι με βρισκει). Το εχω αφησει ανολοκληρωτο αυτο το σημειο και το γυριζω με ενα κατσαβιδι απο μια τρυπα που εχει καθετα, εκει που θα εβαζα μοχλο-χερουλι για την περιστροφη. Οταν μπει το καπακι θα εξεχει λιγοτερο και θα εχει και το χερουλι οποτε θα ειναι οκ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χρήστο τους είχα πάρει από τον Βαρδάκα στην Νίκαια, πήγα από εκεί και τους είχε προσφορά 12+ κάτι ψιλά. Είχε τρία τεμάχια και ήμουν σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση εκείνη την εποχή. Πήρα τους δύο και έχω χιλιομετανιώσει που δεν πήρα και τον τρίτο. Έχουν 100mm βάθος σιαγόνας και δύναμη πίεσης 300 κιλά. Είναι αυτοί https://www.amazon.co.uk/Wolfcraft-3461-Power-Clamp-300mm/dp/B0001P19M2

Ευχαριστω Παναγιώτη. Τζάμπα τους πήρες. Δεν τους εχω ξαναδεί.

Sent from my iPad using Tapatalk

Σήμερα είχα ένα κουφό πρόβλημα μέ τό pc δέν μπορούσε νά κάνει boot,έκλεινε και προσπαθούσε νά μπουτάρει αλλά τίποτα,τί να βγάζω μνήμες και νά βάζω άλλες γιά δοκιμή,τίποτα,άλλο τροφοδοτικό,τίποτα,έβγαλα τό καλώδιο τού διακόπτη τού reset από τήν motherboard και τό αποτέλεσμα ήταν ό διακόπτης τού reset νά είναι βραχυκυκλωμένος καί νά μήν μπορεί να κάνει boot.
Μπορούσα νά τό αφήσω έτσι μέ βγαλμένα τά καλώδια τού reset από τά pin τής motherbord,αλλά ήθελα νά μπώ στόν κόπο νά τό φτιάξω.

Aνοιξα τήν πρόσοψη τού πύργου πήρα άλλους διακόπτες από κατάστημα μέ ηλεκτρονικά εξαρτήματα,καί μιάς πού τό led τού διακόπτη power καί τό led τού σκληρού ήταν από καιρό καμμένα,ευκαιρία δοθείσης τά άλλαξα,πράσινο γιά power καί κόκκινο γιά τόν σκληρό δίσκο.
Ο διακόπτης τύπου push button έχει 6 pin καί μέ το πολύμετρο σέ θέση ohm βρήκα σέ ποιά pim κλείνει στιγμιαία τό κύκλωμα.
Καί επίσης τα led έχουν πολικότητα άνοδο - κάθοδο

Υλικά : Διακόπτης,led,θερμοσυστελλόμενο
Εργαλεία : Κόφτης,ηλεκτρονικό κολλητήρι,καλάι,πολύμετρο,πιστόλι θερμοκόλλησης.

Kόστος 3 ευρώ.

diakop11.jpg

diakop12.jpg

diakop10.jpg

Nα σαι καλά Μιχάλη,ευχαριστώ
Καί μιά φωτό έν λειτουργία

diakop14.jpg

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Βρήκα λίγο χρόνο και έκανα μερικές βελτιώσεις στη μέγγενη ξυλουργού που είχα φτιάξει.

Άνοιξα τρύπες στις ροδέλες

n_IMG_20170113_174129.jpg

Και τις βίδωσα μπροστά εκεί που ακουμπάνε τα ταυ στην σύσφιξη.
s_IMG_20170115_124052.jpg

Από την μέσα μεριά του μπροστινού μάγουλου άνοιξα ενα φαρδύτερο βαθούλωμα ώστε το
παξιμάδι να περιστρέφετε ελεύθερα μαζί με την ντίζα ώστε όταν ξεβιδώνω να
ανοίγει ταυτόχρονα η μέγγενη. Το παξιμάδι βέβαια κολλήθηκε πάνω στη 20mm ντίζα.

n_IMG_20170113_182653.jpg

n_IMG_20170113_182702.jpg

Έκοψα τέσσερα κομμάτια από ένα σκουπόξυλο που είχα πάρει για καβίλια 20mm
(στοίχισε λιγότερο από την 20mm καβίλια, Praktiker γαρ.)

s_IMG_20170115_134505.jpg

και τα βίδωσα πάνω στην 18mm καβίλια που χρησιμοποίησα για μοχλό,
ώστε να μην πέφτουν από τα ταυ.

s_IMG_20170115_134843.jpg

και η τελική μορφή της μέγγενης, έτοιμη και λειτουργική.
Συνολικό κόστος περίπου 12-13

s_IMG_20170115_135647.jpg

Μια χαρά έγινε.

Σπάσε/γλύκανε λίγο τις ακμές στις χειρολαβές με λίγο γυαλοχαρτο.

Μια χαρά έγινε.

Σπάσε/γλύκανε λίγο τις ακμές στις χειρολαβές με λίγο γυαλοχαρτο.

Ευχαριστώ Κώστα, να σου πω την αλήθεια βαριόμουν και δεν είχα και χρόνο αλλά δεν διεκδικεί διακοσμητική-εκθεσιακή θέση αλλά λειτουργική.
Δεν ενοχλεί καθόλου στην όλη λειτουργικότητα του.

Πολύ ωραία Παναγιώτη, απο μπροστά είναι τέλεια. Αντίστοιχη δουλειά, νομίζω, χρειάζεται κι απ´ την πίσω πλευρά.
Και συμφωνώ κι εγώ όταν βρείς χρόνο να γυαλοχαρτίσεθς το κομμάτι του σκουπόξυλου. Δν έχει να κάνει με τη λειτουργικότητα αλλά με το πόσο μερακλής είναι ο μάστορας, κι εσύ είσαι.
Γιά δείξε μου στη βάση ποιά βίδα θέλει αλλαγή;

Μπράβο Παναγιώτη. Τέλεια εγινε .

Sent from my iPad using Tapatalk