Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μιας και συζητάμε για τον σωστό τρόπο...
Ο σωστός τρόπος είναι να σκάψει να βρει την οριζόντια που τρέχει επανω,να βάλει κουτί και να κατεβάσει ότι θέλει...

Αλλά γίνονται τόσα και τόσα που αυτά είναι πταίσματα.

Πολυ σωστα.

Σήμερα αλλαξα τό καπέλο τής καμινάδας λόγο πού τό παλιό είχε σταματήσει να γυρνάει,τό είχα ψεκάσει μέ wd40 εκεί μέσα στά ρουλεμάν,δούλεψε γιά λίγο μετά πάλι τά ίδια.

kapelo10.jpg

Απόλυτα κατανοητό
Ευχαριστώ

Sent from my iPhone using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για να μην υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να χτυπήσει καλώδιο τρυπώντας έναν τοίχο. Αν πάμε οριζόντια από κουτί διακλάδωσης σε κουτί διακλάδωσης και κάθετα από τα κουτιά ξέρουμε περίπου που είναι τα καλώδια και ας μην τα βλέπουμε. Δεν έχω σχέση με ηλεκτρολογικά, ένας ηλεκτρολόγος μπορεί να τα πει πιο επιστημονικά.

Ευχαριστώ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σήμερα αλλαξα τό καπέλο τής καμινάδας λόγο πού τό παλιό είχε σταματήσει να γυρνάει,τό είχα ψεκάσει μέ wd40 εκεί μέσα στά ρουλεμάν,δούλεψε γιά λίγο μετά πάλι τά ίδια.

kapelo10.jpg

Να προτιμάτε τα κλασσικά Η .

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δημήτρη σκέφτηκε να βγάλω το καπέλο από καμινάδα μπάρμπεκιου και να πάρω κάτι αντίστοιχο κάνει δουλεία.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δημήτρη σκέφτηκε να βγάλω το καπέλο από καμινάδα μπάρμπεκιου και να πάρω κάτι αντίστοιχο κάνει δουλεία.

Κάνει δουλειά Ηλία,απλά μέ τήν χρήση κολλάνε τά ρουλεμάν από τίς θερμοκρασίες,αλλα άν είναι γιά μπάρμπεκιου δέν νομίζω νά έχεις θέμα.

Να προτιμάτε τα κλασσικά Η .

Καμινάδα τζακιού είναι Ηλία όχι σόμπας.
Θα ήθελα να δοκιμάσω καί ένα σταθερό πάντος χωρίς να γυρίζει νά δώ άν υπάρχει διαφορά,πρός τό καλυτερο η τό χειρότερο.

kapelo10.jpg

Καλη δουλεια! Πως το στερεωσες, εχει βιδακια, καποιο σφιγκτηρακι, η μπαινει χωνευτο?
Και γω σκεφτομουν να βαλω ενα τετοιο για να μην μου γυρναει ο καπνος μεσα στις αποτομες αλλαγες του αερα.
Τωρα εχω ενα 'κοκορακι' που δεν προλαβαινει παντοτε να γυρισει οταν ο ανεμος φυσα δυνατα και αλλαζει αποτομα κατευθυνση. Κατα τα αλλα δεν εχει προβλημα με την περιστροφη.

Θα ήθελα να δοκιμάσω καί ένα σταθερό πάντος χωρίς να γυρίζει νά δώ άν υπάρχει διαφορά,πρός τό καλυτερο η τό χειρότερο.[/QUOTE]

==============================================

Τι τζάκι είναι απλό ή ενεργειακό ? Αν είναι ενεργειακό και έχεις 3-4 (σχεδόν) κατακόρυφα μέτρα από την εστία βάζεις αντιανεμικό / προστασίας. Γενικά τα περιστροφικά, αν και χαλάνε τα ρουλεμάν όπως πολύ σωστά λες, βοηθάνε στον ελκυσμό. Αν είναι απλό τζάκι καλύτερα περιστροφικό μιας και κανένα δεν τραβάει πολύ καλά.

Καλη δουλεια! Πως το στερεωσες, εχει βιδακια, καποιο σφιγκτηρακι, η μπαινει χωνευτο?
Και γω σκεφτομουν να βαλω ενα τετοιο για να μην μου γυρναει ο καπνος μεσα στις αποτομες αλλαγες του αερα.
Τωρα εχω ενα 'κοκορακι' που δεν προλαβαινει παντοτε να γυρισει οταν ο ανεμος φυσα δυνατα και αλλαζει αποτομα κατευθυνση. Κατα τα αλλα δεν εχει προβλημα με την περιστροφη.

Η ιδανική στερέωση είναι με σφιγκτήρα (μισό μέτρο καμινάδα ή μια προσαρμογή και σφιγκτήρας) ώστε να μπορείς να λύνεις για τον καθαρισμό.

Τι τζάκι είναι απλό ή ενεργειακό ? Αν είναι ενεργειακό και έχεις 3-4 (σχεδόν) κατακόρυφα μέτρα από την εστία βάζεις αντιανεμικό / προστασίας. Γενικά τα περιστροφικά, αν και χαλάνε τα ρουλεμάν όπως πολύ σωστά λες, βοηθάνε στον ελκυσμό. Αν είναι απλό τζάκι καλύτερα περιστροφικό μιας και κανένα δεν τραβάει πολύ καλά.

Απλό τζάκι είναι,απλά τήν άλλη φορά θά τό δοκιμάσω μέ ένα σταθερό να δώ άν έχουν διαφορές.

Εγώ σκεφτόμουν κάτι τέτοιο Κυριάκο
Τα Κοκόρια-Γεράκια γυρνάνε καί αυτά

Καλό είναι αυτό που δείχνεις. Αντίστοιχο είναι και αυτό.

20305bec6be6caaaa032f5f73e5ff5e6a1491fa1.jpg

Απλό τζάκι είναι,απλά τήν άλλη φορά θά τό δοκιμάσω μέ ένα σταθερό να δώ άν έχουν διαφορές.

Αν σου τραβάει, μπορείς να το δοκιμάσεις, αν δεν τραβάει πολύ μην το δοκιμάσεις, γιατί καλύτερα να τραβάει με το προστασίας αποκλείεται.

Τό δικό μου χωνευτό μπαίνει Μιχάλη,άνοιξα 2 τρύπες μέ 2,5 mm τρυπάνι στό inox καί έβαλα 2 λαμαρινόβιδες καινούργιες λεπτές 3,5 mm καί έπιασαν στήν καμινάδα μέ τό καπέλο,όπως είχε βάλει και αυτός πού τό πρωτο εγκατέστησε πρίν χρόνια.

...Γενικά τα περιστροφικά, αν και χαλάνε τα ρουλεμάν όπως πολύ σωστά λες, βοηθάνε στον ελκυσμό. Αν είναι απλό τζάκι καλύτερα περιστροφικό μιας και κανένα δεν τραβάει πολύ καλά.
+1

...Αν σου τραβάει, μπορείς να το δοκιμάσεις, αν δεν τραβάει πολύ μην το δοκιμάσεις, γιατί καλύτερα να τραβάει με το προστασίας αποκλείεται.
Σωστα!

Επισης οποιος εχει πρόβλημα τραβήγματος,πισω απ τον Ρεππα στην Αθηνάς υπαρχει μαγαζι που φτιαχνει τετοια καπελα για ότι διασταση καμιναδας θελεις με ενσωματωμενο ηλεκτρικο μοτερ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κάνει δουλειά Ηλία,απλά μέ τήν χρήση κολλάνε τά ρουλεμάν από τίς θερμοκρασίες,αλλα άν είναι γιά μπάρμπεκιου δέν νομίζω νά έχεις θέμα.

Θα ήθελα να δοκιμάσω καί ένα σταθερό πάντος χωρίς να γυρίζει νά δώ άν υπάρχει διαφορά,πρός τό καλυτερο η τό χειρότερο.
http://www.metalcaps.gr/products/fotos/pagoda.jpg
Τυπου παγωδα. Και αντιανεμικα και καλο τραβηγμα και χωρις μεγαλα κενα και δοκιμασμενο δις.

Σε ενεργειακο. Τωρα ειδα οτι εχεις σπλο τζακι και μπορει να μην βοηθαει στο τραβηγμα

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

το ενεργειακό τζάκι έχει πρόβλημα τραβήγματος?
αφού η κίνηση του αέρα είναι βεβιασμένη από τα βεντιλατέρ που έχει.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ποιο βεντιλατερ?
Αυτο ειναι στον αερα θερμανσης, οχι στα καυσαερια. Το τραβηγμα γινεται λογω υποπιεσης και θερμοκρασιας καυσαεριων

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τα βεντιλατέρ είναι για την μεταφορά του ζεστού αέρα στα ενεργειακά. Η ροη των καπναερίων γίνεται με φυσικό ελκυσμό. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορείς να βάλεις περιστροφικό καπέλο και σε υπέρ ακραίες περιπτώσεις (1 στις 1000) τοποθέτηση μοτέρ για την καμινάδα για ενίσχυση της απαγωγής καπναερίων.