Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο Θανάση τό έκανες πολύ-πολύ καλύτερο από ότι ήταν,ένα βαψιμο όπως προείπε ο Ευγένιος καί είναι καινούργιο.

Σιγουρα με την συνεισφορα ολων μας θα γινει πιο ευκολα...
για να δουμε ισως πετυχει...

Παιδιά σας ευχαριστώ. Ευγένιε και Δημήτρη, για το βάψιμο έχετε δίκιο, θα γίνει πριν εγκατασταθεί.
Η πρόταση του Ευγένιου είναι πολύ καλή, και η υλοποίηση που πρότεινε ο Κυριάκος ( τοπικ που θα ενημερώνεται απ όλους) έξυπνη!
Υπάρχει πολύ υλικό εδώ μέσα, πολύ ωραίες κατασκευές , ίσως θα άξιζε να γίνει μια προσπάθεια οργάνωσής τους.

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εχεις δίκιο η πρόταση μου ειναι αρκετα όμοια με την δικη σου προ διμήνου...
Πιστεύω οτι με το να μπορέσουμε όλοι να βάλουμε το χεράκι μας...δλδ περιγραφή και λινκ...κατι θα γίνει...
ΑΝ και η πραγματική λυση ειναι η δυνατότητα υποκατηγοριών ανα είδος εργαλείου...είδος κατασκευής κτλ κτλ...με τις εκατερωθεν δικές τους υποκατηγορίες...

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αποστολη: εγκατάσταση τηλεόρασης στο υπνοδωμάτιο των γονιων και "τραβηγμα" καλωδιων κεραιας και ρευματος! (η πορτα ανοιγοκλεινει κανονικα) πειτε μου αν παιζει κατι με τον προσανατολισμο των εικονων γιατι τις πειραζει το κινητο. uploadfromtaptalk1452029593040.JPGuploadfromtaptalk1452029617388.JPGuploadfromtaptalk1452029630827.JPGuploadfromtaptalk1452029645678.JPGuploadfromtaptalk1452029663690.JPGuploadfromtaptalk1452029671928.JPGuploadfromtaptalk1452029682195.JPG

Oι φωτο μπερδευουν, αλλα αν ο σκοπος σου ηταν να αποκρυψεις το καλωδιο, εκανες εξαιρετικη δουλεια.

Τις φωτο τις μπερδευει το κινητο ενω εμενα μου τις δειχνει με σωστο προσανατολισμο. Ναι αυτος ηταν ο σκοπος.

ΜΠΑΜΠΗ ή ΚΥΡΙΑΚΟ
Δεν ανοίγεται ενα νεο νήμα για την ηλεκτροκολληση να μεταφερθούν εκει ; Ειναι μεγάλο κεφάλαιο , χρήσιμο και εδω θα χαθεί .

Ζηλεύω (με την καλή έννοια) όλες τις κατασκευές σας. Μακάρι να μπορέσω σύντομα να αλλάξω κι εγώ λίγο τη διαδικασία στη δουλειά μου γιατί το καθημερινό (+ΣΚ) 08:00-00:00 δε θα το αντέξω για πολύ ακόμα. Έχω ένα κάρο πράγματα στο πρόγραμμα που πιέζουν (από θέμα κατασκευών/επισκευών) και δεν μπορώ να κάνω τίποτα...

Ζηλεύω (με την καλή έννοια) όλες τις κατασκευές σας. Μακάρι να μπορέσω σύντομα να αλλάξω κι εγώ λίγο τη διαδικασία στη δουλειά μου γιατί το καθημερινό (+ΣΚ) 08:00-00:00 δε θα το αντέξω για πολύ ακόμα. Έχω ένα κάρο πράγματα στο πρόγραμμα που πιέζουν (από θέμα κατασκευών/επισκευών) και δεν μπορώ να κάνω τίποτα...

Στο ευχομαι συντομα!
Οι επισκευες ειναι πιο χρησιμες απο τις κατασκευες :))

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Όταν μου έστειλαν το καινούριο Dremelοιδές από το σέρβις του Lidl, το έστειλαν σε βαλιτσάκι. Έτσι το δεύτερο βαλιτσάκι το διαμόρφωσα με το πολυεργαλείο μπαταρίας Parkside σε βαλιτσάκι για το παλμικό PDSSA 18 A1 18βολτο που δεν .

IMG_20160106_110417.jpg

IMG_20160106_111443.jpg

ουπς λάθος thread, Κυριάκο βάλτο, αν μπορείς στο τι μαστορέψαμε...

Last edited:

Ενσωματωση της σκουπας στο παγκο
Φαση Β: εγκατασταση σωληνων αερος

Σκοπος μου ειναι η σκουπα να ειναινκατω απο το παγκο και να βγαινει απο πανω, πισω απο το φαλτσοπριονο ο σωληνας αναρροφησης ωστε να μπαινει κατυθειαν στα εργαλεια που βρισκονται σε αυτον. Ταυτοχρονα να εχει ικανο μηκος για χρηση επανω και γυρω απο αυτον χωρις να χρειαστει να βγει η σκουπα απο τη θεση της.

Αρχικη σκεψη ηταν να κανω μια τρυπα στην επιφανεια οπου θα υπηρχε μονιμα ενας ανταπτορας ( γωνια) οπου απο κατω θα κουμπωνει το στομιο του σπιραλ της σκουπας και απο πανω θα τοποθετω το συμπαραδιδομενο λεπτο σπιραλ αναρροφησης.
Αυτο εγινε ευκολα με τη χρηση μιας μπλαστικης γωνιας.
Το αποτελεσμα ομως δεν με ικανοποιησε, οχι οπτικα ή κατασκευαστικα αλλα στο θεμα αναρροφησης. Επεσε αισθητα η αναρροφηση μιας και αλλαζε η διατομη απο φ40 αν δεν καω λαθος σχεδον στο μισο με το εχτρα κομματι σπιραλ που δινει η karcher για συνδεση εργαλειων. Επρεπε λοιπον να βρεθει μια λυση.

Ετσι ηρθε η ιδεα της χρησης του κανονικου μεγεθους σπιραλ της σκουπας. Αυτος ομως ειναι μικρος σε μηκος και περναει και δυσκολα απο τη τρυπα που εχω κανει ηδη. Οποτε δεν θα υπαρχει ευελεξια, θα ζοριζεται οταν χρειαζεται να βγει για αλλη χρηση καθως και πρεπει να βγει το ακροφυσιο του σπιραλ ωστε να κουμπωνει στο φαλτσοπριονο. ΑΥτο δεν ειναι δυσκολο αλλα επιβαρυνει την αντοχη του τροπου ασφαλισεως του... Επρεπε να βρω μια αλλη λυση.
Η οποια λυση δεν αργησε μιας και η σπιραλ της παλιας σκουπας ηταν διπλα!
Πανω απο 1 μετρο περισιο μηκος, ευκολο κουμπωμα στα εργαλεια αλλα και των ακροφυσιων αλλα...δεν ταιριαζει στο κουμπωμα του καδου της σκουπας!:HTEHETH63:
Σκεφτηκα να χρησιμοποιησω παλι τη λυση της πλαστικης σωληνας. Βρηκα μια. Γωνια που το θυληκο ακρο της χωραει ακριβως στην υποδοχη και ερχεται και καθεται προσωπο εσωτερικα του ακροφυσιου. Το αρσενικο το ζεστανα λιγο και το στενεψα με σκοπο το σπιραλ να μπει σφιχτα. Εβαλα κατι ματζουνοκολλες και ταινιες και ετοιμο το νεο κουμπωμα του σπιραλ στη στο καδο της einhell. Επισης εχουμε και το πλεονεκτημα πλεον μιας και βγαινει σε γωνια δεν ενοχλει εμπρος στο παγκο καθολου.
Εφτιαξα και μια ψετοκατασκευη για τοποθετηση του σπιραλ karcher και των μεταλλικων σωληνων και τελος για σημερα.

online photo storage

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ενσωματωση της σκουπας στο παγκο
Φαση Β: εγκατασταση σωληνων αερος

Σκοπος μου ειναι η σκουπα να ειναινκατω απο το παγκο και να βγαινει απο πανω, πισω απο το φαλτσοπριονο ο σωληνας αναρροφησης ωστε να μπαινει κατυθειαν στα εργαλεια που βρισκονται σε αυτον. Ταυτοχρονα να εχει ικανο μηκος για χρηση επανω και γυρω απο αυτον χωρις να χρειαστει να βγει η σκουπα απο τη θεση της.

Αρχικη σκεψη ηταν να κανω μια τρυπα στην επιφανεια οπου θα υπηρχε μονιμα ενας ανταπτορας ( γωνια) οπου απο κατω θα κουμπωνει το στομιο του σπιραλ της σκουπας και απο πανω θα τοποθετω το συμπαραδιδομενο λεπτο σπιραλ αναρροφησης.
Αυτο εγινε ευκολα με τη χρηση μιας μπλαστικης γωνιας.
Το αποτελεσμα ομως δεν με ικανοποιησε, οχι οπτικα ή κατασκευαστικα αλλα στο θεμα αναρροφησης. Επεσε αισθητα η αναρροφηση μιας και αλλαζε η διατομη απο φ40 αν δεν καω λαθος σχεδον στο μισο με το εχτρα κομματι σπιραλ που δινει η karcher για συνδεση εργαλειων. Επρεπε λοιπον να βρεθει μια λυση.

Ετσι ηρθε η ιδεα της χρησης του κανονικου μεγεθους σπιραλ της σκουπας. Αυτος ομως ειναι μικρος σε μηκος και περναει και δυσκολα απο τη τρυπα που εχω κανει ηδη. Οποτε δεν θα υπαρχει ευελεξια, θα ζοριζεται οταν χρειαζεται να βγει για αλλη χρηση καθως και πρεπει να βγει το ακροφυσιο του σπιραλ ωστε να κουμπωνει στο φαλτσοπριονο. ΑΥτο δεν ειναι δυσκολο αλλα επιβαρυνει την αντοχη του τροπου ασφαλισεως του... Επρεπε να βρω μια αλλη λυση.
Η οποια λυση δεν αργησε μιας και η σπιραλ της παλιας σκουπας ηταν διπλα!
Πανω απο 1 μετρο περισιο μηκος, ευκολο κουμπωμα στα εργαλεια αλλα και των ακροφυσιων αλλα...δεν ταιριαζει στο κουμπωμα του καδου της σκουπας!:HTEHETH63:
Σκεφτηκα να χρησιμοποιησω παλι τη λυση της πλαστικης σωληνας. Βρηκα μια. Γωνια που το θυληκο ακρο της χωραει ακριβως στην υποδοχη και ερχεται και καθεται προσωπο εσωτερικα του ακροφυσιου. Το αρσενικο το ζεστανα λιγο και το στενεψα με σκοπο το σπιραλ να μπει σφιχτα. Εβαλα κατι ματζουνοκολλες και ταινιες και ετοιμο το νεο κουμπωμα του σπιραλ στη στο καδο της einhell. Επισης εχουμε και το πλεονεκτημα πλεον μιας και βγαινει σε γωνια δεν ενοχλει εμπρος στο παγκο καθολου.
Εφτιαξα και μια ψετοκατασκευη για τοποθετηση του σπιραλ karcher και των μεταλλικων σωληνων και τελος για σημερα.

Αδικα πάλευες σήμερα και κουραζόσουνα,θά μου επιτρέψεις νά διαφωνήσω μέ όλο τό σχεδιασμό σου

1) Δέν μπορώ νά καταλάβω πώς κάνεις κοπές με το φαλτσοπρίονο σέ πιό χαμηλό προφίλ απο τον κυρίως πάγκο αριστερα-δεξια ?
2) Στήν θέση σου δέν θά χαλούσα τόν πάγκο από επάνω μέ τρύπα,αλλά θά έβαζα το φαλτσοπριονο δεξιά εκει που εχεις το κολωνάτο δραπανο,καί τήν σκούπα θα τήν είχα έξω απο τον παγκο εκει που εχεις το καβαλέτο,η σκουπα θελει να την αδειαζεις και να την καθαριζεις,θα σκυβεις καθε 3 και λιγο να την σηκωνεις - τραβας εξω απο τον παγκο ειναι μανίκι αυτό καθε τοσο 10 + δεν ξερω ποσα κιλα ειναι.
3) Η μεσαια πλευρά του παγκου που ειναι πιο χαμηλα απο τα 2 ακρα θα την σηκωνα να την εκανα επιπεδη ίδια με ολο τον παγκο,η αν θυμαμαι καλα ειχες κανει μια αφαιρουμενη πατεντα γιαυτο,θα εβαζα την πατεντα επι μονιμου βασεως να γινει ενιαιος ο παγκος σε ιδιο υψομετρικό επιπεδο

Οι εκατερωθεν πλευρες του παγκου ειναι συνευθειακες με την επιφανεια του φαλτσοπριονου, οποτε δρουν ως στηριγματα των ξυλων. Το δραπανο ειναι πισω απο τη νοητη ευθεια που θα ειναι ενα μακρυ ξυλο.

Δεν ασχολουμε συχνα με κατασκευες που χρειαζονται δυνατες και παραγωγικες (πριονιδι) κοπες. Αντιθετος η σκουπα χρειαζεται ποιο συχνα για να καθαριζω το παγκο και διπλανη περιοχη οπου δεν υπαρχει χωρος γιαυτη. Οποτε επρεπε να βολευτει και ταυτοχρονς να ειναι αμεσα διαθεσιμη για χρηση. Το να βγει μπει δεν θα ειναι τοσο συχνο και απο την αλλη λυτε ειναι δυσκολο. Τωρα αν φτασω σε σημειο να χρειαζεται αδειασμα συχνα παει να πει θα κανω αρκετη δουλεια, οποτε και ο χωρος θα αδειασε και ο παγκος θα παει στη μεση του...γκαραζ και η σκουπα θα βγει εξω, πιθανοτατα.
Αυτο με το μεσαιο τμημα, το ειχα κανει με το σκεπτικο να εχω μεγαλη ενιαια επιφανεια παγκου για εργασειες αλλα και κοπη φυλλων κοντρα πλακε. Αλλα ηθελα να εχω και το φαλτσοπριονο αμεσα διαθεσιμο. Ετσι αποφασισα να κανω τον αυτο παγκο πολυχρηστικο με τη τοποθετηση σε αυτων εργαλειων και θα φτιαξω ενα αλλο "καθαρο" για εργασιες και κοπες επιφανειων