Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραιοοοοοςςς!
Παρατήρηση μικρή, ο σφικτηρας είναι clamp!
Όσο για το λάθος κόψιμο λειανε το σοκάρει το και μετά την βαφή δε θα φαίνεται τπτ.
Χεχεχεχε
Περιμένουμε το δεύτερο μέρος!

Ωραιοοοοοςςς!
Παρατήρηση μικρή, ο σφικτηρας είναι clamp!
Όσο για το λάθος κόψιμο λειανε το σοκάρει το και μετά την βαφή δε θα φαίνεται τπτ.
Χεχεχεχε
Περιμένουμε το δεύτερο μέρος!

Ότι χαλάει διορθώνεται!!!

Καλησπέρα σε όλους .... παρακάτω η κατασκευή μιας εύκολης πέργκολας με την βοήθειά φίλου .... σχόλια και παρατηρήσεις εννοείτε ότι είναι ευπρόσδεκτα ....
https://thediyblogproject.wordpress.com/2016/01/09/la-pergola/

Ολα καλα και ολα όμορφα φίλε μου !
Δυο παρατηρήσεις μονο .
Η πρώτη , αν η κλίση της περγολας ειναι απο τοίχο σε τοίχο και δεν με ξεγελαει το μάτι μου στην πλευρα του τοίχου που έχεις βάλει 2 οριζόντια δοκάρια για να πατήσουν τα κάθετα το δεξια (αυτο που ειναι στον πιο έξω τοίχο) ειναι στο ίδιο ύψος με αυτο που ειναι στον τοίχο της εσοχης . Αν ναι ειναι λάθος , πρέπει να ειναι πιο χαμηλά αλλιώς θα έχεις πρόβλημα στο κεραμιδι ή τον τσιγκο .
Και το δεύτερο , νομίζω ότι έχεις δόσει μικρή κλίση (10 πόντους για αυτη την απόσταση) .

Δυο παρατηρήσεις μονο .
Η πρώτη , αν η κλίση της περγολας ειναι απο τοίχο σε τοίχο και δεν με ξεγελαει το μάτι μου στην πλευρα του τοίχου που έχεις βάλει 2 οριζόντια δοκάρια για να πατήσουν τα κάθετα το δεξια (αυτο που ειναι στον πιο έξω τοίχο) ειναι στο ίδιο ύψος με αυτο που ειναι στον τοίχο της εσοχης . Αν ναι ειναι λάθος , πρέπει να ειναι πιο χαμηλά αλλιώς θα έχεις πρόβλημα στο κεραμιδι ή τον τσιγκο .
Και το δεύτερο , νομίζω ότι έχεις δόσει μικρή κλίση (10 πόντους για αυτη την απόσταση) .

για το δευτερο θα συμφωνησω Ηλια, του το ειπα κι εγω οτι ισως ηθελε μεγαλυτερη κλιση.
αλλα το πρωτο που λες δεν το καταλαβα. γιατι δεν θα επρεπε τα δοκαρια να ερθουν αλφαδια?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

όπως το κατάλαβα εγώ η κλίση είναι από τον τοίχο της αποθήκης (ψηλό σημείο) προς τον τοίχο του ντουζ (χαμηλό σημείο), οπότε εκείνα τα 2 δοκάρια σωστά είναι στην ίδια ευθεία, εκτός και κάτι χάνω, δεν είμαι και μάστορας....

οι μικρο ατέλειες της κατασκευής νομίζω διορθώνονται εύκολα και δεν θα φαίνεται τίποτα που να χαλάει την ομορφιά που φτιάξατε.

μια ερώτηση έχω, εάν η κλίση είναι προς τον τοίχο του ντουζ, τα νερά από την βροχή πως θα τα μαζεύεται? ή θα κυλάνε ελεύθερα στον τοίχο?

Δυο παρατηρήσεις μονο .

Προσπαθω να καταλαβω τι εννοείς αλλα σε χάνω ... Αν θες βοήθησε με λιγο .....

Νομιζω οτι 10 πόντοι ειναι καλα γιατι σε αυτην την απόσταση ειναι αρκετές μοίρες διαφορα ... Αν για κάποιο λογο δεν αποστραγγίζει το πιο απλο ειναι να κατεβάσω αλλους 5 πόντους την χαμηλής πλευρα ... Δεν ειναι δυσκολο αλλα ελπιζω να μην χρειαστει ....
Οπως ειπε ο φιλος Γιάννης θα βαλω υδρορροή αλλα και να μην βαλω δεν τρεχει τπτ.... Ας πανε στον τοιχο ... Ειναι μέρος της μάντρας και ειναι μονο μπλοκ μπετό δεν νομιζω οτι θα αντιδράσει σε υγρασία ... 25 χρονια βροχη εχει φαει .... Απλα για να μην κανει την πρασινάδα της μούχλας λεω να βαλω υδρορροή ...

Τελειώνοντας και εγώ αυτο που ξεκινηςα πριν 2 εβδομάδες να μοιραςτω την χαρά της δημιουργίας μαζί με τους μάστορες

Λιγα λόγια για το project "Bartop Arcade"

Ουσιαστικά προσωμειωνεις με Ηλεκτρονικό Υπολογιστή τις παλιές παιχνιδομηχανές της δεκαετίας του 70 και βάλε, μέχρι και μερικές από τις πιο σύγχρονες.
Τα παλιά ουφαδικα που λέγαμε οι παλιότεροι.

Το project εχει διαφορά μέρη, το σχεδιαστικό, που αφορά κοπή ξύλων και συναρμολόγηση.
Το ηλεκτρονικό που απαιτεί εγκατάσταση ηλεκτρονικού Υπολογιστή και παραμετροποίηση διαφόρων προγραμμάτων που ελέγχουν τα παιχνίδια (ΜΑΜΕ)
Και λίγο γνώσεις ηλεκτρονικού για συγκολλήσεις όπου απαιτούνται...

Υπάρχουν πολλά sites που παρέχουν σχέδια..εγώ έπελεξα αντί να κάνω μια full size παιχνιδομηχανή να φτιάξω το συγκεκριμένο Bartop που όπως λέει και η λέξη στα ουφαδικα είχε σκοπό να τοποθετηθεί πάνω στο bar. Επινες και έπαιζες..

Το βασικό πλεονέκτημα για μένα ειναι η ευκολία μετακίνησης.

Πήρα λοιπόν την ξυλεία, κόντρα πλακέ θαλλασης 12" γιατί απλά δεν βρήκα MDF 12" (30 )
Και ακολουθώντας τον σχεδιασμό εκανα το παρακάτω..
1848fef25b537b955389c38cc38b8050.jpg

Το πλάτος εξαρτάται κυρίως από την οθόνη που θελεις να τοποθετήσεις Συνηθως ειναι περίπου 46cm

Μετα από το εσωτερικο και εξωτερικό ντύσιμο με ταπετσαρία (24 )
cb3377674ffdae629e2a0d51e4d7db76.jpg

Τοποθετηθηκε η οθόνη αρχικά και κατόπιν η motherboard και το τροφοδοτικό από ενα παλιό PC. Το καλό ειναι ότι δεν χρειάζεται το mobo/CPU να ειναι καινούργια όλα και ενα P4 επεξεργαστής ειναι μια χαρά..

Κατόπιν εγιναν τρύπες για εξαερισμό... Μπήκαν ηχεία και ενα μικρός ενίσχυτης από πάλια ηχεία που διάλυσα για αυτο τον σκοπό.

e98159220d19db99dca252f1bbce4d58.jpg

174de66dfe8ab88d30461e672b718219.jpg

Τοποθετήθηκε ανακλαστήρες και δυο LED για να φωτίζουν την μαρκιζα

Κατόπιν αφού τοποθετήθηκε διακόπτης στην πιςω πλευρά και ενώθηκαν όλες οι τροφοδοσίας, έγινε συμμάζεμα των καλωδίων...
26209fcc2f948571f9ea910781d99be1.jpg

Μπήκε το μπροστινό κάλυμμα και τοποθετήθηκε και πλεξιγκλάς αφού το κουρμπαρα ζεσταίνοντας το.

0a30b1b119122a4cdadbe8faffe1cffa.jpg

Τώρα περιμένω διακόπτες και joystick για να συνδεθούν.
924a700981ac5ac89d041455900963c5.jpg

Επίσης περιμένω εκτυπωμένο αυτοκόλλητο βυνίλιο για να μπει κάτω από το πλεξιγκλάς και να δώσει χρώματα και το τελικό φινίρισμα. Όπως επίσης και στην μαρκίζα.

Όταν έρθουν και αυτά τότε με τον φωτισμό των διακοπτών θα γίνει super.

Τελειώνοντας και εγώ αυτο που ξεκινηςα πριν 2 εβδομάδες να μοιραςτω την χαρά της δημιουργίας μαζί με τους μάστορες

Λιγα λόγια για το project "Bartop Arcade"

....

Επίσης περιμένω εκτυπωμένο αυτοκόλλητο βυνίλιο για να μπει κάτω από το πλεξιγκλάς και να δώσει χρώματα και το τελικό φινίρισμα. Όπως επίσης και στην μαρκίζα.

Όταν έρθουν και αυτά τότε με τον φωτισμό των διακοπτών θα γίνει super.

Άψογος φίλε! Βρίσκω εξαιρετικές τις κατασκευές που ξεκινούν από κάποιο μεράκι (ή ...νοσταλγία) και υλοποιούνται ανεξαρτήτως κόστους ή χρόνου!
Όταν το τελειώσεις, να μας πεις που μένεις να έλθουμε να παίξουμε (να θυμηθούμε τα παλιά)!!!

Προσπαθω να καταλαβω τι εννοείς αλλα σε χάνω ... Αν θες βοήθησε με λιγο .....

Το καταλαβαίνω , ειναι δύσκολο να στο εξηγήσω στον γραπτό λόγο , είμαι και απο κινητο. Θα προσπαθήσω πάλι με ενα προχειρο σκίτσο .

Kenzo ... και παλι δεν το πιάνω , Ισως να εχει δικιο σε αυτο που λες αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως ειναι το λαθος .... Ευχαριστω παντως για την προσπάθεια του σκίτσου ....

HAF_K ... Καταπληκτική δουλεια με πηγες πολυ πισω ... Και ζηλεψα ... Μολις βρω χρονο μπορει να σε αντιγράψω .... Καλυτερα που εβαλες κόντρα πλακέ ... Ειναι πιο ελαφρύ ...

Kenzo ... και παλι δεν το πιάνω , Ισως να εχει δικιο σε αυτο που λες αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως ειναι το λαθος .... Ευχαριστω παντως για την προσπάθεια του σκίτσου .

Εχουν διαφορετική κλίση τα κάθετα δοκάρια του ενός τοίχου με του άλλου . Το επίπεδο που δημιουργούν συνολικά τα κάθετα δοκάρια ειναι στρεβλό με αποτέλεσμα οταν θα πας να βάλεις ακαμπτο υλικο για σκεπή (ραμποτε-κεραμιδι-τσιγκο-πάνελ) να σου δημιουργει πρόβλημα , το πανι το "μαζεύει".
Δεν μπορω να υπολογισω τις αποστάσεις της κατασκευής σου αλλα οσο μεγαλυτερη ειναι η διαφορα των 2τοιχων και η κλίση μεγαλώνει και το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις . Εύχομαι να πανε ολα καλα !

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το καταλαβαίνω , ειναι δύσκολο να στο εξηγήσω στον γραπτό λόγο , είμαι και απο κινητο. Θα προσπαθήσω πάλι με ενα προχειρο σκίτσο .

Με το σκίτσο κατάλαβα τι θες να πεις και έχεις δίκιο.
Έπρεπε να έχει βάλει ένα ράμα από την γωνία ένωση των δύο τοίχων του μέσα και του έξω, στο ψηλότερο σημείο, μέχρι τον απέναντι τοίχο στο σημείο στήριξης για να βρει την υψομετρική διαφορά και εκεί να στερεώσει το άλλο δοκάρι....έτσι όπως έγινε τώρα θα μείνει ένα "τριγωνάκι" που εξαρτάται, όπως είπες, από την κλίση, ίσως επειδή η κλίση είναι μικρή να μην υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Kenzo ... και παλι δεν το πιάνω , Ισως να εχει δικιο σε αυτο που λες αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως ειναι το λαθος .... Ευχαριστω παντως για την προσπάθεια του σκίτσου ....

HAF_K ... Καταπληκτική δουλεια με πηγες πολυ πισω ... Και ζηλεψα ... Μολις βρω χρονο μπορει να σε αντιγράψω .... Καλυτερα που εβαλες κόντρα πλακέ ... Ειναι πιο ελαφρύ ...
Θέλει να σου πει ο κενζο, πως έβαλες τα οριζόντια δοκάρια στο τοίχο και στον μεσα και στον έξω στο ίδιο ύψος...ενώ το δοκάρι στον μέσα τοίχο έπρεπε να είναι πιο ψηλά εφόσον το μήκος της στέγης μέχρι τον μέσα τοίχο είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το μήκος μέχρι τον έξω τοίχο.
'η αλλιώς
πήγαινε βάλε πρόχειρα ενα μακρύ ξύλο που να πατάει σε 2 ξύλα που πάνε στον απέναντι τοίχο από τον τοίχο που είναι πιο έξω, και κοίτα πόση διαφορά ύψους αφήνει από τα ξύλα που πάνε στον απέναντι τοίχο από τον τοίχο που είναι στην εσοχή, λόγω μικρής κλίσης μπορεί να μην είναι σημαντικό το πρόβλημα.

Εχουν διαφορετική κλίση τα κάθετα δοκάρια του ενός τοίχου με του άλλου . Το επίπεδο που δημιουργούν συνολικά τα κάθετα δοκάρια ειναι στρεβλό με αποτέλεσμα οταν θα πας να βάλεις ακαμπτο υλικο για σκεπή (ραμποτε-κεραμιδι-τσιγκο-πάνελ) να σου δημιουργει πρόβλημα , το πανι το "μαζεύει".
Δεν μπορω να υπολογισω τις αποστάσεις της κατασκευής σου αλλα οσο μεγαλυτερη ειναι η διαφορα των 2τοιχων και η κλίση μεγαλώνει και το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις . Εύχομαι να πανε ολα καλα !

Αν εχω καταλάβει καλα τι εννοείς το τσέκαρα .... αυτο που είδα σαν λαθος είναι οτι το ενα ξύλο με το αλλο απο την πλευρα της ντουζιέρας εχουν μια μικρη διαφορα στην κλιση με αποτελεσμα να μην δείχνουν απολυτη ευθεια ... αν λες αυτο εχεις ματι γερακιου .... δεν το ειδα εγω που βλεπω στραβο καδρο στα 10 μετρα .....
υπαρχει μια ιδιετεροτητα στην κατασκευη με τα υψη γενικος γιατι το πατομα δεν ειναι ευθεια εχει ριση ... και ο τοιχος δεν ειναι παραλληλος ... κλεινει προς τα μεσα .... οταν θα βαλω και το απο πανω θα καταλάβω τι ακριβως εχω κανει ... τωρα διχνει μια χαρα

Νάχουμε νά λέμε
Σήμερα έβαλα 4 γωνίες σέ κάθε τζαμιλίκη,λόγο παλαιότητας είχαν κρεμάσει ελαφρός από τίς ενώσεις τους τούς έβαλα ξυλοκόλλα καί 4 γωνίες καί έγινε μπετόν,τήν άνοιξη που θα φύγει η υγρασία και θα ανοίγω το παράθυρο θά τα τρίψω καί θα τα περάσω 2 χέρια βερνίκι καρυδιά,η αλήθεια είναι ότι είχαν παραμεληθή,αλλά ήρθε η ωρα τους.

parath10.jpg

Last edited:

Με το σκίτσο κατάλαβα τι θες να πεις και έχεις δίκιο.
Έπρεπε να έχει βάλει ένα ράμα από την γωνία ένωση των δύο τοίχων του μέσα και του έξω, στο ψηλότερο σημείο, μέχρι τον απέναντι τοίχο στο σημείο στήριξης για να βρει την υψομετρική διαφορά και εκεί να στερεώσει το άλλο δοκάρι....έτσι όπως έγινε τώρα θα μείνει ένα "τριγωνάκι" που εξαρτάται, όπως είπες, από την κλίση, ίσως επειδή η κλίση είναι μικρή να μην υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θέλει να σου πει ο κενζο, πως έβαλες τα οριζόντια δοκάρια στο τοίχο και στον μεσα και στον έξω στο ίδιο ύψος...ενώ το δοκάρι στον μέσα τοίχο έπρεπε να είναι πιο ψηλά εφόσον το μήκος της στέγης μέχρι τον μέσα τοίχο είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το μήκος μέχρι τον έξω τοίχο.
'η αλλιώς
πήγαινε βάλε πρόχειρα ενα μακρύ ξύλο που να πατάει σε 2 ξύλα που πάνε στον απέναντι τοίχο από τον τοίχο που είναι πιο έξω, και κοίτα πόση διαφορά ύψους αφήνει από τα ξύλα που πάνε στον απέναντι τοίχο από τον τοίχο που είναι στην εσοχή, λόγω μικρής κλίσης μπορεί να μην είναι σημαντικό το πρόβλημα.

Σωτήρη το επιασες ακριβώς .
Το έχω αντιμετωπίσει σε μια κατασκευη καφετέριας σε γυαλινη οροφή υπό κλίση που ο "επαγγελματίας" σιδερας δεν με άκουσε ("με περγολες ασχολησε , άλλο το ξύλο..μου είπε..." Δεν μιλησα..Η γεωμετρία ειναι παντου η ίδια...) και είχε τραβήξει το ίδιο ύψος σε τοίχο με εσοχές και ήταν οι σιδερένιοι ριχτες αλλα αντ άλλων ως προς τις κλίσεις..ήρθε ο τζαμας και δεν καθοντουσαν με τίποτα τα τζάμια .
Για τις κατασκευές ξύλου είχα παει...τελικα πέρασα απο όλες τις κατασκευές να τις μαζεύω...