Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ ωραίο το σκαμνί. Όταν δε βλέπει ο βοηθός, πάρτο κρυφά και γλύκανε έστω με γυαλοχαρτο τις ακμές. Πες του να το διακοσμήσει κι άλλο και περνά το 2-3 χέρια βερνίκι να κρατήσει τις ζωγραφιές.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πόρτακι για την είσοδο, για να μην ανεβαίνει το μπόξερ μου, από τάβλες 100χ20 και δύο κολώνες 40χ50.

Κόπηκαν με το φαλτσοπρίονο του lidl, βιδώθηκαν με τα νέα Bosch και τρίφτηκαν με το έκκεντρο τριβείο της Skill.
Βάφτηκαν με ένα βερνίκι εμποτισμού από leroy merlin και περιμένουν καλωπισμό από την κόρη μου για να σφραγιστούν με βερνίκι.

Καλή ανάσταση.

Αντώνη για να σου κρατήσει περισσότερο και να μην σου κρεμάσει μαζι με τις 2 οριζόντιες σανιδες που έχεις βάλει για να "δεσεις" τα κάθετα βάλε και μια διαγώνιο μεταξύ τους . Απο την πανω σανιδα και την πλευρα που ειναι ο μεντεσες εώς την απέναντι κάτω γωνια και δέσε και στην διαγωνιο επάνω όλες τις κάθετες .
Φαίνεται αμυδρά στην παρακάτω φωτο (αντίστοιχη πόρτα για να "περιορισω" ροτβαιλερ) .

Χρόνια πολλα .

image hosting no sign upcertificity.com

Αντώνη για να σου κρατήσει περισσότερο και να μην σου κρεμάσει μαζι με τις 2 οριζόντιες σανιδες που έχεις βάλει για να "δεσεις" τα κάθετα βάλε και μια διαγώνιο μεταξύ τους . Απο την πανω σανιδα και την πλευρα που ειναι ο μεντεσες εώς την απέναντι κάτω γωνια και δέσε και στην διαγωνιο επάνω όλες τις κάθετες .
Φαίνεται αμυδρά στην παρακάτω φωτο (αντίστοιχη πόρτα για να "περιορισω" ροτβαιλερ) .

Χρόνια πολλα .

image hosting no sign upcertificity.com
Ναι κατάλαβα τι λες. Ευχαριστώ

Στάλθηκε από το SM-T810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ σωστά λέει ο Ηλίας, χρειάζεται να γίνει ένα Ζ για να περιορίσει το κρέμασμα.

Ευχαριστώ παιδιά!

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι αιτήσεις - προπαραγγελίες συνεχίζονται να έρχονται στο Εργαστήρι του Παππού.

Ξανά κατασκευή το παιδικό καθισματάκι.
Αντιγραφή από τον φίλο μας από εδώ: http://woodworking.formeremortals.net/2016/09/animal-chairs-for-toddlers-a-makers-care-project/

Σημμύδα Ρωσίας 21 mm.
Κόψιμο στην πριονοκορδέλα & μετά πυρογράφος για αρκετή ώρα.
Τρίψιμο με το περιστροφικό τριβείο μέχρι 400 gr.
1 χέρι βερνίκι εμποτισμού ανοιχτή δρυς (νερού) & 1 χέρι βερνίκι σατινέ άχρωμο (νερού).

Πολυ χαριτωμενο το καθισματακι του Steve, το πετυχες μια χαρα!
Γιατι δεν εβαλες μια πινελια χρωμα στα αυτια,μυτη,γλωσσα?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

:worshippy:

Χρόνια Πολλά Αντώνη -bye-

Πολυ χαριτωμενο το καθισματακι του Steve, το πετυχες μια χαρα!
Γιατι δεν εβαλες μια πινελια χρωμα στα αυτια,μυτη,γλωσσα?

Χρόνια Πολλά Μιχάλη, ..........ίσως στο επόμενο, δεν θα αργήσει να έρθει !:flipout:

Εμένα μου αρέσει πολύ το σκαμνί με το Χ στην έδρα. Θα μπορούσε να γίνει και σαν βοηθητικό τραπεζάκι για δίπλα σε κάποιον καναπέ ή πολυθρόνα.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εμένα μου αρέσει πολύ το σκαμνί με το Χ στην έδρα. Θα μπορούσε να γίνει και σαν βοηθητικό τραπεζάκι για δίπλα σε κάποιον καναπέ ή πολυθρόνα.

Βγαίνει κ με σταυρό για την εκκλησία !
Χρόνια πολλά Vrass.

Το Χ μου κάθεται καλύτερα στο μάτι επειδή τα πόδια ανοίγουν προς τις γωνίες της έδρας. Επιπλέον ίσως να έχει και καλύτερη στήριξη έτσι μιας και στην περίπτωση του σταυρού αν κάποιος ανέβει στο σκαμνί πατώντας σε κάποια από της γωνίες, ενδεχομένως να κάνει πιο εύκολα μοχλό και να ανατραπεί.

Μπράβο Παππού!

Χρόνια Πολλά Νικόλα.

Το Χ μου κάθεται καλύτερα στο μάτι επειδή τα πόδια ανοίγουν προς τις γωνίες της έδρας. Επιπλέον ίσως να έχει και καλύτερη στήριξη έτσι μιας και στην περίπτωση του σταυρού αν κάποιος ανέβει στο σκαμνί πατώντας σε κάποια από της γωνίες, ενδεχομένως να κάνει πιο εύκολα μοχλό και να ανατραπεί.

:a0210:

Μαστρο κωστα

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

:firstprize:

Καλημέρα. Σας ευχαριστώ.

Last edited by a moderator:

Μαστρο κωστα

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ παιδιά!

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δημήτρη πολυ ωραίο το σκαμνάκι. Την ίδια ανησυχία εχω κι εγω για τις κρυφές ενώσεις με βίδες, αλλα απ οτι διαβάζω, αν βάλεις μαζί και κόλλα, ειναι αρκετά δυνατές. Ειδικά αν χρησιμοποιήσεις Κ/Π οπως εσυ.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ώραιες δουλειές Νεκ. Από αυτές που δεν έχω την παραμικρή μυρωδιά.

Αχ δεν ξερεις πως σε καταλαβαινω. Μια απο τα ιδια και εγω.
Μου καταστρεφει την ψυχολογια αυτο το "παλιοπαιδο" ο Νεκ.

005.jpg

006.jpg

άρχισα χτες και έτριβα με τροχό dewalt και δίσκο λείανσης του lidl και το πολυεργαλείο του lidl για κανά τρίωρο- τετράωρο...."τόνους" η σκουριά που βγήκε....εγώ μαύρισα και σκούριασα ολόκληρος...και σήμερα βρήκα ένα ρετάλι από μίνιο που είχα πάρει πριν 2 χρόνια και τα πέρασα ένα χέρι...αύριο το βάψιμο με χρώμα.

και η βάση και το καρότσι είναι πολλών δεκαετιών παρατημένα στον καιρό...αλλά είπα να τα φροντίσω λίγο πρίν διαλυθούν.