Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νίκο και Σαράντη τα φωτιστικά σας ειναι πολυ ωραία.
Γεια στα χέρια σας.

Sent from my iPad using Tapatalk

Νίκο και Σαράντη τα φωτιστικά σας ειναι πολυ ωραία.
Γεια στα χέρια σας.

Sent from my iPad using Tapatalk

Σε ευχαριστώ πολύ!

Με αφορμή το παρακάτω βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=0kJMZsPzCAA

Μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά να το κάνω και στην δική μου.

αφου βρέθηκε ένα quick release άξονα ποδηλάτου απο τοπικό μαγαζί με ποδήλατα στην εξευελιστική τιμή των 2 , προχώρησα στην "εγχείρηση/εγχείρημα"

Ξεβιδώθηκε ο άξονας από τον λεβιέ:

και επειδή η βίδα του DSH είναι Μ6 και αυτού που αγόρασα Μ4 μπήκε 5αρι τρυπανάκι για διάνοιξη της υπάρχουσας τρύπας:

και με το εξαιρετικό σετάκι της mannesman, ανοίχτηκαν νέες βόλτες:

Αφού δοκιμάστηκε πάνω στην DSH και βιδώνει κανονικά, κόπηκε ένα κοντύτερο χιτώνιο και άρχισε η συναρμολόγηση:

Το εγχέιρημα επέτυχε και μου επιτρέπει, πλέον με μία κίνηση να αλλάζω λάμα... θρίαμβος, έυχομαι και βιντεάκι σε ολίγο...

Πολυθρόνα μπαλκονιού από 3 καδρονάκια 35x45mm x 3m, πλάτη από ρετάλια 18x95mm...

img_20170708_122323.jpg

img_20170708_140639.jpg

img_20170708_183705.jpg

1η φορά pocket hole (συνολικά 4 στο "Η" του καθίσματος)
img_20170708_182929.jpg

img_20170708_202219.jpg

Κόστος ξυλείας 18,- από τα Praktiker.

To be continued...!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Με αφορμή το παρακάτω βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=0kJMZsPzCAA

Μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά να το κάνω και στην δική μου.

αφου βρέθηκε ένα quick release άξονα ποδηλάτου απο τοπικό μαγαζί με ποδήλατα στην εξευελιστική τιμή των 2 , προχώρησα στην "εγχείρηση/εγχείρημα"

Ξεβιδώθηκε ο άξονας από τον λεβιέ:

και επειδή η βίδα του DSH είναι Μ6 και αυτού που αγόρασα Μ4 μπήκε 5αρι τρυπανάκι για διάνοιξη της υπάρχουσας τρύπας:

και με το εξαιρετικό σετάκι της mannesman, ανοίχτηκαν νέες βόλτες:

Αφού δοκιμάστηκε πάνω στην DSH και βιδώνει κανονικά, κόπηκε ένα κοντύτερο χιτώνιο και άρχισε η συναρμολόγηση:

Το εγχέιρημα επέτυχε και μου επιτρέπει, πλέον με μία κίνηση να αλλάζω λάμα... θρίαμβος, έυχομαι και βιντεάκι σε ολίγο...

Πολυ ωραια αφου λειτουργησε η πατεντα. Εγω εχω απορια γιατι η proxxon δεν φερνει στην Ευρωπη το Αμερικανικο της μοντελο με το το quick release της λαμας για να μας κανει την ζωη πιο ευκολη...

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολυ ωραια αφου λειτουργησε η πατεντα. Εγω εχω απορια γιατι η proxxon δεν φερνει στην Ευρωπη το Αμερικανικο της μοντελο με το το quick release της λαμας για να μας κανει την ζωη πιο ευκολη...

ΚΑΙ ΕΓΩ ρε φίλε.
Δηλαδή, τί, οι αμερικάνοι είναι καλύτεροι;

Σήμερα είχαμε λίγο οργάνωση με τον Junior και η κλειδοκρεμμαστρα τοποθετημένη
49bbfdcb8bb34af22e071bc6a334869a.jpg
8d28c5d1a6895c6587465476887949fa.jpg
25f40d776b1ee8e2cc25ed76c8a54425.jpg

Φίλε Αντώνη, με κατατοπίζεις λίγο αν έχεις τις γνώσεις γιατί θέλω ένα labeler γιά χρήση στους ηλεκτρικούς - φωτοβολταϊκούς πίνακες που φτιάχνω. Θα ήθελα να έχει Ελληνικά, αλλά και να είναι σχετικά εύκολος - γρήγορος, στη χρήση, ώστε να μη κάνω 10 ώρες να γράψω μιά ετικέτα!. Δεκτή η βοήθεια και από άλλα μέλη με γνώση στο αντικείμενο!

Μικρη δουλιτσα την Κυριακη αλλα με πολυ κοπο....

Ο πεθερος μου εβαψε τα καγγελα εχοντας το αμαξι της συζηγου απο κατω και οπως ειναι φυσιολογικο, ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!!!!!, γεμισε το ανθρακι i10 με πιτσιλες.

20170716_172351.jpg

Η λυση για αυτη την περιπτωση ειναι η πλαστελινη που λενε οι φανοποιοι, η πηλος που λενε αλλοι.

get_photo_product.php

Και μετα απο τριψιμο φτασαμε σε αυτο το σημειο.

20170716_182418.jpg

Εκανα πορτπαγκαζ, μια πισω πορτα, παρμπριζ και ψοφησα, τα υπολοιπα το ΣΚ και γυαλισματακι.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εγω προσωπικα εχω παψει να ασχολουμαι με γρατζουνιες χτυπηματα και πιστιλιες. Μονο μηχανικα με ενδιαφερει να ειναι σωστο το αμαξι. Αν εινα να πουληθει, θα παει σε φαναρτζη και θα γινουν ολα με τη μια. Απο τοτε που το προσεχα σαν τα ματια μου και το έβρισκα χτυπημενο γρατζουνισμενο, κλεμμενη κεραια, λακουβα απο κατι που επεσε απο καποιο μπαλκονι, σταματησα να ασχολουμαι και νομιζω κερδισα μερικα χρονια χωρις αγχος. Μαλιστα εχω σταματησει να το πλενω και τακτικα εξωτερικα. Οποτε το εκανα λες και τραβουσε τις κουτσουλιες οπως γυαλιζε. Μαλιστα καταλαβα οτι αν εχει και λιγ σκονη παραπανω η κουτσουλια δεν σου χαλαει και το χρωμα :p

Εγω προσωπικα εχω παψει να ασχολουμαι με γρατζουνιες χτυπηματα και πιστιλιες. Μονο μηχανικα με ενδιαφερει να ειναι σωστο το αμαξι. Αν εινα να πουληθει, θα παει σε φαναρτζη και θα γινουν ολα με τη μια. Απο τοτε που το προσεχα σαν τα ματια μου και το έβρισκα χτυπημενο γρατζουνισμενο, κλεμμενη κεραια, λακουβα απο κατι που επεσε απο καποιο μπαλκονι, σταματησα να ασχολουμαι και νομιζω κερδισα μερικα χρονια χωρις αγχος. Μαλιστα εχω σταματησει να το πλενω και τακτικα εξωτερικα. Οποτε το εκανα λες και τραβουσε τις κουτσουλιες οπως γυαλιζε. Μαλιστα καταλαβα οτι αν εχει και λιγ σκονη παραπανω η κουτσουλια δεν σου χαλαει και το χρωμα :p
+++++
έτσι ήμουν και εγώ και μάλιστα σε υποχόνδρια μορφή...τώρα είμαι πολύ καλύτερα, αλλά με βρώμικο αμάξι.

Γιώργο κάπου 13 ευρώ τον έφερα από έξω πιο παλιά.
Βέβαια κρατάει πολύ καιρό!

Κύριοι δεν ξέρω για εσάς αλλά Κυριάκος και βρώμικο αμάξι δεν συνδεονται σαν έννοιες.

Την πλαστελίνη την συστήνω ανεπιφύλακτα και κυκλοφορεί σε διάφορες "κοκκωσεις" και είναι πολύ αποτελεσματικές στον καθαρισμό της βαφής ειδικά πριν το γυαλισμα.

Γιώργο κάπου 13 ευρώ τον έφερα από έξω πιο παλιά.
Βέβαια κρατάει πολύ καιρό!

Κύριοι δεν ξέρω για εσάς αλλά Κυριάκος και βρώμικο αμάξι δεν συνδεονται σαν έννοιες.

Την πλαστελίνη την συστήνω ανεπιφύλακτα και κυκλοφορεί σε διάφορες "κοκκωσεις" και είναι πολύ αποτελεσματικές στον καθαρισμό της βαφής ειδικά πριν το γυαλισμα.

Θα ήθελα να του κάνω ένα βαθύ καθαρισμό και μετά κέρωμα/γυάλισμα.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Δεν έχει τελειώσει ακόμα το φωτιστικό. Είναι όντως εντυπωσιακό.

Δεν κολλάνε μεταξύ τα γαλβανιζέ.
Με το κολαουζο είναι νομίζω πιο "μαστορικό" κ πιο σωστό.