Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπάμπη πες το!

Αν έβλεπα κατασκευαστικό λάθος Κυρ θα το έλεγα...
Το αισθητικό όμως είναι καθαρά υποκειμενικό και σ´ αυτή τη περίπτωση ο ιδιοκτήτης έχει πάντα δίκιο. :grandpa:
Κί απ´ ότι βλέπω, απ´ τα σχόλια των παιδιών, μάλλον συμφωνούν μαζί σου, οπότε....
Εγω για παράδειγμα, αυτό τον υπέροχο καναπέ, θα τον άφηνα όπως είναι, ξύλινο.
Αλλά είπαμε... Περί ορέξεως κολοκυθόπιττα.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Στο τσακ τη πρόλαβα, την ετοίμαζαν για πέταμα τη τοστιερούλα.
Μια βόλτα στη Ν.Ιωνία, για αγορά αντίστασης απ´ την αντιπροσωπεία της Kenwood με 4,5 , κι έγινε καινούρια.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    128.4 KB · Views: 229
Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ετσι ειναι, οταν αγοραζεις επωνυμο προιον υπαρχει και η αντιστοιχη υποστηριξη σε ανταλλακτικα.

Πιό δύσκολα αλλάζεις λάμπα στο πορτατίφ παρά αντίσταση στη τοστιέρα. :flipout:
Το λέω για κάποιους που νομίζουν οτι "δεν πιάνει" το χέρι τους και δεν αποφασίζουν να ασχοληθούν 10 λεπτά με κάποιες εύκολες επισκευές και να γλυτώσουν κάμποσα λεφτάκια.

χαχα, αυτο να λεγεται! Πηγα να αλλαξω μια λαμπα σημερα σε ενα αποθηκακι αλλα το ντουι ηταν B22, μπαγιονετ, και δεν ειχα τετοιες λαμπες!
Ειχα ομως ενα ανταπτορακι B22 σε Ε27 το οποιο ομως δεν κουμπωνε μεσα στο παλιο ντουι επειδη τα μεταλλικα καρφακια ηταν μεγαλα (η μαλλον το παλιο ντουι ηταν στενο).

Βεβαια στο τελος ολα χωρεσαν, αλλα καλυτερα να αλλαζα αντισταση σε τοστιερα :))

Το ηλεκτρικό ρεύμα θέλει γνώσεις, σεβασμό & προσοχή από όλους μας.

Επειδή τρέχω με την τακτοποίηση του γιου για το ξεκίνημα των σπουδών του, σε 2 πολυκαταστήματα βρέθηκα χωρίς κέρμα για το καροτσάκι
.......οπότε με το που γύρισα ένα template από το Internet, κόψιμο στην κορδέλα, λίγο με την λίμα, λίγο τρόχισμα - γυάλισμα & έτοιμο το ειδικό εργαλείο με επιτυχημένη μάλιστα 3πλή δοκιμή.

Κέρμα: 1 .
Υλικό: λαμάκι πάχους 3mm.

με ένα παλιό κλειδί που δεν το χρειάζεσαι και μία τρύπα στο κάτω μέρος να περνάει στο μπρελόκ, θα έκανες την ίδια δουλειά. το πάνω μέρος από ένα κλειδί είναι στο σωστό μέγεθος και στο σωστό πάχος.

με ένα παλιό κλειδί που δεν το χρειάζεσαι και μία τρύπα στο κάτω μέρος να περνάει στο μπρελόκ, θα έκανες την ίδια δουλειά. το πάνω μέρος από ένα κλειδί είναι στο σωστό μέγεθος και στο σωστό πάχος.

Ναι συμφωνώ ..........αλλά πως θα γινόμουν Bob o μάστορας ? ! :flipout:

Ωραιος ο Κωστας!
Χρησιμο λινκ, μπορει να το κανω απο 3μμ οξια, νομιζω οτι θα εχει την απαιτουμενη αντοχη.

Α, μπράβο, είναι αυτό που ελεγα στον Μιχάλη προχθές που επισκεύασε το δικό του. Μόλις βρω κανένα scrap λαμάκι θα φτιάξω κι εγώ ένα. :afro:

Για τα καρότσια όσοι έχουν μικρά παιδιά θα το ξέρουν ήδη κάνει το κουταλάκι που δίνει μέσα το καλοκαιρινό αυγό kinder έκπληξη.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για τα καρότσια όσοι έχουν μικρά παιδιά θα το ξέρουν ήδη κάνει το κουταλάκι που δίνει μέσα το καλοκαιρινό αυγό kinder έκπληξη.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

χαχαχα άρα δεν προλαβαίνουμε?

Σε λίγες μέρες είναι τα πρώτα γενέθλια του γιού μου και εκτός από τα συνηθισμένα παιχνίδια και δώρα ήθελα να του φτιάξω κάτι να μείνει σαν ενθύμιο.
Έτσι σκέφτηκα να του φτιάξω μια πινακίδα με το όνομά του.
Πρώτη φορά που επιχειρώ κάτι τέτοιο και όλη η δουλειά έγινε με το τριμερ της μακιτα που όσο το δουλεύω τόσο πιο πολύ μ αρέσει.
Είναι πολύ ελαφρύ και σχετικά αθόρυβο με τα άλλα που έχω.

Το αποτέλεσμα δεν είναι σε καμία περίπτωση τέλειο το Θ και το Ο είναι λίγο κάπως αλλά για πρώτη φορά έκανα ότι μπορούσα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σε λίγες μέρες είναι τα πρώτα γενέθλια του γιού μου και εκτός από τα συνηθισμένα παιχνίδια και δώρα ήθελα να του φτιάξω κάτι να μείνει σαν ενθύμιο.
Έτσι σκέφτηκα να του φτιάξω μια πινακίδα με το όνομά του.
Πρώτη φορά που επιχειρώ κάτι τέτοιο και όλη η δουλειά έγινε με το τριμερ της μακιτα που όσο το δουλεύω τόσο πιο πολύ μ αρέσει.
Είναι πολύ ελαφρύ και σχετικά αθόρυβο με τα άλλα που έχω.

Το αποτέλεσμα δεν είναι σε καμία περίπτωση τέλειο το Θ και το Ο είναι λίγο κάπως αλλά για πρώτη φορά έκανα ότι μπορούσα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παρα πολυ καλη δουλεια Μακη, μπραβο!!
Ολο το φρεζαρισμα εγινε με το χερι η χρησιμοποιησες καποιον οδηγο για τις ευθειες/διαγωνιους?

Σε ευχαριστώ
Με το χέρι και πολύ σιγά.το βίντεο είναι σε χ4. Έκανα πολλές διορθώσεις μετά για να βγουν ευθεία, επίσης τα πλαϊνά όταν τα έκανα με το ρούτερ έβγαλε τόσο πριονίδι
που πήγε πάνω στην κάμερα και έτσι δεν φαινόταν τίποτα.
Στα πλαϊνά ζορίστηκε λίγο το μακιτα πύρωσε και έπεφταν οι στροφές του.