mastroxalastis
Supreme Member
- 15 November 2018
- 3,827
Εγω το πηρα για το πρακτικό του θέματος, ενα σωληνάριο μικρο εβαλα οσο ηθελα και τελος. Ουτε χαρμανια ουτε σκονες ουτε τιποτα
Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ανεβάζω αλλη μια φωτογραφία από τα πόμολα για να δώσω μια καλύτερη ιδέα. Ευχαριστώ!View attachment 170706
Δεν θα κατεδαφισω τιποτα χαχα. Καμια τρυπα σε κανενα δοκαρι θα χρειαστω. Οποτε με αυτη τη λογικη το χρειαζομαι. Απλα θεωρω οτι απο ενα απλο κρουστικο δραπανο θα ανοιγει πιο ευκολα τρυπες (?). Και με το απλο δραπανο να βγαζω περισσοτερες σπιτικες δουλειες. Πχ τις προαλλες μου σπασανε τα παιδια τη βαση του κρεβατιου απο το χοροπηδητο. Εφερα μαστορα, μου εφυγε ενα 30αρι + κατι υλικα. Αυτα να γλιτωσω οσο μπορω.. συν οτι μαθαινεις και κατι..
Ωραια δουλιτσα.Σήμερα έκανα ένα καλούπωμα σέ ένα παλαιό σιδεροσωλήνα πού κάνει χρέη κοιλοδοκού (γιά να παρατείνω τήν αλλαγή του,καί όσο τήν βγάλει),γιατί είχε αρχίσει τήν οξείδωση χαμηλά από τίς υγρασίες,έγινε χαρμάνι μέ γαρμπήλι-άμμο-τσιμέντο καί σηκώθηκε τό μπετόν 30 cm από τό χαμηλό σημείο τής οξείδωσης,κόλλησα καί 2 μπετόβεργες στήν βάση.
ΥΓ: Aυτά τά OSB είναι μανούλες γιά καλουπώματα
![]()
Ωραια δουλιτσα.
Χαλικι και αμμο απο που παιρνεις;
Πολυ καλη δουλεια μαστορα μου αλλα φαινεται οτι εισαι γέροντας αλλης εποχης απο τα υλικα που χρησιμοποιεις.
Υπαρχουν ετοιμα κονιαματα και φινο γαρμπιλομπετον για πασαν νοσον και πασαν αμαρτιαν καλωσυνατο μου γεροντακι, ασε τις αμμους, τα γαρμπιλια, τα γιαπια, τα πηλοφορια και τα μυστρια. Ζησε σαν νέοντας, οπως σου αρμοζει!
Μια χαρά δουλειά έκανες Δημήτρη....!!!!
Μιχάλη το συγκεκριμένο μια χαρά το έκανε με το πατροπαράδοτο τρόπο...Αφού γαρμπιλι,άμμος και τσιμέντο είναι τα ιδανικότερα για αυτήν την δουλειά...!!!
Τά είχα Αγγελε,ευτυχώς πάντα είμαι προνοητικός (γιατί είναι κλειστές οι μάντρες υλικών τώρα) καί έχω 4 σακκιά άμμο,4 σακκιά γαρμπήλι,καί 1 σακκί 25 κιλο τσιμέντο γιά τέτοιες ψιλο μερεμετο-δουλειές,χρησιμοποίησα 1 άμμο-1 γαρμπήλι καί λίγο τσιμέντο καί μόλις ανοίξουν οι μάντρες,θα αντικατασταθεί τό αμμοχάλικο πάλι να υπάρχει στοκάρισμα.
Αρα απο μαντρες ε; Δεν εχει πουθενα αλλου, μικρες ποσοτητες, για μικρο-μερεμετακια;
Πλακα πλακα, μαντρα με αδρανη δεν εχω ιδεα που εχει Αθηνα, και ειδικα προς τα βορεια.
Μαστρο Δημήτρη γεια στα χέρια σου.
Αν δε γεμίσεις και τη σωλήνα με τσιμέντο, τότε θα την χαρούν και τα εγγόνια σου .
Αυτά τά έτοιμα κονιάματα καί οι ρητίνες είναι γιά εσάς τούς "νεανίες" !!
Εγώ είμαι τής παλιάς σχολής καί δέν τα ξέρω αυτά,καί ούτε θέλω να σπάω τό κεφάλι μου να τα μάθω,μιά χαρά κάνω χρόνια τώρα τήν δουλειά μου μέ τό φτυάρι,τό λάστιχο μέ τό νερό,τό μυστρί,καί τόν κουβά,καί κάνω καί τήν γυμναστική μου καί είμαι καί σέ φόρμα,καί όχι ντεφορμέ μέ τά έτοιμα κονιάματα.![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.