Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Εγω το πηρα για το πρακτικό του θέματος, ενα σωληνάριο μικρο εβαλα οσο ηθελα και τελος. Ουτε χαρμανια ουτε σκονες ουτε τιποτα

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω το πηρα για το πρακτικό του θέματος, ενα σωληνάριο μικρο εβαλα οσο ηθελα και τελος. Ουτε χαρμανια ουτε σκονες ουτε τιποτα

Ετσι ακριβως!
Η μονταζοκολλα ειναι το ιδανικο υλικο για τετοια μικροσκοπικα μερεμετια σε δομικα υλικα. Και κανει και αριστη δουλεια μαλιστα.

Ωραία, θα δοκιμάσω αυτό το kit που προτείνει ο κος Χιώτης. Με την μονταζοκολλα.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ναι αυτό λέω το κρουστικό δράπανο. Θα πάω να το αγοράσω την Πέμπτη. Ελπίζω βέβαια να μην χρειάζεται τόση πολλή φυσική δυναμη για να χρησιμοποιηθεί.
-------------:----------------------------------------------------------------------------
Ανεβάζω αλλη μια φωτογραφία από τα πόμολα για να δώσω μια καλύτερη ιδέα. Ευχαριστώ!MVIMG_20200420_165851.jpg

Ειναι, θεωρω, μια καλη "μεση λυση" αυτο το μινι κατεδαφιστικο, Δημητρα. Ειναι σχετικα ελαφρυ, σε σχεση με το μεγαλυτερο parkside και 1-2 αλλα κατεδαφιστικα που εχω δοκιμασει, ενω ταυτοχρονα ειναι αρκετα δυνατο, τουλαχιστον ως δραπανο για μεγαλες τρυπες σε μπετο (ως κατεδαφιστικο μπορει να ειναι μονο για ψιλοδουλιτσες).
Τωρα, αν τυχον το βρεις πολυ βαρυ, μπορεις παντα να το γυρισεις πισω και να παρεις ενα απλο κρουστικο δραπανο, που ειναι και φτηνο (του lidl το βγαζει 20-25 ) και λιγο πιο ελαφρυ.
Να παρεις κρουστικο δραπανοκατσαβιδο μπαταριας το θεωρω λιγο κριμα, αφου εχεις το performance.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Δεν θα κατεδαφισω τιποτα χαχα. Καμια τρυπα σε κανενα δοκαρι θα χρειαστω. Οποτε με αυτη τη λογικη το χρειαζομαι. Απλα θεωρω οτι απο ενα απλο κρουστικο δραπανο θα ανοιγει πιο ευκολα τρυπες (?). Και με το απλο δραπανο να βγαζω περισσοτερες σπιτικες δουλειες. Πχ τις προαλλες μου σπασανε τα παιδια τη βαση του κρεβατιου απο το χοροπηδητο. Εφερα μαστορα, μου εφυγε ενα 30αρι + κατι υλικα. Αυτα να γλιτωσω οσο μπορω.. συν οτι μαθαινεις και κατι..

Ανεβάζω αλλη μια φωτογραφία από τα πόμολα για να δώσω μια καλύτερη ιδέα. Ευχαριστώ!View attachment 170706

Το κομμάτι που είναι σπασμένο που είναι...;
Από οτι κατάλαβα θες λύση για το σπάσιμο...;
Δηλ να κωληθει με κάποια κόλλα..

δεν ξερω αν το εχω καπου. Σκεφτομουν μηπως αλλαζα ολο το καπακι. να εβγαζα το σπασμενο και να εφτιαχνα (καποιος μαστορας) ενα καινουριο. αλλα δεν μπορω να το ξεκουμπωσω. Μοιαζει να ειναι φιξ

Σήμερα έκανα ένα καλούπωμα σέ ένα παλαιό σιδεροσωλήνα πού κάνει χρέη κοιλοδοκού (γιά να παρατείνω τήν αλλαγή του,καί όσο τήν βγάλει),γιατί είχε αρχίσει τήν οξείδωση χαμηλά από τίς υγρασίες,έγινε χαρμάνι μέ γαρμπήλι-άμμο-τσιμέντο καί σηκώθηκε τό μπετόν 30 cm από τό χαμηλό σημείο τής οξείδωσης,κόλλησα καί 2 μπετόβεργες στήν βάση.

ΥΓ: Aυτά τά OSB είναι μανούλες γιά καλουπώματα :flipout:

ts10.jpg

Δεν θα κατεδαφισω τιποτα χαχα. Καμια τρυπα σε κανενα δοκαρι θα χρειαστω. Οποτε με αυτη τη λογικη το χρειαζομαι. Απλα θεωρω οτι απο ενα απλο κρουστικο δραπανο θα ανοιγει πιο ευκολα τρυπες (?). Και με το απλο δραπανο να βγαζω περισσοτερες σπιτικες δουλειες. Πχ τις προαλλες μου σπασανε τα παιδια τη βαση του κρεβατιου απο το χοροπηδητο. Εφερα μαστορα, μου εφυγε ενα 30αρι + κατι υλικα. Αυτα να γλιτωσω οσο μπορω.. συν οτι μαθαινεις και κατι..

Σιγουρα ειναι πιο δυνατο στο τρυπημα σε μπετο. Και ειδικα αν τυχον χρειαστει να ανοιξεις μεγαλη τρυπα.
Απο την αλλη, και με ενα απλο-και φτηνο- ηλεκτρικο δραπανο, θα κανεις δουλεια σου. Και ειναι και πιο ελαφρυ και πιο φτηνο.

Σήμερα έκανα ένα καλούπωμα σέ ένα παλαιό σιδεροσωλήνα πού κάνει χρέη κοιλοδοκού (γιά να παρατείνω τήν αλλαγή του,καί όσο τήν βγάλει),γιατί είχε αρχίσει τήν οξείδωση χαμηλά από τίς υγρασίες,έγινε χαρμάνι μέ γαρμπήλι-άμμο-τσιμέντο καί σηκώθηκε τό μπετόν 30 cm από τό χαμηλό σημείο τής οξείδωσης,κόλλησα καί 2 μπετόβεργες στήν βάση.

ΥΓ: Aυτά τά OSB είναι μανούλες γιά καλουπώματα :flipout:

ts10.jpg
Ωραια δουλιτσα.
Χαλικι και αμμο απο που παιρνεις;

Ωραια δουλιτσα.
Χαλικι και αμμο απο που παιρνεις;

Τά είχα Αγγελε,ευτυχώς πάντα είμαι προνοητικός (γιατί είναι κλειστές οι μάντρες υλικών τώρα) καί έχω 4 σακκιά άμμο,4 σακκιά γαρμπήλι,καί 1 σακκί 25 κιλο τσιμέντο γιά τέτοιες ψιλο μερεμετο-δουλειές,χρησιμοποίησα 1 άμμο-1 γαρμπήλι καί λίγο τσιμέντο καί μόλις ανοίξουν οι μάντρες,θα αντικατασταθεί τό αμμοχάλικο πάλι να υπάρχει στοκάρισμα.

Πολυ καλη δουλεια μαστορα μου αλλα φαινεται οτι εισαι γέροντας αλλης εποχης απο τα υλικα που χρησιμοποιεις.

Υπαρχουν ετοιμα κονιαματα και φινο γαρμπιλομπετον για πασαν νοσον και πασαν αμαρτιαν καλωσυνατο μου γεροντακι, ασε τις αμμους, τα γαρμπιλια, τα γιαπια, τα πηλοφορια και τα μυστρια. Ζησε σαν νέοντας, οπως σου αρμοζει!

Μια χαρά δουλειά έκανες Δημήτρη....!!!!

Μιχάλη το συγκεκριμένο μια χαρά το έκανε με το πατροπαράδοτο τρόπο...Αφού γαρμπιλι,άμμος και τσιμέντο είναι τα ιδανικότερα για αυτήν την δουλειά...!!!

Πολυ καλη δουλεια μαστορα μου αλλα φαινεται οτι εισαι γέροντας αλλης εποχης απο τα υλικα που χρησιμοποιεις.

Υπαρχουν ετοιμα κονιαματα και φινο γαρμπιλομπετον για πασαν νοσον και πασαν αμαρτιαν καλωσυνατο μου γεροντακι, ασε τις αμμους, τα γαρμπιλια, τα γιαπια, τα πηλοφορια και τα μυστρια. Ζησε σαν νέοντας, οπως σου αρμοζει!

Αυτά τά έτοιμα κονιάματα καί οι ρητίνες είναι γιά εσάς τούς "νεανίες" !!:flipout:
Εγώ είμαι τής παλιάς σχολής καί δέν τα ξέρω αυτά,καί ούτε θέλω να σπάω τό κεφάλι μου να τα μάθω,μιά χαρά κάνω χρόνια τώρα τήν δουλειά μου μέ τό φτυάρι,τό λάστιχο μέ τό νερό,τό μυστρί,καί τόν κουβά,καί κάνω καί τήν γυμναστική μου καί είμαι καί σέ φόρμα,καί όχι ντεφορμέ μέ τά έτοιμα κονιάματα. -bye-

Μια χαρά δουλειά έκανες Δημήτρη....!!!!

Μιχάλη το συγκεκριμένο μια χαρά το έκανε με το πατροπαράδοτο τρόπο...Αφού γαρμπιλι,άμμος και τσιμέντο είναι τα ιδανικότερα για αυτήν την δουλειά...!!!

Να σαι καλά Κώστα.
Εφόσον τό λές εσύ ότι τό έκανα μιά χαρά μέ τόν πατροπαράδοτο τρόπο πού είσαι καί επαγγελματίας,εμένα αυτό μού φτάνει.
Κάτι διαβάζω σέ κάποια νήματα γιά έτοιμα κονιάματα,δέν καταλαβαίνω τίποτα φυσικά (τί είναι καί τί κάνουν),ούτε τό ψάχνω γιά να σπάω τό κεφαλι μου,καί απλά τά προσπερνάω καί κάνω αυτό πού ξέρω από μικρός,με το πατροπαράδοτο χαρμάνι.

Μαστρο Δημήτρη γεια στα χέρια σου.

Αν δε γεμίσεις και τη σωλήνα με τσιμέντο, τότε θα την χαρούν και τα εγγόνια σου .

Τά είχα Αγγελε,ευτυχώς πάντα είμαι προνοητικός (γιατί είναι κλειστές οι μάντρες υλικών τώρα) καί έχω 4 σακκιά άμμο,4 σακκιά γαρμπήλι,καί 1 σακκί 25 κιλο τσιμέντο γιά τέτοιες ψιλο μερεμετο-δουλειές,χρησιμοποίησα 1 άμμο-1 γαρμπήλι καί λίγο τσιμέντο καί μόλις ανοίξουν οι μάντρες,θα αντικατασταθεί τό αμμοχάλικο πάλι να υπάρχει στοκάρισμα.

Αρα απο μαντρες ε; Δεν εχει πουθενα αλλου, μικρες ποσοτητες, για μικρο-μερεμετακια;
Πλακα πλακα, μαντρα με αδρανη δεν εχω ιδεα που εχει Αθηνα, και ειδικα προς τα βορεια.

Ρε συ Μιχαλη, τωρα που το λες, ποια ετοιμα κονιαματα ειναι μαζι με αμμο ή/και χαλακι; Γιατι εχω μπερδευτει λιγακι. Δεν καταλαβαινω και δεν το λενε ρητα και οι συσκευασιες, ποια ειναι απλο τσιμεντο (με ενισχυσεις ισως) και ποια ειναι ετοιμο με τα αδρανη. Βασικα, με χαλικι δε νομιζω να υπαρχει ετοιμο, με αμμο ισως. Ή κανω λαθος;

Last edited by a moderator:
Στο λεροι έχει τσουβαλακι που βάζεις μονο νερο και εχεις ετοιμο μπετο με χαλικι. Το ειχα πάρει πέρυσι το καλοκαίρι. Για ψιλοδουλειες είναι οκ, οικονομικα ομως για μεγαλυτερα πραγματα δε συμφέρει

Αρα απο μαντρες ε; Δεν εχει πουθενα αλλου, μικρες ποσοτητες, για μικρο-μερεμετακια;
Πλακα πλακα, μαντρα με αδρανη δεν εχω ιδεα που εχει Αθηνα, και ειδικα προς τα βορεια.

Ναί από μάντρα υλικών οικοδομών στό Ιλιον.
Αλλά άν ενδιαφέρεσε έχουν καί τα Leroy-Merlin οικοδομικά υλικά σέ σακκιά γιά μικροποσότητες,καί μικρομερεμέτια.

Μαστρο Δημήτρη γεια στα χέρια σου.

Αν δε γεμίσεις και τη σωλήνα με τσιμέντο, τότε θα την χαρούν και τα εγγόνια σου .

Σέ ευχαριστώ Πάνο
Πολύ σωστό αυτό,αλλά δυστυχώς δέν έχω καθόλου πρόσβαση από τήν επάνω μεριά του σωλήνα.

Αυτά τά έτοιμα κονιάματα καί οι ρητίνες είναι γιά εσάς τούς "νεανίες" !!:flipout:
Εγώ είμαι τής παλιάς σχολής καί δέν τα ξέρω αυτά,καί ούτε θέλω να σπάω τό κεφάλι μου να τα μάθω,μιά χαρά κάνω χρόνια τώρα τήν δουλειά μου μέ τό φτυάρι,τό λάστιχο μέ τό νερό,τό μυστρί,καί τόν κουβά,καί κάνω καί τήν γυμναστική μου καί είμαι καί σέ φόρμα,καί όχι ντεφορμέ μέ τά έτοιμα κονιάματα. -bye-

Ετσι ειναι οπως το λες και ακομα χειροτερα!!!

Να φανταστεις οτι περιμενω την Πεμπτη να ανοιξουν οι πυλες του Lidl και να παρω τα αναδευτηρια για το δραπανο που εχει, για να αναμιγνυεις ξεκουραστα τα χαρμανια.
Για να γλυτωσω εστω και αυτον τον ελαχιστο κοπο να ετοιμασω μια μικρη ποσοτητα με γλυκο χαρμανακι με το μυστρι στο χερι, οπως τον παλιο καλο χειρωνακτικο καιρο!!

Εμεις οι νεανιες ειμαστε μεγαλες κοπριες, δεν το συζητω :flipout: