Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Το μόνο έτοιμο υλικό για γέμισμα με πέτρα του 0.5mm είναι στο Screed 100 της Isomat που εφαρμόζετε σε τσιμεντοκονια σαν γέμισμα..δεν ξέρω άλλο υλικό τέτοιο...
Αλλά με 8 ευρω το σακί δεν συμφέρει όταν αυτό του Δημήτρη θα ήθελε 3-4 σακιά δηλ 32 ευρω...ενω με 12-15 το πολυ καθάρισε...

Όποτε για γεμισματα 50Χ50 όπως αυτό του Δημήτρη σαν την άμμο,το τσιμέντο και το χαλίκι δεν υπάρχει...

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Ετσι ειναι οπως το λες και ακομα χειροτερα!!!

Να φανταστεις οτι περιμενω την Πεμπτη να ανοιξουν οι πυλες του Lidl και να παρω τα αναδευτηρια για το δραπανο που εχει, για να αναμιγνυεις ξεκουραστα τα χαρμανια.
Για να γλυτωσω εστω και αυτον τον ελαχιστο κοπο να ετοιμασω μια μικρη ποσοτητα με γλυκο χαρμανακι με το μυστρι στο χερι, οπως τον παλιο καλο χειρωνακτικο καιρο!!

Εμεις οι νεανιες ειμαστε μεγαλες κοπριες, δεν το συζητω :flipout:

Χάχάχά
Οταν διάβαζα στό κατάλληλο νήμα γιά τά αναδευτήρια πού ρώταγες,κούναγα τό κεφάλι μου :flipout:
Λέω επιτρέπεται ένας νεανίας body builder σάν τόν Μιχάλη αντί νά πιάνει τό φτυάρι καί νά λυώνει στά χέρια του,νά στάζει ο ιδρώτας ποτάμι απο το μέτωπο,νά σέ βλέπει η πιτσιρίκα-γειτόνισσα καί να παραμιλάει ..... "νά ένας άντρακλας πού τήν σήμερον εκλίπουν" !! καί αντ´αυτού νά περιμένει εναγωνίως να ανοίξει τό lidl γιά να πάρει τόν τεμπελο-αναδευτήρα πού γιά να κάνει ένα κουβά χαρμάνι θά πάρει μιά ώρα ανάδευση,ενώ μέ τό φτυάρι σέ 3-4 λεπτά θά είναι κομπλέ το χαρμάνι,εντροπής πράγματα. :flipout:-bye-

psilos, weather και kosstv, με μπερδεψατε 😛
Τελικα εχει ή δεν εχει στο leroy σακι ετοιμο με χαλικι; Εχω παρει 2-3 της Isomat, αλλα νομιζω κανενα δεν εχει χαλικι μεσα. Ισως αμμο.
Weather, καθε πασχα (τουτο το γλιτωσα) και καλοκαιρι, που παω στο χωριο, θυμαται ενας θειος "παλιος" οτι εχει 1-2 χαρμανια να ριξει καπου. Μιλαμε για πολυ βαρια καλογερικη.
Τοσο που λεω να παρω κι εγω το αναδευτηρι να του το κανω δωρο.
(Μια φορα που του ειπα να το ανακατευουμε σε μεγαλο κουβα, πηγε να με φαει)

psilos, weather και kosstv, με μπερδεψατε 😛
Τελικα εχει ή δεν εχει στο leroy σακι ετοιμο με χαλικι; Εχω παρει 2-3 της Isomat, αλλα νομιζω κανενα δεν εχει χαλικι μεσα. Ισως αμμο.
Weather, καθε πασχα (τουτο το γλιτωσα) και καλοκαιρι, που παω στο χωριο, θυμαται ενας θειος "παλιος" οτι εχει 1-2 χαρμανια να ριξει καπου. Μιλαμε για πολυ βαρια καλογερικη.

Μού αρέσει εσείς οι νέοι πού μέ τήν καραντίνα τώρα τό έχετε ρίξει όλοι στήν άθληση καί στό τρέξιμο μέ τά κοντά παντελόνια,τα αθλητικά παπούτσια,αλλά άν σάς πούν να πιάσετε κανα φτυάρι η καμμιά τσάπα,καί να βάλετε καμμιά γαλότσα,κάνετε τούς Κινέζους. :flipout:

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

psilos, weather και kosstv, με μπερδεψατε 

Έχει της isomat μικρη πετρα...αυτό που ανέφερα πριν..Δεν ποια έχεις παρει...
Δεν υπάρχει υλικό,και πίστεψε με έχω πάρει πολλά,που να έχει χαλίκι...
https://www.leroymerlin.gr/gr/domik...s-koniamata/skurodema-se-gkri-hroma-82314662/
Αυτο εδω ειναι το ετοιμο το μιξ

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το υλικό πρώτη φορά το βλέπω...Δεν το ξέρω..
Είσαι συγουρος ότι έχεις πάρει αυτό το υλικο για την δουλειά που λες...;
Το λέω γιατί αναφέρεται σε κτισιμο όπου η πέτρα δεν μπαινει σε υλικο που προορίζεται για αυτήν την δουλειά..

Μού αρέσει εσείς οι νέοι πού μέ τήν καραντίνα τώρα τό έχετε ρίξει όλοι στήν άθληση καί στό τρέξιμο μέ τά κοντά παντελόνια,τα αθλητικά παπούτσια,αλλά άν σάς πούν να πιάσετε κανα φτυάρι η καμμιά τσάπα,καί να βάλετε καμμιά γαλότσα,κάνετε τούς Κινέζους. :flipout:

Τσιν τσον τσαν? 😁

Χαχαχα

Αλήθεια είναι,γέμισαν οι δρόμοι από δαύτους.

Χάχάχά
Οταν διάβαζα στό κατάλληλο νήμα γιά τά αναδευτήρια πού ρώταγες,κούναγα τό κεφάλι μου :flipout:
Λέω επιτρέπεται ένας νεανίας body builder σάν τόν Μιχάλη αντί νά πιάνει τό φτυάρι καί νά λυώνει στά χέρια του,νά στάζει ο ιδρώτας ποτάμι απο το μέτωπο,νά σέ βλέπει η πιτσιρίκα-γειτόνισσα καί να παραμιλάει ..... "νά ένας άντρακλας πού τήν σήμερον εκλίπουν" !! καί αντ´αυτού νά περιμένει εναγωνίως να ανοίξει τό lidl γιά να πάρει τόν τεμπελο-αναδευτήρα πού γιά να κάνει ένα κουβά χαρμάνι θά πάρει μιά ώρα ανάδευση,ενώ μέ τό φτυάρι σέ 3-4 λεπτά θά είναι κομπλέ το χαρμάνι,εντροπής πράγματα. :flipout:-bye-

Φιλε μου στεναχωριεμαι που δεν θα γνωρισεις ποτε τη χαρα να φτιαχνεις χαρμανι με το δραπανο/αναδευτηρι στο ενα χερι και την φραπεδια στο αλλο. :cool:

Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Έχει της isomat μικρη πετρα...αυτό που ανέφερα πριν..Δεν ποια έχεις παρει...
Δεν υπάρχει υλικό,και πίστεψε με έχω πάρει πολλά,που να έχει χαλίκι...

Το υλικό πρώτη φορά το βλέπω...Δεν το ξέρω..
Είσαι συγουρος ότι έχεις πάρει αυτό το υλικο για την δουλειά που λες...;
Το λέω γιατί αναφέρεται σε κτισιμο όπου η πέτρα δεν μπαινει σε υλικο που προορίζεται για αυτήν την δουλειά..
100%. Ειναι μιξ για μπετο, καμμια σχεση με χτισιμο η σοβατισμα η κατι αλλο. Ειναι για να κανεις καλουπι και να το ριξεις μεσα.

100%. Ειναι μιξ για μπετο, καμμια σχεση με χτισιμο η σοβατισμα η κατι αλλο. Ειναι για να κανεις καλουπι και να το ριξεις μεσα.

Το λέω γιατί στα χαρακτηριστικά του λέει για χτυσιμο και με παραξενεύει...
Αλλά εαν το έχεις χρησιμοποιήσει οκ...
Προσωπικά περνώ αλλά υλικά για τέτοιες δουλειές. .

Φιλε μου στεναχωριεμαι που δεν θα γνωρισεις ποτε τη χαρα να φτιαχνεις χαρμανι με το δραπανο/αναδευτηρι στο ενα χερι και την φραπεδια στο αλλο. :cool:

Μιχάλη εγώ δουλεύω νευρικά,όταν δουλεύω ξεχνάω να πιώ καί νερό πού λέει ο λόγος !! τί μου λές τώρα γιά φραπεδιές,αυτά είναι γιά εσάς τούς νεανίες,καί "τά ζώα μου αργά" πού λένε. ! -bye-

Ετοίμο γαρμπιλομπετό MARMOLINE GB 250

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το συγκεκριμένο δεν το γνώριζα...ευχαριστουμε για την αναφορα...Στα υπόψη για το μέλλον...

κ.κ συνάδελφοι βλέπω ότι αυτά τά έτοιμα κονιάματα άν τά λέω καί σωστά,στοιχίζουν ο κούκος - αηδόνι,ενώ μέ τόν πατροπαράδοτο τρόπο έρχετε πολύ φτηνότερα π.χ 1,20 ευρώ τό τσουβάλι η άμμο , 1,20 τό τσουβάλι τό γαρμπήλι,καί τό 25 κιλο τσιμέντο στά 6,5 ευρώ.

Γιά πείτε μου γιά ποιό λόγο παίρνετε αυτά τά έτοιμα κονιάματα πού τά πληρώνεις καραβίσια πού λέμε.

Η ποιότητα αυτών των έτοιμων κονιαμάτων είναι πολύ καλύτερη από τα χύμα. Επιπλέον δεν είναι πολύ πιο ακριβά, ένα σακί 40 κιλών κοστίζει περίπου 4,00-5,00 , επισης γλιτώνεις την ταλαιπωρία τις ανάμιξης πολλών υλικών με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για μικροδουλειες ειναι βολικα, Δημητρη.
Να μην καθεσαι να ανακατευεις, να μην χρειαζεται να εχεις 3 διαφορετικα υλικα αποθηκευμενα κτλ

Εγώ πάλι δεν βλέπω μεγάλη διαφορά, έτσι και αλλιώς οι αναλογίες στο τσιμέντο είναι στάνταρ απλά αντί να έχεις δύο σακιά δλδ το τσιμέντο και το γαρμπιλι με την άμμο έχεις ένα,το έτοιμο κονίαμα.

Ο κόπος από την στιγμή που θα πρέπει να το ανακατέψεις με νερό είναι ο ίδιος.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Όπως είπε και το μέλος flag τα έτοιμα αυτά υλικά περιέχουν όλα όσα χρειάζεται ένα μείγμα για αυτήν την δουλειά..
Για το οικονομικό του θέματος έχεις ένα δίκιο αλλά η ποιότητα του ενός με το αλλού δεν μπορεί να συγκριθεί αφού τα συγκεκριμένα έχουν περάσει τεστ αντοχών η χημική τους σύσταση που δεν συγκρίνεται με τα χύμα..

Πλέον εν έτη 2020 και με πολλές εφαρμογές από τα εργοστάσια σε επισκευαστικα υλικά έχει αποδεικτει ότι το χύμα τα υλικά δεν αποτέλεσαν και την καλύτερη λύση αφού εκ των υστέρων και σε βάθος χρόνου δεν άντεξαν...

Να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα...
Σε σπίτια όπου είχαν πληγη από τον σεισμό το 1999 οι επισκευές μπετό και επιχειρημάτων σοβά έγιναν με του κλασικούς πατροπαραδοτους τρόπους...Η πολύ σκληρή λάσπη η μπετό που γινόταν δεν εδεσε ποτέ με τα παλιά κομμάτια με αποτέλεσμα να σκάνε γιατί το κομμάτι αυτό γινόταν πιο σκληρό από το άλλο...

Εποιτα αυτων των δεδομενων μπηκαν στην μάχη πολλές εταιρίες για την δημιουργια επισκευαστικων προϊόντων για την σωστή και ορθη προσέγγιση κατάλληλων υλικών ανά δουλειά.. Έτσι δημιουργήθηκαν ένα σωρό υλικά...Στο κομμάτι των επαλοιφωμενων και επισκευαστικων κομματιών που εγώ έδωσα εγώ περισσότερη βαση έχω κατάλληξη σε τουλάχιστον 25-30 υλικά που έμπρακτα κάνουν για διαφορετική δουλειά το ένα με το άλλο..

Οπότε Δημήτρη υπάρχει σοβαρός λόγος να τα χρησιμοποιήσει κάποιος γιατί έχουν αποτέλεσμα..Στην χρηση βεβαια μεγαλης ποσοτητας και επισκευης σαφως και συνφερει ο πατροπαδοτος τροπος αλλα δεν σημαινει οτι ειναι και ο καλυτερος αλλα ο συνφερον οικονομικα...

κ.κ συνάδελφοι βλέπω ότι αυτά τά έτοιμα κονιάματα άν τά λέω καί σωστά,στοιχίζουν ο κούκος - αηδόνι,ενώ μέ τόν πατροπαράδοτο τρόπο έρχετε πολύ φτηνότερα π.χ 1,20 ευρώ τό τσουβάλι η άμμο , 1,20 τό τσουβάλι τό γαρμπήλι,καί τό 25 κιλο τσιμέντο στά 6,5 ευρώ.

Γιά πείτε μου γιά ποιό λόγο παίρνετε αυτά τά έτοιμα κονιάματα πού τά πληρώνεις καραβίσια πού λέμε.

Εκτός εξιδικευμενων περιπτώσεων, απλά για να "κινείται " το χρήμα...εκατέρωθεν...