Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Στα κάγκελα της φωτογραφίας θέλουν οι δικοί μου να κάνουν ανανέωση της βαφής τους. Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω (τρίψιμο, χρώμα τι τύπου κλπ) ;

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

@Papakitou
Όντως μια φωτο θα ηταν διαφωτιστική..

@Νικος Πετειναρακης
Εάν 35χρονων δύσκολα να το βγάλεις..και από την άλλη γιατί να το βγάλεις.. ;...οπτικό το ζήτημα... ;
Είναι πολύ το κομμάτι...;

Συνήθως εαν ειναι μικρό,βέβαια έχω κάνει και ολόκληρη πλευρά σπιτιού,μπορείς να το γεμισεις/ επανασοβατισεις από πάνω....
Όμως πριν κάνεις αυτό χρειάζεται flex με 25αρη πατοχαρτο να πάρει τις ακμές για να "φαγωθει" λογο..
Τα παραπάνω για να γίνει λείο...Αλλά δεν ξέρω εσύ τι θες να κάνεις...

Αν τελικά χρειαστεί το μερεμέτι θα επανέλθω με φωτογραφίες, ευχαριστώ φίλε.

Ουτε συζυτηση για ασταρι διαλυτου...εκτος οτι θα "πεθανεις" απο την μυρωδια δεν προσφερει τιποτα επειδη ειναι ηδη βαμμενο...

Σε τι κατασταση ειναι τα τοιχια..εχουν ξεφλυδισει,εχουν μαυρισει,υπαρχει υγρασια...;παιζουν πολλα ρολο το πως θα κινηθεις...

Εαν δεν υπαρχει τιποτα απο τα παραπανω βαφεις κανονικα με πλαστικο....

https://ibb.co/g9VdBym
https://ibb.co/gZ00Nsc

Βάζω μια ενδεικτική για την κατάσταση στους τοίχους, δεν ξέρω αν φαίνεται τόσο καλά βέβαια. έχει αρκετή βρώμα και κιτρινίλες σε κάποια σημεία..
Η άλλη φώτο δείχνει ένα σοβατισμα που θέλω να κάνω, είχε πέσει από πρόβλημα που υπήρχε με κάτι νερά..
Θέλει και πεταχτο στο σημείο αυτό;
Αφού απομακρύνω τα σαθρά και όσα πρέπει να βγουν..

Όσο αφορά τα τοίχια εκεί που φενεται μαυρισμένο είναι μούχλα καθώς από τα πράγματα που υπήρχαν μπροστά δεν ανεπνεε το σημείο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μύκητες.. το πρόβλημα επόμενος είναι εσωτερικό...
Στα σημεία που είναι μαυρισμένο η θα το καθαρίσεις καλά με χλωρινη και όσο φεύγει η θα το περάσεις με ακρυλικου ασταρι δυαλιτου...Έχει η Vitex το Vitosiv και επόιτα πλαστικό...

Όσο αφορά το ταβάνι από τα νερα εκεί υπάρχει ακόμα θέμα...ποτέ επιδιωρθωθηκε απο πανω..;
Καταρχήν θέλει και άλλο ξυλωμα αφού έχει και άλλο τρίχωμα πράγμα που σημαίνει ότι έχει αποκολληθεί από το ταβάνι..
Το άσπρο σαν μαλλί( εκει που ειναι το μπετο)και το κιτρινο υπωδηλωνουν οτι η υγρασία ακόμη δουλευει....Πώς αποδεικνύεται αυτό.. ;
Όταν μονωνεται ένα εξωτερικό κομμάτι που από μέσα υπάρχει θεμα υγρασιας τους καλοκαιρινούς μήνες η υγρασία από κάπου πρέπει να εξατμιστεί...Κατά την εξάτμιση,που στην προκειμένη περίπτωση γίνεται προς τα κάτω,σπρώχνει ότι βρει μπροστά του από χρώματα μέχρι σοβά και λάσπη...
Εαν έχει γίνει πρόσφατα από πάνω τότε δεν είναι η ώρα να το επιδιορθώσεις δυστυχώς..η εικονα με τις κιτρινιλες και το μαλλι αυτο δειχνουν...Πρέπει να το αφήσεις μεχρι το Σεπτεμβρη να ξεραθει καλα και αφού το καθαρισεις καλά....
Αυτά...

Υ.γ..οι φωτο δεν φενονται τις έκανα επικόλληση στο ΝΕΤ για να τις δω..

Όσο αφορά τα τοίχια εκεί που φενεται μαυρισμένο είναι μούχλα καθώς από τα πράγματα που υπήρχαν μπροστά δεν ανεπνεε το σημείο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μύκητες.. το πρόβλημα επόμενος είναι εσωτερικό...
Στα σημεία που είναι μαυρισμένο η θα το καθαρίσεις καλά με χλωρινη και όσο φεύγει η θα το περάσεις με ακρυλικου ασταρι δυαλιτου...Έχει η Vitex το Vitosiv και επόιτα πλαστικό...

Όσο αφορά το ταβάνι από τα νερα εκεί υπάρχει ακόμα θέμα...ποτέ επιδιωρθωθηκε απο πανω..;
Καταρχήν θέλει και άλλο ξυλωμα αφού έχει και άλλο τρίχωμα πράγμα που σημαίνει ότι έχει αποκολληθεί από το ταβάνι..
Το άσπρο σαν μαλλί( εκει που ειναι το μπετο)και το κιτρινο υπωδηλωνουν οτι η υγρασία ακόμη δουλευει....Πώς αποδεικνύεται αυτό.. ;
Όταν μονωνεται ένα εξωτερικό κομμάτι που από μέσα υπάρχει θεμα υγρασιας τους καλοκαιρινούς μήνες η υγρασία από κάπου πρέπει να εξατμιστεί...Κατά την εξάτμιση,που στην προκειμένη περίπτωση γίνεται προς τα κάτω,σπρώχνει ότι βρει μπροστά του από χρώματα μέχρι σοβά και λάσπη...
Εαν έχει γίνει πρόσφατα από πάνω τότε δεν είναι η ώρα να το επιδιορθώσεις δυστυχώς..η εικονα με τις κιτρινιλες και το μαλλι αυτο δειχνουν...Πρέπει να το αφήσεις μεχρι το Σεπτεμβρη να ξεραθει καλα και αφού το καθαρισεις καλά....
Αυτά...

Υ.γ..οι φωτο δεν φενονται τις έκανα επικόλληση στο ΝΕΤ για να τις δω..

Έλα Κώστα, σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις ακόμα μια φορά.
Ναι θα κάνω εξυγίανση και καθαρισμό όπου χρειάζεται και θα δω με τις κιτρινίλες αν εμφανιστούν πάλι..
Έχει καιρό που έχει φτιαχτεί το θέμα. Πάνω από χρόνο. Απλά δεν έχει καθαριστεί το σημείο εκεί με το μπετο. Άσε να το καθαρίσω και βλέπουμε..
Όσον αφορά την τοιχοποια, επειδή ούτε εγώ ψήνομαι να πεθάνω και μάσκα με τη ζέστη αυτή δεν ενδείκνυται, θα καθαρίσω όσο γίνεται με λίγο χλωρίνη και την επόμενη μέρα θα περάσω ακρυλικό αστάρι, βασικά το vivedur νερού που έχω ήδη..

Παντως, ενας μαστορας, καποτε, που ειχε αναλαβει ενα ταβανι πολυ λεκεσμιανο απο τσιγαρο, δηλωσε οτι το κανονικο ασταρι (τοιχου) δεν θα κανει δουλεια ("θα το περασει ο λεκες τελικα") και εβαλε ασταρι μεταλλου, για καλυτερα.
Δεν ξερω αν ειχε δικιο. 4 χρονια μετα, δεν εχει περασει ο λεκες, αν λεει κατι αυτο.

Φίλε papakitou εαν εχει περασει ενας χρονος και βγαινουν κιτρικιλες ακομη κατι γινεται...
Τα σημεια με τις ασπριλες και τις κιτρινιλες ειναι ξερα η νοπα..;

Το απλό ασταρι νερού δεν κάνει τίποτα...Μην το βάλεις καθόλου καλύτερα...

Θέλει η ασταρι μετάλλου,όπως σωστα ανέφερε ο μαστορας του Άγγελου,η το πλέον εξειδικευμένο προϊόν που ανέφερα που είναι ότι καλύτερο υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις.
Άγγελε εαν εχει περαστεί σωστά και έχει βρεθεί και σταματήσει η διαρροη/υγρασια δεν θα έχει θέμα ποτέ.

Διαβάστε το προϊόν και θα καταλάβετε με το παραπάνω ότι είναι καλύτερο και από ασταρι μεταλλου..

https://www.vitex.gr/Product/29/41/VITOSIN-/

To πρόβλημα με τα ασταρια αυτά όμως όπως είπα ειναι η μυρωδιά...οπότε σε τόσο μικρό χώρο η επιλογή του καθαρισμού με χλωρίνη ισως είναι μονοδρομος...
Εγώ σε δική μου δουλειά και επειδή περνώ τις ανάλογες προφυλάξεις υγιεινής θα το πέρναγα για να ήμουν συγουρος 100%...

Η αληθεια ειναι οτι μυριζε το δωματιο για καποιες μερες μετα. Αλλα, εμεινε ανοιχτο και τελικα περασε. Και μετα, σπατουλαριστο, εγινε κουφετο. Πολυ καλη δουλεια ο ατιμος. Επαγγελματιας μπογιατζης, με αυτο ως αποκλειστικο αντικειμενο.
2-3 χρονια μετα, ανελαβε αλλος (κακως) μαστορας, που τα κανει τα παντα ολα, αλλο δωματιο και το εκανε σαν τα μουτρα του. Εγω, στην πρωτη προσπαθεια της ζωης μου να σπατουλαρω και να βαψω, πολυ πιο καλο το εκανα το μπανιο μου.
Για αυτο παιζει ρολο ο μαστορας να γνωριζει καλα τη δουλεια του.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Φίλε papakitou εαν εχει περασει ενας χρονος και βγαινουν κιτρικιλες ακομη κατι γινεται...
Τα σημεια με τις ασπριλες και τις κιτρινιλες ειναι ξερα η νοπα..;

Το απλό ασταρι νερού δεν κάνει τίποτα...Μην το βάλεις καθόλου καλύτερα...

Θέλει η ασταρι μετάλλου,όπως σωστα ανέφερε ο μαστορας του Άγγελου,η το πλέον εξειδικευμένο προϊόν που ανέφερα που είναι ότι καλύτερο υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις.
Άγγελε εαν εχει περαστεί σωστά και έχει βρεθεί και σταματήσει η διαρροη/υγρασια δεν θα έχει θέμα ποτέ.

Διαβάστε το προϊόν και θα καταλάβετε με το παραπάνω ότι είναι καλύτερο και από ασταρι μεταλλου..

https://www.vitex.gr/Product/29/41/VITOSIN-/

Καλημερα σας
Κωστα, οι κιτρινιλες δεν ειχαν καθαριστει οποτε δεν μπορω να ξερω αν ειναι προσφατες ..
Εντωμεταξυ απο πανω εχει μπανιερα, που εντελως συμπτωματικα, ενας υδραυλικος που ηρθε χτες στο χωρο για να του δειξω αλλες δουλειες, και του ειπα "τσεκαρεις λιγο τη μπανιερα γιατι δεν τραβαει το σιφονι"
Ειδε το σιφονι με φακο και ειπε οτι ειναι τελειως σαπιο και οτι χριζει αντικαταστασης, ανακαινιση δηλαδη κλπ κλπ..

Εγω να καθαρισω σε πρωτη φαση τις κιτρινιλες απο κατω που εδειξα; Για να δω αν ξαναβγαλει κατι..
Γιατι λεφτα για ανακαινιση δεν εχω αυτη τη στιγμη..
Το μπανιο ειναι αυτο

Μπορω να αναφερω την τιμη που πηρα για τη δουλεια του υδραυλικου;

Καταρχην χαιρομαι που σε εβαλα να το ψάξεις γιατί οι κιτρινιλες εποιτα από ένα χρόνο δεν μου καθόντουσαν καλά...
Άρα υπάρχει διαρροή και έχει γίνει ότι έχει γίνει από κάτω στην αποθήκη...!!!
Εάν δεν φτιαχτεί το σηφονι και τα συναφή δύσκολο να σταματήσει η κίτρινηλα....
Προς ώρας δεν κάνεις τίποτα...Η να το θέσω διαφορετικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι και να θες....
Ας το διορθώσει ο υδραυλικός πρώτα και εποιτα από διάστημα θα κανεις ότι κάνεις.

Κώστα, οι κιτρινίλες όμως, δεν καθαριστηκαν από το πρόβλημα που υπήρχε και έμπαιναν νερά εκεί μέσα.. Περίμενε να βάλω μια φώτο γιατί είμαι στο χώρο τώρα να καταλάβεις καλύτερα.
Είχε θέμα στην αποχέτευση και τρέχανε και γλυφανε τα νερά. Το σημείο που βλέπεις είναι ακριβώς έξω από το σημείο στο ταβάνι που έδειξα τις προάλλες.

Οπότε εγώ να κάτσω να κάνω μια εξυγίανση για να δούμε αν θα ξαναβγάλει σημάδια υγρασίας.

Στα κάγκελα της φωτογραφίας θέλουν οι δικοί μου να κάνουν ανανέωση της βαφής τους. Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω (τρίψιμο, χρώμα τι τύπου κλπ) ;

Εγω για την παρακατω περιπτωση χρησιμοποιω μινιο και μετα ενα χερι ντουκοχρωμα χρωματος κυπαρισσι της Vitex (verolac #49).

50012985052_ce87376524_b.jpg

Προηγειται βεβαιως καθαρισμα των καγκελων και τριψιμο μεχρι να φυγουν οι σκουριες.

Μα αφού έτρεχαν συνέχεια νερά είναι λογικό να υπάρχουν συνεχεια κτρινιλες.
Εαν εχω καταλαβει αυτό που δείχνεις στην φωτο είχε διορθωθεί πριν από χρονο..Δεν είχε διορθωθεί όμως το περιμετρικο που φενεται σαν σκασμένο και από εκεί έμπαιναν νερά. Σωστά...;
Άρα πρέπει να διορθωθεί και από έξω πρώτα για να συνεχισεις εποιτα μέσα.

Μιχάλη εαν έχεις/εχει τοπικα σκουριες θέλει γκρι αντισκουριακο,όχι σκέτο μινιο..το 49 της Vitex μόλις χθες το πέρναγα με...ωραίο βαθύ κυπαρίσσι..

Για καποιο λογο το μινιο μου εχει μεινει απο τα βαπορια και μου ειναι δυσκολο να το αλλαξω, οπως λεει και η εγγλεζικη παροιμια...you can't teach an old dog, new tricks :)

Δεν διαφωνω οτι υπαρχουν πλεον εξελιγμενα υλικα που ισως να κανουν καλυτερη δουλεια.
Παντως μεχρι στιγμης δεν εχω κανενα προβλημα με το παραδοσιακο μινιο σε ολες τις χρησεις του σαν αντισκωριακο ασταρι.

Ο μεγαλυτερος νταλκας στα σωληνωτα καγκελα ειναι το τριψιμο. Ολα τα αλλα ειναι ευκολα.
Ειχε βαλει καποιος ενα ωραιο εξαρτημα που επαιρνε γυαλοχαρτα και τα καμπυλωνε. Χωρις αυτο, εγω τουλαχιστον, δεν βρηκα κανεναν ευκολο τροπο/μηχανημα. Και δοκιμασα μπολικα.

Για καποιο λογο το μινιο μου εχει μεινει απο τα βαπορια και μου ειναι δυσκολο να το αλλαξω, οπως λεει και η εγγλεζικη παροιμια...you can't teach an old dog, new tricks :)

Δεν διαφωνω οτι υπαρχουν πλεον εξελιγμενα υλικα που ισως να κανουν καλυτερη δουλεια.
Παντως μεχρι στιγμης δεν εχω κανενα προβλημα με το παραδοσιακο μινιο σε ολες τις χρησεις του σαν αντισκωριακο ασταρι.

Η δουλεια θα γινει και με αυτο...και εαν δεν εχεις προβλημα εισαι οκ...απλως κατα την γνωμη μου νομιζω οτι το αντισκουριακο παει καλυτερα σε τετοιες περιπτωσεις...
Ο μεγαλυτερος νταλκας στα σωληνωτα καγκελα ειναι το τριψιμο. Ολα τα αλλα ειναι ευκολα.
Ειχε βαλει καποιος ενα ωραιο εξαρτημα που επαιρνε γυαλοχαρτα και τα καμπυλωνε. Χωρις αυτο, εγω τουλαχιστον, δεν βρηκα κανεναν ευκολο τροπο/μηχανημα. Και δοκιμασα μπολικα.

Σφουγγαρακια λεπτα ειναι η λυση για σωληνες.....τα παρακατω που βλεπεις μπορεις να τα γυρισεις 360 μοιρες και δεν κοβονται...-bye-

https://www.panagiotopouloi.gr/xromata/gialoxarta/gialoxarta-sfougari/sfougari-2-plevrwn.html

Έχεις πολυεργαλείο;
Αν έχεις πάρε αυτό