Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Μα αφού έτρεχαν συνέχεια νερά είναι λογικό να υπάρχουν συνεχεια κτρινιλες.
Εαν εχω καταλαβει αυτό που δείχνεις στην φωτο είχε διορθωθεί πριν από χρονο..Δεν είχε διορθωθεί όμως το περιμετρικο που φενεται σαν σκασμένο και από εκεί έμπαιναν νερά. Σωστά...;
Άρα πρέπει να διορθωθεί και από έξω πρώτα για να συνεχισεις εποιτα μέσα.

Μιχάλη εαν έχεις/εχει τοπικα σκουριες θέλει γκρι αντισκουριακο,όχι σκέτο μινιο..το 49 της Vitex μόλις χθες το πέρναγα με...ωραίο βαθύ κυπαρίσσι..
Ναι δεν ξερω γιατι δεν το φτιαξανε αυτο ενω κανανε δουλεια στον φωταγωγο, και αλλαξαν ολες τις αποχετευσεις..

Mπαμπη καταπληκτικο...!!!
Θα παω να το παρω....!!!!

Ναι δεν ξερω γιατι δεν το φτιαξανε αυτο ενω κανανε δουλεια στον φωταγωγο, και αλλαξαν ολες τις αποχετευσεις..

Σε καθε περιπτωση θα πρεπει αυτο πρωτα να φτιαξεις....

Έχεις πολυεργαλείο;
Αν έχεις πάρε αυτό

Α, γεια σου! Αυτο πρεπει να ηταν. 😁
Παλι σε εξοδα μας βαζετε κ. Μπαμπης μας 😛
Βεβαια, δεν ξερω αν το μπουρζουαδικο bosch θα ταιριαζει με το μπασκλας parkside μου. Ειναι κοντινες οι εγκοπες, αλλα οχι σιγουρα ιδιες.
Τα "χαρτακια" που λεει ειναι τα απλα γυαλοχαρτα ή θελει καποιο ειδικο μεγεθος/τυπο κτλ, που θα τα πουλαει πανακριβα η bosch;

Mπαμπη καταπληκτικο...!!!
Θα παω να το παρω....!!!!

Σε καθε περιπτωση θα πρεπει αυτο πρωτα να φτιαξεις....

Μπαινει στη λιστα κι αυτο.. ειναι πολλες οι δουλειες, και το σπιτι πανω απο 100 χρονων.. τα υδραυλικα ειναι 60ετιας

Παλι σε εξοδα μας βαζετε κ. Μπαμπης μας ο˜›

Τα "χαρτακια" που λεει ειναι τα απλα γυαλοχαρτα ή θελει καποιο ειδικο μεγεθος/τυπο κτλ, που θα τα πουλαει πανακριβα η bosch;

Όποτε μαζεύεις κανα φράγκο να μου στέλνεις ΡΜ. :flipout:

Γυαλόχαρτο βάζεις όποιο θες, αρκεί να είναι με βέλκρο. Ά, και υπάρχουν αντάπτορες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν δεν ταιρίαζει στο δικό σου πολυεργαλείο.

Μέσα στην φαινομενικά μικρή ανακαίνιση στο χωριό (που τελικά μεγάλωσε... στο δρομο) βρέθηκε διακόπτης αλε ρετουρ με κορδονακι της δεκαετίας του 60 ο οποιος φυσικά και θα χρησιμοποιηθεί !!
Ενα δείγμα..
29257db870cf29b4bf8099ab6115abf6.jpg
f4855ce1921fde139293bbed7298e0a5.jpg

Έχεις πολυεργαλείο;
Αν έχεις πάρε αυτό

Το εχει φιλος και μου εχει πει οτι το γυαλοχαρτο δεν κραταει καλα και φευγει.
Εχουμε πει να το φερει απο εδω να δουμε τι πατεντα στηριξης του γυαλοχαρτου μπορει να γινει καθως ειναι οντως ενα χρησιμο προσαρτημα για το πολυεργαλειο.

Βεβαια υπαρχει η περιπτωση να μην το χρησιμοποιει σωστα, δεν το εχω δοκιμασει ακομα αρα δεν μπορω να εχω τεκμηριωμενη αποψη.

Μιχάλη εγώ καταλάβαινω ότι το μήκος του γυαλοχαρτου πρέπει να είναι συγκεκριμένο ώστε να κάνει και την καμάρα αλλά και να πιάνει αριστερά/δεξια εκεί που πρέπει...
Τώρα στο θεμα πίεσης,κοιταζοντας με δευτερη ματια,υπάρχει ένα ερωτηματικό κατά πόσο θα μείνει σταθερό το γυαλοχαρτου...Εαν ξεκολλαει απο τα σκρατσ αριστερα/δεξιά με ευκολία θα είναι σπάσιμο νεύρων να το επιδιορθώσεις συνέχεια...
Σε βιντεο που ειδα δειχνει λειτουργικά ενταξυ....Εγώ συγουρα θα χρειαζομουν κάτι τέτοιο...
Το έχουν τα παιδιά στο Toolplanet...οπότε θα πάω να το επεξεργαστώ...και θα το δείξει...

1/5 με ζεστο νερο...και φυσικα γαντια.

Με scotcbrite καντω... Από την άγρια πλευρά...
Ωραία.. Με ένα σφουγγάρι το τρίβω, το αφήνω λίγο και μετά σκουπιζω ή θέλει και ξέβγαλμα με βετεξ καθαρό;

Με βετεξ καθαρό εποιτα κάνα 2 φορές...Αλλά ίσως χρειαστεί πρώτα και δεύτερη φορά με scotcbrite σε καποια σημεία.. θα το δεις που θέλει.

Έκανα κάποια κομμάτια αλλά βαρέθηκα.. Δεν πρέπει να είναι μούχλα, βρώμα είναι..
Το πέρασα μια με 80αρι πατοχαρτο και θα το ασταρωσω..
Να βάλω vitosin? Είναι και σχετικά ακριβό σαν υλικό αλλά ξενοιάζεις..

Η χλωρινη δεν εκανε τιποτε..;...η δεν το πολυ ζαλησες...

To vitosin δεν ειναι ακριβο...6 με 7 ευρω και θελει και αραιωση 10% με T350(της Vitex)για να περαστει....

Εγω το ειχα κανει με εκεινα τα υποτιθεται ειδικα αντιμουχλικα, που βρωμανε (κυριολεκτικα) οτι ειναι χλωρινη.
Ειχε κανει αμεσως πολυ καλη δουλεια στη μουχλα.
Αφηνε, απλως, εναν απλωμενο λεκε (τα...πτωματα), που μετα ηθελε λιγο κανονικο καθαρισμα.

Η χλωρινη δεν εκανε τιποτε..;...η δεν το πολυ ζαλησες...

To vitosin δεν ειναι ακριβο...6 με 7 ευρω και θελει και αραιωση 10% με T350(της Vitex)για να περαστει....

3λιτρο θα πάρω, γύρω στα 15 γιατί έχει κι άλλους τοίχους που είναι σε παρόμοια κατάσταση ο χώρος..10%? 5 λέει στο σαιτ..
Αλλά δεν γράφει και μεγάλη καλυπτικοτητα πάντως.. 8-9 το λίτρο

Πέρα από όλα τα άλλα μερεμετια έχω κι αυτο.
Πρέπει να έχει πέσει μετά την πλακα...

Απ' έξω με δίκτυ με νεροσταλακτη και από μέσα δίκτυ θα γινει; ή να το ξηλωσω όλο και να ρίξω άλλο;

Ένας μάστορας που ήρθε και καλά. Είπε να πέσει τσιμέντο από κάτω και μπροστά και μετά να το περάσει τριφτο.

666b731abb39d41075e1135635b526f6.jpg
aa6f5dd4582063077f44ca12052c08d0.jpg

Παναγιωτη εξτρα τούβλο νομιζω πως είναι χωρίς "δεσιμο"...
Εγώ θα άνοιγα την ρωγμή περιμετρικά καλα θα εκανα μια στρωση τα χοντρα γεμισματα και εποιτα θα το εντυνα με αλκιδικο πλεγμα 4Χ4 χιλιοστα και μέσα και έξω βάζοντας έτοιμο σοβά η κόλλα..
Ο νεροσταλακτης να μπει στην κρεμαση από την κάτω πλευρά θα βοηθήσει στην αποφυγή νερων.

Στην περίπτωση όμως που είναι κούφιο σχεδόν όλο καλύτερα να το ξυλωσεις και να ρίξεις μπετό με πλέγμα και αναλογες αντιριδες στο από κάτω...

Αυτό που αναφέρεις για τον μάστορα δεν το πολύ κατάλαβα.

Έξτρα τσιμέντο είναι και έχει ξεκολλήσει.
Οπότε ξηλωμα καλύτερα, τσιμέντο με πλέγμα με καμιά μπετοβεργα να πιάσει στην πλάκα. Και μετά σπατουλατισματα κλπ για μέσα εξω. Ή το άλλο που είχες πει για λούκι από μέσα σε ταράτσα σε κάποιον.

Ο μάστορας ήθελε να καλουπωθει όλο. Για να πιάσει τσιμέντο από κατω- μπροστά-πανω και μετά να το περνούσε πεταχτό και σοβά.