Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

εγώ είμαι επαγγελματίας , αλλά´, κατά παραχώρηση , μιλάω και με τους ερασιτέχνες εδώ .
Βρε βαρεμένοι ερασιτέχνες του κερατά είμαστε όλοι μας , συμφορουμίτη pavlos49.
Άλλο , αν πολλοί εδώ μέσα , έχουν εργαστήρια και εργαλεία , που θα ζήλευαν και επαγγελματίες .

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σημερα νομιζω τελειωσα με το παγκοπριονο και δεν θα ασχοληθω ξανα.
Εχω πλεον ενα heavy duty φρακτη ευκολα ρυθμισιμο και μετακινουμενο.
Εφτιαξα και ενα νεο μαχαιρι διαχωρισμου, εβαλα και μερικες πινελιες και τελος.
Να πω οτι ειμαι σε ακριβεια κοπης με σφαλμα μεταξυ 0,4 και 0,6 mm απο οσο μπορεσα να τσεκαρω με το παχυμετρο. Καλα δεν ειναι?

uploading pictures

Σε παραδεχομαι πραγματικα Νεκταριε, μπραβο φιλε!!

Επειδη εγω κοβω μικρου παχους ξυλα, παρατηρησα οτι ισως να ειχα θεμα με τις τρυπες του φρακτη χαμηλα, μηπως εμποδιζε στιγμιαια καποιο κομματι. Μηπως να τις κλεισεις με λιγο στοκο?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σε παραδεχομαι πραγματικα Νεκταριε, μπραβο φιλε!!

Επειδη εγω κοβω μικρου παχους ξυλα, παρατηρησα οτι ισως να ειχα θεμα με τις τρυπες του φρακτη χαμηλα, μηπως εμποδιζε στιγμιαια καποιο κομματι. Μηπως να τις κλεισεις με λιγο στοκο?

Στοκο δυσκολα. Εχω σκεφτει να βαλω ενα προσθετο προφυλακτηρα απο mdf παχους 4mm. Αλλα το αφηνω για το μελλον.

Πολύ ωραίος ρε συ Νεκτάριες καλοδούλευτο να ειναι! Το σφάλμα που αναφέρεις εξαρτάται σε τι μήκος κοπής το μέτρησες :). Εκοψες ξερω γω 10 πόντους και μέτρησες στις άκρες μισό χιλιοστό ή έκοψες ένα μετρό και στις άκρες είδες τόσο;

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κούκλος λέμε.
Ίσως έναν δίσκο με περισσότερα δόντια να χρειαστεί μόνο.

image hosting free
Rough cutting εγκαρσια σε κυβακια 2χ2

+1 . Μπράβο Νεκ , πολυ καλη δουλεια !
για δωστε μια προταση για δισκο που σε κοψιμο με τομη δεν θα εχω αυτο το αγριο αποτελεσμα.

Νεκτάριε είσαι ο ήρωάς μου.

:HTEHEH56:

Πολύ ωραίος ρε συ Νεκτάριες καλοδούλευτο να ειναι! Το σφάλμα που αναφέρεις εξαρτάται σε τι μήκος κοπής το μέτρησες :). Εκοψες ξερω γω 10 πόντους και μέτρησες στις άκρες μισό χιλιοστό ή έκοψες ένα μετρό και στις άκρες είδες τόσο;

Σε κοματι 10-15 ποντων αλλα και με μετρηση στα δοντα του δισκου στις δυο ακρες σε πληρη εκταση του, με το φρακτη
Αναρωτιομουν αν αυτο αλλαζει σε μηκη μεγαλυτερα της διαμετρου του δισκου, μιας και η αρχικη κοπη/εισοδος του ξυλου δινει το αρχικο κοψιμο.

Νεκτάριε κόψε μία τάβλα 1μ μήκος και δες πόσο χάνει γιατί μισή μοίρα στους 10εκ είναι πολύ....εάν δεν έχεις τάβλα κόψε κάτι που να έχει ένα επαρκές μήκος για να βγει συμπέρασμα...κάπου είχα βρει στο ιντερνετ ενα βιντεο που κάποιος με 5 κοπές έβγαζε πόσο χάνει το δισκοπρίονο και το έφτιαχνε....το ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω.....

Σωτήρη μάλλον λες αυτό αλλά είναι για τη μετροταινία

https://www.youtube.com/watch?v=fPsiM6LRgfs

ή αυτό που έχει να κάνει με το Sled

https://www.youtube.com/watch?v=UbG-n--LFgQ

Ο Νεκτάριος λέει το φράκτη.
Νεκτάριε λογικά το σφάλμα όσο αυξάνεται το μήκος του προς κοπή κομματιού αυξάνεται και αυτό. Δες το σχέδιο παρακάτω έτσι το έχω στο μυαλό μου. Αν είναι λάθος ας πει κάποιος.
icRxnfq.jpg
edit: Μαλακία η σκέψη μου το σκέφτηκα σαν Sled στο σχέδιο.....

Last edited:

Καλα ο κερκινεζος στο βιντεο εχει ανεβασει πολυ ψηλα το πυχη.
Εγω δεν εχω καν τετοιας ακριβειας παχυμετρο και απο ξυλεια επισης ελλειπης.
Αλλα θα προσπαθησω να το κανω στο επομενο crosscut sled αν φτιαξω.

Ο Νικόλας θα σε βοηθήσει να αγοράσεις έναν Optiline for wood 48 δόντια!
Πάντως δεν ξέρω γτ βγαίνουν τόσο άγριες οι κοπές σου!
Στο σύνθετο ελάτε πως βγαίνουν?