Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κατα μηκος βγαινουν πολυ καλες, φαινεται στη φωτογραφια. Στο καθετο με τα νερα γινετε αυτο. Συνθετο δεν εχω δοκιμασει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κυριακο εσυ με το μανισιο εισαι?
Αυτος που φοραει ειναι με 16 δοντια.
Να παω σε αυτο,
http://www.bosch-pt.com/gr/el/accoc...ισκοπρίονα-χεριού/πριονόδισκος-optiline-wood/
ή σε αυτο
http://www.bosch-pt.com/gr/el/accoc...ισκοπρίονα-χεριού/πριονόδισκος-optiline-wood/
?

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Όλα ωραία Νεκτάριε !!!

Για δίσκο εγώ είχα πάρει αυτόν
z3RM9bt.jpg

Από το κέντρο βίδας και βγήκε πολύ καλός.

Είχα πει και πριν ότι το μαχαίρι δεν πρέπει να βγαίνει πιο πάνω από την άκρη του δίσκου. Στην δική σου περίπτωση επειδή είναι σταθερό θα πρέπει να είναι χαμηλότερο ή ίδιο ύψος όταν το εργαλείο είναι στο ψηλότερο σημείο.
Αν βάλεις να κόψεις κάτι πιο χονδρό από το ύψος του δίσκου με σκοπό να το περάσεις και από την ανάποδη για να ολοκληρωθεί η κοπή ...θα σου κολλήσει. Δεν ξέρεις πότε θα σου τύχει κάτι τέτοιο να το κόψεις ...γι αυτό πρέπει να είσαι έτοιμος.

Κατά τα άλλα η κατασκευή είναι μια χαρά για την δουλειά που το χρειάζεσαι.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Όλα ωραία Νεκτάριε !!!

Για δίσκο εγώ είχα πάρει αυτόν
z3RM9bt.jpg

Από το κέντρο βίδας και βγήκε πολύ καλός.

Είχα πει και πριν ότι το μαχαίρι δεν πρέπει να βγαίνει πιο πάνω από την άκρη του δίσκου. Στην δική σου περίπτωση επειδή είναι σταθερό θα πρέπει να είναι χαμηλότερο ή ίδιο ύψος όταν το εργαλείο είναι στο ψηλότερο σημείο.
Αν βάλεις να κόψεις κάτι πιο χονδρό από το ύψος του δίσκου με σκοπό να το περάσεις και από την ανάποδη για να ολοκληρωθεί η κοπή ...θα σου κολλήσει. Δεν ξέρεις πότε θα σου τύχει κάτι τέτοιο να το κόψεις ...γι αυτό πρέπει να είσαι έτοιμος.

Κατά τα άλλα η κατασκευή είναι μια χαρά για την δουλειά που το χρειάζεσαι.

Αυτο με το μαχαιρι ηδη εχει δρομολογηθει...
Οσο για το δισκο, multimaterial και ποιο μικρος απο αυτο που παιρνει το δισκοπριονο. (190 vs 184).
Τον εχεις δοκιμασει, εισαι οκ με τη κοπη?
Edit: σου βγηκε καλος...!
βλεπω οτι υπαρχει και στις διαστασεις που θελω.
θα εχει fine cutting ο ομως ως πολυδισκος?

Ναι σε ξύλο είναι μια χαρά άλλα υλικά δεν έχω κόψει αλουμίνια κλπ. ...εμένα παίρνει 180 διάμετρο αλλά τον 184 τον χώρεσε μια χαρά. Εσύ πάρε την διάμετρο την δική σου.

Εγώ πάντως κοιτούσα για λύσεις βιομηχανικών επιπέδων για φραχτη, αλλά πανάκριβα. http://www.cnccat.gr/index.php?id=1&catid=54 .Οι τιμές στα αλουμινια είναι για 10cm υλικού...

¨Έχεις βρει κάποιο προφίλ που να κάνει για φράχτη ...δηλαδή να "σούρνει" το ένα μέσα στο άλλο με σταθερότητα??

¨Έχεις βρει κάποιο προφίλ που να κάνει για φράχτη ...δηλαδή να "σούρνει" το ένα μέσα στο άλλο με σταθερότητα??

Συγκεκριμενα ειδα μια εικονα στο ιντερνετ με ακριβως αυτα τα αλουμινια. Μαλιστα ενας αντικατεστησε τον εργοστασιακο φραχτη με αλουμινιο 40x90 και δεν τον αλλαζει.

IMG_20140320_123329.jpg
bandsaw-fence-nearendback-36.jpg
machined-aluminum-extrusion-tablesaw-fence.jpg

190X30x2 16 οδοντες

Μήπως το ξύλο ήταν χάλια; Πολύ μαλακό ή βρεγμένο;
Πολύ περίεργο μου φαίνεται αυτό που βλέπω. Το δικό μου έχει δίσκο με 12 δόντια και τέτοιες κοπές δεν έχω δει.
Αν θες, πριν αγοράσεις δίσκο, κι επειδή φοράμε τις ίδιες διαστάσεις, μπορώ να σου δανείσω έναν Makita 12 δοντιών κι ένα Festool 48 δοντιών νομίζω, να δοκιμάσεις για να βεβαιωθείς αν το πρόβλημα είναι ο δίσκος.
Δεν έχω πρόχειρη φωτογραφία τώρα να σου δείξω, έχω όμως μια χθεσινή εγκάρσια κοπή με το δίσκο του Metabo σε 4 δοκαράκια σουηδικό 5χ5.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    130.4 KB · Views: 129

Πολύ ωραίος ο πάγκος Νεκτάριε. Μπράβο.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κατι τετοι θυμαμαι και εμενα 7 και κατι, απλα ειδα το δεκαρακι κομμενο και απορησα.

Για να είναι ακριβώς το ιδιο μήκος τα βάζω ταυτόχρονα, κόβω τα 9 cm και μετά αφαιρώ τα δυο πάνω καδρονάκια που έχουν κοπεί ήδη και συνεχίζω με τον τελευταίο πόντο των κάτω.
Η αλήθεια είναι οτι τη φωτογραφία αυτή τη τράβηξα για να "στην πώ", να σου πώ "δες τι πάχη κόβουν τα εργαλεία κι εσύ πήγες και πήρες ξυραφάκια για σπίρτα". :grinning-smiley-043
Είμαι καλός άνθρωπος όμως και δεν το έκανα.

Άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει σχήμα και το επιπλάκι...
Μια ο χώρος που δεν υπάρχει όμως, μια ο χιονιάς.... Χέσε μέσα... Να δούμε πότε θα ολοκληρωθει..

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    156 KB · Views: 215

Μπαμπη, φχαριστω για τη προσφορα αλλα ειναι καπως δυσκολο να μου δωσεις τους δισκους να δοκιμασω...
Τωρα που το σκεφτομαι ισως να μη φταιει ο δισκος αλλα εγω. Δηλαδη η ταχυτητα που εκοψα τα ξυλα. Εχετε δει πως κοβουν καυσοξυλα με δισκο ή κορδελα? ε, ετσι γρηγορα τα περασα και γω... Ειπα λεπτα ξυλακια ειναι τα κοβει σαν μαρουλι. Και πηρα φορα και εκοβα, εβγαζα, εκοβα, εβγαζα, εκοβα....μετα προσεξα το αποτελεσμα. Γιατι δεν στεκει οπως λετε το αποτελεσμα αυτο. Εχω κοψει ποιο χοντρα καδρονακια και η κολη ηταν σαν απο ξουραφι. Αλλα εκει λογω παχους πηγα ποιο αργα...
Θα δοκιμασω παλι αυριο και θα ενημερωσω το φιλοθεαμον κοινο. Παντως ενας δισκος με περισσοτερα δοντια, αργα ή γρηγορα θα μπει στο οπλοστασιο.

Άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει σχήμα και το επιπλάκι...
Μια ο χώρος που δεν υπάρχει όμως, μια ο χιονιάς.... Χέσε μέσα... Να δούμε πότε θα ολοκληρωθει..
Σαν το δικο μου ειναι...(καμια σχεση)
Τι σου κανει αν εχεις ή δημιουργεις αριστη ξυλεια!

Να το κάνεις Νεκτάριε να μου φυγει και εμένα η απορία.

Μπάμπη πολύ καλό!
Τι είπες θα απογινει ???
Σαν μπαράκι μου κάνει εμένα πάντως!
Ραφακια θα μπουν?
Τις ενώσεις πως τις έκανες?

Μπαμπη, φχαριστω για τη προσφορα αλλα ειναι καπως δυσκολο να μου δωσεις τους δισκους να δοκιμασω...

Αμάν... :bang:
Καλά, όχι να το παινευτώ αλλά είμαι πολύ... βλάκας... Νομίζω οτι όλοι είναι Αθήνα, εδώ δίπλα μου.

Σαν το δικο μου ειναι...(καμια σχεση)
Τι σου κανει αν εχεις ή δημιουργεις αριστη ξυλεια!

Ξεχονδριστήρας !!
Αυτό είναι το μυστικό. Έπρεπε να δείς πολσο πέτσικα ήταν τα καδρονάκια, ειδικά το ένα άστα να πάνε. Και να πείς οτι ήθελα και τίποτε τρίμετρα τετράμετρα... Για 85 πόντους μήκος ήθελα.

Να το κάνεις Νεκτάριε να μου φυγει και εμένα η απορία.

Μπάμπη πολύ καλό!
Τι είπες θα απογινει ???
Σαν μπαράκι μου κάνει εμένα πάντως!
Ραφακια θα μπουν?
Τις ενώσεις πως τις έκανες?

Αυτό θα γίνει με ραφάκια αλλά όχι island, θα είναι κλειστό γύρω γύρω, δυο πορτάκια μπροστά και ρόδες στα πίσω πόδια.
Μέσα θα μπούν πιάτα, θα έιναι σε μια γωνιά δίπλα στη κουζίνα και μ´ ένα χερουλάκι θα το τραβάς στο σαλόνι όταν γίνεται κάποιο τραπέζι με πολλά άτομα. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων...
Οι ενώσεις είναι όλες με καβίλιες, πουθενά βίδα, στρογγυλές στα μικρά δοκαράκια και πλακέ στις πάνω τάβλες. Με πλακέ καβίλιες θα δεθεί και το καπάκι.
Για τα πλαινά είμαι ακόμα σε σκέψεις, μάλλον θα τα κάνω βιδωτά εσωτερικά, ίσως με γωνιά αλουμινίου, για να μπορείς αν το θελήσεις να το κάνεις και ανοιχτό, island δηλαδή.
Μια σκέψη ήταν να κάνω τα πορτάκια ίδια με το καπάκι και οι υπόλοιπες πλευρές να μην είναι ξύλο αλλά inox. Το φοβάμαι όμως λίγο αυτό.:chinscratch: