Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Ειχα ανακαινισει το διαμερισμα μου στο Βουκουρεστι το 2002 και ειχα βαλει παραθυρα PVC, δεν ειχα χρειαστει ρολα.
Σημερα, μετα απο 20 χρονια, διατηρουνται θαυμασια παρα τους βαρυτατους χειμωνες και τους καυσωνες το καλοκαιρι.

Με αλλα λογια θα προτιμουσα και σημερα το PVC εναντι του αλουμινιου και απο αποψη αντοχης αλλα και αισθητικης.

• Like
Reactions: nickolas
Ειχα ανακαινισει το διαμερισμα μου στο Βουκουρεστι το 2002 και ειχα βαλει παραθυρα PVC, δεν ειχα χρειαστει ρολα.
Σημερα, μετα απο 20 χρονια, διατηρουνται θαυμασια παρα τους βαρυτατους χειμωνες και τους καυσωνες το καλοκαιρι.

Με αλλα λογια θα προτιμουσα και σημερα το PVC εναντι του αλουμινιου και απο αποψη αντοχης αλλα και αισθητικης.
Τα παράθυρα (ανοιγόμενα PVC) έχουν μπει ήδη. Εχω παραγγείλει και τα ρολά επίσης PVC, αλλά έχω second thoughts που λένε :P

Λευκα; Παντως σε φινιρισμα/ομορφια νομιζω ποιο ωραια ειναι του αλουμινιου εκτος αν βαλεις laminate πανω.
Σε αντοχη δε ξερω απο τη μια τα pvc εχουν γαλβανιζε κοιλοδοκο συνηθως που ισως να ειναι πιο δυνατο απο τα αλουμινια.

Καλημέρα.
Η μ@λ@κία του ΣΚ που μας πέρασε: Τρύπημα σε κολώνα, 4εκ από την άκρη. Για κάποιο λόγο ήμουν σίγουρος ότι θα τρυπήσω μπετό και είχα βάλει από το ξεκίνημα τρύπημα με σφυρί -τελικά ήταν σοβάς και από μια τρύπα 8 χιλιοστά έφυγε ένα κομμάτι 10Χ20εκ. Με κλειστά τα μαγαζιά και για να μην το βλέπω όλο το ΣΚ και μου σπάνε τα νεύρα, έβαλα επισκευαστικό τσιμέντο (αυτό μόνο είχα) και μετά στόκο σπατουλαρίσματος. Μετά το βάψιμο ήταν σαν να μην έγινε καθόλου.
Το τρύπημα φαίνεται λίγο πάνω από την μέση...
222.jpg

Μετα απο αρκετες επισκευες και συντηρησεις τελικα εγινε
αντικατασταση των δυο μοτερ του 27ετη απορροφητηρα της κουζινας.

Χρειαστηκα δυο καινουργια μοτερ τριων ταχυτητων, ενα αριστεροστροφο και ενα δεξιοστροφο,
που αφθονουν στην αγορα και τα πληρωσα 46 ευρω..

Η αντικατασταση των μοτερ μαζι με τον δυσκολο εσωτερικο καθαρισμο του απορροφητηρα
κρατησε δυο ωρες, και εγινε επιτοπιως, δλδ χωρις να ξεκρεμασω την συσκευη.

Στη φωτο τα παλια μοτερ.
NYSTJls.jpg

Μετα απο αρκετες επισκευες και συντηρησεις τελικα εγινε
αντικατασταση των δυο μοτερ του 27ετη απορροφητηρα της κουζινας.

Χρειαστηκα δυο καινουργια μοτερ τριων ταχυτητων, ενα αριστεροστροφο και ενα δεξιοστροφο,
που αφθονουν στην αγορα και τα πληρωσα 46 ευρω..

Η αντικατασταση των μοτερ μαζι με τον δυσκολο εσωτερικο καθαρισμο του απορροφητηρα
κρατησε δυο ωρες, και εγινε επιτοπιως, δλδ χωρις να ξεκρεμασω την συσκευη.

Στη φωτο τα παλια μοτερ.
NYSTJls.jpg
Τον εσωτερικό καθαρισμό πως τον έκανες; (ειχα στο μυαλό μου ατμοκαθαριστή γι αυτή τη δουλειά)

Τον εσωτερικό καθαρισμό πως τον έκανες; (ειχα στο μυαλό μου ατμοκαθαριστή γι αυτή τη δουλειά)
Ως καθαρισμο μετα απο 27 ετη, εννοω αφαιρεση συμπαγους λιγδας παχους 3χιλιοστων με κοφτερη σπατουλα και μετα σκουπισμα με πανι βουτηγμενο σε βενζινη καθαρισμου. Αυτο εγινε και στο χωρο που φιλοξενει τα μοτερ εφ'οσον τα έβγαλα για να τα αντικαταστησω.

• Like
Reactions: spcav
Τι απορροφητήρα έχεις ρε φίλε; Το μοτέρ του δικού μου (ένα έχει) το πλήρωσα πριν μια πενταετία 130 ευρώ μιας και δεν το βρήκα και εύκολα λόγω εικοσαετίας !

Το καθάρισμα έγινε με αλκαλικό υγρό (δυστυχώς έχει κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα για να σας δώσω περισσότερα στοιχεία) , πέντε λεπτά μετά τον ψεκασμό ξέπλυμα με νερό και τρέχανε όλες οι κιτρινίλες σαν να ήταν σκόνες , ρωτήστε σε καταστήματα με είδη καθαρισμού και απορρυπαντικά .

Την ίδια δουλειά έκανα και εγω στον απορροφητήρα πρόσφατα. Ο δικός μου ήταν 23 ετών Siemens, με ένα μοτέρ και η μπίχλα ήταν ατελείωτη. Αλλαξα το μοτέρ με €25 από γνωστό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και στην φωτογραφία φαίνεται μετά τον καθαρισμό. Εκανε πολύ καλή δουλεια ο Λιποκαθαριστής (overlay). Μόνο με αυτό και αρκετή υπομονή καθάρισαν όλα !

VID_20211225_205552_Moment.jpg

Last edited:
Η μάνα έχει βρει την υγειά της με το Varioclean της Stihl. Μια εφημερίδα από κάτω και ψεκάζει. Το τι πέφτει δεν περιγράφεται

• Like
Reactions: skysound and spcav
Η μάνα έχει βρει την υγειά της με το Varioclean της Stihl. Μια εφημερίδα από κάτω και ψεκάζει. Το τι πέφτει δεν περιγράφεται
Απλα δεν ξερω τι μπορει να κανει σε δεκαετίες μακας.... :LOL:

Είναι μια δουλειά που πρέπει να κάνω κι εγώ κάποια στιγμή - απορροφητήρας 22 ετών και δεν τραβάει τίποτα.
Από που ξεκινάμε; Βρίσκουμε το μοτέρ με βάση το μοντέλο του απορροφητήρα ή είναι στάνταρ τα μεγέθη;

Πρόσεξε. Για να πάρεις καινούριο μοτέρ θα πρέπει πρώτα να βγάλεις το παλαιό και με αυτό ως δείγμα να πάς στο κατάστημα για να πάρεις το καινούριο, στις ίδιες διαστάσεις, τα ίδια Watt & τα ίδια καλώδια.

• Like
Reactions: dk31 and nikfor
Σε ποιο κατάστημα πάμε για μοτέρ;
Ένας φίλος με ρώταγε πριν μερικές ημέρες και μάλλον θα αλλάξει απορροφητηρα

Μιας και η συζήτηση είναι περί απορροφητήρων, πριν ένα μήνα κάηκε το μοτέρ και από τον δικό μου (teka καμινάδα).

IMG_20221109_164258.jpg

Αγόρασα ένα μοτέρ με 20€

IMG_20221110_142316.jpg

Εβαλα τα καλώδια με την φίσα από το παλιό μοτέρ στο νέο με κολλητηρι και καλάι μιας και το νέο δεν είχε καλωδίωση

IMG_20221110_183712.jpg

Καθαρισα το μεγαλύτερο μέρος της μπιχλας στη φτερωτή με ζεστό νερό, απορρυπαντικό για τα πιάτα και τρίψιμο

IMG_20221111_112950.jpg

Και πλέον δουλεύει μια χαρά!

IMG_20221111_113209.jpg

Για την παραπάνω εργασία, ηλεκτρολόγος που ρώτησε η σύζυγος για να το φτιάξει (επειδή με είχε πιάσει μια βαρεμάρα και για 2 εβδομάδες που είχε καει δεν έπαιρνα την απόφαση να το μαστορεψω) ζήτησε 150€, δηλαδή 100€ ολόκληρο το σετ με τα δύο εξωτερικά πλαστικά, τη φτερωτή και το μοτέρ (της είπε ότι πάει σετ όλο) συν 50€ εργασία.......για αυτό ότι χαλάει και θεωρούμε ότι είναι στις δυνατότητες μας να το φτιάξουμε, ας το προσπαθήσουμε, ρωτώντας και ψάχνοντας!

Υπ' οψιν παιδια οτι σε απορροφητηρα με δυο μοτερ, αν φρακαρει
και σταματησει το ενα, τοτε το αλλο δεν "τραβαει" καθολου αερα.

Και αυτο συμβαινει γιατι οταν ο απορροφητηρας λειτουργει σωστα,
το δεξιοστροφο και το αριστεροστροφο μοτερ
συνεργαζονται συμπιεζοντας τον αερα προς την εξοδο,
ετσι οπως πρεπει δλδ.

Εαν σταματησει το ενα απο τα δυο, τοτε ο αερας που ωθειται
απο το λειτουργικο μοτερ βγαινει ξανα πισω στην κουζινα
δια μεσου της φτερωτης του μοτερ που ειναι φρακαρισμενο.

Λογω του θορυβου του λειτουργικου μοτερ,
πολυ δυσκολα μπορει καποιος να καταλαβει οτι εχει
σταματησει το αλλο, και φυσικα δεν
μπορει να αντιληφθει γιατι ο απορροφητηρας δεν "τραβαει".

Τωρα οσον αφορα το ειδος του μοτερ, θα πρεπει να ταριαζουν οι
διαστασεις, ποσες ταχυτητες εχει (δλδ η καλωδιωση), και οσο το δυνατον τα watt.
Για παρα πολλες μαρκες απορροφητηρων ταιριαζουν αυτα τα universal.

Last edited:
Σας ζηλεύω, στον δικό μου δεν είχε χαλάσει το μοτέρ αλλά ο διακόπτης, ευτυχώς έβλεπα ταινία και δεν είχα ξαπλώσει καθώς ήταν γύρω στις 12 το βράδυ όταν άκουσα κάτι σαν σπινθηρισμό, πήγα προς την κουζίνα όπου ακουγόταν και μου μύρισε έντονα καμμένο, κατέβασα ασφάλεια και με τον φακό συνέχισα ώσπου είδα λίγο καπνό, εννοείται πως ήταν λιωμένος εσωτερικά. Ο διακόπτης πάει πακέτο με καλωδίωση και μοτέρ . Δεν ξέρω τι θα είχε γίνει εάν είχαμε πέσει για ύπνο.