Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εχεις δικιο δεν το ειδα το link... Το ξερω το site αυτο αλλα θα ηθελα να τα παρω απο Ελλαδα ...

Όχι Αγάπη δεν έχω ασχοληθεί με τους συγκεκριμένους για 2 λόγους .
1ον δεν γουστάρω να έχω σταθερούς σφιγκτηρες στους πάγκους εργασίας (προτιμω τα πολυμορφικά dogs τις μεγγενες και γενικα τους σφιγκτηρες χειρός) και
2ον κάποιους που είχα βρει είχαν 25+ ο ενας . Ήταν όμως πολυ ποιοτικοί και πιο εργονομικοι απο αυτούς που έβαλες , είχαν ενα είδος καστανιας (σκαλωτο) που προσαρμοζονταν αυτόματα στο ύψος και δεν χρειαζόταν να φτάσουν στο τέρμα όπως οι δικοί σου για να κλειδωσουν .

Με ρεταλια που ειχα εκατσα σημερα και εφτιαξα (απεργια γαρ) μια γλαστα για το πεζοδρομιο..Δεν ειναι κανενα αντικειμενο υψηλης αισθητικης,αλλα περασα μια χαρα!

Attachments

• IMG_20160204_163435.jpg
    IMG_20160204_163435.jpg
    184.1 KB · Views: 162
  • IMG_20160204_163458.jpg
    IMG_20160204_163458.jpg
    178.1 KB · Views: 165

Δεν είναι υψηλής αισθητικής????
Και ποιος το ορίζει αυτό ρε συντεκνε ????
Πανέμορφη είναι και την φαντάζομαι ήδη με φυτεμένους πανσεδες και διμορφοθηκες!!!!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Γλαστρα που αμα βαλεις ενα μαξιλαρακι γινετε και σκαμπο! Well done mate.

Εγω σημερα εβαλα σε εφαρμογη το σχεδιο κατασκευης της πατεντας μετατροπης του κολωνατου σε ξυλοτορνο

Για αρχη αντικατεστησα ολη τη βαση που ειχα απο παλια φτιαξει με μια που τυλιγει το κορμο του κολωνατου. Προσθεσα επισης ενα νεο κινουμενο φρακτη με φρενο πισω για παραλληλη θεση με τη προσοψη της βασης
Στο φρακτη εχω βαλει και ενα καρφι στο κεντρο που σημαδευει τον αξονα για τηρηση της ευθυγραμμισης. Απομενει μονο να μπορεσω να σημαδεψω μονιμα αυτον με καποιο τροπο, γιατι ο μαρκαδορος σβηνει.

Στη συνεχεια εφτιαξα τη πατεντα του τορνου

Εφτιαξα μια υποδοχη στο φρακτη με γωνιες ωστε οταν χρησιμοποιω να βρισκεται το jig παντα στην ιδια θεση. Αυτο βοηθαει και στη κολωνα της ντιζας, να ειναι σχεδον καθετη, κουμπομενη σε μια υποδοχη επισης στο jig. Το πανω ακρο βιδωνει στην υποδοχη που ειχε το κολωνατο για το μετρητη βαθους. Μετρητης βαθους ανακριβης που στο τελος μου εσπασε...

Επισης στο jig περιλαμβανεται ενας φτρακτης απο πισω που κραταει τα πριονιδια που ξεφευγουν απο τη σκουπα. Επισης περιοριζει και τη προσβαση απο πισω στο χερι.

Μια τελυταια βελτιωση που θα κανω θα ειναι να βαλω μια ροδελα στη κατω στηριξη για να μην "πεφτει" με το χρονο επεξεργασιας το ξυλο χαμηλοτερα και δημιουργει κραδασμο. Κατα τα αλλα στο πρωτο δοκιμιο που εφτιαξα, η λειτουργια πηγε μια χαρα και η σκουπα λειτουργησε αψογα.

free image host

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστω μαστορια. Εβαλα το εξαρτημα κοπης γιατι εχει καλυτερο γραπωμα στο ξυλο. Αφου δεν το χρησιμοποιω για ταπες...

Πολύ ωραία καί πρωτότυπη η γλάστρα μπράβο Νίκο

Νεκτάριε συγχαρητήρια,έχεις αποδείξει στήν πράξη ότι άν έχει γνώσεις,μεράκι καί όρεξη κάποιος κάνει τά πάντα

Νικόλα στην γλάστρα οι εξωτερικές γωνίες είναι διακοσμητικές ή συμμετέχουν στην στήριξη?? Μου αρέσουν σαν ιδέα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νεκτάριε συγχαρητήρια,έχεις αποδείξει στήν πράξη ότι άν έχει γνώσεις,μεράκι καί όρεξη κάποιος κάνει τά πάντα

Ναι δώστε του αέρα με όλα αυτά τα κλαπατσίμπανα που φτιάχνει ...να φάει κάνα χέρι στο τέλος :flipout:

Βάλε τουλάχιστον ένα ρουλεμάν από κάτω να γυρίζει σωστά το ξύλο.

Last edited:

Μου αρέσει !!! θα το εφαρμόσω και εγώ ...κάτι ήθελα για εκεί και μου το έδειξες :worshippy:

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νικόλα στην γλάστρα οι εξωτερικές γωνίες είναι διακοσμητικές ή συμμετέχουν στην στήριξη?? Μου αρέσουν σαν ιδέα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι δώστε του αέρα με όλα αυτά τα κλαπατσίμπανα που φτιάχνει ...να φάει κάνα χέρι στο τέλος :flipout:

Βάλε τουλάχιστον ένα ρουλεμάν από κάτω να γυρίζει σωστά το ξύλο.
Τι κλαμπατσιμπαλα?
Ρουλεμάν. Καλή ιδέα. Πως όμως θα μπορούσε να μπει...:BXVZCBXZ6: