Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χθες και σήμερα ασχολήθηκα με κάγκελα!! Πέρασα στο μικρό μπαλκονάκι για δοκιμή...

uploadfromtaptalk1454959688807.jpg

uploadfromtaptalk1454959789929.jpg

Και αφού πιστεύω τα πήγα ικανοποιητικά, θα αρχίσω και το μεγάλο μπαλκόνι. .

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Johnny πολύ ωραία ....:worshippy:
Δικό σου σχέδιο και υλοποίηση ή απλώς τα κόλλησες στην θέση τους ???
Ότι και να είναι μου αρέσει !!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νεκτάριε σου είχα πει ότι για να μην βρίσκει η βίδα στο ξύλο( αν έβαζες βίδα) θα πρέπει να μεγαλώσεις το βάθος σκαψίματος εκεί που θα είναι το κεφάλι της βίδας.
Νομίζω ότι η βίδα που θα σφιχτεί με παξιμάδι έχει καλύτερη καθετότητα ...και θα μπορούσες πριν το ξύλο επάνω να βάλεις και ροδέλα με ένα άλλο παξιμάδι για να έχει καλύτερη στήριξη το τεμάχιο που θα δουλεύεις.
Πως την είδες την κατασκευή τώρα με το ρουλεμάν??

Μπομπα!
Δεν βρηκα καμια βιδα να ταιριαζει σε αυτο το ρουλεμαν. Και δεν βρισκει κατω γιατι το ρουλεμαν ειναι στενοτερο της βασης,οποτε εχει ξυλο απο κατω, της βασης.

Και εγω εφτιαξα κατι πιο ταπεινό ... Ενα τραπεζακι απο παλέτα .....
Βαζω μια φωτο παρακάτω και θα ακολούθησει εντός των ημερών αναλυτική παρουσίαση οπως παντα ...

http://postimg.org/image/d1q9rq04f/

Καιρό ήθελα να τα αρχίσω αλλά δεν προλαβαίνω!! Παίρνεις τα στρογγυλά σε 6μετρες Βεργες, διαλέγεις το σχέδιο από τα "τοξα" και από εκεί και πέρα κόβεις-κολλάς!! Το πιο δύσκολο είναι να ευθυγραμιστουν τα "τοξα" και να μπουν στις ίδιες αποστάσεις, ιδίως αν δεν έχεις κανένα χέρι βοηθείας!!

Μπράβο Γιάννη πολύ ωραίο σχέδιο
Απλό καί ωραίο starman75

Μπράβο Γιάννη , πολυ ωραίο το αποτέλεσμα ! :-)

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χθες και σήμερα ασχολήθηκα με κάγκελα!! Πέρασα στο μικρό μπαλκονάκι για δοκιμή...

View attachment 124424

View attachment 124426

Και αφού πιστεύω τα πήγα ικανοποιητικά, θα αρχίσω και το μεγάλο μπαλκόνι. .
Επαγγελματίας ή σοβαρός χομπιστας;;;

Γιάννη μπράβο! Πανέμορφο κάγκελο.... :worshippy:

Δεν έχω καταλάβει κάτι όμως... Εντάξει με τις βέργες, κόβεις κολλάς. Με τα τόξα τί γίνεται; Εσύ τα σχεδίασες και τα έκοψες;
Με τι τα έκοψες;

Πρώτη φορά πιάνω κάγκελα παιδια! Τα κόλλησα με μια inverter CEMONT με ηλεκτρόδια (φοβερό εργαλείο) που πήρα πριν κανένα χρόνο αλλά για το μεγάλο το μπαλκόνι (10m x 11m γωνία) θα δανειστώ από φίλο μια argon για πιο γρήγορα. ..

Δεν έχω καταλάβει κάτι όμως... Εντάξει με τις βέργες, κόβεις κολλάς. Με τα τόξα τί γίνεται; Εσύ τα σχεδίασες και τα έκοψες;
Με τι τα έκοψες;

Τα τοξα Μπάμπη τα περνεις έτοιμα διαλέγεις σχέδιο πάχος που θέλεις τις τρύπες και στα κόβουν! 5-6 χιλιοστά πάχος έχουν, με λέιζερ νομίζω το κόβουν!

Last edited:

Με τι τα έκοψες;

Έτοιμα τα πήρε τα τόξα απλά διάλεξε σχέδιο.

Τα τοξα Μπάμπη τα περνεις έτοιμα διαλέγεις σχέδιο πάχος που θέλεις τις τρύπες και στα κόβουν! 5-6 χιλιοστά πάχος έχουν, με λέιζερ νομίζω το κόβουν!

Έτοιμα τα πήρε τα τόξα απλά διάλεξε σχέδιο.

Ευχαριστώ Γιάννηδες....
Δεν ήξερα οτι υπάρχουν και τόξα έτοιμα. Κι όσο το κοιτάζω τόσο μ´αρέσει!

Δυο μέρες το πάλευα αλλά άξιζε το κόπο. Ενα πεταμένο σετάκι απο ράφια που γίνεται και τραπεζάκι αν τα βάλεις δίπλα δίπλα.
Εβγαλα καρφιά που τα είχανε βάλει προφανώς για να το "στηρίξουνε" και καλά, βίδες που ήταν μετρικές, και συνδετήρες παρακαλώ............ Το χρώμα δε μου άρεσε αλλά ούτε ταίριαζε με το σπίτι αλλά ήταν και σε μαύρο χάλι.
Οπότε....

PMEx7KZ.jpg

s9k6toK.jpg

fgC9p9n.jpg

MRWRIFg.jpg

E9hLLOI.jpg

Οπου δε μπαίνει ταινιολειαντήρας μπαίνει σκαρπέλο...

rE7oNYO.jpg

Και αφού το έτριψα με το περιστροφικό μέχρι που ανέβηκα 240 γυαλόχαρτο πέρασα βερνίκι εμποτισμού σε χρωματισμό σκούρας καρυδιάς για να ταιρίαζει με τα έπιλα στο σημείο που θα μπεί.

gTPQkSZ.jpg

DuI73xO.jpg

UcupKGy.jpg

YFrQXl5.jpg

eQbCFPu.jpg

Τα ράφια απο κάτω θα τα βγάλω και θα τα κάνω συρτάρια και επάνω θα μπει ένας καθρέπτης. Ολα αυτά αφού βρω που έχω αφήσει τους ώμους, τη μέση και τα χέρια μου :HTEHETH63:

Γειά στά χέρια σου Αγάπη,αγνώριστο τό έκανες πολύ ωραίο.