Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τελειωσα το βοηθητικο τραπεζακι για το bbq με μια μικροαλλαγη κ στο σχεδιο κ στα ξυλα τελικα αφου αντι για παλετα χρησιμοποιησα ενα παλιο μαδερι οικοδομης

f410276df57dca6dc3092d0be94dae10.jpg

0bf35b587ec23dd4c4288d02948fa131.jpg

e668eeeec756160d8da77610bc585fd8.jpg

bda347d58cfcfc4b36b5b67efae8118d.jpg

412981f1ef9c787255ef28d83e507cf6.jpg

3ad46458e3b5998468e59273697811f9.jpg

a49eb1cfeb2aeb38c9feedcf4cda2f2b.jpg

c3ff304dac923b89ae7e1b9f7539b785.jpg

732097a5817303687c40e7fb95fe7aec.jpg

Ωραίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιοοοοοοοοοοοοοοοο. Αυτά φτιάχνετε και με βάζετε σε διαδικασία να σας αντιγράφω :D

Το μόνο που θα άλλαζα προσωπικά είναι τις ενώσεις των κάτω περιμετρικών ξύλων όπου θα τις έκανα με φάλτσο 45 μοιρών για να "δένει" το κόνσεπτ με το καπάκι :)

Δεν εχω ιδεα απο βαψιμο ξυλου! Τωρα παω μερλιν να δω.. Θελω ενα βερνικι αλλα να ειναι καπως σκληρο. Το τραπεζι θα ειναι σε κλειστο χωρο. Τι προτεινετε;

Για τον χρωματισμό του ξύλου δοκιμάστε την κάσια.Φυτική βαφή (την παίρνεις σε στερεά μορφή,σε κόκους σαν νεσκαφέ) και αφού την διαλύσεις σε ζεστό νερό μπορείς να χρωματίσεις το ξύλο κατά πως θέλεις....από "απαλό ξανθό" μέχρι σχεδόν μαύρο.Πειραματίζεσαι και βλέπεις πόση θα χρησιμοποιήσεις,πόσα χέρια θα περάσεις κλπ.

IMG_20160226_164149.jpg
Κατά σειρά:
Κάσια στην φυσική της μορφή.Στο πρώτο βάζο δύο κουταλάκια κάσια διαλυμένα σε ένα μπρίκι νερό και στο δεύτερο βάζο κανέλα και καφές βρασμένα (επίσης χρωματίζουν το ξύλο,το χρησιμοποίησα σ`ένα ποτήρι για να είμαι σίγουρος ότι η βαφή θα είναι κατάλληλη για επαφή με τρόφιμα)

Φίλε Γιάννη καλορίζικο νά τό χαρείς μέ καλή παρέα καί ωραία εδέσματα,βλέπω τό έκανες βράχο,προβλέπω πολλά κιλά η προβατίνα -bye-

Τήν κάσια τήν χρησιμοποιώ συνήθως όταν στοκάρω καί μετά πρίν τό βερνίκι περνάω κάσια στό ίδιο χρώμα τού βερνικιού γιά νά κρύψει τήν ασπρίλα τού στόκου,πού δέν κρύβεται μέ τό βερνίκι

Οσο πιο χοντρο τοσο πιο καλο Μητσο !!

46de792890204d43dde590734410c84d.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πηρα το κρουστας που πε ο Κυρ αλλα μου ειπε οτι δε χρειαζεται εμποτισμου αλλα sealer πρωτα για να κλεισουν οι ποροι κ να μην τρεξει το βερνικι

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίο Γιάννη. Θύμισε μου το παγκοπρίονιο ποιο είναι;

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μοντέλο; Καλό; Πόσο;

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος είναι κολλητάρι μου
Πες μου ποιον έχεις φίλο να σου ποιος είσαι... χαχαχα

Γιανναρα δεν είναι για να μην τρέξει το βερνίκι το σεαλερ αλλά για να καλυψει ομοιόμορφα την επιφάνεια.
Το εμποτισμου θα το εβαζες αν ήθελες να αλλαξει χρωμα το ξύλο φιλε .

To sealer είναι υπόστρωμα ικανό να κλείνει μικρές τρύπες,κρακαρίσματα (μικρά) και ατέλειες στο ξύλο.Αφού το περάσεις (όσα χέρια χρειαστεί) θα σου δώσει λεία επιφάνεια έτοιμη να δεχτεί βερνίκι ή όποιο άλλο φινίρισμα επιλέξεις.
Δεν χρωματίζει το ξύλο παραπάνω από ένα τόνο (σαν να βρέξεις το ξύλο).
Εννοείται ότι τρίβουμε το σιλερ πριν περάσουμε το τελικό βερνίκι.

Ωραία κατασκευή Γιάννη. Πως εδεσες τα ξύλα μεταξύ τους στις ορίζοντες επιφάνειες;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ το καλοκαίρι έφτιαξα ενα τραπέζι βεραντας και χρησιμοποίησα καβιλιες. Είχα πάρει το εργαλειακι της wolfcraft.

Πανο το μηχανημα ειναι τελειο για 2 κατοσταρικα.. Αν εισαι αθηνα περνα για δοκιμη φιλε.....

Κυριακο το σιλερ μου το εδωσε να γεμισω τις ατελειες των ξυλων (κατι σαν γεμιστικο ασταρι που χρησιμοποιουμε στις λαμαρινες μετα το στοκαρισμα), να το τριψω να γινει τελειως λειο κ μετα να περασω το βερνικι που μου ειπες το οποιο ειναι κ σε χρωμα πευκου. Μου φαινονται παντως πιο δυσκολα τα υλικα προεργασιας κ βαφης του ξυλου απ οτι να βαψεις ενα ολοκληρο αυτοκινητο. Ισως ειναι αρχη ακομα

Τις ενωσεις αν εννοεις στο καπακι με τα φαλτσα, πρωτα τελαρωσα με κολλα και καρφωτικο στις ακρες για ενισχυση και μετα εβαλα τις ταβλες σφηνωτες χωρις κολλα αλλα με κοντρα απο κατω