Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Θα γίνει super... το καλό πράμα από την αρχή φαίνεται. .. κράτα μας ενήμερους. .

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αυτος ειναι παγκος!! Μεγαλος και χορταστικος!!! Μπραβο Νικο, πολυ καλη δουλεια!!

Βλεπω οτι θα τον κλεισεις απο κατω με ντουλαπακια, ετσι?

Πολυπαγκος θα γινει με κυρία ενασχόληση την οργανοποιία. Θα βάλω και το ρουτερ ανάποδα , περιμένω την βαση δραπανου της neutechnik με τη νεα χρονια να μπει επανω και να δουλευω τα γυαλοχαρτα και αργότερα ενα δισκοπριονο. Τωρα ήρθαμε σε αυτο το σπιτι και η σοφίτα θα γινει εργαστήριο μιας και ποτε δεν είχα δικό μου χωρο. Είχα μονο το γραφείο που φαινεται στο βάθος. Ας φτιάξω αυτόν και μετά θα ακολουθήσουν και ραφιερες και αλλοι πάγκοι. 60 τετραγωνικά πλάκα με τα 30 να ειναι ωφέλιμα λόγο κλίσης της σκεπής .

Ωραίος! :music-smiley-005:

Τεράστιος και χορταστικός πάγκος...
Φαντάζομαι οτι η μελαμίνη θα θέλει και προσοχή, κυρίως στα χτυπήματα απο πέσιμο σφυριών κλπ. Νομίζω όμως οτι στην κατασκευή οργάνων δεν χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα βαριά εργαλεία.

Μια μικρη παρατηρηση και απο εμενα.
Ισως θα επρεπε να εκανες το πανω μερος αφαιρουμενο.
Επειδη θα δεχεται τις καταπονησεις ισως καποια στιγμη χρειαστει να το αλλαξεις.
Ετσι εχω κανεισ τον δικο μου.
28 χιλιοστα συνθετο ελατο και επανω βιδωτο και οχι κολλητο κοντρα πλακα 8 χιλιοστα.
Συν απο πανω mdf ωστε να μπαινει και βγαινει οταν χρησιμοποιειται σε αλλες εργασιες.

Μπράβο Νίκο καλοδούλευτος νά είναι,τόν σκελετό γιατί προτίμησες τύπου ντέξιον καί οχι ξύλο ?

Αφαιρουμενο μπορει να κανει ενα κομματι ρεταλι που του εχει περισσεψει και καθε φορα που χρειαζεται να σφυροκοπαει να το βαζει με σφιγκτηρες πανω στον παγκο. Ειναι πολυ αβολο απ´ολες τις αποψεις να κανει αφαιρουμενη ολη την επιφανεια. Η μελαμινη αλλωστε ειναι ανθεκτικο υλικο που μπορει να τραβηξει πολυ ζορι. Για τις γρατζουνιες δεν το συζηταμε, παγκος εργασιας ειναι :))

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο Νίκο καλοδούλευτος νά είναι,τόν σκελετό γιατί προτίμησες τύπου ντέξιον καί οχι ξύλο ?

Ο σκελετός νομίζω είναι η ραφιέρα του lidl, αυτή που είναι 2 κομμάτια και μπαίνουν είτε έτσι είτε το ένα πάνω στο άλλο και σηκώνει 150kg load.

Μετά το σκέφτηκα για την μελαμινη σε περπτωση που χαλάσει για να την αλλάξω , αλλα μικρο το κακο. Βάζω άλλη απο πανω κολλημένη με ταινία διπλής όψης . Αλλα ακόμη και το σφυρί που χρησιμοποιούμε ειναι ματσολα... Στη χειρότερη μπορω να γυρίσω την επιφάνεια ανάποδα ... Τα πόδια ειναι η ραφιερα του lidl. Ειναι αρκετά σταθερή. Αν δεν πετύχει αυτο που εχω στο μυαλό μου δεν χαλάει ουτε η ραφιερα ουτε η επιφάνεια. Απλα δεν εχω τα εργαλεία να κόψω χοντρά ξύλα για να κανω ξύλινη ολη την κατασκευή .

Αβολο ???
Για ποιο λόγο?
Αντί για κόλλα χρησιμοποιείς βίδες σε κάποια σημεία.
Το έχω εφαρμόσει.

Εννοω, να βαζει και να βγαζει ενα τεραστιο τεμαχιο 2 χ 1 μετρα και να το αφηνει τριγυρω.. δεν ειναι το πιο βολικο πραμα.

Άλλο λέω εγώ.
Αφαιρουμενη επιφάνεια πάγκου για μελλοντική αντικατάσταση.
Επιπλέον αυτής η προστασία που προσφέρει ένα πρόσθετο φύλλο φθηνου φύλλου ξύλου η παραγωγού δεν είναι αμελητέα!
Ένας καλός πάγκος είναι επένδυση και πρέπει να προστατευεται.

Εγω παντως παρασύρθηκα απο τους Αμερικανούς που κολλάνε φύλλα μελαμίνης για να κάνουν τους πάγκους για ρουτερ και αλλα επιτραπέζιες κατασκευές . Εκεί εχουν κόντρα πλακέ με επένδυση μελαμίνης . Εδω δεν εχω δει κατι τέτοιο.

Έκανα το ένα αυλάκι στον πάγκο. Δύο απορίες. Μπορώ να στερεωσω τη μεταλλική ραγα με ταινία διπλής όψης ; πήγα να φρεζαρω για να βάλω βίδα αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι καλό γιατί είναι λεπτό το μέταλλο. Και δεύτερη ερώτηση. Το δεύτερο πρέπει να είναι τέλεια παράλληλο. Καμία ιδέα να χρησιμοποιήσω αυτό που έκανα ήδη ως οδηγό για το δεύτερο ;uploadfromtaptalk1451649819071.jpguploadfromtaptalk1451649848376.jpg

Για το κολλημα πιστευω αν η ταινια ειναι ποιοτικη θα κανεις δουλεια. Αλλιως θα ελεγα λιγη θερμη σιλικονη σε σημεια.
Για τη παραληλοτητα φτιαξε ενα κοματι μηκους οσο το οφσετ πουβθες και συμφωνα με αυτο σημαδεψε απεναντι. Οποτε με κοινο σημειο αναφορας θα εχεις τελεια παραλληλη γραμμη.

Πως εφτιαξες το αυλακι?

Με δυο κομμάτια κόντρα πλακέ πάχους 6mm ως dato, τη βοήθεια της γωνίας της wolfcraft για γωνιασμα των ξύλων και με της βοήθεια του παχύμέτρου υπολόγισα το offset απο το δαχτυλίδι αντιγραφής του router . Στην αρχή ενα μικρο πέρασμα σε ρεταλι και μετά στον πάγκο .