Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Οπότε εύλογα δημιουργείται η απορία γιατί να πλανιστουν όπως επίσης γιατί να βγουν ατοφια και επιμελώς από την παλέτα.

Οπως έγραψα και στον Νίκο για την διαδικασία Κυρ (και να περάσει η ωρα..χαχα...) .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

προδιαγραφες πλανισμενων?:smash:

Προσεξε μη βαλεις πολλα στη σομπα, αναλογα με τα υπολοιπα ξυλα, διοτι ειναι στεγνες οι παλλετες και θα αναπτυξουν υπερβολικη θερμοκρασια που μπορει να κανει ζημια στη σομπα

Το έχω ξανακάνει απλα μου τελείωναν Νεκ , τα μπερδευω με κάτι ψιλοχλωρά κουτσουρα που έιχα κόψει .

σημερα ολοκληρωσα το μεγαλυτερο μερος ενος κρεβατιου που φτιαχνω!!:award:
Μενει το συρταρι που θα μπει απο κατω.
Πολύ ωραίο. Τις κάθετες πλευρές πώς τις ενωσες; Διακρίνω κάτι μαύρο με βίδες αλλά δεν καταλαβαίνω τι είναι.

Δεν θυμαμαι πως λεγεται αλλα ειναι 2 πλαστικα που βιδονονται σε καθε πλευρα και αφου κουμπωσει το ενα μετο αλλο μπαινει μια βιδα και τα σφιγει.εχω κανει και τις κρυφες βιδες της wolfcraft για εξτρα ενισχυση!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

σημερα ολοκληρωσα το μεγαλυτερο μερος ενος κρεβατιου που φτιαχνω!!:award:
Μενει το συρταρι που θα μπει απο κατω.

Μπράβο Βαγγέλη, τι ξύλο χρησιμοποιείς;

Ελατο χρησιμοποιησα.με οξυα θα ηταν καλυτρο αλλα το εμαθα αφου αγορασα τα ξυλα.

Λίγο διαφορετικό μαστόρεμα για σήμερα.

Αλλαγή ζαντών στο ποδηλατάκι μου γιατί τις παλιές τις ψιλοάλλαξα τα φώτα.

Φυσικά καινούρια λάστιχα χωρίς σαμπρέλα. Περισσότερες φωτό προσεχώς.

Καλοπατητες Νίκο!!!
Fulcrum?

Yes. Πρώτη φορά θα τις δοκιμάσω αν και μου φαίνονται αρκετά ποιοτικές Κυριάκο.
Θα φάνε πέτρα που θα πάει σύννεφο.

Νικο αλυσιδες δε βλεπω!! πως θα κινησε στα χιονια ?? :smile::smile:

Με τόσο φαρδύ λάστιχο δεν έχω ανάγκη από χιόνια και λάσπες.
Θα δεις όταν τελειώσω την μετατροπή!!!

Πολύ ωραίο. Τις κάθετες πλευρές πώς τις ενωσες; Διακρίνω κάτι μαύρο με βίδες αλλά δεν καταλαβαίνω τι είναι.

Φεράμια κρεβατιών τα ζητάς. Υπάρχουν σε πλαστικά με μία ή δύο βίδες και υπάρχουν και σε μεταλλικά.

@vagos08 ωραίο το κρεβάτι και ωραίο πράμα να έχεις ταρατσα για τέτοιες μεγάλες δουλειές.

Εγώ σήμερα είπα να παίξω με το στένεμα ενός κουτιού ικεα βέστα, που είχα ρωτήσει τον προηγούμενο μήνα. Τελικά κόβεται, και μπορείς να μεταφέρεις τις τρύπες.
Και φυσικά, το υλικό είναι αυτό που αναμενόταν, κούφιο εσωτερικό με χαρτόνι:

ε μα σε σκεφτήκανε να κόψεις εύκολα το κομμάτι και να μη ζορίσεις το εργαλείο, ε μα θα έχεις και παράπονα για το χαρτόνι :p

τσ τσ τσ δε σας βρίσκει κανεις τελικα :smash:

ε ναι τι περιμενες? 2 τετραγωνικα επιπλο και το σηκωνεις με το ενα δαχτυλο!!

ενα ολοιδιο εκοψα και γω σημερα πρωι πρωι

IMG_0033.jpg

Εγώ το χαρτόνι το λέω για εσάς τους μάστορες. Εγώ πρόβλημα με τα προκάτ του ικέα δεν έχω κανένα. Είμαι φαν... :flipout:
Απλά αν είχαν και διάσταση με πλάτος 40 και όχι μόνο 60, δεν θα με παίδευαν...

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Άλλη μια μετατροπή σε βαλιτσάκι που ήταν παραπεταμένο. Αυτή τη φορά για το θερμοπίστολο της Dremel.
IMG_20160116_110447.jpg
IMG_20160116_114830.jpg

Φεράμια κρεβατιών τα ζητάς. Υπάρχουν σε πλαστικά με μία ή δύο βίδες και υπάρχουν και σε μεταλλικά.

@vagos08 ωραίο το κρεβάτι και ωραίο πράμα να έχεις ταρατσα για τέτοιες μεγάλες δουλειές.
Thnx αυτά έψαχνα.

Ωραιο πραγμα η ταρατσα αλλα τον χειμωνα εχω προβλημα!!

ε ναι τι περιμενες? 2 τετραγωνικα επιπλο και το σηκωνεις με το ενα δαχτυλο!!

ενα ολοιδιο εκοψα και γω σημερα πρωι πρωι

IMG_0033.jpg
Ποιο παγκοπριονο ειναι στην φωτο?

Σήμερα ασχοληθηκα με κάτι που όλο έλεγα σήμερα θα το κάνω και όλο το άφηνα μιας και το θέμα ανεβασματος και κατεβασματος του ρουτερ στο τραπέζι το είχα λύσει πρόχειρα με ένα γρύλο και έκανα δουλειά. Δεν ηταν και πολύ βολικό όμως, οπότε κάναμε μια μικρή επέμβαση.

Αφαιρέθηκαν τα σκαλοπατάκια στο μηχανισμό βάθους και ανοιξα μία τρύπα στη βάση. Επειδή έπεφτε πάνω σε νεύρο και το ψαχνό που έλειπε ήταν μικρό, ήθελα να το ενισχύσω για να είμαι πιο σίγουρη + ότι έτσι η βίδα θα καθόταν όπως ακριβώς έπρεπε. εκοψα ένα κομμάτι αλουμίνιο και με το πριόνι το έφερα στο σχήμα που ήθελα. Μετά με τη φρέζα έγινε η πατούρα και με μία ντίζα Μ6, μία μούφα και με κόντρα παξιμάδι πλέον το δράπανο μπαίνει στην αλενόβιδα και σηκώνει το ρούτερ κατα βούληση. Αυτό που θέλω να κάνω ακόμα είναι να αντικαταστήσω τη πεταλουδίτσα που μπήκε πρόχειρα για να δω αν δουλευει το όλο σύστημα, με ένα φυτευτό σπείρωμα σε ενα τάκο απο ξύλο.

0kDftiG.jpg

j1BsM77.jpg

mXHZ60s.jpg

qRk1MTy.jpg

SDd2wlR.jpg

MKezP9a.jpg