Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα πέρασα το ζαντικό στο ποδήλατο.
Νομίζω ότι ομόρφυνε!

Βέβαια η διαφορά στο βουνό θα φανεί!!!

Ενα άλλο αγαπημένο χόμπι μου , well done Νικόλα ! :-)

Εντυπωσιακη η ποδηλατια Νick!! Σαν καινουρια την εχεις!! Ο γρυλλος μου αρεσει :)))

Ωραιο η τροχηλατη βαση.
Βαλε κατι περιμετρικα (καμμια αυτοκολλητη ταινεια) γιατι αν εισαι σε χωρο με υγρασια, το mdf θα ξεφλουδισει και θα ανοιξει.

H πατεντιτσα για τα καρυδακια ειναι πολυ βολικη!

Δεν την έχω ζορίσει πολύ γι αυτό αν και τα χτυπηματάκια κια τις γρατζουνιές της τις έχει!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ενα άλλο αγαπημένο χόμπι μου , well done Νικόλα ! :-)

Thanks!!!

Παιδεύτηκα λίγο σε ότι αφορά τον χρόνο όμως!
Μην ξεχνάς ότι όλα τα μαστορέματα ξεκίνησαν από την ενασχόληση με το service του ποδηλάτου μου. Αλλιώς ούτε θα ήξερα τώρα τι είναι ακόμα και τα πιο βασικά!

Καλησπερα σε ολους ... Βρηκα αυτη την παλια αντλία στην αποθηκη μου και σκεφτομαι να φτιαξω ενα belt sander με το μοτέρ ... Καμια ιδεα ? δεδομένου οτι ειναι μεσα στην σκουριά και δεν εχω ιδεα πως να το κανω να δουλέψει ... Το έλυσα ολο και εχω βαλει τα σκουριασμένα κομματια σε ξύδι ... Αυριο ελπιζω να ειναι σε καλυτερη κατασταση.

http://postimg.org/image/gitki7cin/

http://postimg.org/image/8h5c0atr3/

http://postimg.org/image/mozm2ovtr/

http://postimg.org/image/jw6einvhb/

Last edited:

Το ξύδι δεν θα κάνει τίποτα στα ρουλεμάν, αν θέλουν αλλαγή πρέπει να αλλαχθούν. (ειδικά αυτό που είναι στην πλευρά της αντλίας, αν κρίνω από τη σκουριά στο δρομέα του μοτερ).
Εχει αρκετή δουλίτσα το project, μάλλον θα απαιτήσει και επίσκεψη σε μηχανουργείο (για να ταιριάξεις τροχαλίες στους άξονες κτλ) αλλά πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον!

Το ρουλεμάν δουλευει κούκλα κατα τυχη ... Αν λες το ρουλεμάν που φενεται στην 4η φωτο.
Ελεγα να βαλω ιμάντα και οχι αλυσιδα οπωτε ισως καταφέρω να ταιριάξω καποιο βολάν η να φτιαξω καποιον τύπου κύλινδρο με ξυλο .... Θα δουμε

Το ρουλεμάν δουλευει κούκλα κατα τυχη ... Αν λες το ρουλεμάν που φενεται στην 4η φωτο.
Ελεγα να βαλω ιμάντα και οχι αλυσιδα οπωτε ισως καταφέρω να ταιριάξω καποιο βολάν η να φτιαξω καποιον τύπου κύλινδρο με ξυλο .... Θα δουμε
Αν δεν έχει τζογο και δεν "γρατζουνάει" στην περιστροφη, είσαι τυχερος!
Δεν μου περασε καν από το μυαλό για κίνηση με αλυσίδα, ιμάντα νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις άρα θα χρειαστείς τροχαλίες. (για ξύλινο κύλινδρο στις 2900rpm που έχει το μοτέρ σου το βλέπω δύσκολο να αντέξει).

Σήμερα άνοιξα τρύπα στον πάγκο για να μπει ρουτερ και σεγα ανάποδα. Μπορώ να πω ότι χωρίς τα σωστά κοπτικα η δουλειά γίνεται δύσκολα. Με ένα κοπτικο με το ρουλεμάν από πάνω και με εναλλασσωμενα δαχτυλίδια αντιγραφής στη βάση του ρουτερ η δουλειά θα ήταν μισή ώρα υπόθεση. Μου έφαγε 3 ώρες για να υπολογίζω σωστά το offset και να πετύχω να είναι ελάχιστα πιο χαμηλά η πλάκα ώστε να την φέρω στα ίσα με βίδες από κάτω. Το βράδυ η συνέχεια. uploadfromtaptalk1453123439313.jpguploadfromtaptalk1453123477518.jpg

Να σημειώσω ότι το mdf με μελαμινη από το Leroy ήταν καλή επιλογή. Με λίγο δυνατό τριψιμο και οινόπνευμα, ξεβαφει.... Την επόμενη φορά μάλλον θα πάρω να πάρω πάτωμα Laminate!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σωστη δουλεια χωρις τα σωστα κοπτικα, δεν γινετε. Αποδεδειγμενα. Και γω χρειαστηκα να κανω κατι παρομοιο και δυσκολευτικα με τα κοπτικα parkside.

Σήμερα πέρασα το ζαντικό στο ποδήλατο.
Νομίζω ότι ομόρφυνε!

Βέβαια η διαφορά στο βουνό θα φανεί!!!

Καλοπάτητες !

Ποιο ειναι το stand ;

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα τέλειωσα το κουτί του εργαλείου Dovetail Jig, μένει μόνο το λούστρο και οι μεντεσέδες.
Επειδή το χαρτόκουτο της αρχικής συσκευασίας είχε σχεδόν διαλυθεί, και τα μικροεξαρτήματα μου έπεφταν συνεχώς και κινδύνευαν να χαθούν, είπα να φτιάξω κάτι πιο σίγουρο και σταθερό.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    150.7 KB · Views: 237
  • image.jpg
    image.jpg
    109.6 KB · Views: 413
  • image.jpg
    image.jpg
    110.7 KB · Views: 412
  • image.jpg
    image.jpg
    119.5 KB · Views: 413

Έλα ρε Μπάμπη ...σταμάτα να μας κομπλάρεις με τα έργα τέχνης... ετσι που πας δεν θα ξαναπιάσω εργαλείο στα χέρια μου. :worshippy:

Ούτε υγραντήρας πούρων να ήταν !!!!

Πολυ ωραίο Μπαμπη και ωραίο χρώμα , μπράβο !

Μπράβο ρε Μπάμπη!
Ωραίο έγινε τελικά.
Καμία σχέση με αυτό το ταψί που μας έφερες στο μαγαζί προχθές....
Χεχεχεχε
Πιάσε τον πυρογραφο τώρα και κάνε μια όμορφη ταμπελα να ξέρεις τι έχεις μέσα.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έλα ρε Μπάμπη ...σταμάτα να μας κομπλάρεις με τα έργα τέχνης... ετσι που πας δεν θα ξαναπιάσω εργαλείο στα χέρια μου. :worshippy:

Ούτε υγραντήρας πούρων να ήταν !!!!

Πέστα σ´ αυτούς (ονόματα δε λέμε...) που μου λένε οτι δεν κάνω τίποτε.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Tks. Ελπίζω κάποια στιγμή να σε πλησιάσω... :worshippy:

Τι να πλησιάσεις; Με αυτό με προσπέρασες με κόκκινο και χωρίς φλας :rofl:

Αλήθεια πως σου πήγε το κόντρα πλακέ με τις χελιδονοουρες; Ανάλογα τη ποίοτητα παίζει να σου σπάσει και τα νευρα

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολυ ωραίο Μπαμπη και ωραίο χρώμα , μπράβο !

Ηλία σ´ ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι οτι το χρώμα βγήκε τυχαία.
Ζήτησα αρχικά μαόνι, μετά μου φάνηκε πολύ κόκκινο και του λέω δώσμου καρυδιά. Εντάξει μου λέει και κου φέρνει... μαόνι.
Το είδα όταν πήγα σπίτι, κι επειδή βαριόμουνα κι έκανε και κρύο με τη μηχανή, το άφησα.
Τελικά βγήκε πολύ καλό, μου αρέσει κι εμένα πολύ.