Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα τέλειωσα το κουτί του εργαλείου Dovetail Jig, μένει μόνο το λούστρο και οι μεντεσέδες.
Επειδή το χαρτόκουτο της αρχικής συσκευασίας είχε σχεδόν διαλυθεί, και τα μικροεξαρτήματα μου έπεφταν συνεχώς και κινδύνευαν να χαθούν, είπα να φτιάξω κάτι πιο σίγουρο και σταθερό.
Απλά άψογο! Το jig όλα τα λεφτά! Το ρούτερ με δακτύλιο αντιγραφής;

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα τέλειωσα το κουτί του εργαλείου Dovetail Jig, μένει μόνο το λούστρο και οι μεντεσέδες.
Επειδή το χαρτόκουτο της αρχικής συσκευασίας είχε σχεδόν διαλυθεί, και τα μικροεξαρτήματα μου έπεφταν συνεχώς και κινδύνευαν να χαθούν, είπα να φτιάξω κάτι πιο σίγουρο και σταθερό.
Μπράβο μαστρο-Μπάμπη. Πολύ ωραίο και νοικοκυρεμένο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τι να πλησιάσεις; Με αυτό με προσπέρασες με κόκκινο και χωρίς φλας :rofl:

Αλήθεια πως σου πήγε το κόντρα πλακέ με τις χελιδονοουρες; Ανάλογα τη ποίοτητα παίζει να σου σπάσει και τα νευρα

Το ενέφερα σε κάποιο άλλο θέμα, δεν θυμάμαι σε ποιό ακριβώς. Μου έσπασε τα νεύρα. Με το παραμικρό διαλυόταν στις άκρες. Και στο κέντρο δηλαδή αλλά στις άκρες γινόταν πανηγύρι.
Τελικά άλλαξα κοπτικο, χρησιμοποίησα ένα Bosch απ´ την ακριβή κασετίνα, και τα πράγματα διορθώθηκαν αρκετά. Παρ´ όλα αυτά έπρεπε να το δουλεύεις όπως κάνουν έρωτα οι σκατζόχοιροι. Με πολύ προσοχή!
Τη μεγαλύτερη ήττα όμως την έφαγα όταν, αφού είχα τελείωσει και τα δύο μέρη, διαπίστωσα οτι τα πάνω κομμάτια ήταν 49,5 cm κι όχι 50 cm που ηλταν το κάτω. :bang:
Να το ξαναφτιάξω απ´ την αρχή... Με την καμία... Προτιμούσα να το σπάσω.
Αναγκάστηκα να "φάω" τη μια πλευρά του κάτω κομματιού κατά μισό πόντο κι αυτό με πήδηξε... Αν προσέξεις τις φωτογραφίες θα δείς οτι η δεξιά πλαϊνή πλευρά είναι διπλάσια σε πάχος απ´ την αριστερή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απλά άψογο! Το jig όλα τα λεφτά! Το ρούτερ με δακτύλιο αντιγραφής;

Με το δακτύλιο που είχε στη συσκευασία το εργαλείο, αυτό που ταίριαζε ακριβώς στις εγκοπές του.
Υπ´ όψιν οτι δεν υπάρχει βίδα πουθενά, μόνο στο μεντεσέ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπαμπη πανεμορφο και η κατασκευη και το χρωμα!!

Ενα κουμπωμα λειπει μεταλλικο για να κλεινει :)

Ta dovetails ειναι διαολος, και στο σχεδιο και στην κατασκευη και στη προσαρμογη και στην διορθωση και στο τριψιμο, ασε...

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πέστα σ´ αυτούς (ονόματα δε λέμε...) που μου λένε οτι δεν κάνω τίποτε.

Μεγειες αψογος
Γεια σου κυρ Μπαμπη,σωνει ντε και καλα να μας φορεσεις τις κουδουνες μπαγασα :flipout:
Καλα που ημουν εγω που σου ελεγα οτι δεν κανεις καμμια κατασκευη παρα μονο αγοραζεις εργαλεια για να τα βλεπεις και σε τσιτωσα και το jig σου απο ανοχυρωτη πολη εγινε απορθητο καστρο.
Βεβαια η απραξια μηνων εκανε το θαυμα της και σε ταλαιπωρησε με τα εσφαλμενα μετρα,αλλα τελος καλο ολα καλα.Θα βαλεις βιδες και στα κουμπωματα υποθετω

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπαμπη πανεμορφο και η κατασκευη και το χρωμα!!

Ενα κουμπωμα λειπει μεταλλικο για να κλεινει :)

Ta dovetails ειναι διαολος, και στο σχεδιο και στην κατασκευη και στη προσαρμογη και στην διορθωση και στο τριψιμο, ασε...

Όταν το ξύλο είναι καλό Μιχάλη χαίρεσαι να το δουλεύεις. Ειδικά σε δύσκολες περιπτωλσεις, όπως το κόντρα πλακέ, θα δοκιμάσω και το παραλληλόγραμο σχέδιο (αριστερά).
Δεν είναι τόσο γερό στην εφαρμογή όπως η χελιδονοουρά αλλά, πιστεύω, θα είναι πολύ πιο εύκολο.

box.jpg

Μεγειες αψογος
Γεια σου κυρ Μπαμπη,σωνει ντε και καλα να μας φορεσεις τις κουδουνες μπαγασα :flipout:

Εγώ βλέπεις, κύριος, κουβέντα δεν είπα.

Θα βαλεις βιδες και στα κουμπωματα υποθετω

Εννοείται...

Καλα που υπαρχει και το images search και ανεβαζει καμια εικονα με χελιδονοουρες ο Μπαμπης επειδη δικια του δε βλεπω.....

Χαχαχαχαχαχα

Γεια σου κρ Μπαμπη με τα ωραια σου!

Το μαονι ειναι απο τις ωραιωτερες αποχρωσεις!
Σου συστηνω να το περασεις και ενα σατινε διαφανο βερνικι κρουστας και να βρεις και ενα ομορφο μανταλο να κλεινει.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολυ ωραιο μπαμπη ,ειδικα το χρωμα το εκανε κουκλι. Στο πατο τι εχεις βαλει;

Καλα που υπαρχει και το images search και ανεβαζει καμια εικονα με χελιδονοουρες ο Μπαμπης επειδη δικια του δε βλεπω.....

Χαχαχαχαχαχα

:hmmmm:

Δεν βλέπεις το δικό μου δηλαδή ή δεν βλέπεις γενικά;
Γιατί το δικό μου είναι μερικά posts πίσω.

Τώρα εξηγείται γιατί παιρνεις φωσφορίζοντα εργαλεία... :flipout:

Πολυ ωραιο μπαμπη ,ειδικα το χρωμα το εκανε κουκλι. Στο πατο τι εχεις βαλει;

Ευχαριστώ πολύ Βασίλη. Αυτοκόλλητη τσόχα είναι.

Εμενα με βολευουν αυτες οι ενωσεις. Αντε με καμμια βιδα/καρφι η καμμια περαστη καβιλια, περα ως περα!

Εδω ενα σχεδιαγραμμα για αυτους που θελουν να το εφαρμοσουν :))

0BEsv.jpg

Το δικο σου το βλεπω, χελιδονοουρα σαν την δευτερη φωτο που ανεβασες δε βλεπω....
Υπαρχει τελικα η ειναι σαν το λοχνες????

Και γιατί εγώ θα πρέπει να κάνω τη δεύτερη που βλέπεις κι όχι αυτή που μ´ αρέσει περισσότερο;
Υπάρχουν δυο ειδών χελιδονοουρές.Δεν μπορεί να κάνεις και τα δύο, ή το ένα ή το άλλο θα κάνεις. Σε μια επόμενη κατασκευή μπορεί να κάνω τη δεύτερη. Δεν αλλάζει κάτι, το μήκος του εργαλείου αλλάζει στη ρύθμιση κατά μερικά χιλιοστά.

86n8010i2.jpg

Εμενα με βολευουν αυτες οι ενωσεις. Αντε με καμμια βιδα/καρφι η καμμια περαστη καβιλια, περα ως περα!

Εδω ενα σχεδιαγραμμα για αυτους που θελουν να το εφαρμοσουν :))

0BEsv.jpg

Έτσι έγινε το καπάκι.
Ο πάτος μπήκε περαστός σε πατούρα ένα πόντο πάνω απ´ το έδαφος και το καπάκι με τη φρεζοκαβιλιέρα.

Σε πειραζω ρε ψηλεεεεεεεεεεεεεεεε

Παντως ειναι πολυ μικρη επιφανεια οποτε ειδες ακομη και απο κοντα σχεδον ΔΕΝ την ειδα.

Μα αυτό είναι σχετικό μα το πάχος των ξύλων, δεν μπορώ να κάνω οτι θέλω.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για 12 χιλιοστά άτριφτο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το ενέφερα σε κάποιο άλλο θέμα, δεν θυμάμαι σε ποιό ακριβώς. Μου έσπασε τα νεύρα. Με το παραμικρό διαλυόταν στις άκρες. Και στο κέντρο δηλαδή αλλά στις άκρες γινόταν πανηγύρι.
Τελικά άλλαξα κοπτικο, χρησιμοποίησα ένα Bosch απ´ την ακριβή κασετίνα, και τα πράγματα διορθώθηκαν αρκετά. Παρ´ όλα αυτά έπρεπε να το δουλεύεις όπως κάνουν έρωτα οι σκατζόχοιροι. Με πολύ προσοχή!
Τη μεγαλύτερη ήττα όμως την έφαγα όταν, αφού είχα τελείωσει και τα δύο μέρη, διαπίστωσα οτι τα πάνω κομμάτια ήταν 49,5 cm κι όχι 50 cm που ηλταν το κάτω. :bang:
Να το ξαναφτιάξω απ´ την αρχή... Με την καμία... Προτιμούσα να το σπάσω.
Αναγκάστηκα να "φάω" τη μια πλευρά του κάτω κομματιού κατά μισό πόντο κι αυτό με πήδηξε... Αν προσέξεις τις φωτογραφίες θα δείς οτι η δεξιά πλαϊνή πλευρά είναι διπλάσια σε πάχος απ´ την αριστερή.

Με το δακτύλιο που είχε στη συσκευασία το εργαλείο, αυτό που ταίριαζε ακριβώς στις εγκοπές του.
Υπ´ όψιν οτι δεν υπάρχει βίδα πουθενά, μόνο στο μεντεσέ.
Ε, φυσικά. Αν σε τέτοιο "έπιπλο" έβαζες βίδες κλπ ια ήσουν δολοφόνος!