Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ανέβασες πολύ τον πήχη Μπάμπη! Θα πρέπει τώρα εμείς να κάνουμε ...φροντιστήριο για να σε φτάσουμε...:-)
Συγχαρητήρια!

Σ´ ευχαριστώ πολύ αλλά εδώ μέσα όλοι ξέρουμε οτι τα εργαλεία κάνουν το μάστορα. Το μισομάστορα δηλαδή (κατα το μισόμαγκας) γιατί οι πραγματικοί μάστορες αυτά τα έκαναν χεράτα και μ´ ένα μολύβι κι ένα πριονάκι.

Ας ημουνα καλα εγω που τον τσιτωνα οτι αγοραζει μονο εργαλεια για να τα βλεπει,και θα σου ελεγα αν εφτιαχνε την κατασκευη,ξυγκλισμα ηθελε και να τον Κυρ Μπαμπη τι εφτιαξε,βεβαια θα μου εριξε μερικα μπινελικια οταν εκανε τις στραβες μετρησεις και ηταν ετοιμος να το σπασει,του τυπου τι το θελα και με παιδευει ,αρε Σακη κατσικοποδαρε,αρε Σακη τι τραβαω για παρτυ σου γκαντεμη, και τα συναφη,και οτι πρεπει να το φτιαξω οποσδηποτε για να κλεισω το στομα του αχωνευτου Σακη :BDGBGDB55:

Αφού είσαι γκαντεμόσαυρα... Ακόμα κι εκεί που αγόρασα τα ξύλα μισό πόντο λάθος τα έκοψαν. :bang:

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Φαντασου τι ποιοτικο ελεγχο εκανες οταν τα αγορασες και οταν ξεκινησες να κανεις δουλεια!!!!!!

Πεντε μερες στερηση εξοδου σηκωνει αυτο οχι ευσημα!!!!!!

:Banane0: Kαλά κυρ Μπάμπη αυτό ούτε ανέκδοτο δέν είναι,καλα σου λεει ο Κυριακος 5 μερες κρατηση,βρε μπαγασα στον ξυλουργο τα εκοψες τα ξυλα,ετοιμα τα πηρες και μας ειχες μοστραρει το metabo φαρδυ πλατυ πανω στο μαρμαρινο τραπεζι απο το Μπρούκλην :flipout:
Οτι και καλα κοβεις,καλα το εκοψα εγω οτι ηταν μουφα το κοψιμο γιατι κατω δεν ειχε καθολου πριονιδι.

καλα λεω εγω θα με γλωσσοφαγες φτου-φτου-φτου :grinning-smiley-043

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τις προηγουμενες μερες παιδευομουν με αυτο. Με το παγκοπριονο που εφτιαξα με τα χερακια μου...
Με παιδεψε να βρω τροπο να στερεωσω το riving knife ωστε να ειναι σταθερο αλλα να βγαινει ευκολα με δυο βιδες. Τελικα μετα απο δυο κοψε ραψε επιτοπου του παγκου το βιδωσα στη βαση του δισκοπριονου και υσηχασα.
Μενει τωρα να φτιαξω ενα καλυτερο, ψηλοτερο γιατι αυτο απο το πολυ το κοψε και χτυπημα εγινε σαν χταποδι.

Εφτιαξα με το ρουτερ δυο παραλληλα αυλακια και εβαλα για μεταλλικους οδηγους τεμαχια συστηματος elements που ειχα περισια...
Εχω φτιαξει και ενα jig αλλα ξεχασα να το φωτογραφησω.

Εφτιαξα και ενα κυκλωμα αυτοματισμου για εναρξη και παυση του εργαλειου, δισκοπριονου ή φαλτσοπριονου που η τροφοδοσια γινετε απο τη πριζα της σκουπας.
Κολλησα και τη μετροταινια στον οδηγο του φρακτη, εφτιαξα και τη καθετοτητα του δισκου και εβαψα το insert ωστε να ειναι ομοιομορφο αλλα και να γλυστραει οσο καλυτερα γινετε.

Τωρα μενει να φτιαξω ενα νεο riving knife, παντα σταθερο γιατι ρυθμιζομενο δεν ξερω πως μπορει να γινει καθως και να βρω μια πεταλουδα Μ8 για το σφιξε -ξεσφιξε του φρακτη.
Και στο μελλον μια προεκταση του παγκου προς την αλλη πλευρα για υποστηριξη των κομματιων που κοβονται.

picture sharing

πολύ ωραίο . Θα βγάλεις πολύ δουλειά και με λιγότερο κόπο στα κοψίματα με το παγκοπρίονο.

Πολύ ωραίο Νεκτάριε. .. όλα αγγίζουν την τελειότητα...

Καλουτσικο ειναι. Θα μπορουσε και καλυτερο παντως.

Μπράβο...
Θα πρέπει να δεις το θέμα της απόστασης από τον τοίχο...

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλουτσικο ειναι. Θα μπορουσε και καλυτερο παντως.

Συμφωνώ μαζί σου ...ότι έχεις κάνει βέβαια είναι στο σωστό δρόμο και θα το βελτιώσεις ακόμα.:worshippy:
Θα σου γράψω κάποια στιγμή μερικές ιδέες όπως τις βλέπω εγώ.

Πολύ καλή δουλειά έκανες φίλε Νεκτάριε,άψογος

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο...
Θα πρέπει να δεις το θέμα της απόστασης από τον τοίχο...

Ο παγκος ειναι τροχηλατος και αν χρειαστει να κανω καποια σοβαρη κοπη φευγει απο το σημειο καινπαει στο κεντρο του χωρου. Οποτε θεμα αποστασης απο τοιχο δεν τιθεται.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ο παγκος ειναι τροχηλατος και αν χρειαστει να κανω καποια σοβαρη κοπη φευγει απο το σημειο καινπαει στο κεντρο του χωρου. Οποτε θεμα αποστασης απο τοιχο δεν τιθεται.
Μια χαρά...αγνοουσα ότι ήταν τροχηλατος...οποτε όλα καλά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Συμφωνώ μαζί σου ...ότι έχεις κάνει βέβαια είναι στο σωστό δρόμο και θα το βελτιώσεις ακόμα.:worshippy:
Θα σου γράψω κάποια στιγμή μερικές ιδέες όπως τις βλέπω εγώ.

Ανυπομονω να τις ακουσω.
Προς το παρον σκεφτομαι τι κολπο να φτιαξω ωστε να εχω επεκταση αυτου απο τη πισω πλευρα. Σκεφτομαι κατι σε επιφανεια με μεντεσε που θα ανασηκωνεται ή τεμαχιο ξυλου που θα βγαινει συρταρωτα προς τα πισω παντα για το διπλασιασμο του φαρδους παγκου.
Ακομη ειμαι στα αρχικα σταδια μελετης για τοποθετηση του ρουτερ στο αριστερο τμημα του παγκου.

Μπράβο ρε Νεκτάριε!
Σαν να βλέπω πάγκο DIYer αξιωσεων από Αμερική!
Όσο για την προέκταση θεωρώ πως αυτή με την ανακληνομενη επιφάνεια με μεντεσεδες είναι η καλύτερη.