Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Και πόσα ζητάνε; :cool4:

Αρκετα...αλλα θελω και γω...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μα αυτο εχω κανει και εγω!
Ο Δευτερος μικροτερος παγκος που εφτιαξα προχθες συμβαλει και οταν θελω να κοψω μεγαλου μηκους κομματια καθως ειναι στο ιδιο υψος με τον παγκο μου!

Επισης θα δεις πως θα σε ολεψει πολυ σε αλλες εργασιες και αποθηκευση οργανωση!
Εκει κανω εργασιες με την επιτραπεζια σεγα και τον τανκς!

Δωστου Νεκταριε!

Ε κατι τετοιο σκεφτομαι. Εγω αυτομπου θελω απο σενα ειναι να δω το στησιμο του 190 στο παγκο σου, αν δεν σου ειναι δυσκολο.

Το θεμα επισης ειναι οτι δεν θελω το 190 να το δεσμευσω κατω απο τομπαγκο. Οτι γινει να ειναι ευκολα αναιρεσιμο.

Μα τούτα και με κείνα... Πάλι με βλέπω να τρέχω Αθηνάς....
Όλη μέρα έιμαιπ μια χαρά... Άσε που νομίζω οτι τώρα πια εχω σχεδόν απ´ όλα...Μόλις μπαίνω εδώ μέσα...:bigcry:
Τα θέελι ο κώλος μου όμως... Σαν το Πόντιο που βλέπει τη μπανανόφλουδα και λέει -Όχι ρε πούστη μου, πάλι θα πέσω σήμερα. :grinning-smiley-043

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νεκτάριε για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει το δισκοπρίονο να πάει μόνιμα και να βγει ο προφυλακτήρας.
Αφού δεν σε παίρνει έτσι βάλε ένα μαχαίρι στον πάγκο όπως αυτό που έχεις και βρες κανένα άλλο δισκοπρίονο όχι τόσο καλό σαν αυτό που έχεις για μόνιμη τοποθέτηση.
Εγώ έχω ένα παλιό που θα χρησιμοποιήσω για τον πάγκο και για το χέρι θα περιμένω το μπαταρίας Parkside που έχω και το δράπανο που παίρνει την ίδια μπαταρία (αν δεν αλλάξουν τις μπαταρίες πάλι)

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ηλία θα ρωτήση η Αγάπη και θα μάθουμε....

Μπαμπη λες να μην δοκιμασουμε καμια μοντιφα στους δικους μας?

Μπαμπινοοοοο θέλω να κάνεις και για εμένα καμία ερώτηση αν πας Αθηνάς!!!!
Ρώτα για δυναμοκλειδο 8-60 Ντ σε παρακαλώ!

Μπαμπη λες να μην δοκιμασουμε καμια μοντιφα στους δικους μας?

Δοκίμασε το βρε , στρατζαριστο και πιρο για να σταματάει το πίσω μάγουλο .

Σημερα, μεσα σε ολα, ξεκινησα να φτιαξω και μια περιστροφικη λαβη/ πεταλουδα. Επειδη δεν βρηκα μια καταλληλη σε Μ8 ειπα να τη φτιαξω εγω.:idea:
Πηρα ενα στριφωνι Μ8-50mm εβαλα το κεφαλι μεσα σε ενα παξιμαδι για Μ14 που κατα καλη μου τυχη μπηκε ευκολα και σφηνωτα. Το ηλεκτροσυγκολησα (προσπαθησα δηλαδη) και σημαδεψα με το Μ14 ενα κομματι ξυλου. Εφτιαξα μια τρυπα στη διασταση αυτου και το περασα, επισης σφηνωτα. Κολλησα απο την εξωτερικη ενα "καπακι" κοντρα πλακε και περιμενω τωρα να στεγνωσουν για να διαμορφωσω το τελικο σχημα της λαβης.
Φωτογραφιες δεν εχω, θα βγαλω μια οταν τελειωσει. -bye-

Εγώ πάλι δε μαστόρεψα αλλά τελείωσα χθες το βράδυ το σχεδιο του πάγκου που σκέφτομαι να κάνω στη ταράτσα. Θα πάω σε σύστημα dexion και πάνω κάτω θα μπει κόντρα πλακέ 30mm πάχους.
Λογικά σε 15 μέρες θα έχω τα λέγκο μου να αρχίσω να συναρμολογώ. Δε πήγα σε λύση καβαλέτου μιας και έτσι θα είναι πιο σταθερή η κατασκευή. Θα περαστεί και με το ανάλογο βάψιμο και λογικά θα αντέξει τις κακουχίες

sshot-4.jpg

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ηλία θα ρωτήση η Αγάπη και θα μάθουμε....

Λοιπόν να σας τα πω και εδώ μιας και εδώ έγινε η κουβέντα

Πήρα τηλέφωνο στην Αθηνάς μου έδωσε

44ευρώ τους pony και όχι τους bessey που δεν ειχε σε απόθεμα (σε γνωστό μου είχε πει 25 οπότε με πιάσανε τα διαόλια μου). Η εξωτερική διάμετρος σωλήνας ειναι περίπου 25mm.
Τους Τ βαρέως τύπου στα 120cm τιμή 185ευρώ ανα κομμάτι άουτς.

Στο κατάστημα εδώ
http://www.karamolegos-nm.gr/
Όπου μόλις με πήρε τηλέφωνο φίλος που είναι εκεί και ψωνίζει έχει τους Bessey σωλήνας τους μαύρους στα 35ευρώ και τους Τ κάπου στα 85 το κομμάτι.
Ψάχνουν τώρα για πιο φθηνούς πάλι bessey και θα με πάρει να με ενημερώσει.

Η έρευνα αγοράς συνεχίζεται απο ότι καταλάβατε και θα ενημερώσω. Ο γνωστός μου θα ξαναπεράσει απο την αθηνάς για τιμή σε αυτούς του σωλήνα. Επειδή είμαι γυναίκα καμιά φορά τρώω βαριοπούλα στο κεφάλι με τις τιμές.

85 ο ενας , μάλιστα... Το να μπω στην διαδικασία να τους φτιάξω λοιπόν μονόδρομος..χαχαχα...

Κοιτα οι 4 σωλήνας απο amazon.de με τα μεταφορικά βγαίνουν 124 ευρώ ~30 το κομμάτι πάλι πιο φθηνά απο τις μέχρι τώρα τιμές. Απλά είχα στο μυαλό μου το 25αρι που είχε πει στον γνωστό μου όπου η τιμή ειναι πάρα πολύ καλή

JJcRSuM.png

Μη νομίζετε ότι δεν παρακολουθώ τη συζήτηση περί σταθερής τοποθέτησης του GKS190 για παγκοπρίονο... Απλά στέκομαι στη γωνία και περιμένω να ορμήσω μόλις βρω την κατάλληλη ευκαιρία.

Αν και με βλέπω να βάζω το παλιό μου B&D και να τελειώνω...

Όχι, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Η δουλειά ρουφάει κυριολεκτικά όλο το χρόνο μου. Όμως ελπίζω πως πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα'ναι.

Βάλε το B&D Νικόλα ....και το άλλο άστο για το χέρι.(Όταν μπορέσεις ...όπως και εγώ)

Εγώ πάλι δε μαστόρεψα αλλά τελείωσα χθες το βράδυ το σχεδιο του πάγκου που σκέφτομαι να κάνω στη ταράτσα. Θα πάω σε σύστημα dexion και πάνω κάτω θα μπει κόντρα πλακέ 30mm πάχους.
Λογικά σε 15 μέρες θα έχω τα λέγκο μου να αρχίσω να συναρμολογώ. Δε πήγα σε λύση καβαλέτου μιας και έτσι θα είναι πιο σταθερή η κατασκευή.

Mετα τον Λιακουρα,καί τον διαβολικη,ηρθε η σειρα μου να σε μαλωσω και εγω,παλαιοτερα ανεφερες το παρακατω
Εννοωντας οτι εχεις καβαλετα μονιμα εξω,τωρα λες οτι δεν πηγες στην λυση καβαλετων.
Ξεμπερδεξε με γιατι με εκανες ενα κουβαρι σαν του γατου μου,αντε μην βαλουμε τους γατους μας και φανε τα μουστακια τους :flipout:

Εχω περάσει και τα καβαλέτα με πάστα απο λινέλαιο και κερί μέλισσας και τα έχω μόνιμα έξω.

Απο τη πόλη έρχομαι
και στη κορφή κανέλα
έβγαλα το καπέλο μου
να μη βραχεί η ομπρέλα...

Τι σχέση έχει τώρα αυτό που λές μ´ αυτό που γράφει η κοπέλα ρε Σάκη, θα μας τρελάνεις;

Ξύλινα ωρέ έχω γι αυτό μιλάω για λινέλαιο και κερί αλλά όχι τα πιο ακριβά που ειναι σταθερά και έχω μόνιμα έξω ένα παγκο. Αλλά εκει πέρα δε μπορείς να πιάσεις κάτι σε μέγγενη και να αρχίσεις με το πριονι χειρός να κόβεις ή να βάλεις το ροκάνι να αρχίζεις να δουλεύεις, κάνει πέρα δώθε. Οπότε ή θα πήγαινα στο πιο μεγάλα για να κάνω ένα πιο μεγάλο πάγκο που θέλω με ένα βαρύ κομμάτι ξύλου απο πάνω ή θα πήγαινα σε αυτό που λέω που έχει άλλη σταθερότητα. Προτίμησα το δεύτερο μιας και το σύστημα dextion θα είναι δωράκι άρα θα πληρώσω μόνο το κόντρα πλακέ που είτε σε καβαλέτα είτε σε αυτό το πάγκο θα το πλήρωνα έτσι και αλλιώς.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Απο τη πόλη έρχομαι
και στη κορφή κανέλα
έβγαλα το καπέλο μου
να μη βραχεί η ομπρέλα...

Τι σχέση έχει τώρα αυτό που λές μ´ αυτό που γράφει η κοπέλα ρε Σάκη, θα μας τρελάνεις;

Καλως τον Κυρ Μπαμπη και ας αργησε ...
Επειδη προχτες εσυ ανεφερες ενα ανεκδοτο με τους ποντιους και την μπανανοφλουδα,να συνεχισω εις Ποντιακον ρυθμον.

Η μαστρο-Αγαπη ανεφερε προ ημερων οτι εχει καβαλέτα εις ταρατσιον και μαλιστα τα εχει χρωματισει και με λινελαιον,και κεριον μελισσας (μαλλον για να εχουν ομορφη ευωδια) για να αντεχουν εις τα καιρικας συνθηκας.
Σημερης μας λεει οτι δεν θα βαλει καβαλετα εις ταρατσιον και θα βαλει ντεξιον διοτι θα ειναι πιο σταθερη η κατασκευη
Καπου φασκουν και αντιφασκουν τα 2 γραπτα ,και απλα επειδη το φτωχο μυαλο μου δεν παιρνει στροφες ευκολα,θα ηθελα μια επεξηγηση τι εννοουσαν τα παλια γραπτα και τι τα τωρινα.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλως τον Κυρ Μπαμπη και ας αργησε ...
Επειδη προχτες εσυ ανεφερες ενα ανεκδοτο με τους ποντιους και την μπανανοφλουδα,να συνεχισω εις Ποντιακον ρυθμον.

Η μαστρο-Αγαπη ανεφερε προ ημερων οτι εχει καβαλέτα εις ταρατσιον και μαλιστα τα εχει χρωματισει και με λινελαιον,και κεριον μελισσας (μαλλον για να εχουν ομορφη ευωδια) για να αντεχουν εις τα καιρικας συνθηκας.
Σημερης μας λεει οτι δεν θα βαλει καβαλετα εις ταρατσιον και θα βαλει ντεξιον διοτι θα ειναι πιο σταθερη η κατασκευη
Καπου φασκουν και αντιφασκουν τα 2 γραπτα ,και απλα επειδη το φτωχο μυαλο μου δεν παιρνει στροφες ευκολα,θα ηθελα μια επεξηγηση τι εννοουσαν τα παλια γραπτα και τι τα τωρινα.

Σερλοκ το πέτυχες. Δεν έχω καβαλέτα στη ταράτσα και απλά το έγραψα για να κάνω εντύπωση. Ειλικρινά τώρα τι να σου πω;

Αφού παρακολουθείς τις συζητήσεις λοιπόν θα είδες ότι το παλικάρι (Δημητρης απο περιστέρι) πήρε ελατάκι και εβαλε επάνω σε καβαλέτα.
Είχα παρει και εγώ τα φθηνά με ένα δεκάρικο το κομμάτι έβαλα και ένα κόντρα πλακέ επάνω και έκοβα κάνα ξύλο έξω με τη σέγα ή το δισκοπρίονο. Οπότε αν θέλω σταθερό τι έπρεπε να κάνω; Ή να φτιάξω ένα πάγκο σαν αυτό που λέω ή να πήγαινα στα πιο μεγάλα και στιβαρά ξύλινα ή στα πλαστικά της stanley.
Οσο για το σχόλιο περι λινέλαιου και κεριού για όμορφη ευωδία έχω άλλα αρώματα για τα ξύλα μου.