Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο ρε Αγάπη :music-smiley-005: Πάντα πίστευα σ´ εσένα.... Σου έχω άλλους τέσσερις ακόμα. :flipout:
Από βάρος πως πάει; (Όχι οτι με πολυνοιάζει κιόλας, κουβέντα να γίνεται).

Κυρ, μας έβαλε τα γυαλιά, δε λέω, αλλά στη σύλληψη της ιδέας είχα κι εγώ μερίδιο, έτσι;

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο Αγάπη,έκανες πολύ καλή δουλειά,άν καί έκανες πολλές τρύπες,αλλα στό χωριό μου λένε Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε.

Έτσι είναι Νίκο.
Δυστυχώς όπως συμπερανε και ο φίλος στο αρχικό του ποστ τα dremel δεν είναι για μεγάλες εργασίες και κατασκευές.
Είναι περισσότερο για hobby και ξυλογλυπτικη.

Κυριακο το dsm20 δεν ειναι σαν τα υπολοιπα της dremel. Ειναι "μεγαλο" ; -) πρεπει να το δουλεψεις για να το αντιληφθεις....τουλαχιστον για τα δεδομενα μου. Απλα λεω οτι ειναι υποκαταστατο δισκοπριονου. Εγω το χρησιμοποιω κατα κορον σε διαφορες εργασιες...ΟΚ, με εχει βολεψει αλλα θελει να μαθεις το "κουμπι" του

Νίκο για εμένα είναι χειρότερο από δισκοπριονο φίλε.
Είναι σαν ένας γωνιακός με άλλο δίσκο.
Αν έρθεις καμία φορά από εδώ θα αλλάξεις γνώμη φίλε για τα δισκοπριονα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης Μπάμπη και εγώ έψαχνα στρατζαριστο μικρό να χωρέσει μέσα ενώ δεν χρειάζεται τελικά καθώς με τις δύο λάμες αυτές γίνεται βράχος όπως λέει η κυρία της παρέας!

Άλλους 4 έχω εγώ!
2 120 εκ και 2 150αριδες

Νίκο για εμένα είναι χειρότερο από δισκοπριονο φίλε.
Είναι σαν ένας γωνιακός με άλλο δίσκο.
Αν έρθεις καμία φορά από εδώ θα αλλάξεις γνώμη φίλε για τα δισκοπριονα!

Σαφως και ειναι χειροτερο και επικινδυνοτερο αλλα σου εχω πει οτι ειμαι ταλιμπαν στις εργασιες. Εχω και δισκοπριονο και φαλτσοπριονο αλλα δεν τα χρησιμοποιω...

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εξαιρετη λυση και παρουσιαση.

Μπαμπη ειδες η Αγαπη μολις μας εβαλε τα γυαλια!!!

Βεβαια πιστευω πως και με λιγοτερες βιδες ακομη και τις μισες θα γινοταν δουλεια!

Βιδες φρεζατες τορξ απο που πηρες?

Οι φρεζάτες βίδες είναι με κεφάλι άλλεν και όχι τόρξ. Βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο.....

Με τρώγανε τα χέρια μου σήμερα για να ειμαι ειλικρινής και είχα καιρό να κλειστώ στο εργαστήριο μου.
Οπότε είπα να ασχοληθώ λίγο με τους σφιγκτήρες. Μου περίσσευαν δύο σιδερόβεργες, οπότε είπα να κάνω μία δοκιμή μιας και έμπαιναν μέσα στο προφίλ των σφιγκτήρων ακριβώς (δεν έπαιξα τζοκερ γαμώτο)

Μπήκε μέσα η πρώτη και για να κάτσει στη θέση της μπήκε σφηνωτά μέσα ένα κομμάτι MDF. Ανοίχτηκαν οι τρύπες, έγιναν οι υποδοχές για τις φρεζάτες βίδες, το κολαούζο πήρε φωτιά και τη συνέχεια αναλάβανε οι βιδούλες :)

21 μπήκαν απο κάθε πλευρά και πλέον δεν έχουμε φαινόμενα "καμπούρας". Μου άρεσε σαν προτζεκτάκι μιας και πράγματα που είχα στην άκρη χρησιμοποιήθηκαν και πέρασα μία ευχάριστη ώρα μετά απο πολύ καιρό μαστροχαλώντας :rofl: :music-smiley-005:

Μπράβο Αγάπη, πολύ καλή και σωστή ενίσχυση των σφιγκτήρων.

Ευχαριστώ όλους παίδες και καλή μέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!
Κυριάκο όπως ειπώθηκε Φρεζάτες αλενόβιδες είναι, απλά επειδή τις ήθελα μαύρες από πολύ κοντές (6mm) μέχρι 35mm, δυσκολευόμουν να βρω στη γύρω περιοχή. (μαύρα γενικά όχι για τους σφιγκτήρες)
Οπότε αγορασα πριν καιρό μαζικά διάφορα πράγματα από εδώ
http://sleeve-modding.com/index.php?route=product/category&path=77_78_85&page=2

όπου για καλή μου τύχη τότε, είδα ότι έχει και μαύρα φρεζάτα πριτσίνια. Γεμισα ενα καλάθι μεχρι επάνω και παράγγειλα

Και επειδή δεν είχα πιει καν καφέ ξέχασα το θέμα με το πλήθος των βιδών που αναφέρατε. Η σιδερόβεργα που έβαλα μέσα άφηνε μισό με ένα περίπου χιλιοστό κενό με το κάτω μέρος του εσωτερικού του προφίλ αλουμινίου.
Αν έμπαινε ακριβώς μέσα θα έβαζα 5-6 βίδες και ο λόγος είναι απλός.

Όταν η βέργα χωνεύει μέσα στο προφίλ, τη στιγμή αυτό πάει να λυγίσει, όλες οι δυνάμεις μεταφέρονται στη βέργα. Όταν όμως η βέργα έχει κενό, τη στιγμή που πάει να λυγίσει το προφίλ όλες οι δυνάμεις μεταφέρονται στις βίδες. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να βρεις τακάκια να βάλεις ανα αποστάσεις και να καλύψεις το κενό. Επειδή δεν είχα κάτι όμως με αυτό το πάχος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έβαλα βίδες και φρόντισα να ειναι αρκετές για να μην γαιδουρογυρεύω όπως αναφέρθηκε πολύ σωστά :)

EunB8MO.jpg

Τωρα θα πρέπει να βρω και άλλες βέργες για να συνεχίσω με τις υπόλοιπες :)

ΥΓ το βάρος αυξήθηκε κατά 2 περίπου κιλά, αλλά προσωπικά δε μου είναι ενοχλητικό Μπάμπη. Όσο για την ιδέα σαφέστατα και πήρα σπρώξιμο από εσένα :)

ΥΓ το βάρος αυξήθηκε κατά 2 περίπου κιλά, αλλά προσωπικά δε μου είναι ενοχλητικό Μπάμπη. Όσο για την ιδέα σαφέστατα και πήρα σπρώξιμο από εσένα :)

Οπότε πνευματικά δικαιώματα Μπάμπης Κ. Εκτέλεση και υλοποίηση ιδέας Karmen1983. lol

Ευχαριστώ όλους παίδες και καλή μέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!
Κυριάκο όπως ειπώθηκε Φρεζάτες αλενόβιδες είναι, απλά επειδή τις ήθελα μαύρες από πολύ κοντές (6mm) μέχρι 35mm, δυσκολευόμουν να βρω στη γύρω περιοχή. (μαύρα γενικά όχι για τους σφιγκτήρες)
Οπότε αγορασα πριν καιρό μαζικά διάφορα πράγματα από εδώ
http://sleeve-modding.com/index.php?route=product/category&path=77_78_85&page=2

όπου για καλή μου τύχη τότε, είδα ότι έχει και μαύρα φρεζάτα πριτσίνια. Γεμισα ενα καλάθι μεχρι επάνω και παράγγειλα

Ποσό ήταν τα μεταφορικά?

Δε μου χρέωσε μεταφορικά για να ειμαι ειλικρινής όπως και οι τιμές που πήρα ήταν ξεφτίλα τότε γιατί του είχα κάνει μία παρουσίαση σε άλλο forum :)

Αλλά λογικά στο καλάθι αναφέρει Estimate Shipping & Taxes. Επειδή έχω καιρό να μπω είχε επιλογή με ΕΛΤΑ και ΚΤΕΛ. Ειχα επιλέξει ΚΤΕΛ τότε γιατί ερχόταν σε 3-4 μέρες. Απλά πήγα απο ΚΤΕΛ και παρέλαβα.
Ανάλογα και το βάρος βέβαια κοιτάς τι σε συμφέρει

Λοιπον επειδη ειδα και εγω καποια βιδακια που με ενδιαφερουν ελενξα λιγο τα μεταφορικα.
Εως μισο κιλα ειναι 10$
Μισο εως ενα κιλο 15$
Ενα εως δυο κιλα 20$

Πήγα σήμερα για κάτι πραγματάκια, κάποια αλουμινένια τελάρα για το επιπλάκι που φτιάχνω, κι αγόρασα μια βέργα εξάμετρη γαλβανιζέ (6,5 ) που μου την έκοψαν σε δυο κομμάτια 1,17 κι άλλα δύο 1,47 κι έκατσα κι ασχολήθηκα λίγο με τον σφιχτήρα, τον μικρό.
Με μια λάμα και μόνο 3 ανοξείδωτες βίδες έγινε σχεδόν μασίφ. Τον έσφιξα αρκετά και δεν παρατήρησα κάτι περίεργο. Ήταν περασμένη η ώρα όμως και δεν ασχολήθηκα πάρα πολύ με το θέμα. Η Αγάπη έχει δίκιο, επειδή η λάμα δεν εφαρμόζει τέλεια στην εσοχή το ζόρι θα πηγαίνει στις βίδες. Για το λόγο αυτό κάποια στιγμή που θα βρώ χρόνο θα το τσεκάρω και αν σρειάζεται θα το ενισχύσω με περισσότερες βίδες.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    219.5 KB · Views: 217

Απο μια στράτζα εδώ κοντά μου, στο Γαλάτσι την πήρα.
Μία έβαλα Αγάπη, νομίζω είναι too much οι δύο.

Οι συγκεκριμένες σφικτηρες που τις βρίσκει κανείς.?