Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εγω τα βαζω παντα στην θεση τους αλλα η αποθηκη εχει και αλλα πραγματα μεσα που δεν ειναι εργαλεία ... Το δυστύχημα ειναι οτι οτι μ@@@@@ υπαρχει στο σπιτι που για καποιο λογο δεν την θελουμε, δεν την πετάμε την βαζουμε στην αποθηκη .... Αποτέλεσμα τα γκαράζ εχουν γινει αποθήκες και η αποθηκη χωματερή .... Για αυτο θελει καθε λιγο φτιάξιμο ... Αστα να πανε

Το δυστύχημα ειναι οτι οτι μ@@@@@ υπαρχει στο σπιτι που για καποιο λογο δεν την θελουμε, δεν την πετάμε την βαζουμε στην αποθηκη

Αυτο ακριβως,η λυση που κανω γιαυτο το θεμα ειναι η εξης
Τα φυλαω για 4-5 χρονια και αν δεν μου εχουν λειψη καθολου μεχρι τοτε,τα σβουραω στα σκουπιδια επιτοπου.

Ειναι τελικα να το εχει καποιος μεσα του με την ταξη και την καθαριοτητα,παντα μετα απο καποια επισκευη-κατασκευη βαζω τα εργαλεια χειρος στην θεση τους,καθαριζω με πεπιεσμενο αερα τα ηλεκτρικα εργαλεια τα βαζω στην θεση τους, και παιρνω την σκουπα και το κανω λαμπικο,γιατι απλα δεν μπορω να βλεπω ακαταστασια ουτε μια ωρα ,οχι μια βδομαδα να τα βλεπω τα εργαλεια μεσ την μεση,και τα πριονιδια και την σκονη παντου

Νικολα διαφωνω οριζοντιος και καθετος με την υπογραφη σου,ειναι θεμα ταξεως και να το εχεις με την καθαριοτητα,αν δεν το εχεις παντα το εργαστηριο θα ειναι σαν σταυλος.Προσωπικα παντα μετα απο καθε εργασια σκουπιζω και καθαριζω τα παντα,γιατι απλα δεν μπορω να ειμαι σε εργαστηριο αχουρι.

Σάκη εννοείται ότι κάνω πλάκα.
Φυσικά αναφέρομαι σε ένα εργαστήριο ενός ερασιτέχνη (όχι ότι του επαγγελματία πάνε πίσω βέβαια) που όλα αστράφτουν (κυριολεκτικά) και τα εργαλεία είναι στα κουτιά τους πάντα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτο ακριβως,η λυση που κανω γιαυτο το θεμα ειναι η εξης
Τα φυλαω για 4-5 χρονια και αν δεν μου εχουν λειψη καθολου μεχρι τοτε,τα σβουραω στα σκουπιδια επιτοπου.

Ειναι τελικα να το εχει καποιος μεσα του με την ταξη και την καθαριοτητα,παντα μετα απο καποια επισκευη-κατασκευη βαζω τα εργαλεια χειρος στην θεση τους,καθαριζω με πεπιεσμενο αερα τα ηλεκτρικα εργαλεια τα βαζω στην θεση τους, και παιρνω την σκουπα και το κανω λαμπικο,γιατι απλα δεν μπορω να βλεπω ακαταστασια ουτε μια ωρα ,οχι μια βδομαδα να τα βλεπω τα εργαλεια μεσ την μεση,και τα πριονιδια και την σκονη παντου

Είναι κα πόσο οργανωμένος είσαι και πόσο χρόνο έχεις. Εγώ είμαι λίγο πιεσμένος οπότε τα παρατάω πολλές φορές όπως είναι και φεύγω.
Τώρα όμως που άρχισα την τακτοποίηση όλα είναι καλύτερα και πιο καθαρά.
Αν δεν είσαι οργανωμένος καλά δεν μπορείς να καθαρίζεις εύκολα αλλά και να δουλεύειες γενικότερα!

Παιδια να ξέρετε οτι η ταξη μεσα σε ενα εργαστήριο ειναι και θεμα ασφαλείας ... Εγω παντα μαζευω και βαζω στα κουτιά τους τα παντα ... Δεν κανω σκούπα καθε φορα αλλα με αερα καθαρίζω τα εργαλεία παντα ... Και τα εχω ολα σε σειρά ... Αλλα οταν μπαίνουν και γυναίκες εκει που δεν πρεπει να μπαίνουν .... Θες γενική καθε 6 μηνες

Παιδια να ξέρετε οτι η ταξη μεσα σε ενα εργαστήριο ειναι και θεμα ασφαλείας ... Εγω παντα μαζευω και βαζω στα κουτιά τους τα παντα ... Δεν κανω σκούπα καθε φορα αλλα με αερα καθαρίζω τα εργαλεία παντα ... Και τα εχω ολα σε σειρά ... Αλλα οταν μπαίνουν και γυναίκες εκει που δεν πρεπει να μπαίνουν .... Θες γενική καθε 6 μηνες

Φυσικά φίλε μου.
Εγώ πιο πολύ για θέμα σκόνης το ανέφερα.
Εντάξει πολύ το τραβήξαμε, για πλάκα το ξεκίνησα σοβαρά το πήγαμε... :P

Έτσι ! :)
Και παρεμπιπτόντως ... "καθίστε καλά" μη σας δείξω εγώ το δικό μου εργαστήριο
και αισθανθείτε όλοι...ατσαλάκωτοι σαν Λόρδοι ! ! ! ! :D

Έτσι ! :)
Και παρεμπιπτόντως ... "καθίστε καλά" μη σας δείξω εγώ το δικό μου εργαστήριο
και αισθανθείτε όλοι...ατσαλάκωτοι σαν Λόρδοι ! ! ! ! :D

Το κορυφαίο το άκουσα από έναν μπάρμπα καλή του ώρα.

Εγώ μου λέει λύνω κινητήρα με κοστούμι, αλλά επειδή εσύ είσαι δίπλα μου θα με λερώσεις με αυτά που κάνεις...
Πραγματικά έλυνε έναν κινητήρα και εγώ πήγα δίπλα να δω, πήρα και ένα κλειδί να λασκάρω κάτι και μου το είπε αυτό!!!

Ρε σεις, υπάρχει καλύτερο πράγμα απ' το να τελειώνεις μια κατασκευή, να καθαρίζεις το εργαστήριο και να απολαμβάνεις καφεδάκι χαζεύοντας αυτό που έφτιαξες?

Εξαρτάται από το τι ώρα την τελειώνεις.
Εγώ πχ που σχολαω στις έξι και θα ξεκινήσω κάτι στις εφτα και θα τελειώσω στις δέκα η έντεκα και την επόμενη μέρα ξανά δουλειά δεν θα κάνω αυτό που αναφέρεις.
Όλα μαζί το Σάββατο.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δεν ειναι τιποτα σπουδαιο, ενα ραφακι εφτιαξα για το εργαστηριο. Αλλα σας το δειχνω για να δειτε τη χρησιμοτητα ενος παγκοπριονου.
Παγκοπριονο, τανκς και καρφωτικο τα εργαλεια που χρησιμοποιησα. Κολλα και καρφια η συνδεση. Να βαλω καμια βιδα λετε ή αρκουν? 12 ποντους ειναι το ραφι και για ψιλοπραγματα θα ειναι.
Οι σφικτηρες οι δυο ειναι bessey και οι αλλοι δυο κινεζοι εκ του praktiker, αν θυμαμαι καλα. Τους ξεχωριζεται?

post images

Και ποια η διάφορα των bessey σε σχεση με των άλλων...
Ειδικα σε αυτού του είδους των σφηκτηρων τι διάφορα μπορει να δει κάποιος πέραν κάποιου λιγο καλύτερου φινιρίσματος...???

Το λόγο που τους ξεχώρισα βασικά. Κρατάνε τα σαγόνια παράλληλα κατά τη σύσφιξη κάτι που δε κάνουν οι Κινέζικοι, οι οποίοι "ανοίγουν"

y0sD4MH.jpg

Φαντάζομαι οτι το κομματι που κόλλησες θα κανει χρήση γωνίας για να βιδώνει στον τοιχο ?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το λόγο που τους ξεχώρισα βασικά. Κρατάνε τα σαγόνια παράλληλα κατά τη σύσφιξη κάτι που δε κάνουν οι Κινέζικοι, οι οποίοι "ανοίγουν"

y0sD4MH.jpg

Αυτο ακριβος!
Ειναι πολυ σπαστικο να θες να σφιξεις κατι και να "λοξευει". Στους βιδωτους δεν φαινεται τοσο αλλα στους σφικτηρες τους πλαστικους ειναι καπως...

y0sD4MH.jpg

εγω πάλι τους ξεχωρισα απο την τρυπα που εχουν οι μεν (ενω οι κινεζοι δεν εχουν) στο τελος της λάμας τους

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Φαντάζομαι οτι το κομματι που κόλλησες θα κανει χρήση γωνίας για να βιδώνει στον τοιχο ?
Οχι. Το μικρο καθετο ξυλο ειναι η στηριξη.
Ηδη μπηκε στη θεση του και δεχτηκε το φορτιο του.